Şimdi Ara

Sunucu Tavsiyesi DELL - IBM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba firmada Dell T430 Sunucum bulunmakta. Üzerinde VMvare ile 4 sanal sunucu bulunmakta. 1 Sunucu veaam backup, 1 sunucu domain ve 2 sunucu da ağır işlerin yapıldığı.

    Sunucunun üzerinde 8 adet 2tb ssd var. 4 sdd ile 2 tane raid 10 kurulu.

    2. bir server ihtiyacım mevcut. Rack veya Tower olabilir iyi bir sunucu bakıyorum. minumum T430 ayarında.

    Ayrıca yeni serverlerde Intel Silver ve Gold diye işlemciler çıkmış bunların hangileri iyidir neye göre bakmak gerekir fikir alabilir miyim?



  • Selamlar,

    Dell den memnun iseniz DEll ile devam edebilirsiniz , HP/IBM/DELL aynı marka işlemcileri kullanıyor günün sonunda.İntel Silver/Gold yeni nesil işlemciler Xenon lar yerine çıktı sunucular için. Hp tarafında yeni nesin gen10 sunucular mevcut Dell tarafında ise x40 serisi sunucular yani dell r730 yerine dell r740 sunucular mevcut yine aynı şekilde t430 yerine de t440 lar üretiliyor ancak yeni üretilmeye başladı ve stoklardan halen 30 erisi sunucularda satılıyor burada önemli olan sizin 2. sunucu ile ne yapmak istediğiniz yani vmware mimarisine ekleyip failover cluster bir yapı mı yapmayı planlıyorsunuz sunucu down olduğu zaman sistem 2. sunucudan mı çalışmaya devam etmesini istiyorsunuz?
  • Hayır tamamıyla yükü 2 ye bölüp aynı anda 2 sunucu 2 farklı iş yaparak hayatlarına devam edecekler. Aslında 2. sunucu yerine direk işlemci + ram almayı planlıyordum. fakat karşıma 23.000 TL gibi fiyat çıkınca ve Dell sunucumun yedek parçaları için 6-8 hafta tedarik süreci deyince mutlaka yedek bir sunucu olması gerektiğine karar verdim. Aldığım yedek sunucuyu kenarda yatırma yerine, tek sunucu gideceğime 2 sunucu gitmeye ve birinde bir fail durumu olduğunda yükü hemen diğerinde birleştirmeye karar verdim. Tüm sebep maliyetten kaynaklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.