Şimdi Ara

Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+ kutusunu kullanmak (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
333
Cevap
26
Favori
86.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Router'ın seri numarası gibi bir tanıtıcı kod önceden Huawei ip tv cihazına atılıyor ve match görmeyince bağlantıyı engelleniyor olabilir. Veya benzeri mantıkta bir check. Ne aptalca dimi.


    Turkcell e güvenim sıfır. Nedir bu verdikleri router'ı kullandırma dayatması. Sanki bedava İnternet veriyorlar ..... .

    Bip diye uygulamaları da var amacı da aşırı belli. Bilmeyenler için turkcell tmsf nin elimde yani resmen hükümet yönetiyor burayı. Devletin çoğu hissesi.


    Kim Internette ne yapıyor diye didiklemek mi istiyorlar nedir bu router takıntısı. Ben zorunda mıyım verdikleri çöpü kullanmaya gitmişim 200 cihazı kaldıran router almışım. Cidden bu kafa ile işte bu ülke bu halde. Osmanlı da bu küçük hesaplar yapan zihniyet yüzünden çöktü. Açık görüşlü özgürlükçü olan batılı medeniyetler ise uçtu gitti. Yıl 2023 uğraştığımız şeye bak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TP-Link Archer AX serisi ile sagem 4k kutu çalıştırılabiliyor mu ? Ona göre ax23 ax50 yada ax53 modelini alacağım.

  • Merhabalar TV+ IPTV kutusunu direkt modeme bağladığımda sıkıntı yok fakat honor router 3 üzerinden bağladığımda yayın donuyor, yayını 1 dakika geri alıp izlersem takılmıyor yardımcı olabilecek var mı? ne yapmam gerekiyor

  • Huawei tv kutusuyla denemedigim sey kalmadi. Hem tplink archer router hemde mi router ile. Ama ikisiylede sonuc husran oldu. Bir turlu calismadi. Bende kendi modemi ustunden kullanmaya devam ediyorum. Ona ek olarak mi router i wifi icin kablo ile sol modemine bagladim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uzun uğraşlar sonucunda huawei kutuyu keenetic modem ve Repater ile kablosuz olarak çalıştırmayı başardım, müsait bir zamanda konfigurasyonu anlatacağım. cli üzerinden yapılması gereken işlemler var.

  • Merhaba arkadaşlar. Binamda ttnet fiber altyapı mevcut şu anda kullanmaktayım. Süperonline fiber altyapıya sahip olmadan TV+ kullanabiliyor muyum?

    Bir yerde internet aboneliği olmadan süperonline modem ile tv+ bağladıklarını okudum, doğru mu acaba ben de bu şekilde kullanabilir miyim?

  • Merhabalar,

    Bu konu hakkında benim de problemim mevcut. SOL kullanıcısıyım, Evdeki PON cihazına bağlı bir Keenetic ExtraDSL; bu cihaza bağlı da bir Keenetic City router mevcut. Router'dan kablolu bir şekilde TV+ cihazını ethernet aracılığıyla bağlamak istediğimde TV+ "İstek Zaman Aşımına uğradı" hatası vererek çalışmayı durduruyor. Var mıdır bu durumun bir çözümü?

    İyi akşamlar.

  • Merhabalar, Keenetic Hero 4g+ modem kullanıyorum. WAN kullanıcı adı ve şifremi öğrenerek SuperOnline'in vermiş olduğu H267A Router'i devreden çıkartarak internete bağlanmayı başardım fakat TurkcellTV+'ı çalıştırmayı başaramıyorum. Aşağıda yaptığım ayarları paylaşıyorum. En alttaki 3 resimde aldığım hatalarla ilgili. 5. adımda 1-2 dakika kadar bekledikten sonra son 2 resimdeki hataları veriyor.


    Kullanılan Router: Keenetic Hero 4G+

    Turkcell TV+ Box: Huawei Q11


    Gözümden kaçan yada önerebileceğiniz herhangi bir yöntem/ayar var mıdır?



