Şimdi Ara

Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, görebildiğim kadarıyla sol'den vdf'a geçiş için detaylı bir bilgilendirme konusu açılmamış kendi tecrübelerimle objektif olmaya çalışarak süreci anlatmaya çalışıcam. Ağustosta Sol taahhütüm biteceği için yeni kampanya bakarken yüksek hızlarda sol'de fiyatların uçtuğunu görünce alternatif aramaya başladım. Bulunduğum sitede Sol fiber altyapısı olduğunu bildiğim için kısa bir araştırmayla Millenicom ve Vodafone'un bu altyapı üzerinden fiber hizmeti verebildiğini gördüm. Millenicom'u daha önce adsl hizmeti için kullanmıştım hizmetlerinden o dönem memnun kaldığım için ilk etapta millenicom'un paket ve kampanyalarına baktım ancak temmuz ayında şikayet konularının artması beni düşündürdü bu sırada 99 mbps 99 TL kampanya konusunu gördüm tarih sırasına göre aşama aşama işlemler sırasıyla:



    • -14/07/2019 @burakkosucu hocama whatsapptan yazıp kampanyayla ilgili bilgi almak istedim kendisi daha sonra beni aradı kampanya konusunda geçen bilgileri genel hatlarıyla paylaştı başvuru yapmak istediğimi ilettim o sırada şehir dışında olduğu için yarın adrese gelerek başvurunuzu alacağız diyerek bir sonraki gün için randevu saati konusunda anlaştık.



    • -15/07/2019 Saat 12:30 gibi beni arayarak yolda olduğunu belirtti ve 13:00 sularında anlaştığımız gibi geldi bina fiber kutusundan gelen wan kablosunda ve mevcut sol huawei hgs255s modemde teknik kontrolleri yaptı altyapının sol olduğuna dair emin olduktan sonra kampanya bilgilerinin bayilerle paylaşın genel metnini bana gösterdi ve sözleşmeyi uzattı. Kampanyanın kendileri içinde sürpriz olduğunu yoğun bir başvuru aldıklarından bahsetti. Aklıma takılan birkaç soruyu kendisine yönelttim ve cevapları şu şekilde aldım:




