Şimdi Ara

Suriye Meselesi Ne Olacak Sizce? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    İşte o da kolay değil. PYD'ye Esad ile birlikte dalmana kim izin verecek? Rusya asla böyle birşeye izin vermez. Şimdi Esad ile birlikte olman için Rusya'yı da bölgeden kovman lazım. Sonuçta PYD'nin orada olması Rusya'nın da işine geliyor. Suriye'de olma sebebi zaten bu.


    Kısacası Esad ile anlaşman için Rusya'nın verdiğinden daha fazlasını vermen lazım. Tabi Esad'ın buna güvenmesi için üçüncü bir Arap ülkesinin buna kefil olması da gerekiyor. Bu ülke Mısır'dan başkası olamaz ama şuna bak Mısır ile de aramız kötü  

    Hadi diyelim bir şekilde Esad ile anlaştım bu durumda aynı anda iki süper güç hem Rusya hem ABD ile düşman olabilme şerefine nail olursun. Geriye düşmanınım düşmanı benim dostumdur diyerek geriye ittifak kurabileceğin sadece Pakistan ve Çin kalır ki Çin ile dost olacağına hiç olma daha iyi.


    İşte Rusya'yı sıkıştırmak için güneyde Libya kuzeyde de Ukrayna kartını oynuyoruz. Ama Putin cin tabi bunu görüyor. Bizim de elimizin boş olmadığını Ermenistan'da Putin gördü yoksa Libya'da çok daha agresif bir politika izleyecekti. Ama ekonomik olarak kırılgan olduğumuz için Batıyı yani Amerika'yı dışlayamıyorsun.


    Kısacası dış politika öyle bir sarmala girdi ki aynı anda hem ABD hem Rusya ile düşman olmadan bu işin içinden sıyrılmayı hangi bürokrat bulacak beklemekten başka çaremiz yok.


    @hamza5806

    Rusya neden pydnin israil amerika köpeği bir devlet kurmaya calistigini anlamiyor? Bunlar saniyor ki biz ypgyi kontrol ederiz nah edersin paran yok pulun yok amerika milyar dolar para veriyor bu eskiyalara sen nasil vereceksin?

    Muhtemelen her sey bizim aleyhimize olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • PYD hem İran hem Arap hem de Türkiye üzerinde hem Rusya hem de ABD için çok kullanışlı bir devlet. PYD'nin kontrol altında tutulması gibi bir amaç yok böyle bir dertte yok. Kaldı ki PYD devlet olduktan sonra bu şekilde davranmaz. Tabi bunun tek şartı K.Irak dolayısıyla Musul ve Kerkük bölgesinde de hakim olmak yani petrol geliri elde etmek.


    Rusya bilmez olur mu elbette iyi biliyor. Rusya'nın tek derdi Akdeniz'de bir üst elde etmek başka bir derdi yok ki? Rusya zaten yeraltı zengini bir ülke o yüzden petrol onu bir yere kadar ilgilendiriyor ( fiyatların düşmesi gibi ). PYD, Amerika ve İsrail'in köpeği olup olmama da mesele değil. Bu bölgede İran, Türkiye, Irak ve Suriye arasında bir devlet olması yani farklı bir aktörün de yer alması zaten yeterde artar.


    Buradaki amaç birilerini köpek yapmak değil sana en azından bir 50 sene kadar bağlı devlet kurmak. Örneğin Arap devletleri Osmanlı'dan ayrıldıktan sonra 50 sene kadar varlık gösteremediler ki bu da normal birşey zaten. PYD'de devlet kurar ise aynısı olacak. Hangi devlet en az 50 senelik bir müttefik kazanmak istemez ki?


    Kısacası şu, PYD yapması gerektiğini yapıyor, Rusya keza aynı, Amerika ve İsrail'de kendi ekmeği peşinde. Burada kaybeden iki devlet Suriye ve Türkiye, yani Esad ve biz. Ama ne hikmetse kanlı bıçaklı olan da biziz hatta Suriye'deki bu duruma sebep olan değiliz ama sonra işin içinden çıkılmaz hale getiren de biziz. Yani hem hiçbir karımız yok hem de en zarar gören biziz. Bu kadar saçma bir dış politika sanırım ilerde tarih kitaplarında kötü örnek olarak okutulacak demektir.


    @hamza5806





  • Ne olacak ümmetçi kardeşleri bağırlarına basacak, onlarda arkadan sokacak hançeri  

  • operasyon muhakkak yapılmalı bilhassa fıratın batısı temizlenmeli bu bir beka sorunudur

  • Hançer soksalar iyi.
    Başka şey sokacaklar. Adları çıkacak şeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.