Şimdi Ara

Sürekli çöken işletim sistemi ve mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarım da 2 adet hard diskim var birisi 40gb lık maxtor, diğeri son 2 yıl içinde almış olduğum Samsung 160 gb lık harddisk.Maxtor a kurmuş olduğum windows xp pro. da herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum fakat Samsung'a kurduğum xp 2 3 gün içinde mavi ekran hatası ile çöküyor.Samsung harddiski garantiye de yolladım hd tune gibi programlarla da taradım herhangi bir olumsuz sonuç çıkmadı.
    Sorunum hardiskten değilse neden aynı cd ve sürücülerle kurduğum diğer işletim sistemi aylarca sorunsuz çalışıyor da bu çöküyor anlayabilmiş değilim.Hardisktense garantiden ve hd tune gibi programlardan olumsuz birşey çıkmama nedeni ne olabilir.
    Mavi ekran hatası sanırım kodu C000000218 kayıt defteri /SYSTEM/CONFIG/SECURITY buna benzer şekildeydi fakat tam böyle olmayabilir,yanıltmayayım.



  • kulandığın ide kablosunda sorun olabilr biri slave biri master olarak aynı ideye takıyorsan ayır diğer kanla bağla birini yada yeni bir ide kablosu ile dene
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pandoras

    kulandığın ide kablosunda sorun olabilr biri slave biri master olarak aynı ideye takıyorsan ayır diğer kanla bağla birini yada yeni bir ide kablosu ile dene


    Teşekkürler,
    En son dün gece yeniden kurdum işletim sistemini ve diğer sorunsuz olan Maxtor u söküp tek hardisk bıraktım.Samsung Sata bağlantılı , maxtor ide bağlantılıydı.Ve öğlen tekrar açtığımda pc yi gene çöktü yukarda belirttiğm mavi ekranla karşılaştım ve açamadım.
  • 160 gb lık hddyi tek basına calıstırmayı dene aynı hatayı veriyor mu bi bak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ResiqMe

    160 gb lık hddyi tek basına calıstırmayı dene aynı hatayı veriyor mu bi bak...



    En son çöktüğünde tek başına takılı olan ve sürekli problem çıkardığını düşündüğüm 160 gb lık Samsung sata bağlantılı harddiskim vardı.Son çöküşünde üstüne kurduğum işletim sistemlerinde problem yaşamadığım Maxtor 40 gb lık harddiski sökmüştüm.Master slave ayarlarından anlamadığım ve acaba ordan kaynaklanan bir ayar hatası olurmu ki diye.
  • Ide ve Sata iki ayrı sabit diskten Sata olanında bu tip bir sorun yaşaman master/slave ya da CS seçiminden kaynaklanıyor olamaz.

    Eğer besleme / kablo / kasa içi sıcaklıkta bir sorun olmadığına eminsen, Sata kontrolöründe bir sorun olabilir... BIOS update yapman bir ihtimal sorunu çözmende yardımcı olabilir. Ya da Sata kontrolörünü güncellemeyi deneyebilirsin. Bu tip bir güncelleme pek kolay olmaz. İsmi yine DH harfleri ile başlayan bir başka sitede hatırladığım kadarı ile böyle bir güncelleme için bir yazı vardı...
  • boardının bios' unda ide ve sata hdd' lerin birlikte çalışmasına yönelik bir seçenek yok mu?
    hdd' lerin rpm' leri ne durumda? bunların çalışma hızlarına yönelik de ayar yok mu bios' da?

    bir de bu ayarlar ile oynayıp ortak bir hız belirlemeye çalış. her iki hdd aynı veri yolu üzerinde olabilir mi?

    bir de bu DH, darkhardware olabilir mi.
  • IDE ve SATA birlikte çalışabilir, bunun için ekstra bir ayar yapmak gerekmez.

    Sabit disklerin devir hızları ayarlanabiliyor mu?

    Her iki sabit disk aynı veri yolu üzerinde olabilemez.

    DH, evet, olabilir :)
  • güney köprüsü veya kuzey köprüsü çok ısınıyor olabilir :D
    pci slotlarının tamamı ayrı veri yolunu kullanmaz, çakışma olabilir.
    board üzerine bakarsın 4 tane ayrı sata yuvasının olması 4 ayrı veri yolu var anlamına gelmeyebilir.
    pio modu ve ata4 ata5 gibi bir takım ayarlar vardı yanılmıyorsam. auto mode yerine bunlara baksın.
    ayrıca ide to sata veya sata to ide adaptörü kullanılıyor olabilir sistemde.
    boardın marka ve modeline göre de faq' ları kontrol etmke fayda verebilir. bios update' i var mı?
    board kaynaklarının tamamı kullanılıyor mu? mesela bendeki board eski ama oldukça iyi bir board olmasına
    karşın tüm slotları ve yuvaları kullanmaya çalıştım. kullanamadım. :D

    bugün pazara çıktım tatlı sivri biber almaya.
    sivri biberin kilosu, 1 - 1,25- 1,5 arasında değişiyor. bakıyorum sivri biberlere renkleri ben acıyım diyor.
    ama etiket üstüne bakıyorsun tatlı sivri biber kilosu bilmem kaça yazıyor. muhabbeti koyuveriyorsun, araya birkaç acı biber karışmış olabilir diyor alayı. yani garantisi yok. tatlı diye etikete yazıyorsun ama o zaman acı çıkabilir diye niye yazmıyorsun. ve nitekim alıyorsun biberi eve geliyorsun değil bir iki tane zehir gibi acı çıkanı oluyor. bu board da o hesap belki balık baştan kokar hesabı, ya sata ya da ide veri yolunda bir problemi var. ya da her iki slotun kullanımında board dengesizlik gösteriyor da olabilir. kabak da hdd' nin başına patlar. aşırı ısınır çıkarır sana mavi ekran. yani tamamen üreticinini sorumluluğunda. 140 gb olacak, 40 gb' lik diski boarda ben koymam mesela. ama arkadaş kullanıyor. ben o diski adaptörle dışarıdan depo amaçlı seyyar kullanmayı tercih ederim. mesela 1 tb lik hdd kullanıp da sistem de yine aynı marka ve model ve boyutta ikinci bir hdd' yi direkt boarda bağlayıp kullanan da var forumda. demek ki hem iyi kullanıcı hem de problem yaşamayacağı garantisini veriyor kendisine.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.