Şimdi Ara

Süresi biten domain örneğin yahoo'dan sahibince alınabilirmi..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Domain alındığı yerden değilde süre bitimi sonrası (örneğin bugün biten) sahibi tarafından başka yerden alma hakkı varmı. Yoksa söz konusu durumda herhangi biri konumunda mı kalıyor. Ben bu soruyu yanıtlayamadım ne yapılması gerektiğini bilen arkadaşlardan rica ediyorum.



  • süresi bitse bile o domainin düşmesi için 4-5 ay geçmesi lazım ki o zaman alınır başka yerden
  • süresi bitmeye son 10 gün kala domain adı transferlere karşı kitlenir (icann kuralı)

    Daha sonra sresi bittikten sonra alan adı parka çekilir tam 90 gün bu parkta kalır. süre net ve heryerde aynıdır az yada fazla olmaz. 90 gün sonra alan adı silinir ve ilk giren istediği firmadan alır. ama bu 90 gün boyunca alan adı başka firmadan tescil edilemez. 90 gün bitmeden tekrar almak istiyorsan sadece ilk aldığın firmadan almak zorundasın. onlarda baya bir fiyat alırlar. ben kendimden örnek vereyim şayet domaini adamer.com.tr den alsaydın süresi dolduktan sonra ilk 30 gün tekrar almak istersen sana domain ücreti süre uzatma ve kurtarma ücreti 20 $ derdim. çünkü bağlı olduğum veri tabanı benden fazla para alır. 30 günden sonra işler baya karışır miktar baya artar. her 2 haftada bir 2 kat artar. 90. gün nerdeyse 400-500 $ a çıkar belkide geçer miktar..


    Bilginize..




  • Net açıklama için teşekkürler.. Sadece 1 soru ! 90 gün içinde domainin sahibi dışında 3. bir şahıs aynı firmadan almak isterse alabilir mi yoksa domainin eski sahibi domaini almak için önceliklidir gibi bir durum var mı ?
  • normalde başkası alamaz icann kurallarına göre ama malesef icann kurallarının hiçe sayıldığı durumlar vardır. süre bitimini takip eden 10. gün çeşitli domain backorder firmaları açık artırma ile domaini normal 90 günlük süresi bitmeden düşürüp alabiliyorlar. aslında düşüremezler ican kurallarına aykırı bu nedenle sanki eski sahibi süre uzatmış gibi işlem yapıyorlar sonra transfer ve geride iz kalmıyor. eğer güzel bir alan adı ise ve pişman oldun tekrar almak istiyorsanhttp://www.pool.com a gir üye ol domain adını sorgulat backorder yap derim. riskli bir işlemdir ama en kötü ihtimal 19 küsür $ ın gider en iyi ihtimal alan adını alırsın. backorder yapmak gerçekte icann kurallarına aykırıdır bunu kesinlikle belirtmek isterim..

    Konu hakkında kısa bir süre içinde ayrıntılı bir döküman hazırlayacam önemli bir konu çünkü ama senin bunu bekleyecek vaktin yok info@adamer.com.tr şirket msn adresim, byLiLattah@gmail.com da kişisel. eklersen müsait bir anda sana yardımcı olamaktan mutluluk duyarım..


    Saygılarımla..




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.