    • -Başka modem alabiliyor muyuz? -Hayır sadece huawei hg255s verebiliyoruz başka modem veremiyoruz.
      -Modem için ekstra bir ücret ödüyor muyuz? -Evet aylık 6,90 tl sabit olarak 24 ay taahhüt boyunca kiralama bedeli faturanıza yansıyacak. Toplamda 105,90 tl olacak.
      -Bağlantılarda anlık kopmalar yaşandığı söyleniyor, oyunlarda pinglerin yüksek olduğu söyleniyor ve netflix gibi online servislerde hız sınırlaması getirildiği söyleniyor ve gizli kota uygulaması olduğu söyleniyor bunların aslı nedir? -Sol Ankara altyapısında bir sıkıntı var bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ping ve anlık kopmalar sizin lokasyonunuzda yaşandığına dair bir şikayet almadık bir sorun yaşarsanız zaten bana ulaşıp söyleyebilirsiniz veya müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı açtırabilirsiniz. Netflix online servisine bir hız sınırlaması getirmiyoruz superonline'da ne hız alıyorsanız yine aynı hızı netflixte vodafone ile alırsınız aynı altyapı olduğu için. Gizli kota gibi uygulamalar yok aboneliğiniz 99 mbps kotasız gerçek sınırsız olarak açılacaktır sözleşmede bu tarafınıza taahhüt edildiği için böyle bir olay yaşanması durumunda tek taraflı haklı iptal yapabilirsiniz sözleşmenizi. Size bu durumdan dolayı bir cayma bedeli çıkartılmaz oldu da milyonda bir ihtimal çıkartıldı diyelim bana haber verirseniz ben gerekeni yaparım.
      -Ben Sol'de ev telefonu + internet alıyorum bu kampanyada telefon hattı ne olacak? Telefon hattınız iptal olacak eğer kalsın istiyorsanız Türk Telekoma başvurup ev telefonu hizmeti almanız gerekiyor bu kampanyada ev telefonu hizmeti bulunmamaktadır.
      -Süreç nasıl ilerleyecek siz abonelik taşıma işlemi mi yapacaksınız tam olarak nasıl olacak geçişim? -İsterseniz internetsiz kalmayın diye yeni bir abonelik süreci başlatalım ben evrakları tabletle sisteme yükledikten sonra arkadaşlar abonelik onayınızı geçtikten sonra tarafınıza teknik servis saha ekibi randevu alarak gelirler superonline modemi çıkarıp yerine vodafone modemi takıp testleri yapıp aktif ederler vodafone modem takıldıktan sonra erişim probleminiz yoksa superonline'ı arayıp aboneliğinizi iptal ettirmek istediğinizi söylersiniz onlar iptal sürecinizi böylelikle başlatırlar.
      -Benim taahhütüm 1 ay sonra Ağustosta doluyor bana şimdi cayma bedeli çıkartılacaktır bunu nasıl karşılayacaksınız? -1 ay gibi bir süre kaldığı için fazla bir miktar çıkmaz size 150 tl civarlarında bir tutar çıkar biz zaten 500 tl'ye kadar cayma bedelinizi karşılıyoruz.
      -Tam olarak bu cayma bedeli karşılama işlemi nasıl olacak beni en çok düşündüren konulardan birisi bu detaylı bilgi verebilir misiniz? -Superonline abonelik iptaliniz gerçekleştikten sonra sizden modemi iade etmenizi ister bu modemi isterseniz modem teslimat adreslerine elden teslim edebilirsiniz isterseniz aras kargo ile karşı ödemeli superonline'a kargoyla gönderebilirsiniz. Modem iade olduktan sonra size ay sonu gibi faturanız kesilir siz bu faturayı ilk önce kendiniz superonline'a ödeyeceksiniz daha sonra ödediğiniz bu faturanın pdf'ini isterseniz müşteri hizmetlerini arayarak isterseniz bana whatsapptan göndererek superonline'ın kesmiş olduğu fatura tutarı kadar vodafone internet faturanıza indirim bedeli kazanacaksınız. Örnek veriyorum 150 tl fatura bedeli pdf'te görünüyorsa bu pdf ile bize başvurduktan sonra ilk faturanızın tamamı indirimli gelir ikinci faturanızda da geri kalan tutar indirim olarak yansır. Bu tabi fatura tutarına göre değişir cayma işlemi sonucunda örnek veriyorum 90 tl bedel çıktı diyelim bu durumda 105,90 tl olan fatura bedeline 90 tl indirim yansır 15,90 tl olarak ödersiniz.
      -Hizmetten memnun kalmazsam ne olacak? -Sözleşmede yazmaktadır 14 gün boyunca koşulsuz iptal ettirebilirsiniz ve modemi bize iade edebilirsiniz bu sürede kullandığınız gün kadar indirimli kampanya tarifesi üzerinden size fatura bedeli yansır.
      Bundan sonra aklıma da yattı sonuçta 14 gün koşulsuz iptal ve iade hakkım var muhtemelen cayma bedelini ödemezler böyle bir durumda ama buda alınabilecek bir risk benim için.



    • 16/07/2019 vodafone müşteri hizmetlerinden arandım, kimlik ve bilgi teyiti yapıldıktan sonra başvuruyu onaylayıp onaylamadığım soruldu onayıma istinaden ertesi gün saat 10:00 için teknik servis saha ekiplerinin kurulum randevusu teklif edildi bende kabul ettim.




    • 17/07/2019 teknik ekip randevu saatinden önce 09:30 civarında gelmişler işte olduğum için ailem kendilerine yardımcı olmuş kurulumu 15 dakikada bitirmişler. Superonline modemini adaptörü ve ethernet kablosuyla birlikte Turkcell kutusuna bizim için paketlemişler modemde teslimata hazır hale getirilmiş oldu. İş çıkışı geldim bağlantıları kontrol ettim modem arayüzüne baktım zaten kullandığım eski modemde aynısı olduğu için arayüz kullanımında sorun yaşamadım 2.4g ve 5g wireless bağlantılarını da ayarladıktan sonra hız testi yaptım.


