Şimdi Ara

superbox hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11.09.2019 saat 18:30 gibi superbox modemin ışıklarında bir gidip gelme oldu.Ondan sonra hızımın düştüğünü farkettim ve hız testi yapmak istedim ama hız testi sitesi beni Gaziantep ve çevresini( mersin Osmaniye Hatay merkezli sunucular) lokasyon gösterip sorgulamamı istedi.İstanbul superonline'a hız testi sonuçlarında 85ms 2up 1 up gördüm.

    Defalarca modemi resetleyip türkcell i aratıp düzeltme yapmalarını sağlamama rağmen İstanbul sunucusuna testlerde komik rakamlar gördüm.
    Hala testlerde başka şehirler görüyorum.

    sizin yorumunuz nedir ?



  • Siz neredesiniz ki, İstanbul mu?
    IP adresi değişince sizi çok farklı bir yerde sanıyor Speedtest diyeceğim ama fiziksel olarak yakınsanız sunucuya, sorun olmaması lazımdı. Önceden pingleriniz nasıldı? CGN ile de ilgili olabilir belki.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    20ms vardı şimdi 34ms sanırım sinyali az az veriyorlar önceden speedtestte ibre 100e vuruyordu şimdi 10dan başlayarak kademeli olarak 20ye sabitleniyor
  • Xenomorph__41 kullanıcısına yanıt
    Hız limitsiz paket mi?
  • ben de superbox kullanıyorum ama hız sorunum hiç olmadı
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    20mps paket kesintisiz almam lazım hep 20down 10 up alıyordum şimdi 5mps ı gecmiyor
  • Xenomorph__41 kullanıcısına yanıt
    Yükleme hızları 5 Mbps seviyesine indirildi bir süre önce. Yeni abonelerde sanırım yükleme hızı 2 Mbps hatta.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    superbox hız sorunu



    1. test suanda olan hız durumum
    2. test 5 ay boyunca kesintisiz alabildigim hız

    sanırım baz istasyonunda ciddi bir problem var kayıt açtırdım ama hala anlamadım speedtest bana neden diyarbakır türkcell i gösteriyor




  • Xenomorph__41 kullanıcısına yanıt
    Bölgenizde DSL altyapı sorunu var diye SuperBox kullanıyorsunuz sanırım? Çok kullanıcı varsa şebekede yoğun bir kullanım olduğundan hızlar düşüyor diye düşünüyorum. Baz istasyonunda hangi frekanslardan hizmet veriliyor bilmiyorum ama daha fazla frekans desteği ve fiber bağlantısı sağlanması vs. ile hızlar iyileştirilebilir.

    Diyarbakır görünmesi çok da önemli değil. Speedtest'in elindeki veri tabanında her IP bir bölgeyle eşleştirilmiş oluyor. Ama Turkcell bir bölgede kullandığı IP adresini başka bir bölgede kullanmaya başlayınca da IP adresine göre konum tespiti yanlış sonuç vermeye başlıyor. Bağlantı CGN'e falan da alınmış olabilir, bunun da farklı yer görünmesi ve artan ping süresi ile ilgisi olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.