Şimdi Ara

Süperonline fiber'e geçmeli miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • deyvidey kullanıcısına yanıt

    komşularınıza sormak en mantıklısı anlaşılan bölgeden bölgeye performans değişiyor

  • ahbap_ A kullanıcısına yanıt

    Ben Türk Telekom'la devam edeceğim. Vdsl2 olarak da 100mbit alabiliyorum, fiber de var belki ona da geçebilirim. Her halükarda Telekom'un kullanıcı deneyimi daha iyi. Superonline yüksek hızı uygun fiyata vermesiyle cezbediyor sadece.

  • Geçtiğimiz aylarda apartmana fiber kutusu koydular. Türk Telekom 24mbps vdsl kullanıyordum ancak hiç 24 hız aldığımı görmedim, genellikle 10-15mbps arası idi. Super Online 35 mbps'lik fiber paketini kullanacağım

  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Bugün site yönetimi ile görüştüm, kendisi de bayadır tv plus ile birlikte kullanıyormuş ve sıkıntım yok dedi.


    Kesinlikle alma diyen arkadaşların gerekçelerini tam olarak anlamadım. Neleri sansürlüyor? İnterneti kullanırken siteler yavaş mı açılıyor?


    TTnet 50mb adsl'e 190 TL vermem daha mı mantıklı yani aynı fiyata 100mb fiber süperonline + tv plus'tan?

  • ahbap_ A kullanıcısına yanıt

    Superonline fiberi beğenmeyenlerin genelde binada Turknet GigaFiber, Türk Telekom fiber, kablonet altyapısı gibi alternatifleri olduğundan tuzu kuru oluyor. Yoksa size geçme diyenler bile aynı şartlar altında aynı paraya 500 Mbps fiber varken 50 Mbps VDSL kullanmaz. Eğri otur doğru konuş demişler.


    Benzer şekilde ben de 1 ay önce 75 Mbps VDSL'den Superonline 1000 Mbps fibere geçtim. Geçmeden önce bana da sansür var sansür demişlerdi. Ama şimdi kullanırken bir sıkıntı görmüyorum. İyi ki 1000 Mbps hıza geçmişim diyorum. İllegal siteler, korsan film falan bir işiniz yoksa veya afedersiniz uçkur düşkünü bütün gün adult sitelerde dolaşan 15-16 yaşında ergenlik çağındaki biri değilseniz dert edilecek bir şey yok. Mahkeme kararıyla BTK'nın yasakladığı sitelerden başka bir sansüre ben denk gelmedim. O sitelere girmek isterseniz DNS ayarı yeterli olmuyor onu bilin ama.

  • Yukarıdaki arkadaşın dediğine katılıyorum. Standart bir kullanıcıyı etkileyecek bir sıkıntı yok. Eğer görüştüğünüz kişi oyun oynayan biri değilse onun deneyimi ile sizin ki bir olmayabilir. Oyun oynayan biri iseniz ping durumları değişken olabiliyor. Cgnat, bölgesel ve altyapısal sıkıntılar olabiliyor. Tavsiyem yapabiliyorsanız binada kullanan birinden ping değerlerine bakın, bir kaç tracert testi yaptırın.


    Superonline'nın bir diğer dezavantajı verdikleri modeme bağlı olmanız. Size internete çıkış şifrenizi (WAN) vermiyorlar. Verdikleri modem arayüzündeki yetkileriniz baya kısıtlı. Wifi ayarlarınızı, modeme bağlı cihazların alacağı ipleri sabitleme gibi basit işlemlere izin veriliyor. Statik ip olmadan port açma gibi işlemleri yapamıyorsunuz. Bazı işlemlerle wan şifrenizi alabiliyorsunuz uğraşırım derseniz ama burada dikkat çekmek istediğim nokta, çoğu iss bu bilgileri direkt veriyor. SOL sözde kullanıcının güvenliği için bu bilgileri paylaşmıyor.


    Superonline fiber dışında binanızda gigafiber, TTfiber gibi alternatifleriniz varsa ilk onları değerlendirmek mantıklı olacaktır. Fiberde tek seçeneğiniz SOL fiber ise geçin. Sansürlü siteleri kısmını ancak VPN ile aşabilirsiniz.





  • Bugün süperonline’la görüştüm, bizim oraya 100mb veriyormuş en fazla fiberle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçiyim mi 100mb fiber + tv plus'a? Bu arada Tv plus mevzusu nasıl oluyor? İnternet hızını etkiliyor mu? 100mb hız yeterli mi sorunsuz çalışması için? Altyapısı ayrı mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap_ -- 5 Ağustos 2022; 16:45:47 >
  • ahbap_ A kullanıcısına yanıt

    5-10 Mbps arası o yiyor. 4k yayın varsa 2 ile çarpın. 100 Mbps kullanırsanız farkı anlamazsınız bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Sayın yarbayim, yorumunuzun uçkur dışındaki kısmına katılıyorum.


    Ancak şu gerçeği görmek de lazım. Superonline sizin düz DNS sorgularınızi bile sorguluyor ve bazı senaryolarda eziyor. Routing TT veya turknet kalitesinde değil. Cihaz özgürlüğünüz yok. Trafiginizden reklam özelleştirmesi yapan gemius gibi şirketlere ilişkin önlemi yok, hatta bir zamanlar iş birliği vardı.


    Sol tercihi, kişisel mahremiyete (verinize) verdginiz önemle ters orantılı aslında. Sıradan kullanıcının sol ile bir derdi olamaz zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.