Şimdi Ara

Sunbeam Tuniq Propeller mi? Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme mi? Fikirlerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar stok işlemci fanından kurtulup yeni bir soğutucu almaya karar verdim.
    Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme veya Sunbeam Tuniq Propeller almayı düşünüyorum.

    normalde direk tuniq tower derim ama anakartım (gigabyte ma770-ud3) işlemcimle (athlon x2 6000+) çalışırken kuzey köprüsü 70 derecede çalışıyor.
    Bu anakartın x2 çekirdeklerle böyle bir sorunu var forumdada bu konudan muzdarip başka arkadaşlarımız var.
    Şimdi propeller alırsam anakartta da hava üfleyip bi nebze kuzey köprüsünü soğutacak ama tower 120 ninde soğutma kapasitesi daha iyidiye düşünüyorum.
    Tarihi belli olmayan parça değişimlerini göz önüne alıp tower almamı mı yoksa propeller alıp şu anki duruma göre davranmamı mı tavsiye edersiniz?







  • Propeller aşağı doğru biraz serinlik sağlayacaktır ama bu kadar yüksek sıcaklıklarla ancak anakartınıza soğutucu bağlayarak çözüm bulabilirsiniz gibi geliyor. Üstelik kule tipi soğutucunun da içerdeki sıcak havayı dışarı atmak gibi bir artısı vardır. Arka egzoz fana doğru üflemesini sağlarsanız işlemci soğutucusunun, kasa içi sıcaklık düşer. Anakartınıza fayda sağlar. Yan kasa kapağına fan eklemenizi de öneririm.
    Gigabyte anakart sahiplerinin genel sorunu sıcaklık.
  • benimde aklım tower dan yana.propellerin diğer bileşenlere ne kadar katkısı olur gösteren bi test olsa içim dahada rahat eder
  • Ben C tipi soğutucu kullanıyorum, propeller gibi ancak fanı 14 cm ve yan kapakta da fan var. Anakartım da ısınmıyor, yüzden herhangi bir sorunum yok bu konuda. Ancak anakart sıcaklığından şikayetçi çok gigabyte sahibi biliyorum. Eğer mosfetlerinin üzerinde soğutucu yoksa, satın al derim. Faydasını görürsün. Yan kapağa da mutlaka fan tak, anakarta direk vursun havası.
  • bende iki soğutucu arasında kalmıştım ikisininde pclabs ta ayrıntılı incelemeleri mevcut ordan faydalanabilirsin .

    ben tercihimi tuniq propeller den yana kullandım çünkü kule tipi soğutucuların sığıp sığmayacından emin olamadım.
    yaklaşık 1 aydır propeller kullanıyorum. ürün çok şık kutusu sağlam ayrıca içinden fan kontrolcüsü çıkmasıda artısı bence gürültüsü makul sınırlarda soğutmasına gelince bende yüksüz 7-8 derece yük altında 8-9 derecelik bi fayda sağladı. ancak ilk defa işlemci soğutucusu taktım içinden çıkan macunu çok katı sürmekte baya zorlandım hatta bi kısmı boşa gitti tam süremedim eğer düzgün sürülürse daha çok soğutma sağlar gibi geliyor.

    benimde anakartımda MA-770t-ud3p işlemci olarak 965BE kullanıyorum. 30 derece oda sıcaklığında anakart sıcaklığı 34 -36 derece arasında işlemci OC siz 31-32 derece:(yüksüz) 51-52 derce (yük altında prime 95 ile) çalışıyor. ama kasa sol kapağında 2x12cm lik fan üstünde ise 1x14 cmlik egzoz fanı mevcut senin bu ısı problemin kasadan kaynaklanıyor olabilir

    eğer kasaya sığıyorsa tabikide tuniq tower ama sığmaz diyorsan veya şüphen varsa propeller iyi bi tercih bence işin ehli biri isen hertürlü 12-13 derecelik bir soğutma sağlayabilirsin




  • kasam rc831 sığma sorunu olmayacağını düşünüyorum o yüzden tuniq tower siparişi verdim daha elime ulaşmadı(ulaşacaktı ama evde değildim).
    şu ana kart ısınma probleminide parçaları yakın gelecekte değiştiririm diye göz ardı ettim. işlemci değişmeninde vakti geldi sayılır

    ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler
  • Arkadasim yeni sogutucun hayirli olsun. Bende birkac gun once gectim bu sogutucuya. Birde el isciligi ile 2 fan daha ekledim, toplam 3 fanli oldu. Fanlari havayi onden emip, egzosdan disari atiyorlar. +2 fan toplamda 3 derece kadar farkettirdi.
  • tesekkur ediyorum fanı dun gece taktım Dr Ag. ın dediği gibi macun çok katı en çok onu yaymaya çalısırken zorlandım.
    kasaya sığma gibi bi problem olmadı sığmassa zaten başlardım öyle kasaya
    ilk çalıştırmada 7-8 derecelik bi fark yarattı ilk çalışmaya ve macunun daha tam yayılmamasına rağmen başlangıç olarak yeterli geldi.
    yerleştirmeyi egzos fandan dısarı atılacak şekilde yaptım.gece pek yuklenemedim ama fark yarattığı aşikar.

    bu aksam prime veya occt de 1 saat kasar pik sıcaklıklara bakarım..

    ama anakartta kuzey çipsetin sıcaklığı gene aynı 80 derece
    parçaları eski asus anakartıma geri takmayı dusunuyorum!




