Şimdi Ara

Süper online, oyunlarda, skype vb programlarda lag sorunu!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
1
Favori
17.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leintar2

    Evet bana da nedense kasıtlı yapılıyor gibi geliyor. Belkide paronayaklaşıyoruzdur bendede sende çıkan sonuçların aynısı çıkıyor

     Süper online, oyunlarda, skype vb programlarda lag sorunu!!!

     Süper online, oyunlarda, skype vb programlarda lag sorunu!!!

    Şu jitter olayı nedir daha demin oda çok yüksek çıktı ?




    Jitter ping dalgalanması demek bildiğim kadarıyla. Stabil olanlarda 0 a yakın olması gerek.

    Sorun bende de devam ediyor, az önce arayıp bilgilendirdim.




  • Arkadaşlar tekrardan aradım. hizmet@süperonlinea yolladığım mail gitmemiş sanki bilerek yapıyorlarya garip bir durum.Özellikle bu konuyu ve benden başka çok fazla insanın bu sorunu yaşadığını ve Donanımhabere bakmaları gerektiğine dair bir arızakaydı yollattırdım. Mailin gitmemeside çok garip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leintar2 -- 8 Nisan 2014; 20:59:36 >
  • Arkadaşlar ben de Çekmeköy'deyim. Az önce modemimin internet bağlantısını kesip ping attım 0 veri kaybı. İnternet bağlantısını yapınca "Request Time Out" olmaya başladı. Yani sorun modem ya da bilgisayarlarımızdan değil.
    İkinci olarak bu sorunu yaşayanlara DNS veriyoruz dediler müşteri hizmetlerinden ama değişen bir şey yok dediğimde arıza kaydı açıyorlar sadece.
    Bu sorun tüm Türkiye'de var ama belirli bölgelerde sanırım. İnşallah kısa zamanda çözerler, eve gelen servis ekibinin çözebileceği bir durum değil
  • Ankara/Eryaman da oturuyorum 1.5 aydır bu sorunla cebelleşiyorum ve bu kadar sinir bozucu bir şey görmedim umarım en yakın zamanda çözerler.





  • erdem3113 kullanıcısına yanıt
    Birebir aynı sorunla karşı karşıyayım. Eryaman 2. Etap'ta oturuyorum ve Eryaman'da oturan 3-4 arkadaşım da birebir aynı sorunu yaşıyor.

    Bir de bu tarz durumlar öyle komik ki anlatamıyorsunuz. 1-2 sn'lik paket kayıpları sizin bütün oyun deneyiminizin içine ediyor; ama karşıdaki bunu anlamıyor. Ben sorunun bölgesel ve Superonline kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Eryaman bölgesinde Türkiye'nin bütün bölgelerine oranla üst düzey bir kullanım var; sorun bence altyapı sorunu; çünkü Eryaman dışında yaşayan insanlardan benzer sorun duymadım. Zaten oyun oynamayan insanların da genelde fark etmeyeceği bir sorun.

    Bu şekilde 1-2 ay daha devam ederse hattımı iptal ettirmeyi düşünüyorum, yaklaşık 100TL aylık para veriyorum ve aldığım hizmet ortada...
  • Ben bu problemi geçtiğimiz cumadan beri yaşıyorum. Uzun süredir yaşamakta olan arkadaşlar iyi sabretmişler. Onca yıldır sorun çıkarmayan, harika değerleri olan bağlantıyı nasıl bu hale getirdiler anlayabilmiş değilim. Bu arada emin olabilirsiniz ki superonline abonesi olup da benzer oyunları oynayan bütün arkadaşlarım aynı problemi yaşıyor. Kesinlikle ama kesinlikle genel bir sıkıntı var. İnternet resmen son 2 aydır zehirlenmiş durumda.
  • kralhasanyigit kullanıcısına yanıt
    Aynen bende Eryaman 2. Etaptayım umarım genel bir sorun olduğunu artık kabullenirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leintar2

    Aynen bende Eryaman 2. Etaptayım umarım genel bir sorun olduğunu artık kabullenirler.

    Bende eryaman 2. Etaptayım aynı sorunları yaşıyorum şu an internetim yok sizde de kesik mi internet?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Teknik servis gelip port ve modemimi değişti. Modemimi Huawei HG253 den HG253s modeline yükseltmiş oldum. Latency değerlerim iyileşti, modeme ping atınca timeout olmuyor ama sıklıkla oynuyor olduğum diabloda eskisi kadar olmasa da arada spike yiyorum. Skype, torrent tarzı programlarım düzeldi. Oyundaki problem benle mi, oyunla mı alakalı emin değilim. Yine de ne olursa olsun genel bir problem. Kesinlikle sağlam bir çalışma yapmaları gerekiyor.
  • ouuz1 kullanıcısına yanıt
    Evet sabah kesikti.
  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    Bence yakalarından hemen düşme yoksa hemen peşini bırakıveriyorlar. Modemle portla değilde fiberoptik kablolarda sorun olduğunu düşünüyorum.
  • Ayni sorun bende de var 30-35 saniyede bir paket kaybi olusuyor superonlinei aradigimda paket kaybini anlatana kadar canim cikti zaten hala kabloduz frekansi degistiriyorlar hiz testi yaptiriyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Eryaman 2. etap da oturuyorum 1 ay önce ne güzel oyunları lagsız oynuyordum gece elektrikler gitti geldi o günden beri bu sorunu yaşıyorum.

  • 10 dk önce arıza ekibi geldi (her ne kadar gelmemelerini söylesem, arıza kaydı aldırtmasamda) . Yeni modem de getirmişler değişim için.