    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    Speedtest 93-94 mbit download, 4,8-5,2 civarlarında upload gösteriyor ping ise superonline sunucularına 5 ms gösteriyor. Soldayken yine sol sunucularına ping 3 ms alıyordum benim için 2 ms kayıp fazla değil. Netflix bağlantısını fast.com üzerinden kontrol ettim akşam saat 7-8 civarlarında 35-40 mbps olarak ölçülürken şu anda 11:30 itibariyle 20 mbps olarak ölçüyor. (Avrupa'da şu an prime time olduğundan kaynaklı olabilir malum birçok Avrupa ülkesi bizden 2 saat geride veya başka bir neden olabilir bu düşüşün nedenini ayrıca araştırıcam, bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim. Ping ise fast.com'da 55 olarak görünüyor.)
    -Vodafone müşteri hizmetleriyle görüşerek online abonelik işlemleri için giriş bilgilerimi almak istediğimi belirttim, sağolsunlar kısa sürede giriş bilgilerimi gönderdiler telefona vodafone yanımda uygulamasını kurup bu bilgilerle giriş yapıp görüntüleyebiliyorsunuz veya jetfatura.com sitesi var buradan da aynı giriş bilgileriyle giriş yaparak abonelik bilgilerinizi ve fatura bilgilerinizi görebiliyorsunuz. Henüz faturam olmadığı için herhangi bir ekran görüntüsü koymadım.
    Bugün bu işlerle uğraştığım için henüz Superonline ile görüşüp abonelik iptal talebini oluşturamadım onu da yarın yapacağım yine işlem aşamalarını burdan yazarım. Umarım bilgi almak isteyen arkadaşlara objektif bilgiler verebilmişimdir. Buradan @burakkosucu hocama şu ana kadar gösterdiği olumlu yaklaşımı ve samimi cevapları için teşekkür ederim.

    Not 1: Kampanyanın vodafone bayi kanallarına verilen resmi tanıtım çıktısının fotoğrafını çekmiştim buradan paylaşayım okumak isteyen olursa diye kötü açı için kusura bakmayın o sırada dikkat edememişim.
    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    Not 2: Millenicom 2009 yılında adsl hizmeti için kullandığım servis sağlayıcıydı ve o dönem yaşadığımız bölgede adsl altyapısı iyi olduğu için memnun kalarak kullanmıştım sonra 2011 yılında şu anda ikamet ettiğim yere taşınınca Sol fiber altyapı olması nedeniyle millenicom aboneliğimi iptal ettirip Sol'e geçiş yapmıştım. 2 hafta kadar önce kardeşimin istanbulda ikamet ettiği eve adsl bağlantısı yaptılar daha önce turknetle ve vodafone ile başvurduğumda port yok beklemeniz gerekiyor demişlerdi millenicom nasıl olduysa gelip bağlamış enteresan geldi belki adsl bağlatmak için port bekleyen arkadaşlar varsa birden fazla taahhüt yaptırmayan firmalara başvursun içlerinden birisi bir yerden port bulup bağlar belki denemekten zarar gelmez. Bu arada millenicom benim kullandığım dönemde iyi bir servis sağlayıcıydı şu anda da kardeşim 2 haftadır bir sorun yaşanmadığını belirtiyor ama onun altyapısı türk telekom adsl altyapısı şu ana kadar bir sorun yaşamamış.

    Not 3: Lokasyon olarak İstanbul/Ümraniye tarafındayım buradaki sol altyapısında 2011-2019 arası süreçte toplasanız 4 kere internet gitmemiştir altyapıya güvenerek biraz da alternatif servis sağlayıcı denemek istedim sizde alternatif ararken mutlaka altyapınızın durumuyla ilgili bilgi alın eğer yeniyseniz orada sizden eski komşularınız varsa onlardan bilgi alabilirsiniz ne kadar süre kullanıyorlar kaç kere kopma yaşandı gibisinden.