    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak


    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak


    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak


    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak


    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak
    Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barandeniz -- 29 Eylül 2023; 19:26:15 >




  • barandeniz B kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Gördüğüm kadarıyla konudaki olması gereken tüm ayarları yapmışsın hocam. Ama superonline’ın dayattığı bir kısıtlama söz konusu galiba burada. Keenetic destek ekibine yazmıştım. Bazı kullanıcılar VLAN 103 yaparak TV+’ı kullandıklarını söylediler tarzı absürt bir cevap almıştım. Bu konulardan anlayan biri bir çözüm bulmadığı aürece, galiba tv+’ı kullanamayacağız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • superonline modeme router bağlatıp tv+ ve interneti router modunda kullanma.  daha önce Xiaomi modemi repeter modda huawei mode me bağlamıştım . oldukça fazla gecikme oluyordu verilmi kullanamıyordum. huawei modemden tv+ için kullandığım kabloyu xiaomi router ın wan portuna bağlıyordum , bu şekilde TV+ çalışıyordu interneti de repeater üzerinden kullanıyordum. yeni konfig söyle oldu : huawei modemden TV+ için kullandığım kabloyu routerın wan portuna değilde araya yeni aldığım 1Gbps switch in normal portuna bağladım (switchin uplink portuna değil) . switch in 2 portundan 1 utp cat5 ile tv+ a sinyal aldım . switchten diğer kablo ile router ın yine normal portuna bağlantı yaptım. aynı şekilde mibox ı da yine router ın normal portuna direk bağladım . hiç problemsiz çalışıyor. interneti full kullanıyorum , tv+ ta donma bile olmuyor. umarım yardımcı olur

  • Sol'un verdiği ZTE ZXHN H267A model router'ı çıkardım.Bağlantı hızı çok kötüydü.Bunun yerine Keenetic sprinter ax1800 model router'ı ana router olarak kurdum.Bu sayede bağlantı hızım gözle görülür şekilde iyileşti.Fakat bu sefer de SOL TV+ Huawei STB Q11 model kutu yüzünden tv+ kanallarını izleyemiyorum.5. adıma kadar gelip "istek başarıyla iletilemedi" diye hata veriyor.Keenetic sprinter router da tv+'ı taktığım portu tv-set top box olarak seçtim ve vlan id 103 olarak verdim.Ama nafile.Bir sonuç alamadım.tv+ 'ın ip sini ve port numaralarını da göremiyorum ki herhangi bir yönlendirme yapabileyim.Sitede yaptığım araştırmada gördüğüm kadarıyla herkes HUAWEI STB Q11 kutusundan muzdarip.

  • Boşuna uğraşmayın engelliyorlar mac adresi yüzünden keenetic hopper modelini sağlayıcısı verdiği cihaza bağladım tv plusı da cihazına bağladım sıkıntısız kullanıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben, 500Mbit SOL Fiber + 2 adet TV Plus Kutusu (Biri Q11 diğeri HP4031) kullanıyorum. SOL un kendi modemi ZTE H267 ile 170 Mbit i hiç geçememiştim. SOL dan Wifi6 modem talep edince ilk sefere mahsus 350 TL sonra her ay için 35 TL ek ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Bende biraz cahil cesareti ile Keenetic Hopper DSL modelini aldım. ilk seferde sihirbazı pas geçip, MAC kopyalama ve kullanıcı bilgilerini çekince şak diye internete girdim. 150 -160 arası olan wifi hızı 450-480 lere kadar çıktı.

    TV plus kutuları için IPTV yapılandırması (VLAN ID 103 yapma konusunu) yapmamıştım. Ne yaptıysam her 2 TV Plus kutusu da bağlanırken 2 den öteye geçemedi ve "Zaman senkronizasyon hatası" verdi. Daha sonra SOL un ZTE modemine döndüm. Bu arada SOL Müşteri hizmetleri (tabii ki) hiç yardımcı olmadı. Keenetic MH ise VLAN ID leri 103 yapmamı ve öyle denememi istedi. Çözüm ararken, buradaki konuyu gördüm ve bütün konuyu baştan aşağı okudum. Aşağıdaki sıralamada işlemi tekrar yaptığımda sorun çözüldü. Belki birinin işine yarar diye adım adım ne yaptıysam yazıyorum. Bu konuda uzman değilim, belki yaptığım işlemlerin bir etkisi yoktur, onu bilemem ama aynı adımları izlemenizi tavsiye ederim;


