Şimdi Ara

Subaylık Mesleği, Değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum, bu sene sınava girecek son sınıf bir kardeşinizim. Msü sınavda güzel bir başarı yaptım, Kara Harp Okulu kesin olur diyor hocalarım lakin benim aklımı kurcalayan bir sürü şey var size bunları madde madde yazmak ve değerli görüşlerinizi almak istiyorum
    1- Hayatını askeriyeye adamak ne kadar mantıklı en önemlisi değer mi ? Çünkü hayata insan bir kere gelecek bu hayatı dolu dolu yaşamak isteyenlerdenim ki askeriyede sivilde ki gibi yaşayamacağımı biliyorum,biliyorsunuz
    2- Subaylık için her şeyim çok uygun yıllardır atletizm ve basketbolla uğraştım, silah oyunlarıyla büyüdüm,askeriye küçüklükten beri ilgim var -Emret Komutanım sağolsun-, müthiş derecede araştırma bilgi edinme merakım var sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum okuyorum, geziyorum, tarihe savunma sanayiye ilgim oldukça fazla, küçükken manevi eğitimimi de aldım (dini) yani boş bir insan değilim demek istiyorum(kendimi övdü isem affola, kendimi biraz tanıtmak istedim isabetli yorum yapın diye) bunları düşününce neden olmasın diyorum sonra aklıma aşağıda sıralayacağım şeyler geliyor
    3- Maalesefki ülkemizde her an ne olacağı belli değil bir gece kendinizi ansızın (SUÇSUZKEN)tutuklu bulmak oldukça yüksek bir ihtimal örneğin Fetö olaylarında kurunun yanında yaşın da yanması,Ergenekon ds yapılanlar vb.
    4-Psikolojik olarak hem bireysel hem de ailenin çok yıpranması: görevlere gitme ölüm korkusu vb.
    5-Düzenli bir hayatın olmaması sürekli tayinlerle şehir değiştirmen
    6-Doğu görevi: Şehitlik mükemmel bir makam buna şüphe yok lakin arkada kalanlara evlat acısı yaşatmak bilmiyorum çook üzücü bir durum,düşünüyorum ben şehit olursam ailem ne yapar hele annem... Üstelik şehit haberlerini biliyoruz 10 sn okuyup sonra 20 dk boyunca yok Şeyma Subaşı şunu yaptı bunu giydi haberlerine geçiliyor kimse ne üzülüyor ne tepki koyuyor yani kimsenin umrunda değil. Sözde ülkeyi yönetenler ve yalaka bürokratlar ceplerini dolduruyor, emir kulu gariban mehmetciğimiz de doğuda, Afrin'de ve birçok yerde şehit oluyor.
    7-Gazi kalma durumu: Haberlerde her gördüğümde içim parçalanır ne kadar zor bir durum bir uzuvunu kaybetmek veya hayatının sonuna kadar yatalak kalmak ,Allah kimseye yaşatmasın(amin)
    8-Stresli bir meslek olması sürekli alt- üst ilişkisi yaşanması
    9-Güzel bir tarafını söyliyim atanma KPSS derdi falan yok direk göreve başlıyorsun ve maaşını alıyorsun. Ayrıca anladığım kadarıyla insanları subaylığa teşvik etmek için bilerek maaşını yüksek tutuyorlar yeni mezun subay 5 bin tl alıyor(çeşitli durumlarda artabilir veya azalabilir örneğin doğuda görev aldıysa artıyor)
    10-İşsizlik hatsafadayken subaylık gibi prestijli ve geliri iyi olan bir meslek çok cazip duruyor :/
    11-Ülkede terörün bitmemesi aynı zamanda Orta Doğu'nun ileride daha da kötü bir hal alması tabikide düşünmesi gereken şeylerden biri bu arada bana korkaksın, bunları düşüneceksen hiç subay olma zaten diyenler elbet olacaklardır ama kendilerini benim yerime koysunlar kim canını öyle kolay bir şekilde ortaya koyar? Kim sakat kalma riskini hiç sayıp mayınların arasında yürür? Kim gençliğinin en güzel yıllarında sıcağın altında yazın intibak kamplarında savaş eğitimi alır? Ailesini kim sadece orduda görevli olduğu için tehlikeye atar?
    12-Zorunlu hizmetin 15 yıl olması yani yok efendim ben istifa ediyim bu mesleği bırakayım diye bir durum yok 22 yaşında mezun olduğunu varsayalım 37 yaşında anca bırakabilirsin mesleği

    Daha yazacak çok şey var da yazmayacağım kafam çok karışık fikirlerinizi bekliyorum dostlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Subay olmak şartları iyi ama getirdiği zorlayıcı bir yaşamı var. Şehit veya gazi olabilirsin ileride ama çok düşük bir ihtimal, o kadar çok korkman anlamsız. Dediğin gibi şehit haberleri önemsiz sen şehit olursun yarın arkandan ikinci çözüm sürecini başlatırlar teröristlerle anlaşırlar. Orduya katılacaksan biraz idealist ve milliyetçi olmalısın. Sana getireceği yaşamı az çok biliyorsun. Karar senin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.