Şimdi Ara

Sürekli form sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    fatura kesmek için OKI Microline1120 eco aldım. Matbaadan yarım A4 ebatında sürekli form yaptırdım. Şablon hemen hemen word belgesinde oturtmuş durumdayım lakin çıktı alırken A4 formatında çıktı alıyor. Çıktı sayfası ayarlarını değiştiremedim.

    1- Word belgesinde sayfa boyutu olarak A4 şeçili, örneğin özel sayfa yapısından boyutları 21cm x 14,8cm yaptığımda yazıları dikey yazarak çıkartıyor. Sayfa yönlendirmesini değiştirdiğimde bu seferde kalıp tamamen bozuluyor rakamlar sola doğru kaymış oluyor. Sanırım sayfa yapısıda A4 seçili olduğundan çıktıyıda bu şekilde alıyor. Oysa ki Word de yazdığım yazılar A4ün yarısını geçmiyor.

    2- Yazıcı Özelliklerinden/Yazdırma Tercihlerinden Kağıt Boyutunu ne seçmem gerekiyor?

    yardımcı olabilirseniz sevinirim.



  • schoolbus kullanıcısına yanıt
    Yazıcının setupundan kağıt boyutunu değiştirmeyi denediniz mi?
  • A4'ün yarısı A5 boyutudur. Özel ölçü girmek yerine direk A5 boyutunu seçin, sayfa yönlendirmesini değiştirmeden normal ayarladığınız şekilde çıktı almanız lazım. @schoolbus
  • schoolbus kullanıcısına yanıt
    http://www.oki.com.tr/support/printer/troubleshooting/detail.aspx?id=tcm:109-103287

    bu sayfadan direkt yazıcı setup ayarına girip page lenght 5,5" yapılması gerekiyor
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    http://www.oki.com.tr/support/printer/troubleshooting/detail.aspx?id=tcm:109-146528-16&prodid=tcm:109-143011

    bir de şunu deneyin
    direkt perfore ölçüsünü ayarlayabiliyorsunuz.
  • Önerileriniz için teşekkürler gösterdiğiniz yolda ilerleyerek bir çok deme yaptım fakat olumlu sonuç vermedi.
    EBS Dental fatura programını buldum onunla bir kaç deme yaptım. Programda bendeki faturaya göre yarım a4 fatura kalıbı var önizleme yaparak filan test ettim ve fatura bastırdım sonuç düzgün gel gelelim EBS programı lisanlı bir program ve 15günlük kullanım kısıtlaması var ve özelliklerini düzgün kullandırmıyor. Burdan gördüğüm kadarıyla sorun benim hazırlamış olduğum worddeki a4 formatlı kalıp arkadaşlar.

    Wordde a4 değilde kağıdı a5 alınca bu sefer yazıcıda yatay olan kağıt dikey oluyor. Şöyle ki a4 alın ikiye katlayın yukarda kalan kısım uzun, kenarlarda kalan kısımlar da kısa kenarları oluşturur. wordde bu yazıyı yazıyorum önizlemede aynen bu şekilde gözüküyor, olması gereken gibi.http://s30.postimg.org/v7f1ita5t/image.png

    Yazıcıdan çıktı alıncahttp://s28.postimg.org/r31y4fk3x/1_001.jpg böyle oluyor, yazıları yataydan dikeye alıyorum bu seferde böyle oluyorhttp://s7.postimg.org/edvycvtkb/1_002.jpg yani sanki yazıcıya kağıdın kısa kenarını sokmuşumda uzun olan kenarları yanlarda kalmış gibi.




  • schoolbus kullanıcısına yanıt
    yazıcının setupından kağıt boyutunu ayarladığınızda her türlü yazması gerekir. setup ayarlarını doğru yaptığınızdan emin misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.