Şimdi Ara

Superonline video sorunu çok büyük sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Superonline 20mbit fiber internet kullanıcısıyım dizi ve film sitelerinden bi şey izlemek nerdeyse imkansız hale geldi ne kadar beklersem bekleyeyim dolmuyor. Youtube dan çok rahat 1080p video izleyebiliyorum ama bu dizi&film sitelerinden hiç bi şey izlenmiyor, rus kaynaklı playerlar (vk.com - mail.ru felan) kullanıyorlar acaba o yüzden mi diye düşünüyorum ama işin en garip kısmı da IDM ile aynı videoları 2mb/sn hızla indirebiliyorum ve yine garip bi olay da yine aynı sitelerden aynı videoları telefonumdan çok rahatlıkla izleyebiliyorum wifi aracılığı ile ama yine de evdeki 3 bilgisayarda da sıkıntı var. Superonline kullanan başka arkadaşlarımda da benzer sıkıntılar varmış. Superonline ı da aradık ama saçma sapan DNS ler verdiler bi halta yaramadı. Çok ihtiyacım var gerçekten yardımınıza bi çözüm gösterebilecek olan vardır umarım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p(x) -- 19 Mayıs 2014; 22:47:52 >







  • p(x) P kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdan bende şikayetçiyim. Ne yazık ki (özellikle Rusya kaynaklı site ve oynatıcılarda) bu durum çok sık oluyor. (Her zaman değil) Defalarca aradım, derdimi söyledim, anlatmaya çalıştım. DNS önerdiler, "Modemi resetleyin" diyebilecek kadar düştüler hatta. Çalıştığım şirkette 8 mbps TTNet bağlantısı ile 6 bilgisayar aynı anda interneti kullanırken çok rahat izleyebiliyorum. Ancak evde tek başıma 20 mbps hızla izleyemiyorum.

    Bana göre Superonline'nın yurt dışı bağlantılarından kaynaklanan aksaklıklar bunlar. Çünkü bende ara sıra telefonumda da yavaşlamalar oluyor. Verdikleri kaliteyi beğeniyorum ancak gerçekten buna bir çözüm bulmaları gerekli.




  • JB.Burak kullanıcısına yanıt
    Meraktan soruyorum hocam İzmir'de mi oturuyorsunuz ? Sanmıyorum ki bi çözüm arıyor olsunlar. Kim bilir kaç bin kişi aynı sorunu yaşadığı için aradı ama bi şey yapmadılar ki bende çok uzun süredir var aynı sorun. Yine de hocam bi şekilde sorunu çözüp bana haber verirseniz çok memnun olurum.
  • p(x) P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle İstanbul'da oturuyorum. Sorunu çözebileceğini sanmıyorum ama bazı alternatif yolları kullandım zaman zaman. Mesela VPN ile Almanya ağına bağlanıyorum çoğu zaman izlenebilir bir hız elde edebiliyorum. Tabi bu durumun da dezavantajları var. Çünkü bu playerları bir kenara bırakırsak, internet hızı büyük ölçüde yavaşlıyor. Sürekli aç - kapat, insan bir süre sonra sıkılıyor.
  • JB.Burak kullanıcısına yanıt
    Hangi VPN i kullandığınızı sorabilir miyim ? Ben hotspot shield kullanıyorum ama o sadece amerika tabanlı dnsler veriyor ücretsiz sürümüyle.
  • p(x) P kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz VPN kullanmıyorum. Aylık 10 - 15 TL veya yıllık 100 TL gibi cazip fiyatlara daha iyi hizmetler satılıyor.

    Ücretsiz olarak aslında sadece ZenMate yüklü Chrome'da. O da ufak işler için. Mesele bir proje araştırırken çoğu insan gibi onlarda Youtube kullandığından açıyorum, bakıyorum ve kapatıyorum.
  • Vpn ile Almanya'dan bağlanınca, izlenebilir bir durum varsa, sorun Superonline kaynaklı olamaz herhalde.Sonuçta aynı bağlantıyı kullanıyorsunuz.Sitelerin Türkiye'ye koydukları hız/kota sınırı olabilir.Almanya'dakiler 1megabitle bağlansın, Türkiye'dekiler 100kilobit hesabı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.