Şimdi Ara

Sürüşsüz İnsignia, Cruze, Urban Cruiser, C180K, A4, Jazz izlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün boş zamanımdan istifade edip aylardır yapamadığım test turuna çıktım. İlk olarak hiç bir araç için test sürüşüne çıkmadım bu nedenle performans ,yol tutuş vs. gibi konularda öngörüden öteye bir fikrim yok bu yüzden bir şey de yazmayacağım, fiyat ve yeni model incelemesi gibi bir şeydi.
    Sabahki işim Konya yolunda olduğundan o civarlarda bulunan Opel, Mercedes, Honda, Volkswagen/Audi, Eskişehir yolu Chevrolet ve daha ilerideki Toyota'ya gittim.
    İlk olarak Opel'e İnsignia için gittim. İçeride yanılmıyorsam 4 tane 1.6 turbo bir tane de 2.0 cdti 130bg İnsignia vardı. Teşhirde üç donanım paketinden de araç bulunuyordu. Edition ile Cosmo arasında bana göre çok bir fark yok ben olsam Edition'ı tercih ederdim. 1.6 ların fiyatları bence kesinlikle makul ve o araba için değer. İçi kaliteli ve şık ama mesela güneşlikte ruhsat koymak için bant benzeri bir şeyin olmaması beni şaşırttı. Boyum 1.74 ve önde de arkada da şikayet edildiği şekilde bir basıklık sorunu yaşamadım. Sürücü koltuğunu kendime göre ayarladığımda geniş bir alan kaldı arkada. Bagaj büyük ama diğer sedanlardaki gbi bence kullanışsız. En dibine uzanmak için büyük bir gayret sarfetmek gerekiyor. Bugün baktığım arabalar içinde alınabilir olarak nitelendirdiğim arabalardan biri.
    İkinci olarak aklımda Toyota olduğu için Eskişehir yoluna çıktım yolda Chevrolet'yi görünce giderken ona da uğradım. Tahmin edeceğiniz gibi Cruze için gittim. Donanım olarak LS otomatikti. 36 bin civarı bir para istiyorlar. Sedan isteyen biri için bence makul. İçi çok kaliteli değil fakat çakma Chevrolet havasında da değil. Aynı yer Opel de sattığı için İnsignia ile arasında bulunan benzerlikleri fark etmek oldukça kolay. Donanım listesi uzun, göze batan bir işçilik sorunu yok ve çekici bir tasarıma sahip 33 bin liraya ls manuel alınabilir bir araba bence.
    Daha sonra Toyota' ya gittim ve bugünkü en büyük ikinci hayal kırıklığımı yaşadım. Avensis ve Urban Cruiser incelemek istiyordum. Plazada Avensis yokmuş dolayısıyla inceleyemedim. Ama Urban Cruiser vardı. Teşhirde 1.33 manuel olanı vardı ve kampayalı fiyatı 42 bin liraya yakındı. Donanım olarak zengin fakat bence pahalı. Bagajı küçük, arka koltuklar ileri kaydırılabilir fakat o zaman da zaten çok geniş olmayan arkada hiç diz mesafesi kalmıyor. Arka kapılarda bir pet şişe koyacağından başka bir göz yok. Vitesi çirkin ve yolları aşırı derecede kısa. Arka camı küçük ve görüş açısı oldukça dar. Ve son olarak içi oldukça koyu ve iç karartıcı. Kağıt üstünde alınabilir gözüküyor ama bence kendine göre pahalı bir araba. Bunun yerine 1.6 132 bg Auris çok daha mantıklı hem daha geniş hem de daha güçlü.
    Dönüşte Koluman Mercedes'e gittim. içeride bol bol c 180k, yanılmıyorsam üç tane e250 ve bir tane de clc vardı. Arka taraflara bakmadım belki başka da vardır ama S yoktu olsa bir elimi sürmek, lastiğine ismimi yazmak istersim açıkçası. En büyük hayal kırıklığını Mercedes yaşattı bugün bana. Kimse alınmasın ama Mercedes özellikle c serisi markadan başka hiçbir şey vaadetmiyor. Arkası ön koltuğu kendime göre ayarlamama rağmen 100 milyarlık bir araba için oldukça dar. Bagaj kapağı bir acayip, açarken az kalsın yüzüme çarpıyordu. Arka camın altında bulunan ve bagajla kabini ayıran kısımda bulunan saclar boyanmamıştı. Daha doğrusu kenarlara doğru boya var ama ortalarda yoktu. Şimdi dersiniz orası boyalı olsa ne olur boyasız ne olur. Bir şey fark etmeyeceğinin ben de farkındayım ama Mercedes'in böyle bir şeyden kısması beni çok şaşırttı. 107'nin kaputunun altının boyalı olmamaı bile beni şaşırmıştı. Ama kesinlikle kalite olarak farkını hissettiriyor ama aradaki kalite farkı örneğin İnsignia'dan 50 bin lira daha fazla para edecek kadar değil. E serisi ise oldukça kaliteli ama bir önceki nesline göre kalite eksikliği olduğu ortada. Koltukları inanılmaz rahattı kalmak istemedim. Kesinlikle arkası çok daha keyifli ama bir önceki neslinki kadar değil. Hem C de hem de E de kullanılan ön kol dayanağı+saklama gözü çok kullanışsız. Açmak için düğmeye basmak gerekiyor ve dayanak ikiye bölünerek her iki tarafa birden açılıyor. Arkaya doğru kalkanlar çok daha rahat bence. Ayrıca yine her ikisinde de ortak olarak kullanılan koltuk arkası cepleri oldukça basit geldi bana. Clc'de ise arka koltukta hoperlör türevi bir şey omaması bence büyük bir eksiklikti.
    Buradan sonra Vw ve Audi'ye gittim. İlk olarak Vw'ne girdim, girişte Passat CC vardı ve gerçekten baktırıyordu kendine. Ama o da tasrımdan başka bir şey vaadetmiyor. Ben olsam sırf tasarım için o kadar para vermezdim. İçi Passat'la hemen hemen aynı ama daha basık. Çıtasız kapılar dikkat çekiyor ama arka cam açıkken ortada kalan kelebek cam göze batıyor. Daha farklı bir şay yapılabilirmiş. Golf, Polo ve Scirocco yokmuş sadece Passat ve Passat variant vardı. Onlar da artık eskidiği için bakmadım. Sonra Audi'ye geçtim. 3 A3 bir A4 bir A5 bir A6 bir tane de TT vardı. Ben A4'ü inceledim 1.8 160 bg otomatikti ve yanlış hatırlamıyorsam 49 bin € istiyorlardı. Amg paketli sunrooflu c180 k ya da aynı parayı istedikleri düşünüldüğünde ötv ve otomatik vites farkına rağmen aynı paraya gelmesi A4 ü bence avantajlı kılıyor. 100 binlik bir araba alacak olsam A4 ü kesinlikle tercih ederdim. Ayrıca arkası c180 den daha geniş gibi geldi bana.
    Son olarak Honda'ya gittim. Aklımda Accord ve Jazz vardı. İçeri girdiğimde ilk defa burada biri karşılayıp ne ile ilgilendiğimi sordu. Ellerinde Accord olmadığı için bakamadım. Jazz'ın da test arabasını inceledim. Fun+ donanımlıydı ve otomatik vitesti. Fiyatı 36 binmiş ama ellrinde yokmuş, ekimde gelecekmiş ve o zamanki fiyattan alabilirmişim. Tok satıcı halleri beni oldukça rahatsız etti. Jazz'a gelince. Bir önceki nesile göre büyük bir farklılık var bence. İçi ferah ve bence kaliteli. Bagajı büyük. Donanımı yeterli. Ve bence Jazz B sınıfı olmaktan çok mpv ye daha yakın. Eğer böyle bakılırsa da fiyatı makul sayılabilir. Örnek olarak Meriva 1.6 benzinli otomatik 34900 tl.
    Netice olarak düşüncelerimi paylaştım ve bunu yaparken de insanların seçimlerine saygılı olmaya çalıştım. Herkesin zevkleri ve maddi olanakları farklı dolayısıyla herkesten aynı düşüncelere sahip olmasını bekleyemezsin. Sadece incelemek isteyip de inceleme fırsatı bulamayanlara yardım etmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemanci06 -- 27 Ağustos 2009; 19:16:12 >







