Şimdi Ara

Superonline Ses Tarifesi 4,99 TL Sabit Ücret -!!!IPTAL ETTIRIN 23 MART SON!!!-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline fiber hizmeti faturasının ilk sayfasında iletilen not:

    Tarafınıza tahsis edilmiş numara için 1 Nisan 2012 itibari ile faturalarınıza her
    ay 4,99 TL (tüm vergiler dahil) minimum kullanım ücreti yansıtılacaktır.

    Numarasını kullanmak isteyen abonelerimize 4,99 TL tutarındaki minimum
    konuşma ücreti karşlığı aylık her yöne*100 Dakika paketi tanımlanacaktır.
    Halihazırda 4,99 TL üzerinde bir SES tarifesi kullanan ya da dakika paketi
    olan abonelerimiz bu uygulamadan etkilenmeyecek, kendilerine ayrıca 4,99
    TL ücret fatura edilmeyecektir.Tarife değişikliğinden etkilenmek
    istemiyorsanız, 23 Mart 2012 tarihinden önce SES hizmetinizi ve numaranızı
    iptal edebilirsiniz.
    Tahsis edilmiş numaranızı iptal ettirmek için; IPTAL boşluk
    Müşteri Numaranızı yazıp 0532 752 2000'e SMS gönderebilir veya 0850 222
    0 222 Müşteri Hizmetleri'ni arayabilirsiniz.

    webislem den iptal olup olmadigini kontrol ettirebilirsiniz.







  • İptal olup olmadığını Webislem in neresinden anlarız? Ne yazıyorsa iptaldir?

    Birde bu Superonline dan iyice kıllandım. Ben şimdi bu iptal mesajını yollarsam bana tarifeyi değiştirdin deyip AKK uygulamasına geçirir mi?
  • Guya sabit ucret yoktu diyip reklam yaptilar bu SES/telefon olayinda da . Simdi ver sabit ucreti zorla abonelik paketine sokacam diyor.
    "Konusmazsaniz kesinlikle para odemezsiniz" diyen zihniyetle "AKK kesinlikle uygulanmayacak" diyen zihniyet zaten aynidir.

    Superonline bu kafayla zor gelisir.
  • turktelekomda 21.9tl olan 100dk sebekeici paketi superonline da 4.99tl (heryone).ancak turktelekomda aksam 7 sabah 7 bedava..telefonum kalsin diyenler fiyat iyi ama kullanmayanlar direk kapamali
  • adam gibi gelsinler 2-yıl 5 yıl - 10 yıl ucretımız bu desınlşer alalım, arkadaş artık hangi ay kımden nerden kzık yıyeceğımız bellı degıl,
    turk telekom ayrı kaçırıyor...
    super onlıne da
    arkadaş kıme guvenıp mal hızmt alcaz paranoyak oldum
  • Tesadüfen babam görmüş o bana söyledi büyük ihtimalle farketmezdim, otomatik ödemede kaynar giderdi.

    Böyle bir şeyin yasal olarak mümkün olmaması lazım, sen kafana göre bir duyuru yap, bu duyuru abonene net olarak ulaştı mı ulaşmadı mı umursamaksızın, 5TL ek ücret yansıt.

    Artık, e-faturaların kullanımının bu kadar arttığı bir dönemde, bu tip uygulamalara izin verilmiyor olması lazım, böyle birşey yapmak istiyorsan bütün abonelerini tek tek ararsın, ya da reklamını çıkarsın isteyen kişi arar açtırır tarifesini.
  • 11'inde iptal ettirdim. Şimdi ürünlerde gözükmüyor artık. Sadece kota bilgisi kısmında gözüküyor. Orda da iptal tarihi falan yazılmış. Bakalım nolacak...
  • Bu aralar özellikle SuperOnline müşteri hizmetleriyle uzun uzun konuşmalar ve tartışmalar yaptığım için telefon lazım oluyor. :) Ana merkezle konuşmakta herhangi bir ücrete tabi olmadığı için konuşmada uzakdıkça uzuyor. :) O nedenle tepkimi ortaya koyup iptal edemiyorum. :S
  • 23 mart geçtikten sonra iptal ettiremiyormuyuz?
  • Size teknoloji yaramaz arkadaşlar. Türk telekomun sabit telefonunu kullanan arkadaşlara soruyorum bu güne kadar hiç konuşmasanız bile 15-20 tl altında bir fatura ödedinizmi ? Telefonu kullandığınız taktirde çıkacak faturaya hiç girmiyorum bile. Süperonline size telefon hizmeti sunuyor ve bunun için çok cüzi bir miktar 4,99 tl gibi bir rakam talep ediyor ki bunun içinde size 100 dk (şehir içi, şehir dışı, gsm, yurtdışı 1.kademe bu 100 dk içinde) veriyor. Birde utanmadan çıkmışsınız yok sabit ücret falan diye heyecan yapıyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar el insaf. Bir çoğunuz günde 6,5 lira bir paket sigaraya veriyor, ayda 5 lira vermek mi koyuyor.