  • Bende uzun bir düşünme aşamasından sonra Sunbeam Tuniq Propeller 120 alıp taktım bugün. Termal macunu hakkaten çok zorladı. Falçatayı spatula gibi kullanarak yedirdim işlemciye. Anakartı sökmesi aparatı takması da terletti. PCLabsın incelemesindeki açıdan 90° farklı konumda yerleştirmişim şimdi onu kafaya taktım. Sorun yok gerçi ama uzun soğutuculu bir RAM alırsam söküp tekrar takmak zorunda kalacağım :D.. Boşta 36-37° civarı gösteriyor. İşlemcim Corei7 860. Size de hayırlı olsun.

    edit: Soğutucuyu normal yönüne dönderdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazbut -- 25 Haziran 2010; 6:14:38 >
  • Ben de Propeller öneririm. Kullandığım onca soğutucu içinde en baaşrılı soğutmaya sahip ürün oldu. Tower da en az Propeller kadar başarılı tabi ama ilerde kasa boyutlarını küçültmek isterseniz Tower sıkıntı yaratacaktır. Daha küçük ebatlarla aynı performansı almak varken neden daha büyük bir soğutucu alasınız ki?

    Bu arada içinden çıkan macunu boşuna yaymakla zaman kaybetmeyin. Bezelye büyüklüğünde bir miktarı işlemcinin tam ortasına sıkın ve soğutucuyu montajlayın, işlemci ağırlığı ve ısı etkisiyle macun zaten yayılacaktır.

    Ayrıca yönü de kafanıza takmayın. Her 2 yöne de montajlayabilirsiniz. Kablolamanıza sıkıntı olmadıkça ve diğer soğutma parçalarına temas etmedikçe sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 2 Temmuz 2010; 14:53:01 >
  • Merhabalar soğutucunuz hayırlı olsun,ben müşterime yaptığım makinede Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme kullandım( i7 930 ),biraz da mecburiyetten ,zira sürekli kullandığım Noctua nh-12p kalmamıştı.Tuniq tower iyi soğutmakla beraber fanı çok gürültülü,devir kontrolcü ile kıstığınızda da ,doğal olarak bastığı hava azaldığından ısıya etki ediyor.Tek çözümü fanını değiştirmek.Bu arada kendi makinelerimden birinde gigayte 770 ud3 var ph2 x4 925 ile kullanıyorum,sizin 80c olayı bende de mevcut :).Sıkıntısını görmedim ama everest ya da hwmonitör de 80c yazması göze takılıyor.Anakartın oc potansiyeli de fena değilhttp://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1274127.




  • Sunbeam Tuniq Propeller bende bu üründen aldım bugün elime geçecek ve montajını yapacağım.yorumlardan anladığım kadarıyla çoğu kişi memnun bu üründen. bende tower alacaktım ama sonra ilerde sorun çıkabilir diye bu ürüne döndüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tbc

    Sunbeam Tuniq Propeller bende bu üründen aldım bugün elime geçecek ve montajını yapacağım.yorumlardan anladığım kadarıyla çoğu kişi memnun bu üründen. bende tower alacaktım ama sonra ilerde sorun çıkabilir diye bu ürüne döndüm.


    iyi günlerde kullanmanızı dilerim,tower 120 extreme in fan ı sesli o kadar,soğutma performansı son derece başarılı.
  • fan ses olayına biraz kafayı taktım bende fan değiştirmeyi düşünüyorum birde devamlı kasa arkasıyla ugrasamam diye kontrolcuyude takmadım

    @hellstar71

    sıcaklık olayıda canımı sıkmıyor değil parcaları eski anakarta yerleştirmeyi bile dusundum gecenlerde.
    hosuma gitmiyor 80 derece yazısını görmek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esef

    fan ses olayına biraz kafayı taktım bende fan değiştirmeyi düşünüyorum birde devamlı kasa arkasıyla ugrasamam diye kontrolcuyude takmadım

    @hellstar71

    sıcaklık olayıda canımı sıkmıyor değil parcaları eski anakarta yerleştirmeyi bile dusundum gecenlerde.
    hosuma gitmiyor 80 derece yazısını görmek


    vala tuniq tower 120 extreme in fanı ciddi sesli,zira noctua nh-u12p li sistem de kurdum,makinelerimden birinde de, coolink silentator var ,onda da hiç ses yok.Ypacağınız sessiz ve iyi hava basan bir fan takmak hepsi o.( coolink,thermalright,noctua düşünebilirsiniz )
    http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=1966

    giga ud3 de ki 80c ye hiç takılma ,sorun çıkarmıyor,sorun çıkaracağı sıcaklık üst eşiğini bilmek lazım, ki çok da umurumda değil.Phenom2 x4 925 i voltajsız 2800 oc 3360 mhz kullanıyorum,mis gibi.Ama asus bios una oc profilleri koyarken,giga helen ankartlarına bunu neden koymuyor,hatta saklıyor anlamıyorum ! f11 e bas f12 ye bas ,ne gerek var .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.