  • Paylaşımınız için teşekkürler

    Başlığı değiştirip test yaptığınız araçları da katan bir başlık yaparsanız çok daha ilgi çekici olur ve böyle bir konuya ihtiyacı olan arkadaşlara da yardımcı olmuş olursunuz
  • Açtığım ilk başlık olduğundan acemiliğimi mazur görünüz
  • Eline sağlık. İftar öncesi üşengeçlik olduğundan dolayı hepsini okumadım. İnsignia'dan sonra bunu yazmaya başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Eline sağlık. İftar öncesi üşengeçlik olduğundan dolayı hepsini okumadım. İnsignia'dan sonra bunu yazmaya başladım.

    Bak senin testlerini göremeyince sürüşsüz testlere kaldık

    (Başlık sahibi arkadaş alınmasın lütfen işin şakası bu)
  • Kursum olduğundan dolayı testlere devam edemiyorum. Pazartesi günü kursum bitiyor. Salı sınavım var. Perşembe okula kayıt yaptırcam. Cumartesi Pazar da sınavım var. Kısmetse 7 Eylül'de efsane geliyor.

    E serisi
    3008
    Laguna Coupe ve dahası. 27 Eylül'e kadar yapabildiğim kadar yapacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Screamer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Eline sağlık. İftar öncesi üşengeçlik olduğundan dolayı hepsini okumadım. İnsignia'dan sonra bunu yazmaya başladım.