  • Şimdi benim merak ettiğim sorular var bunlar:
    -Biz kendimiz modem alsak kullanabilir miyiz? Veya ilerde modem değişikliği talebinde bulunabilecek miyiz atıyorum 3-5 ay sonra daha kaliteli modem isteyebilecek miyiz?
    -Çeşitli vodafone internet kampanya konularında eğer abonelik vodafone gsm fatura sahibi üzerine olursa 12 ay boyunca internet faturasına aylık 5 tl indirim bedeli yansıdığı belirtilmiş, bu kampanya içinde geçerli mi? Farklı bir dh üyesi vodafone faturalı hatta sahipse 5 tl indirimli olarak modem dahil 100,90 tl'ye ilk 1 yıl kullanabilir mi?
    -Cayma bedellerinin sadece farklı bir servis sağlayıcıdan geçiş işlemi için geçerli olduğunu okudum bir konuda, ben yeni abonelik için başvurdum benim durumumda ne olacak birisi çıkıp 3 gün sonra siz yeni abonelik yaptırmışsınız cayma bedeli şartı bu şekilde yerine getirilememektedir derse çözümü ne olacak? Bu soruları cevaplandırabilir misiniz @burakkosucu hocam




  • Dratinilic D kullanıcısına yanıt
    Serhat bey öncelikle bu yazıyı buraya en ince ayrıntısına kadar yazmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum yeni geçiş yapacak arkadaslar da süreci okuyup nasıl ilerlediği konusunda tüm sorularına cevap bulacaklardır yine de birşey sormak isterlerse biz her zaman buradayız

    Sormak istediğiniz sorulara gelecek olursak kendi modeminizi kullanabilirsiniz fakat sizlere İnternet hizmetinin yanında modem tanıtalacagından 6.90 kullanım ücretine maalesef birşey yapamıyoruz fakat kullanıcı adı ve şifrenizi temin edebiliyoruz.

    Vodafone GSM aboneleri için 5 TL lik indirimden yararlandıramıyoruz tek basına özel bir kampanyadır.

    Tüm kampanyalar da 500 TL lik cayma bedeli varmıs gibi giriş yapılıyor karsılanmaması söz konusu bile olamaz

    Tekrar tekrar sizlere teşekkür ediyorum gerçekten paylasımınız harika olmus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Özel mesajla ulaşarak sorularını ileten arkadaşlara teşekkür ederim ancak konu üzerinden soru iletirseniz başka üyelerinde aynı soruların cevabından faydalanmalarına olanak sağlayacaktır :) Gelen sorulara verdiğim cevaplarla sürecin devamını paylaşmak gerekirse;

