Şimdi Ara

Superonline Fiber 1Gbt modeme bağlamaya Router Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu hafta Superonline Fiber'e geçtim, kendi verdikleri modem ile problemsiz olarak 1gbit kadar internet alıyorum, wifi da iyi ama üst kat komşumla paylaşımlı yapmak istiyoruz,(daha önce de paylaşıyorduk) lakin şuanda cat6 ile bağlı olan, üst kat komşumda halihazırda bulunan bridge moddaki modem'de hız 100mbit i geçmiyor, en azından 300mbit olsaydı gene kurtarırdı lakin herhalde eski olduğu için bu şekilde. Komşuya giden kabloyu direk kasaya bağlayınca 1gbit internet geliyor yani kabloda problem yok gibi. Öncelikle yeni cihaz almadan , teknik bir ayar vs. tavsiyeniz olursa tabi en güzeli olur. Eğer cihaz yetersizse de ana modem'den üst kata cat6 ile bağlanarak hem ethernet çıkışı (komşunun kasası ve tv'sine) hem wifi sağlayacak ikinci bir cihaz gerekiyor. Böyle bir durumda hangi Router'ı tercih etmek gerekir. Network konusunda gerçekten çok bilgisizim, tavsiyelerinizi bekliyorum.




  • Hocam kaliteli bir router istiyorsanız Asus AX86U. Ucuz birşey olsun isterseniz Gigabit ethernet portlara sahip routerlar tercih edebilrisiniz. Örneğin Asus AX1800U

  • Teşekkürler cevap için, olabilecek en uygun fiyatlı çözümü arıyorum açıkcası. Zaten tahmin etmediğimiz bir masraf oldu ve ev içi olduğu için basit gündelik kullanıma hizmet edecek, kasaya zaten cat6 gideceği için üst düzey birşeye gerek olmayacaktır. Önerilerinizi inceleyeceğim. Burada benim asıl sormamın sebebi bu cihazları aldığımda aralarında bir uyumsuzluk olabilir mi? Bilmediğim nokta aslında tam olarak hangi teknik özelliklere ihtiyacım olduğu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalimtrock -- 7 Haziran 2023; 13:1:24 >
  • hocam bi tane gigabit 4 port ap, yada gigabit wifi ve sw si olan bir cihaz al geç fazla masrafa gerek yok.

  • Öncelikle 300mbps hızlar için 5G router yeterli olacaktır. Tavsiyem Tenda AC1200 işinizi görebilir. CAT kablo ile bağlayıp AP modunda kurarsanız gayet işinizi görebilir.

  • Keenetic router'lara bakabilirsiniz


    Sprinter modeli wifi 6 destekli gigabit portlu. üst katta aynı odada bu cihaz 650-800mbps verir.


    KEENETIC KN-3710-01-EU SPRİNTER AX1800 MESH Wi-Fi 6 GİGABİT WPA3 VPN FİBER MESH ROUTER (keeneticwifi.com)


    Wifi 6 hızı gerekli değilse speedster modeli daha uygun fiyatlı. bu da nereden baksanız 500-600mbps hız verir wifi üzerinde.


    KEENETIC KN-3010-01EN SPEEDSTER AC1200 5PORT MESH ROUTER ACCESS POINT (keeneticwifi.com)


    Bu arada satılan siteyle ilgili fikrim yokç akakçeden buldum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.