Şimdi Ara

Subwoofer ve kulaklıktan parazit sesi gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, monster-tulpar-t5-v14-1 laptopum var. Laptopda iki sorun yaşıyorum:


    Birinci sorun; laptopa kulaklık takılı olmasına rağmen hem kulaklıktan hem de laptopun kasasından; izlediğim, dinlediğim şeylerin sesi geliyor. Sonra baktımki hoparlör deliği gibi bir yer var, ses ordan geliyormuş. O hoparlör deliği olan yerin içinde subwoofer diye bir şeyin olduğunu öğrendim. Yani hem kulaklıktan hem bu subwooferdan ses geliyor.


    İkinci sorun ise; parazit ses sorunu. Bu kulağı tırmalayan sorun hem kulaklık taktığımda kulaklıktan geliyor, hem de kulaklığı çıkardığım da bu subwoofer dediğim yerden geliyor(Gerçi kulaklığı çıkarmasam da parazit hem kulaklıktan hem de subwooferdan da geliyor). Bu sorunun yazılımsal bir sorun olmadığını düşünüyorum. Niye derseniz, yazılımsal olarak herhalde bütün çözüm yöntemleri denemişimdir ve çözüm bulamayışımdır. Ayrıca bu sorun laptopun düğmesine basar basmaz başlıyor. Yani daha işletim sistemini ram'e yüklemeden felan bu parazit sesleri gelmeye başlıyor.

    Ek olarak şunu da söyleyeyim; bu parazit seslerin, mouse'u oynatırken tepki verdiğini de fark ettim. Yani mouse'u çevirdikçe bu parazit sesinde de değişikler oluyor. (Not: laptop'a bağlı bütün ek bileşenleri -güç adaptörü, mouse, kulaklık vs- çıkartığım halde de bu parazit sesi gelmeye devam ediyor.)


    İşte böyle arkadaşlar. Böyle sorunlarla karşılaşan veya bir çözüm önerisi verebilecek olan varsa yorumlara bekliyorum.








  • Realtec ses kartı ve driverını kullanıyorsan , programı aç orda bir seçenek var hem kulaklıktan yada hop. ses gelsin diye o tıkı kaldır. sadece birinden gelir.

  • batar B kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim ama sorun şu ki; kulaklığı takınca hoparlörlerden ses gelmiyor; subwooferdan geliyor ses.

  • murat5885 M kullanıcısına yanıt

    En kötü ihtimal ana karttaki bobinler den gelmesi , normal de driverı kaldır tekrar kur olmadı sıfırdan işletim sistemini kur denir , geçmiş olsun.

  • batar B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Ben de anakartta bir sorun olduğunu düşünüyorum.
    Yazılımsal olarak; format attım, güncel driverlarini sildim yükledim, daha sonra bunları da silip monsterin kendi sitesindeki driverlarini kurdum ama maalesef hiçbir çözüm bulamadım.
    En son olarak tamirciye gideceğim ama forumda acaba bu sorunu yaşamış var mıdır diye merak ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Laptop'ın içini açtığımda subwooferın uzerinden düz yassı bir veri kablosu geçtiğini gördüm.(Bu veri kablosu, laptobun anakartindan bağımsız olan USB ve ses giriş çıkışları olan bölüme gidiyordu, bu masaüstü kasaların ön tarafındaki bölüm gibi, anakarttan bağımsız ayrı USB ve ses çıkışları olur ya, aynı öyle bir bölüm işte. Ve ayrıca, subwoofer'da elektirik gücünü bu bağımsız dediğim kısımdan alıyordu. ) Dedim herhalde bu subwoofer, bu kablonun içinden geçen verileri, manyetik bir şekilde etkiliyor felan dedim ve subwoofer'ın kablosunu çekip kopardım, Sorunum çözüldü, ses parazit kalmadı. Ama mouse'i anakartin uzerindeki USB yerine değil de bu bağımsız dediğim yere takarsam, kulaklıktan çok hafif deep ses hafif bir parazit geliyor ama öncekine göre 100kat az, fark edilmeyecek şekilde.
    Bu parazit sorunu diğer cihazlarda da olabilir tabii.
    Belki faydası olur diye bu mesajı bırakayım dedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.