    Superonline abonelik iptal işlemini nasıl yaptım?
    -Vodafone hattı aktif olduktan sonra superonline sitesine giriş yaparak Hesabım/Ayarlar/Profilim alanından Tanıtım İzni bilgimi Kapalı durumuna getirdim. Bu işlemin amacı kısaca size superonline müşteri hizmetlerinden veya genel müdürlüğünden yeni bir kampanya ile ikna aşaması süreci yaşanmaması içindir isteyen arkadaşlar bunu açık halde de tutabilir ben gelecek aramalarla uğraşmak istemediğim için kapalı hale getirdim. Bu adımın nerede olduğunu görmek isteyenler veya bulamayanlar için resme bakabilirler: Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu Turkcell Dijital Operatör uygulaması bende yüklü olmadığı için uygulama üzerinde bu seçenek var mı varsa nerede yer alır onu bende bilmiyorum bir bilen varsa yazabilirse makbule geçer. Tanıtım iznini kapattıktan sonra 0850 222 0 222 numarasını arayıp sesli yanıtlama sistemine taahhüt ve abonelik iptali diye talebi söyledikten sonra direk müşteri hizmetlerine aktardı. Görüştüğüm temsilci herhangi bir kampanya teklifinde bulunmadan sadece neden iptal ettirmek istediğimi sordu fiyatlar yüksek olduğu için ve daha uygun fiyata daha yüksek hızlı başka bir servis sağlayıcıdan internet bağlattırdığım için iptalini istiyorum dedikten sonra kontrol edip taahhütünüzün sona ermesine 29 gün var faturanız yaklaşık 126,5 tl çıkacaktır bunun yaklaşık 74 tl'si taahhüt cayma bedeli 52,5 tl'si 18 günlük internet kullanım bedeli olarak ay sonunda faturanız kesilecektir dedikten sonra abonelik iptal başvurumu aldığını söyledi. Abonelik iptal formuyla birlikte önlü arkalı kimlik fotokopisini faks, mail veya superonline başvuru merkezlerine iletmem halinde iptalin gerçekleşeceğini söyledi. Bende kendilerinden mail adresi istedim abonelikfesih@turkcell.com.tr mail adresini sms olarak gönderdiler bende kimliğimin önlü arkalı fotoğrafını çekip bir word dosyasına, A4 kağıda çıktısını aldığım iptal formunu imzalayıp onunda fotoğrafını çekip başka bir word dosyasına fotoğraf ekledikten sonra iki word dosyasını mail olarak gönderdim mail konusuna da xxxxx nolu fiber abonelik iptali dedim. Aradan yarım saat geçttikten sonra aboneliğiniz için iptal talebiniz alınmıştır 7 gün içerisinde gerçekleştirilecektir gibi bir mesaj geldi ve hizmet durumu askıya alındı şu anda baktığımda ise superonline hizmetim görünmüyor online işlemlerinde iptal olmuş anlaşılan. Belki daha önce iptal olmuşta olabilir ben bugün baktığım için bugün fark ettim. Şimdi ay sonu gelecek 126,5 tl faturayı bekliyorum vodafone'a mail olarak atıcam böylece taahhüt cayma bedeli iptali için verilen sözde durulacak mı göreceğiz sonucu buradan yine paylaşırım.

    -Özellikle ping sorusu çok geldi oyun oynayan birisi değilim internette oyun sunucuları için ping testi yapan siteler buldum central europe ve west europe sunucuları için cs go, pubg, dota, lol gibi oyunlar için 60-70 bantlarında ping çıkardı haftaiçi akşam saatlerinde haftasonu için test etmedim henüz bu sitelerde ne kadar güvenilir onu bende bilmiyorum.

    -Upload konusu ve canlı yayın konusu gelmişti youtube, dailymotion ve twitch canlı yayınlarını izledim kalite açısından bir sıkıntı yoktu yine bu sitelerden youtube ve dailymotion uploadlarında sorun yaşamadım 5 mbit upload hızını sabit gördüm. Özel mesajla soran bir arkadaşımıza dediğim gibi özellikle google sunucularını kullanan google servislerinde upload sorunu yaşamazsınız youtube, drive, gmail gibi tüm google hizmetlerinde 5 mbit alırsınız diğer servislerin sunucusunu bilemem mesafe, sunucu donanımı gibi nedenlerden uploadınız düşük gelebilir bunu da altyapı sorunu zannedebilirsiniz.

    -Tivibu, Tv+, Beinconnect, Digiturkplay, PuhuTV gibi online hizmetler için hız konusu, kalite konusu için bende sadece tivibu var ondada bir takılma donma veya kalite kaybı yaşamadım sabahtan akşama kadar tv izlemediğim için sadece izlediğim kadarıyla diyorum bir sorun yaşamadım yine haftaiçi akşam test ettim bu yayınları. Sağolsun bir arkadaşımız özel mesajdan digiturkplay bilgilerini verip test etmemi sağladı digiturkplay yayınlarında da bir sorun yaşamadım bağlantı hızı, bağlantı kalitesi, yayın kalitesi full hd aldım.

    -Kablosuz performansı nasıl? sorusu için ise modem beklentiniz çok yüksek olmasın huawei 255s güçlü çekimi olan bir modem değil 130 m2 evde yaşıyorum modemin yanında 5ghz ile iphone 7 telefonda speedtest sonuçları 40-50 mbit çıkarken modeme en uzak köşeye gittiğimde 1,5-2 mbit anca alabiliyorum. Büyük ve geniş eviniz varsa modeme ek bir router düşünebilirsiniz ancak eviniz küçükse 70-90 m2 evler için gerekli olmayabilir.

