Şimdi Ara

Superonline Abonelik Fesih Aşamaları Anlatım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
15
Favori
32.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mamihlapinatapai kullanıcısına yanıt
    İşin içine bayii girerse her şey olabilir. Bayilerle mümkün olduğunca az iletişim kuran biri olarak hiç bilmiyorum.

    Amacınız iyi fiyat almak ise keşke benim anlattığım gibi yapsaydınız, unutmadan vDSL gibi kendi fiber altyapıları dışında bir hizmet kullanıyorsanız, anladığım kadarıyla teklif gelmiyor. Ben superonline fiber altyapı için anlatmaya çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 27 Mayıs 2019; 7:48:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oturduğum yer için söyleyeyim kesinlikle en iyi hizmeti burada Türksat kablo veriyor.Taahhüt bitti ve sadece iptv yi kapatıp internet hizmeti ile devam etmeye çalışıyorum kabul etmiyorlar.Eğer böyle giderse kablo internete geçicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunhan G kullanıcısına yanıt
    1997'den beri aynı lokasyonda dial-up, aDSL, kablonet ve superonline fiber kullanmış biri olarak daha önce de söylediğim gibi superonline fiber pek çok açıdan sorunsuz. Ama superonline'dan alamasam ve adam gibi bir docsis modem bulsam, Türk Telekom yerine yine tercih edebilirdim Türksat'ı. Eski docsis modemimi kardeşime verdim şu an o kullanıyor, idare ediyor, ama çok daha iyi bir modem şart! Turksat bugün kendi bile modem sağlayamıyormuş yeni abonelere forumdan okuduğum kadarıyla. Devlete ait bir kurum olmasına rağmen bu tür zaafları kötü, düzgün bir yönetim ve iyi kararlarla yatırım yapsalardı bugün çok daha farklı bir noktada olabilirlerdi ama artık devir fiber devri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir konu olmuş.
    Türksat ve Millenicom arasında gidip geliyorum.
    Şu anda Superonline kullanıyorum. Yaşadıklarınızı bizzat müşteri hizmetleri ile yaşıyorum.
    Bugün sabah yine arayıp cazip olmayan teklifler verdiler. (Web sitesinden farklı değil yani)
    Müşteri kaybetmeye can atıyorsunuz dedim ama nafile tabi.

    Süreçte oluşabilecekler adına çok güzel olmuş. Emeğine sağlık.

    Millenicom'a geçersem evdeki modemi söküp göndermek yerine aynısını kullanabilir miyim diye uğraşmayı düşünüyorum.

    Çünkü benim HG253s'i yaklaşık 2 sene evvel değiştirtmiştim ben. Gelen ekip evet abi seni üzmeyelim dedi HG255 verdiler. Çok farkları yok gerçi kötünün iyisi modemler hepsi.

    Bende ekstra router ile Wifi ağı genişletiyorum ve 5Ghz bandında modem cidden sıkıntılı.
  • Teşekkürler...

    Süreç superonline'a ait fiber altyapıda neredeyse her abone ile aynı ilerliyor ancak farklı altyapılar söz konusu olursa aniden abonelik iptali, uygun teklif alamamak gibi sorunlar olabiliyor.

    En azından şimdilik superonline aynı stratejiyle ilerleyecek gibi çünkü BTK'nın son raporuna göre 2018 sonu itibariyle pazar payı kaybetmeye başlamışlar. 2019 ilk çeyrekte muhtemelen kayıpları daha da artacak. O yüzden abonelik feshi aşırı olmasın diye bu süreci böyle işletmeye devam edebilirler.

    Router konusunda ise uğraşmanız sonuç vermeyecektir. Superonline ile abonelik feshi durumuna gelirseniz Huawei router sizde kalamaz. Abonelik sözleşmeniz ile o routerın bilgileri bağlı. Ben abonelik feshi yaptırdıktan sonra geri dönmek istediğimde bile "routerı daha iade etmedim, siz açarsınız değil mi oradan portu" dediğimde mümkün olmadığını söylediler. Özetle o router'ı geri alacaklar. Tek yol ceza ödemek illa sizde kalmasını istiyorsanız. Yine de bir sorarsınız.

    Millenicom adına Superonline ekibinin getirdiği yeni ZTE modem HG253s sonrası pek çok anlamda çok başarılı geldi bana. WiFi 5Ghz bandında da hiç bir kayıp olmadan 50 Mbit hatta biraz üstü tam olarak hız alabiliyorum. HG255 kullanmadığım için kıyaslayamam ama ZTE'den memnunum. 2.4 Ghz bandının performansı da HG253s'den iyi. Eskiden Xiaomi Repeater kullanıyordum, şimdi neredeyse gerek kalmadı. Kapsama sorunu artık yok. Geçiş yapmak zorunda kalırsanız, Zte ile de sorun yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. Umarım kolay bir geçiş olur.