    Bende bu gün itibariyle fiberimi bağlattım 20mbit 100gb akk 59 tl, birde telefonumu taşıttım telsiz telefon hediye ettiler 8,99 tl yede 200 dk paketi aldım, fibere üye oldum diyede 300 dk hediye verdiler. SOrarım size bu fiayata bu hızı bu kadar bedava dakikayı neresi verir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamirCakir

    Size teknoloji yaramaz arkadaşlar. Türk telekomun sabit telefonunu kullanan arkadaşlara soruyorum bu güne kadar hiç konuşmasanız bile 15-20 tl altında bir fatura ödedinizmi ? Telefonu kullandığınız taktirde çıkacak faturaya hiç girmiyorum bile. Süperonline size telefon hizmeti sunuyor ve bunun için çok cüzi bir miktar 4,99 tl gibi bir rakam talep ediyor ki bunun içinde size 100 dk (şehir içi, şehir dışı, gsm, yurtdışı 1.kademe bu 100 dk içinde) veriyor. Birde utanmadan çıkmışsınız yok sabit ücret falan diye heyecan yapıyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar el insaf. Bir çoğunuz günde 6,5 lira bir paket sigaraya veriyor, ayda 5 lira vermek mi koyuyor.

    Bende bu gün itibariyle fiberimi bağlattım 20mbit 100gb akk 59 tl, birde telefonumu taşıttım telsiz telefon hediye ettiler 8,99 tl yede 200 dk paketi aldım, fibere üye oldum diyede 300 dk hediye verdiler. SOrarım size bu fiayata bu hızı bu kadar bedava dakikayı neresi verir.

    Aramıza hoşgeldin arkadaşım ama yeni üye olunca gerçekler anca can yakılınca anlaşılıyor. Tüm yazdıklarının altına imza atarım. Verilen tepki hatları ucret almadan dagıtıp reklamının yapılması. Sonrasında cart diye 5 TL. ucreti arayıp istermisin istemezmisin diye sormadan dayatarak uygulamaya gecmek. Bu yazık ki kronik hal aldı. 1-2 yıl icinde olmayan kabul etmedigin bir uygulamaya eklendiginde daha iyi anlayacaksın. Bugun 5 TL. yarın olur 20 TL. isterse 1000000000dk. bedava versin bundan haberi olmayan arayıp onayı alınmayan müşteriye yarın obur gun bambaska birşeyde dayatılır. Durum bundan ibaret.




  • burası türkiye bi yerlerden kırpmaya çalışılıyor illaki her alanda var bu dediğin, bankaların işletim ücreti kesmesi, kredi katı üyelik bedeli alması gibi. Uyanık olmak lazım takip etmek lazım, aldım bitti fiyat bu diyip hiç bakmamak olmaz. Bu güne kadar çok şeyler duydum turkcellden canı yanan çok ama nedense benim bu tür şeylerden hiç canım yanmadı. Her sözleşmede yazar ........ firma paketlerde ve kampanyalarda değişiklik yapma hakkına sahiptir diye.

    Bu bahsettiğimiz konuda da şunu göz önüne alalım Türktelekomda telefonu hiç kullanmasan bile en düşük paket 100 dk 21,90 tl bunu sabit olarak ödersin her ay süperonlinenin istediği 5 tl her yöne 200 dk bunun kimseye dokunmaması lazım bu kadar konu açacak abartılacak hiçbirşey yok ortada. Ha dersin hiç birşey vermiyor ama 10 tl sabit ücret istiyor o zaman heryerde hakkını ara. Birde 24 ay taahüt imzalıyorsun bunun içinde süperonline sana 2 yıl fiyat değişmeme garantisi veriyor. Fiyatta gene değişiklik yaparsa hertürlü haklısın.




  • Sorun 5 TL. degil keşke o ucret olsa. Sozlesmelerinde yazmayan adil kullanım koşullarına ali cengiz oyunuyla katılan binlerce kisi var suan. Sozlesmede yazar denilen cumleyi superonline 4.23 diye bir madde koyarak eziyor. İstedigini ekleyip istedigi gibi at kosturmaya acmıs sozlesmeyi. Orada internet sitesine ne yazarsa onu kabul etmis sayıyor. Burası Superonline, buradan cıkıs zor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 30 Mart 2012; 16:43:25 >
  • Akk hakkında biraz araştırma yaptım ve herhangi bir yasaya rastlayamadım. Yanlış bilgilendirme olmaması için mesajı editledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamirCakir -- 31 Mart 2012; 1:25:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamirCakir

    adil kullanım kotası devletin yasallaştırmış olduğu birşey ve buna tüm şirketlerin uyma zorunluluğu var. Hoş buda işlerine geliyor yapacak birşey yok.