    Vodafone'da şu ana kadar saçma bulduğum uygulama modem için kullansanızda kullanmasanızda aylık 5,90 tl modem kirası vermek zorunda olmanız. Yani başka modem takıp verilen modemi iade etmenize izin veriliyor ama aylık modem kirası iptal edilmiyor? Bunu şikayetvar a yazarak çözüm isteyeceğim bakalım ne olacak modem kirası almanız anlaşılır bir şey ama ya modemi taahhüt sonunda bize satmış olup geri almayın ya da istediğimiz zaman modem seçimi yapmamıza değişiklik yapmamıza izin verin bende diyeyim ki en azından modem kirası karşılığında bir modemimiz olmuyor belki ama istediğimiz zaman en yeni teknoloji modeme geçebiliyoruz diyebileyim.

    Netflix konusunda ise bence kesinlikle avrupa'da prime time saatlerinde (saat 20:00-23:00 aralığı diyebiliriz buna) kasıtlı olarak hız düşük geliyor sol'de avrupa prime saatlerinde bile 24 mbit hızlık tarifede en az 22-23 mbit alırken vodafone'da geçiş yaptığım 4 günlük süreçte hiç 20'mbiti göremedim 10-18 mbit arasında kaldı. Bugün öğlen saatlerinde ise 35-40 mbit hızlar gördüm. Netflix hız testini fast.com ve fast mobil uygulaması üzerinden yaptım bu değerleri buna göre aldım. Sorunun vodafone'dan kaynaklı olduğundan emin olmamı sağlayan etken ise cep telefonu operatörüm türk telekom ve 4,5g ile fast uygulamasından hız testi yaptığımda avrupa prime saatlerinde 42 mbit hız gördüm sonra kablosuz ağa bağlanıp ev interneti altyapısından 5ghz bağlantıda modeme 10 cm yakınken uygulamadan hız testi yaptığımda 18 mbit olarak ölçtü. Netflix Ultra hd yayınları izlemek için minimum tavsiye edilen hız 24 mbit, tavsiye edilen ise 35 mbit ve üzeri hız olduğunu düşünürsek bu noktada bir sorun yaşıyoruz. Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp durumu ilettim hız testi sonuçlarını içeren detaylı bir mail göndermemi istediler bu maili gönderdim haftasonu olduğu için ilgili birimler çalışmıyor, pazartesi gününden itibaren konu teknik birimimiz tarafından araştırılarak size bilgi verilecek dendi bakalım bu konu gelişmeler neler olacak bunları da konudan yazarım.

    Genel olarak memnun muyum? Netflix ve modem kısmı hariç memnunum. Müşteri hizmetlerinden çok memnun kaldım genelde müşteri hizmetleri personelleri bilgisiz olarak görülür benim görüştüğüm temsilci arkadaşlar gayet bilgiliydi özellikle netflix sorunu konusunda bir problem olabileceğini kendileri kabul edip mail atmamı istemeleri hoş bir davranış oldu ben konuyu anlayacaklarından emin değildim ama beklediğimden iyi anladılar. Bir arkadaşımız özel mesajda müşteri hizmetleri numarasını bulamadığını yanlışlıkla vodafone gsm müşteri hizmetlerini aradığını söylemiş başka arkadaşlarda bu sorunu yaşamasın diye vodafone evde internet müşteri hizmetleri numarası: 0850 542 0 542 buradan ulaşabilirsiniz.




  • Kıyaslamaları da ben koyayım.

    Kendi modemimi kullanıyorum. İki hat aynı anda aktif şuan sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım. fast.com'da yapılan test Netflix serverlerina ulaşım hızını veriyor. Aslında Vodafone tarafında değilde, Superonline tarafında bir limit var gibi görünüyor.

    Sol Superonline - Sağ Vodafone
    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu
    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu
    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu
    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu




  • Merhaba;

    Bende arayıştayım ama yukarıda geçen router kullanım ücreti olması ve sabit numara ile ilgili farklı bilgiler beni caydırıyor.