  • AFrost kullanıcısına yanıt
    Mayıs ayı başında bende tecrübe edeceğim inşallah.

    SOL altyapı yada VDSL altyapısını ki çünkü bulunduğum yerde 85mbps hız destekliyor gözükmekte ve TTNet altyapısı da SOL omurgasına geçiş yaptığını bugün öğrendim.

    Milleni 100mbit veririm ama stabilite probleminiz olursa altyapının gösterdiği hıza çekeriz dediler. Deneyeceğiz bakalım.
  • Millenicom'a Türk Telekom vDSL üzerinden verilecek hizmet konusunda güvenmek yerine superonline fiber altyapı da güvenmeyi tercih ederim. İki altyapı arasında ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Şu an superonline altyapısı ile ilgili probleminiz yoksa risk almamanızı tavsiye ederim. Millenicom, Türk Telekom ekiplerine söz geçirmekte ve teknik sorunları çözmekte zorlanıyor. Forumda millenicom şikayetlerin neredeyse hepsi Türk Telekom kaynaklı. Emin olun müşteri hizmetleri bile Türk Telekom olunca daha fazla panik oluyor ve hata yapıyordur. Siz bilirsiniz ama risk büyük! İnsanların söyledikleri her şeyi defalarca teyit edin, ısrarla vDSL istiyorsanız mümkünse taahhütsüz başlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFrost kullanıcısına yanıt
    Taahhütsüz olduğu için denemeyi düşünüyorum. Memnun olmazsam SOL altyapıya geçireceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternet hızıyla, kalitesiyle ilgili sorunlar olması, hatta internetsiz kalmak hayatınızı etkilemeyecek ise deneyebilirsiniz. Geçiş süreçlerini millenicom'un iyi yönetemeyeceğini, en azından superonline'a geri dönmek isterseniz evraklar için kargo süreci olacağını da lütfen unutmayın! Taahhütsüz tarifelerde servis sağlayıcı önceden bildirip tarife fiyatını yükseltebilir. Zam söylentileri doğru çıkarsa millenicom'un zam yapma hakkı doğuyor. Taahhütlü fiyatlar da o arada artarsa zararınız artar.
    Unutmadan tüm bu söylediklerim olmayabilir ve her şey yolunda da gidebilir, siz beklentiyi düşürün diye yazıyorum ki hayal kırıklığı çok olmasın ve işleriniz aksamasın. Millenicom - Türk Telekom ikilisi söylediğim gibi risk!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 11 Nisan 2019; 12:20:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFrost kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık çok yararlı bir konu.
    Benim simdi 35mbit limitsiz vdsl2 sözleşmem var. Sözleşmem yaklaşık 1ay sonra bitiyor maksimum. 70tl ödüyorum normalde.
    Bu fiyatın üstü beni aşıyor. Ve fazla da vermek istemiyorum açıkçası.
    Milenyumda aynı fiyata ayni hiza sözleşmesiz alabiliyorum. Alt yapimda turk telekom. Nasıl olur acaba. Fazla sorun yasarmiyim. Bu zamana kadar superonlineda hic bir sorun yaşamadım. Verdiği hiz da sabitti hep.
    Bir de yaklaşık 1ay kalmışken baska sağlayıcıya geçmek mi mantıklı yoksa sözleşme bitmesini mi beklemeliyim.
    Bana 100gb da yeter 16mbitte yeter. Ama o hizlara fiyatlar cok yuksek turk telekom ve superonlineda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    Türk Telekom vDSL işin içine girince forumda okuduğum kadarıyla her şey olabiliyor. Superonline da zaten vDSL abonelerine iyi teklif yapmıyor, yalnızca kendisine ait fiber altyapı için geçerli benim anlattıklarım.

    vDSL altyapısı Türk Telekom'a ait olduğu için fiyat yüksek ve saha ekibi ile sorun yaşanırsa olay karışık. Bu nedenle en uygun fiyatı veren millenicom ise riski göze alıp girecekseniz olaya, tabii başka altyapı alternatifiniz yoksa, keşke mümkün olsa da fibere geçebilseniz.

    Biraz forumda dolaşırsınız, Türk Telekom vDSL altyapısından örnek dsmart ile sorunsuz hizmet alırken millenicom'a geçip sorun yaşayan da var, Türk Telekom'dan direkt millenicom'a geçip sorun yaşamayan da. Aslında teorik olarak superonline başardı ise millenicom da başarabilir.