    Bak senin testlerini göremeyince sürüşsüz testlere kaldık

    (Başlık sahibi arkadaş alınmasın lütfen işin şakası bu)



    Alınmam merak etmeyin. Açıkçası test sürüşüne çıkmayı düşünüyordum ama inanılmaz bir ilgisizlik hakimdi bütün çalışanların üstünde, gidip bir de ben test sürüşüne çıkmak istiyorum diyip onların asık yüzlerini çekmek istemedim. Özellikle İnsignia, C180k ve Jazz'ın yoldaki hallerini merak ediyorum. Ne diyim benimki de bir tür üşengeçlik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemanci06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Screamer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Eline sağlık. İftar öncesi üşengeçlik olduğundan dolayı hepsini okumadım. İnsignia'dan sonra bunu yazmaya başladım.

    Bak senin testlerini göremeyince sürüşsüz testlere kaldık

    (Başlık sahibi arkadaş alınmasın lütfen işin şakası bu)



    Alınmam merak etmeyin. Açıkçası test sürüşüne çıkmayı düşünüyordum ama inanılmaz bir ilgisizlik hakimdi bütün çalışanların üstünde, gidip bir de ben test sürüşüne çıkmak istiyorum diyip onların asık yüzlerini çekmek istemedim. Özellikle İnsignia, C180k ve Jazz'ın yoldaki hallerini merak ediyorum. Ne diyim benimki de bir tür üşengeçlik.

    Onlara inatla teste çıkıyorum ben.




  • gecen bir belgesel kanalında 5 vites programında c 180 için kusursuz deniyordu bu ingilizler her bir şeye bahane bulur ama c180ne bahane bulamadı her tuşun yerinde olduğu işçilik hatasının oldağını sıkı sıkı incelemişti bir de mağzaya girdiğinde belli fiyatlara örnek gömlekler vardır ucuz olanla pahalı olan arasında bakışta fark göremezsin ama giymeye başladığında gerceği anlarsın şuan trafiğe bak bakalım mercedesmi daha cabuk dökülüyor opelmi yada başka bir firmamı verdiğin paranın her kuruşunu sana mutlaka hakkını verir diğerleride verir ama ödediğin para kadar
    zevkler ve renkler tartışılmaz ama işin içine marka imajı var dersen olmaz hakkınıda vermek için kullanmak gerek o zaman opele farkını anlarsın
  • Mercedes'in kaliteli olduğu açık ki zaten öyle olması da beklenir. Neticede 1600 cc lik motora sahip bir arabaya 100 bin lira para veriyosun. 17 sene Skoda Favorit kullandık. Halk arasında dandik, teneke vs. olarak bilinen araba. Dökülme namına hiçbir şeye rastlamadım ve bunu son derece objetif olarak söylüyorum. Çünkü biz arabaya iyi baktık, güneşten koruduk, dikkatli kullandık, bakımlarını düzgün yaptırdık. Arabalar bence sahiplerini yansıtır. Düzgün kullanırsan sağlam araban olur. Mercedes'in farklı olduğunu biliyorum ama bu ihtiyaç meselesi. Kimisi genişliğe ihtiyaç duyar, kimisi markaya, kimisi donanıma, kimisi gösterişe. Ama Mercedes'te de geçmişe göre kalite eksikliği olduğu açık ve ben Mercedes'in diğerlerinden farklı olmasından ötürü bunu yadırgadım.
  • Bahsettiğiniz honda bayiisinde bizde aynı tavırlarla karşılaştık maalesef, alıcı olmamıza rağmen 'niye geldiniz' der gibi bir tavırları var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buta

    Bahsettiğiniz honda bayiisinde bizde aynı tavırlarla karşılaştık maalesef, alıcı olmamıza rağmen 'niye geldiniz' der gibi bir tavırları var.


    Aslında Honda bayisi bana hoşgeldiniz diyen tek bayi diğerlerinde ilgilenen bile çıkmadı. Ama Honda'dakiler de pek isteksizce ilgilendiler, sanki o gün izin günleriymiş de ben geleceğim için çalışıyorlarmış gibiydiler.
  • Bence vaat etmiyor lafları biraz ağır olmuş. Her ne kadar subjektif değerlendirme yapılmaya çalışılsa bile objektif yorumda bulunulması gerektiğine inanıyorum.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehed

    Bence vaat etmiyor lafları biraz ağır olmuş. Her ne kadar subjektif değerlendirme yapılmaya çalışılsa bile objektif yorumda bulunulması gerektiğine inanıyorum.

    Teşekkürler.


    Her arabanın bir hedef kitlesi vardır ve arba o hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre şekil alır. 100 bin liraya satılan 1.6 150 beygirlik bir motora sahip bir arabadan ben çok daha fazlasını beklerdim. Mercedes C180 K'nın diğer D sınıfı araçlardan bence tek üstünlüğü muhtelif yerlerinde Mercedes yıldızını taşıması. Bu söylediğimi sadece arma olarak algılamayın bunula gelen malzeme ve işçilik kalitesi de var. Ama gördüğüm kadarıyla birçok D sınıfı araç zaten işçilik ve malzeme kalitesinde Mercedes'e yakın düzeyde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.