    Numara taşıma konusunu MH'de bilmiyor. Forumda bilgi paylaşan arkadaşlar da tam bilgi sahibi değil gibi. Sabit numara ile ilgili bilgi edinebilecek biri yardımcı olabilir mi? Taşıma varsa SİP adres ve şifre temini vb. yapılabiliyor mu?
    https://www.vodafone.com.tr/yardim/tr/soru.php/vodafone-evde/vodafone-evde-internet/numara-tasima/143/72543622https://www.vodafone.com.tr/yardim/tr/soru.php/vodafone-evde/vodafone-evde-internet/numara-tasima/143/267578767



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 8 Ağustos 2019; 12:19:9 >




  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, suan sabit numara hizmetimiz bulunmamakta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Kafa karıştıran nokta Sitede ve sözleşmede geçen bölümlerin olması.Verilebiliyor veya verilebilecek gibi görünüyor ama tam bilgi edinilemiyor. İşte netleştiremediğim ve caydıran nokta bu. Daha detaylı bilgi edinme durumunuz bulunuyorsa soru işaretleri kalkabilir ve bu sebeple geçemeyenlerde geçme imkanına sahip olur.

    quote:

    5.2.2. VOIP Hizmetine İlişkin Özel Koşullar:5.2.2.1. ABONE’nin VOIP hizmetinden yararlanabilmesi için VODAFONE NET’ten internet hizmeti alması gereklidir.5.2.2.2. Hizmet kapsamında Voice Gateway (ABONE’nin analog telefonları veya santralinin VODAFONE NET VOIP şebekesine bağlantısını sağlayan, üzerinden aramaların gerçekleştirildiği ekipmanı) kullanılması halinde ABONE; (i) Voice Gateway’in kurulacağı yere kadar tüm dahili hatlar, santrale bağlantıda kullanılacak olan hatların çekilmesi, (ii) ABONE’nin internet bağlantısını sağlayan modem ile Voice Gateway arasında ethernet kablosu çekilmesi, (iii) Voice Gateway’in VODAFONE NET sistemlerine erişimi için kullanılan topolojide gerekli sistemlerde Voice Over IP paketlerinin geçişine izin verilmesi ve NAT (Network Address Translation) tanımlarının uygun şekilde yapılması teknik sorumlulukların yerine getirilmesinden sorumludur. 5.2.2.3. ABONE, bina içi kablolama, lokal network kaynaklı problemlerin giderilmesi ve topraklama işleminin iyi şekilde yapılmış olmasından sorumludur.5.2.2.4. VOIP hizmeti ile birlikte VODAFONE NET tarafından ABONE’ye Coğrafi ve/veya Coğrafi Olmayan Numara tahsis edilecek veya ABONE’nin başka işletmecide bulunan numarası/numaraları VODAFONE NET’e taşınacaktır. 5.2.2.5. ABONE, numara taşıma için gerekli formu imzalaması ile numara taşıma işleminin kendi adına gerçekleştirilmesi için gerekli işlemlerin VODAFONE NET tarafından yürütülmesine onay vermektedir. 5.2.2.6. Teknik altyapının kurulumu için VODAFONE NET tarafından gerekli işlemlerin tamamlanmasını müteakip, ABONE’ye numara taşıma/tahsis duyurusu yapılacak olup, bu duyuru zamanı numara taşınması için belirlenen tarihten asgari bir gün öncesidir.




  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Soru işareti olacak noktalar oluyor elbet, elimizden geldiğince yardimci olmaya çalışıyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam işin özeti şu, vodafone ara sıra telefonlu kampanyalar yapıyor. Örneğin 2016 yılında yaptığı kampanyada vodafone fiber altyapısı üzerinden telefonlu kampanya şu şekilde:

    http://www.vodafone.com.tr/Net/fibermax/pdf/abonelik-basvuru-ve-taahhut-formu-fibermax-anahtar-teslim-tarifeler.pdf (Aylık telefon ücreti 4,90. Her yöne 100 dakika istiyorsan bunun üzerine 6,99 koyuyorsun.)

