Şimdi Ara

Superonline Limitsiz Pakette 5 TB Limit olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu kampanyanın taahhütnamesinin üçüncü sayfasının on yedinci maddesinde yükleme için 5 TB, karşıya yükleme için de 500 GB olacak şekilde bir kota belirlenmiş. Aksi takdirde de tek taraflı sözleşme feshine ek olarak hukuki işleme tabii olacağımız yazmakta.


    2022 yılında sadece günde 2 adet 4K film izleyerek dahi bu kotanın yarısını bitirmek, Steam kütüphanesi veya başka kaynaklarda 22 saatlik bir kullanımda tamamını bitirmek mümkün iken 30 gün 5 TB nasıl bir kotadır anlayabilenler belirtirse memnun olurum.


    Özetle bu tüm İSS'ler için mi böyledir veya Gigabit tarifelere özel midir?



    Superonline Limitsiz Pakette 5 TB Limit olmasıwww.superonline.net
    TV+ Ve Fiber Daha Yüksek Hız Kampanyası - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kampanyalar/turkcell-tv-kampanyalari/tv-plus-ve-fiber-daha-yuksek-hiz-kampanyasi


    Superonline Limitsiz Pakette 5 TB Limit olması


    Superonline Limitsiz Pakette 5 TB Limit olması


    Superonline Limitsiz Pakette 5 TB Limit olması







  • Ne yazık ki böyle saçma bir kural var hocam,5tb geçen varmı bilmiyorum ama diğer firmalarda da çok kullanımda arandığını biliyorum.(eskiden ttnet bizzat aramıştı benide) En azından sözleşmede zorunlu belirtmiyorlar ama...Bu arada 5 tb yıllardır değişmedi 2017 de de 5tb dı 4k falan fazla yoktu...



    https://forum.donanimhaber.com/turknet-yuksek-kullanim-nedeniyle-yapilan-iptaller-turknet-aciklamasi-eklendi--149670248-35#150625615


    https://forum.donanimhaber.com/superonline-sinirsiz-tarifeleri-hic-de-sinirsiz-degilmis-taahhut-verirken-dikkat-edin--136576369





  • Keşke böyle şeylere gerek olmasa ama bu maddeyi koymasalar gigabit paket bağlatıp apartmana bölüştürüp satan çok olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi board728 -- 31 Ağustos 2022; 11:53:41 >
  • önleyici madde. saçma sapan bir kullanım miktarı olmadığı sürece kimse sizi 5 tb geçiyorsunuz diye sözleşmenizi feshetmez. 5 tb'a çok takılmamak gerekiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 30 Ağustos 2022; 23:52:7 >
  • ticari amaçlı kullanımları önlemeye yönelik bir madde olduğunu düşünüyorum aylık 10 tb kullanınca direkt fesih uygulanacağını düşünmüyorum ama her ay gidip 25-30tb veya 50tb data kullanımı olursa muhtemelen incelemeye takılır. yoksa 5 tb'ı aştın diye direkt fesih yapmıyorlar. eskiden 100mbit tarifelerde de 1tb maddesi vardı diye hatırlıyorum daha düşük de olabilir. çok fazla takılmamak lazım ev kullanıcısı iseniz.

  • anlıyorum ancak 5 tb ulaşılması çok zor bir kota değil. ayda 3-5 oyun indirsek kalanını 4k içeriklerle doldurmak olası. kişisel kullanım veya ticarı ayrımı yok sözleşmede. böyle bir durumda kişisel kullanım olması bir şeyi etkiler mi?

  • aborjini A kullanıcısına yanıt

    Hocam takılmamak lazım tabi ama adamlar 10 tb olunca sen satıyorsun, paylaşıyorsun diye iddia ederse gel de bunla uğraş. (ki ben ttnet ile uğraştım) vebalı-suçlu gibi muameleye maruz kalmıştım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 31 Ağustos 2022; 0:23:20 >
  • Superonline Limitsiz Pakette 5 TB Limit olması

    Arayan eden yok, zaten ticari kullanım veya başka dairelerle paylaşım yapmadığınız sürece bir işlem yapmıyorlar.


    Twitter'dan başka biri sorup böyle cevap almış.