    Bekleme konusuna gelince geçişlerde taahhüt bozma bedelini belli bir rakama kadar karşılıyorlardı ama işte o da bir süreç uğraşmak lazım, ben prosedürleri sevmediğim için bekledim.

    Özetle; fiyatı düşürmek ise tek amacınız, - müşteri hizmetleri, satış ekibi mükemmel olsun, ping dünyanın her yerine 1ms, hız stabil her saat her dakika değişmez 35 Mbit, az önce başvurdum yarım saat içinde geçiş bitsin gibi beklentilere girmeden- şu an ki kadar hizmet almayı hedefleyerek millenicom veya diğer alternatiflerden hangisi ucuz ise başvurun, şansınızı deneyin! Hızı sorun etmiyorsanız zaten avantajlısınız. Fiyatı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Taahhütsüz deneme şansı da var zaten, sorun olursa vazgeçer dönersiniz. (Taahhütsüz için önceden bildirerek fiyatı arttırma hakları olduğunu da tekrar hatırlatmış olayım!)

    Sonuçta geçiş her zaman risk, hızı düşürerek superonline ile devam etmek de bir alternatif olabilir belki, sorununuz yok madem. Size kalıyor kararları vermek.

    Unutmadan hangi firmaya karar verirseniz verin, satış ekiplerinin dedikleri her bir kelimeyi bir kaç defa sorgulayın, her şeyi iyi anlayın, sözleşmeyi iyi okuyun, gerisi de şans işte. "Hiç sorunsuz vDSL bile geçiş sonrası bozuldu" diyenler varken kim zaten yüzde yüz garanti verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 12 Mayıs 2019; 12:26:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-de-tahautu-biten-uyeler--74637928-191

    Bu konunun son sayfalarında superonline'ın bazı aşamaları atladığını okuyorum.

    Büyük ihtimalle yoğun abonelik fesih talebi aldıkları için sözlü başvuru aşamasından veya yazılı başvuru aşamasından sonra direkt genel müdürlük aramasına geçilmesi söz konusu olabiliyor. Lütfen aşamaları dikkatli takip edin. Sonuçta amaç genel müdürlükten teklif almak! Aboneliğinizi iptal ettirme niyetinizin ciddi olduğunu belli edin yeter! Gerisi onlara kalmış!

    İşi yokuşa sürmek için faks ile başvuru istemekten vazgeçmeleri bile çok önemli bir gelişme olurdu herkese uygulasalar! Keşke sadık müşterilerine baştan arayıp adam gibi iyi teklif verseler, foruma kocaman reklam vermek yerine, hayal bu ya!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 12 Mayıs 2019; 12:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bayi ve iletişim merkezlerine yazılı başvuru yapmayın. Aboneliğiniz sorgu sual olmadan fesih edilebilir. Yalnızca faks veya email ile başvuru yapmanızı tavsiye ederim. (aDSL ve vDSL aboneleri fiyat indirimi için abonelik fesih işlemi yapmayın, superonline yalnız kendi fiber altyapısı için uygun fiyat teklif ediyor!)
  • Btk şikayet 1 hafta icinde iptal oldu superonline

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    peki ceza ödediniz mi?
  • nikytribal kullanıcısına yanıt
    2 ay bedava kullandım ceza ödemedim
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.

    Konunun ikinci mesajına da ekledim ama fark etmeyenler için başka bir başlıkta yazdığım şu hatırlatmayı, buraya da ekleyeyim.

    Superonline fiber altyapısında, sabit telefon (voip) ve Turkcell TV Plus hizmeti alıp bunlardan vazgeçmek istemeyen arkadaşlarımız alternatif servis sağlayıcılarda bu hizmetlerin aynı şekilde pakete dahil verilmediğini bilmeliler. Bu hizmetler sizin için vazgeçilmez ise genel müdürlük teklifini değerlendirirken mutlaka göz önünde bulundurun. Örnek sabit telefon hattına veya farklı bir TV izleme çözümüne ayrıca para vermek zorunda kalırsanız toplam maliyet artabilir. Böyle bakınca verilen teklif daha makul gelebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFrost -- 27 Mayıs 2019; 7:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superonlinedan kurtulamıyorum kesinlikle bulaşmayın arkadaşlar iptal sürecinde sürekli bahanelerle uzatıyorlar durumları. 20 gündür nakil işlemimi yapmadılar şimdide iptal işlemlerini yapmıyorlar sistemsel sorun diyerek. Bi daha asla bulaşmam.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.