    Bu kampanya 2016 yılında bitti. Günümüzdeki kampanyaların içinde ise telefon yok. Yani ara sıra telefonlu kampanyalar hazırlıyorlar ancak günümüzde telefon içeren kampanyaları yok. Superonline altyapısı üzerinden telefonlu hizmet alabilen olmadı bildiğim kadarıyla. Yukarıdaki kampanya vodafone fiber(vodafone'un kendi fiber altyapısı) için geçerlidiydi. Superonline için hiç öyle kampanya hazırlamadılar hatırladığım kadarıyla. Yani ev telefonunuz superonline'daysa, vodafone'a geçecekseniz, ev telefonunuz önemliyse superonline'ı kapatmadan önce telefonu turk telekom, netgsm vs başka bir şirkete taşımanız gerekir. Vodafone telefon hizmeti sunmuyor maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son durum nedir. Memnuniyet devam ediyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ediyorsu bende iki güne kadar.İki gündür internet kesilip geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence ediyordur etmiyor olsaydı beni arardı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajdan sonra bir daha internetim kesilmedi her halde bir güncelleme filan yapıldı.Bahçeşehir sol altyapısı ile vodafone resimlerdeki gibidir 100mbps kullanıcısıyım paket kaybı bir miktar mevcut 0 değil solda 0dır onunda altını çizeyim.

    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 13 Eylül 2019; 21:4:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • paket kaybını nerde alıyorsun hocam?
  • VII_outLaw kullanıcısına yanıt
    Dslreports da A+ değil A alıyorum paket kaybım var yani.Oyun oynarkende anlık bir paket kaybı yaşıyorum 0.5 bazen 1 nadiren 3-5 oluyor ancak bunlar öyle sürekli değil hani 3 saat oynasam 2 kere olan bir durum.Oynadığım oyunda da sürekli peşi sıra gelen tuşlara basmam lazım paket kaybı o ana denk gelince karakter saçmalıyor kombo yapamıyorum.Solda iken 0.1 bile olmazdı paket kaybım.Ancak fiyat olarak oraya göre baya iyi durumda olduğu için yinede iyi diyebilirim 82 lira 100 mbps.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 14 Eylül 2019; 0:5:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

    Dslreports da A+ değil A alıyorum paket kaybım var yani.Oyun oynarkende anlık bir paket kaybı yaşıyorum 0.5 bazen 1 nadiren 3-5 oluyor ancak bunlar öyle sürekli değil hani 3 saat oynasam 2 kere olan bir durum.Oynadığım oyunda da sürekli peşi sıra gelen tuşlara basmam lazım paket kaybı o ana denk gelince karakter saçmalıyor kombo yapamıyorum.Solda iken 0.1 bile olmazdı paket kaybım.Ancak fiyat olarak oraya göre baya iyi durumda olduğu için yinede iyi diyebilirim 82 lira 100 mbps.
    aynen uygun diye kullanıyorum ben oyunlar da ttnet'e geçiyorum..

    Ama Santral uğraşıyor düzeltmek için test için arıyorlar bir şey denedik tekrar bir denermisiniz diye umarım düzeltirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jlozde

    Kıyaslamaları da ben koyayım.

    Kendi modemimi kullanıyorum. İki hat aynı anda aktif şuan sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım. fast.com'da yapılan test Netflix serverlerina ulaşım hızını veriyor. Aslında Vodafone tarafında değilde, Superonline tarafında bir limit var gibi görünüyor.

    Sol Superonline - Sağ Vodafone



    bize vodafone altyapılı yada türksat altyapılı online değerler lazım.




  • Bende Sol dan vodafone fibermax geçmek istiyorum. Aradım gelin kurum 35 mp/s hız için. Testlerde 20-25 mb/s çıkarsa sözleşmeyi imzalamam dedim tamam dediler.

    Yukarda bariz SOl hızları limitlemiş. 100mb/s fiberde kablo bağlantı ile min 90 mb/s almak gerekiyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 mbit kullanıcısıyım jittere bak çay demle.Downlodı zaten geçtik.5mbit vodafone sunucu 30 olan radore.

    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    Superonline fiberden Vodafone fibere geçiş bilgilendirme konusu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.