    Değerli arkadaşım adil kullanım koşulları tamamen kendi başlarına aldıkları karar. Devlet karışmaz özel şirketlerin durumuna. Özelleştirmesinide yapmış babalar gibi en değerli markalarından birini elin gavuruna, karına satmış. Sadece rekabet ve denge için denetleme yapıyor. Bu kısımda bile sorun var. Rekabet koşullarının olduğu serbest piyasada ortak karar aldık diyor Superonline. Bunlar resmen sizin benim gibi tüketicileri birlik olup zorla adil kullanım denilen uygulamaya sokuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SamirCakir

    adil kullanım kotası devletin yasallaştırmış olduğu birşey ve buna tüm şirketlerin uyma zorunluluğu var. Hoş buda işlerine geliyor yapacak birşey yok.

    internet piyasasında büyük çoğunluğu devlete ait olan tek isp uydunet neden böyle bir tarifeye sahip değil o zaman? ttnet zamanında akkli tarifeleri btk onayıyla getirdi. eğer diyorsan devlet regüle ediyor diye ediyor btk denilen kurum yüzünden. ama bu tarifeler ispler tarafından düzenleniyor. yoksa adil kullanım ne hayrat mı bu internet parasını ödüyorsam istediğimi yaparım ve kimse ne yaptığıma karışamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalamarr -- 30 Mart 2012; 23:28:30 >
  • Bu ay faturaya sabit ücret yansıtmamışlar. Vazgeçtiler herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur1301

    Bu ay faturaya sabit ücret yansıtmamışlar. Vazgeçtiler herhalde

    Bende de yansıtmamışlar ve üstelik normalden de az geldi faturam.
  • Arkadaşlar siz öyle sanın, Nisan ayı faturama yansıtmışlar. Halbuki Mart ayında Sms ile iptal ettirmek istediğime dair mesaj atmıştım. Şimdi bide bunla uğraş. İş çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eerkek -- 6 Mayıs 2012; 15:19:34 >
  • Bir mağdurda benim arkadaşlar. Ben istemediğim halde 2 adet telefon numarası vermişler. Olay şöyle:
    ---------------------
    Yaklaşık 3 ay önce superonline fiberinternet'e kampanyasız ve tahatsüz olan 55 TL sınırsız internete kayıt oldum. Nolur nolmaz, bu firmaya güven olmaz, ne yapacakları belli olmaz diye düşündüm. İptal ettirmek kolay olsun diye 150 TL lik kurulum, modem ve diğer ücretleri peşinen ödedim. Güvenmemekte haklı çıktım.
    Geçen ay Superonline'dan bir memur telefon etti. "Telefon numarası vereceğiz. Ücretsiz" dedi.
    Ben "istemem kardeşim. Bağlama telefon falan dedim". "Yok ücretsiz zaten. Bağlasak da bir şey olmaz" dedi.
    Bunlara güven olmaz. Benim itiraz ettiğim halde "telefon numarası tahsis edilip aktifleştirildi" diye cep telefonuma mesaj geldi 2 tane. Bende üzerinde durmadım. Bu ay fatura geldi. "Tahsisli numara bedeli" adı altında bir fiyat eklentisi olarak 4,99TL faturama eklemişler. 0850-2220222 müşteri hizmetlerini aradım. Konuyu izah ettim. Ordaki memur dedi ki: "Size gelen mesaja İPTAL yazıp cevaplayacaktınız" diyor. "Kardeşim abone olmadığım bir telefonu niye iptal ettireyim. Hem ücretsiz dediniz, sonrada ücret gönderiyorsunuz" dedim. (Evimde modeme takacak telefon cihazım bile yok.)
    -O zaman hattınıza Kablo TV aktifleştirdik deyip faturaya 14,99 daha yazıp tahsil edin bizden.
    Aboneleri borçlu çıkar. Sonra da mesaj atıp bilgi verdik ya deyin. Benim hangi telefon numarası sözleşmesinde imzam varsa onu iptal ederim. Borçlar kanununa göre "İmza atıp kabul etmediğim hiç bir abonelik geçerli olmaz".
    4,99TL ufak bir para benim için ama bu parayı insanları kandırarak alan kim olursa olsun yedirmem.
    Önce tüketici hakem heyetine başvuracağım. Daha sonra da Tüketici Mahkemesine dava açacağım. Gerekirse de Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. İnsanların cebindeki parayı soymayın. Artık YETER. Herkes haddini bilecek. Kullanmadığım hiç bir hizmetin parasını ödemem. Bu dava süresinde resmi kurumlara gidip gelme ve diğer vakit kayıplarındaki işyerimi kapatıp müşteri ve kazanç kaybımı, manevi kaybımı ve harcadığım her kuruşu hatta ve hatta dolmuş paralarıma kadar talep edeceğim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.