    1. SOL un kendi modemine girip WİFİ yi kapattım. (Keenetic e wifi ile bağlanırken 192.168.1.1 adresinde çakışma olmasın diye)
    2. TV Plus kutularını düğmesinden kapattım. (Zaman senkron hatası olmasın diye)
    3. Keenetic modeme hiçbir kablo takmadan enerji verip resetledim.
    4. Wifi ile Keenetic modeme bağlandım. Sihirbaz ile devam ettim. Bana fiber internet, ağ kablosu ile geldiği için "Doğrudan ağ kablosu ile internet alıyorum" seçeneğini seçtim.
    5. Bağlantı tipi olarak PPOEE yi seçtim. Kullanıcı bilgileri için diğer router ı bağlamamı istedi. ZTE modemden WAN kablosunu söktüm ve Keenetic modeme taktım. Sorunsuzca bilgileri aldı (kullanıcı adı, şifre ve MAC adresi) sonra internet kablosunu takmamı istedi.
    6. Fiber internet ağ kablosunu Keenetic modeme taktım. "İnternete bağlanılıyor" yazısı çıktı. 1-2 dakika sonra bağlantı geldi. Güncellemeleri kontrol etti, sertifikaları indirdi. Sonra IPTV için seçenek sundu.
    7. Birinci seçenek "Smart TV veya uygulama üzerinden" ikinci seçenek "Settop box (STB) ile IPTV" idi. 2 yi seçtim.
    8. Varsa VLAN ID leri girmemi istedi. IPTV için 103 girdim. Aşağıda Multicast VLAN ID vardı. Ona da (sallayarak) 104 girdim.
    9. Bundan sonra STB bağlantısını 3 nolu porta takmamı istedi. Oraya taktım ve gidip TV Plus a enerji verdim. Sanki eski modemdeki gibi hızlıca açıldı. Hiç kasma vs yoktu. İleri alma geri alma hepsi aktif ve tüm kanallar açıktı.
    10. Sihirbaz ekranına baktığımda STB nin doğru çalışıp çalışmadığını sordu. Bende "çalışıyor" seçeneğini işaretledim.
    11. Kurulum bu şekilde bitti. Ayarlarda eternet kablosu kısmana baktım. 3 nolu port u IPTV ayarına almış. Bende manuel olarak 2 nolu portuda IPTV ayarına aldım ve ikinci TV Plus kutusunu oraya bağladım. Sonra gidip ona da enerji verdim ve volaaaSuperonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak . Sorunsuz açıldı ve çalıştı.
    12. Bunların dışında hiçbir ayar (IGMP Proxy, Firewall, Port yönlendirme, IP rotası vs) hiçbir şey yapmadım. Çalışıyorsa elleme mantığı ile bu hali ile arayüzden çıktım.


    Yalnız bazı konuları söylemem lazım. Mesela IPTV kutuları ağ kablosu ile bağlı olmasına rağmen kesinlikle modem arayüzünde görünmüyor. Hatta açılış ekranında bağlı LAN cihazları 0 (Sıfır) görünüyor. o yüzden onlar ne IP aldı, MAC adresleri nedir veya kullanım istatistiklerini kesinlikle göremiyorum. Ayrıca İstemci listesinde de yoklar. 3 portun 2 sinde TV plus birinde LG TV bağlı. LG tv görünüyor ama bu iki kutu yok. Superonline modemi kullanmadan Turkcell TV+  kutusunu kullanmak 


    Post uzun oldu. Kalabalık da olmasın diye ayar görüntüsü koymadım ama istediğiniz ayar ekranını yazarsanız görüntüsünü gönderirim.


    Umarım SOL yeni bir kontrol mekanizması getirmeden, bu şekilde uzun süre kullanabilirim.





  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.