Şimdi Ara

super online reklam oz denetim kurulundan gelen cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurulumuza Superonline Fiber Internet Süper Paket el ilanı ile ilgili olarak yapmış olduğunuz başvuru karşı tarafın da görüşleri alınarak değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır;



    “Superonline Fiber Internet Süper Paket için hazırlanan el ilanında “Gerçek Hız, Gerçek Sınırsız” ifadesi yer almaktadır. Bu ifadeden, tüketicilerin internet hizmetinden herhangi bir kısıtlama olmadan yararlanabileceği anlaşılmaktadır.



    Reklamveren tarafından iletilen görüş bildirim yazısında; söz konusu kampanyanın
    31 Aralık 2009 tarihinde sona erdiği, adil kullanım politikası çerçevesinde kötüye kullanım davranışları ve “korsan” olarak adlandırılan download işlemlerinin bant genişliklerinin ve kullanım haklarının ihlal edilmemesi amacıyla uygulandığı belirtilmektedir. Aynı yazıda, bu uygulamaya geçiş ile ilgili olarak 1 ay öncesinden tüm kullanıcılara bildirimde bulunulduğu ve söz konusu değişikliği kabul etmemeleri halinde hiçbir tazminat talep etmeden sözleşmelerinin feshedileceği bilgisi yer almaktadır.



    Söz konusu kota uygulamasına kampanya duyuruları ve tanıtım malzemeleri basıldıktan sonra başlandığından gerekli bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılamadığı ve tüketicilerin de bu nedenle şikayetçi oldukları anlaşılmaktadır. Bundan sonra, internet paketlerinin tanıtımlarına yönelik olarak yapılacak her türlü tanıtım çalışmalarında, herhangi bir kota uygulaması olacak ise, tüketicilerin bu konu ile ilgili olarak kolaylıkla bilgi alabilecekleri bir yönlendirmeye yer verilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, yapılacak olan tanıtım çalışmalarında eksik bilgi verilerek tüketicilerin yanıltılması söz konusu olacaktır.”



    Kurul görüşü reklamverene iletilmiş, bundan sonra Superonline için hazırlanacak kampanyalardaki kota uygulamasına, rahatlıkla algılanabilecek, şekilde yönlendirme yapılması istenmiştir.



    Bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.



    Saygılarımızla,



    Çetin Ziylan

    Reklam Özdenetim Kurulu adına

    Başkan







  • Aynısı biraz önce bana da geldi. Politik bir cevap verilmiş ancak sonuç itibari ile haklılığımıza dair iyi bir delil.

    Ben en başından beri sözleşemin sonuna kadar şu anki sözleşme şartlarımla kullanabilmek için hakem heyetine gitmeye karar vermiştim. Ancak Yeterli done toplamadan bunu yapmak istememiştim. Sonuç olarak bu iyi bir done. Hep 19/3 den bahsediliyor. Aynı metnin 18. maddesi sözleşme koşullarının tek taraflı değiştirilemiyeceğini söylemekte. Dolayısıyla sözleşmemi fesetmek zorunda değilim.

    Sevgiler..
  • peki pro paketleri alanlar kötüye kullanım yapmayacak mı diye sorsaydın
  • Ben sol kullanmıyorum ama arkadaşında dediği gibi pro paket alanlar korsan değil normal paket kullananlar korsan öylemi bu ne yaman çelişki pro alanlar bant genişliğini kötüye kullanmıyorlar normal kullanıcılar kötü niyetli vay be ne adi bi şirketmiş bu sol yav.
  • Bu ne şimdi, bir şey anlamadım. Bir kere yanlış yapmışlar, bir daha yanlış yapmazlar abisi tarzında bir mail mi bu?
  • aynen öyle, biz kulaklarını çektik, uyardık demişler tabir-i caizse. bir yaptırım yok ortada.
  • peki neden bu adamlar 5 nisanda bizim kapımıza yine sınırsız internet pankartları yapıstırmıslardı ?
  • bu pro paket dediğiniz hangisi oluyor içeriği nedir.
  • ben de aynı cevabı almıstım reklam ozdenetim kurulundan
  • Limit olayından sonra üyelerin yüzde kaçını kaybettiler çok merak ediyorum.Tabi kaybettikler potansiyel üyeler çok daha fazladır o da ayrı mesele.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.