    Bütün testleri gösterdim, aynı anda 3 test yapıp canlı olarak gösterdim. Donanımhaber bu sayfalardaki testleri gösterdim ve anlattım sorunu tekrardan. Canlı pingtest.net testleri de yaptım gösterdim pathping haricinde. pingwww.google.com -t açarak veri kayıpları , request time out ları da gösterdim canlı olarak. Twitchtv kesilmeleri de. (skype malesef yok)

    Türkiye genelinde aynı sorunun devam ettiğini, bu konu başlığına mersin ankara istanbul bursa da aynı sorunu yazanlar olduğunu gösterdim.

    Donanımhaber bizi ilgilendirmiyor zaten orda yazılanları ekiplerimiz kale almaz gibisinden birşeyler işittim....

    Modem değiştirmeye kalktılar, tekrar tekrar söyledim. Bizim modemlerle pc lerde sorun yok, boşuna modem değiştirtiyorsunuz diye. Arkadaş yeni modemi takarken cepten birilerini aradı sanırım açtırmak için. Aradığı kişi modem değişimi imkansız demiş, yani sorun var yeni modem takılırsa internete giremez....

    Modem değişmedi.

    Türkiye genelinde sorun olduğunu ısrarla söyledim, kanıtlarını burda teker teker gösterdim....

    Tekrardan size arkadaşlarımız geri dönüş yapıcak, tekrardan gelip test yapıcaklar dediler ve gittiler...



    Arkadaşlar durum bu. Kanıt gösteriyorum , umursamıyorlar, Türkiye genelinde sorun var diyorum, hala modeminizde sorun olabilir ama şu an değiştiremiyoruz diyorlar.


    Arkadaşlar soruyorum size :

    Bu sorundan haberdar olmuş olan bu sorunun farkında olan SUPERONLINE bu tür arıza destek teknik destek ekiplerini boş yere neden yolluyor?

    Hala haberdar değiller mi?

    Kanıtları sunuyorum, burayı gösteriyorum , lütfen ANA network ekiplerinize bunu iletin diyorum, bu başlıktaki testleri de iletin diyorum. Ama nafile....



    hizmet@superonline.net e maillerim ulaşmıyor artık, mailerdeamon google dan devamlı ulaşmadığı yada mailin ertelendiği yönünde de mailler alıyorum alttaki gibi.
    Mail Delivery Subsystem mailer-daemon@googlemail.com 
    Apr 7 (2 days ago)

    to me
    This is an automatically generated Delivery Status Notification

    THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.

    YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.

    Delivery to the following recipient has been delayed:

    hizmet@superonline.net

    Message will be retried for 2 more day(s)

    Technical details of temporary failure:
    Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain superonline.net by piegon2.turkcell.com.tr. [86.108.161.14].

    The error that the other server returned was:





    edit: Ayrıca akşam 05:00 saat kurdum ve kalktım testler için. 2 oyun da denedim ve sorun öncekilerden çok çok daha kötüydü. Tester daha berbattı.
    Yani gece 05:00 te hala bu sorunu aşırı yaşıyorsam bu sorunun yoğunluktan oluyor olması vs olasılığı yok. Hearthstone da her 30 sn de bir oyun düştü. Diablo3 te her 15 20 sn de bir bu sefer 4 - 5 sn duraksamalar oldu (önceden 1-3sn max tı). Pathping testleri %4 5 lerden 7 8 lere fırlamıştı gece 05:00 te...


    edit2: Tekrardan arıza kaydı açılmış benim için sıfırdan, şu an SMS aldım. Döngü devam ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazypilot -- 9 Nisan 2014; 15:34:33 >




  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    Selam Mordeaur.

    Testleri tekrardan yapabilir misin bir zahmet boş vaktinde. Birden fazla testi arka arkaya yaptırırsan sevinirim, çünki bazen tek test sonucu doğru çıkabiliyor sorunsuz, pingtest.net te olduğu gibi. 2 diablo3 serverları, 2 google , 2 superonline.net yeterli, 4 5 tane de aynı frankfurt serverına arka arkaya pingtest.net testi. Teşekkürler.
  • http://freeola.com/line-test/ burdan da paket kaybı için test yapabilirsiniz %3-4 civarı çıkıyor bende telefon da modeme bağlı şarkı açtım dinlerken her 30-35 saniyede bir kesiliyor ama superonline hala bir sorun yok diyor
  • Bir haftadir benim de internetimde sorun var fiber 25mb kullaniyorum. Pcye ethernetten bagli ps4 e de kablosuz. Simdi oyun oynarken donmalar oluyor mesela diablo 3 oynuyorm oyun donuyor 1 sn sonra hizli devam ediyor. Ayni sekilde fifa oynarken de oluyor.bir iki haftadir boyle sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar, bir zahmet burada anlatıldığı gibi bizimle test sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz?
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90261641

    Buradaki gibi pingtest.net testleri, arka arkaya aynı yere testhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90304692

    Ayrıca hangi il semt, hangi modem router kullanıyorsunuz.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazypilot -- 9 Nisan 2014; 17:00:50 >
  • Şu an itibariyle sorunda azalmalar var benim tarafımda. Pathping testleri %1 2 civarında seyrek seyrediyor. Pingtest.net her 4 5 testte bir ortalama %5 6 veri kaybı var. Heathstone artık düşmüyor oyundan fakat diablo 3 , gw2 oyunlarında önceden her 20 30 sn de 2-5 sn süren lag spikelar şu an ortalama her 40-80sn arasında 0.5-2sn lag spikelar şeklinde.

    Yani bir azalma var sorunda benim için. Modem değişmedi , herşey aynı dün ne ise. (yarın ekip gelicek tekrardan)
  • Bende de bir azalma var sorunda ama yine de devam ediyor sonuçta.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.