  • Rhalith kullanıcısına yanıt

    hocam iyi güzel de sözleşmede var ve imza atıyoruz ben bu şekilde gigabit fiberi içim rahat kullanamam. şu anda kablonet kullanıyorum 100 mbit akıllı tarife onda bile 2-2.5 tb rahat kullanıyorum ki bu hıza geçince indirme işlemlerim de artacak boşuna mı 100 tl fazla vereceğim? kararsız kaldım gerçekten.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Siz bilirsiniz hocam.


    Bu maddeyi 500/1000 Mbps alıp apartmanda ortak kullanmayın diye koyuyorlar.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Sorun yok. Oradaki tüm maddeleri aynı anda net ihlal etmeden hiçbir şey yapmazlar daha örneği yok. Hatta kota geçtiği için hizmeti iptal edildiğini söyleyen de yok ki milyon üstü abonesi var.


    5-10-20 tb sorun olmayacaktır.

  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt

    Hocam 2 yıl bu şekilde şansa bırakmak mantıklı değil. Fiyat olarak da Kablonet'e göre hızlı ama pahalı bariz. 145 TL Akıllı 100 Mbit ve Kablo TV ile devam etmeye karar verdim.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi elimizdeki bilgilere bakarsak neredeyse %0'a yakın bu sebeple hizmetinizin iptal edilmesi, tabi tercih size kalmış, hayırlı olsun.

  • operatörlerin en büyük derdi 1 kişinin abonelik alıp apartmana paylaştırması. üstelik şimdi hem üst paketlerde internet hızlı hem de alt paketlerin ücreti biraz yüksek. 1gbps alan kişi apartmana paylaştırsa (kimsenin twit falan atıp kapıya polis getirmeyeceğini varsayalım) herkese yetecek bir hız.

  • emre1393 kullanıcısına yanıt

    İşte tam da bu sebeple koyuluyor o maddeler sözleşmelere. Yoksa sen 100tb da kullansan işletmeci açısından bir sorun olmaz, sorun olur derlerse de inanmam şahsen. Yoksa insanlar 50 megabit interneti bile on kişiye bölüştürerek kullanıyor, bunun bir sonu yok maalesef.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    ben o verdikleri upload ile 1-2 terabyte upload miktarına ulaşırım 30 günde

  • 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt

    İşte ulaşmak mesele değil, upload elli oldu diyelim hiç mesele değil. Buradaki asıl mesele bir apartmana bir tane internet alıp bunun bütün binaya bölüştürülmesi. İşletmeciler de bunun olmasını istemiyorlar ve böyle tedbirler koyuyorlar kendilerince.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    anladım hocam illegal olarak internet aboneliğin paylaşılması yasal değil böyle yapanı tespit etmeleri haklılar bence bende tek başıma limitleri aştığımda problem yapacaklarını zannetmiyorum

  • Size bu konuda bir de şu tezattan bahsedeyim. Turkcell hem Superonline'ın hem de GeforceNow'ın Türkiye operasyon sahibi olan GamePlus'ın sahibi. GFN en yüksek bitrate oranında saatte düz hesap ortalama 20gb kullanıyor. Düzenli oyun oynayan birisi, hele de evde birden fazla kişi GFN kullanıyorsa, tek başına Turkcell'in GFN hizmetini kullanarak bu 5TB sınırını çok kolay aşabilir. Ki bir ay boyunca i̇nternette başka hiçbir şey yapmadığınızı varsayıyorum. İnternet limitsiz diye satılıyor, GFN sınırsız uzaktan oyun imkanı diye satılıyor, ikisi de Turkcell'in ama gel gör ki ikisini de aynı anda sınırsız kullanamıyoruz aslında.


    Turkcell'in 5TB sınırına takılıp takılmaması benim için önemli değil, ortada hukuki güvenlik yok. Ben sadece Turkcell'in para verdiğim GFN hizmetini kullanarak para vererek kullandığım Turkcell'in "sınırsız" i̇nternetinin kotasını bitirebiliyor muyum? Evet. Bu adamlar bu maddeye dayanarak evimdeki tek fiber altyapının hizmet sözleşmesini fesih edebilir mi? Evet. O zaman bu saçmalıktır, savunmanın da tutar yanı yoktur.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.