Şimdi Ara

SUBARU İMPREZA WRX STI ALMALIMIYIMM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
19.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MRB ARKADAŞLAR.....

    BEN İMPREZA WRX STI ALMAK İSTİYORUM... EN ÇOKDA O MOTORUNDAN ÇIKAN SESİ İÇİN İSTİYORUMM...

    MESELA WRX STI DEĞİLDE 2.0R VEYA 1.5R ALSAM ONU STI YE DÖNÜŞTÜREBİLİRMİYİM...DIŞ DONANIMLARINI TAKTIRARAK (SPOİLER V.S...)

    BİDE O MOTOR SESİ HEPSİNDE AYNIMI YOKSA WRX STI YE ÖZELMİ?

    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİMM...


    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...







  • EĞER 1.5R VEYA 2.0R MODELİNİ STI YE DONANIM TAKTIRARAK DÖNÜŞTÜREBİLİRSEM... WRX STI YE BOŞTAN YERE O KADAR PARA VERMEK İSTEMİYORUM..

    TABİ EN ÖNEMLİ ÖZELLİK İSE ÇIKARDIĞI SES...


    EĞER SES ÇIKMICAKSA DIŞ GÖRÜNÜMÜN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK....


    ARKADAŞLAR ACİL YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...HEMEN BİR ARABA ALMAM LAZIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_gs_10 -- 6 Kasım 2006; 19:29:42 >
  • STI'da 2500 motor var...
    1500'lükden biraz daha gür bir sesi olacak tabiki...
    ama asıl etken o değil. prensipde ikisininde sesi aynı
    Özellikle standart 1.5R ın sesi o sınıfda hiçbir araçda yok
    STI da turbo intercooler ve Egzoz seside ekleniyor...
    STI görünümü ve yaklaşık sesi yakalabilirsin.
    Fakat hem garanti dışı hemde biraz tuzluya patlar.
    En uygun fiyatlısı...
    1.5R versiyonuna performans egzozu ve hava filtresi...
    Blow-off sesi istiyorsan ayrıca turboda uygulanıyor.
    Görüntü olarak TR'ye ralli mavisi sınırlı sayıda gelecek
    ralli mavisi dışındada sti görüntüsü yapmak istersen hoş durmuyor.
    O yüzden gri veya pasifik maviye
    wrx kanadı, jant, marşpiye ve sis farı taktırabilirsin.
    Turbo olursa açık hava girişi olmazsa
    kaputu kesmeden görüntü için hava girşi olabilir.
    cam filmide çerçevesiz olduğu için yakışıyor




  • SANA BU ARACIN TEST VERİLERİNİ VERİYORUM DOSTUM...

    SUBARU Impreza WRX STi

    İlk kez 1992 yılında yollara çıkıp, 1995, 1996 ve 1997 yıllarında Dünya Ralli Şampiyonası'nda arka arkaya yakaladığı şampiyonluklarla gerçek bir efsane haline gelen Subaru Impreza, ilk makyajını 1998'de gördü. 2000 yılında tamamen yenilenen otomobil, sıradışı tasarımına yapılan ağır eleştirilerden olsa gerek 2002 Paris Otomobil Fuarı'nda erken gelen makyajlı versiyonuyla tam bir sürpriz yaptı. Japon üretici Subaru'nun 30 yıllık dört tekerlekten çekiş teknolojisinin ulaştığı son noktada yer alan yeni Impreza'nın 1.6 litre 95 HP'lik TS, 2.0 litre 125 HP'lik GX, 2.5 litre 152 HP'lik RS, 2.0 litre 225 HP'lik WRX ve 2.0 litre 265 HP'lik WRX STi (Subaru Technica International) versiyonları üretiliyor. Ülkemize TS, WRX ve WRX STi versiyonları ithal ediliyor.

    Karoser, iç mekan

    "Yeni Impreza'yı ilk gördüğümde ağlamak istedim"... 2000 yılında ikinci nesil Impreza gün ışığında çıktığında önemli bir İngiliz otomobil dergisinde yapılan bu yorum belki de makyajın planlanandan daha önce yapılmasının yolunu açmıştı. Gerçekten de otomotiv sektöründe iki yıl içinde yapılan makyaj, başarısızlığı kabul edip gelen tepkileri değerlendirmek anlamına geliyor. Makyaj operasyonuyla dış görünümü yenilenen Irnpreza'nın mekaniğinde de iyileştirmelere gidildi. Boyutları selefiyle aynı olan otomobilin 2525 mm'lik aks mesafesinde de değişiklik bulunmuyor. Makyajlı modelin dış görünümü, Outback'i andıran büyük farlar, derin hava girişli tampon ve kaput üzerindeki büyütülmüş hava girişiyle WRX ve STi'da) yenilenmiş. Arkada stop lambaları ve tamponun formu yenilenirken STi versiyonuna özgü spoyleri de biraz daha büyütülmüş. Altın renkli jantların kullanıldığı STi'da arkadan bakıldığında hemen farkedilen iri egzoz çıkışı da iri yapılı kanat gibi aracın karakterini ele veriyor. Otomobilin plastik ve kumaş kalitesi artırılan iç mekanında kullanımı etkileyecek tek değişiklik üç kollu Momo direksiyon simidi. WRX'tekinden küçük ve bir spor otomobile yakışır şekilde 375 mm çaplı simit, tıpkı vites kolu gibi deri kaplı. Orta konsoldaki tek değişiklik müzik sisteminde. Estetik ve kullanışlılık yönleri çok tartışılabilir ama radyo, kaset ve CD kullanımına imkan veren sistemin ses kalitesi iyi. Fonksiyonellik üzerine kurulan ergonomik kabinde koltuklar sportif ruha tam olarak uyuyor. Otomobilin bagajı, eskiden olduğu gibi 400 litrelik kapasite sunuyor. Bagaj zemininde kullanılan halı kalitesi, kabindekinden daha yüksek.

    Motor, perfomans

    Yıllardır turbo beslemeli Impreza versiyonlarına 1994 cc'lik boxer motoruyla güç veren Subaru, son makyaj operasyonunda 218 HP'lik WRX versiyonunun gücünü 225 HP'ye çıkartırken 265 HP'lik STi versiyonunun gücünü değiştirmedi. Ama gaz tepkileri hızlandırılan değişken supap zamanlamalı motorun soğutma sistemi de geliştirildi. Bunun için intercooler içindeki su püskürtme memesinin ve hava girişinin içindeki yönlendirme plakalarının açılarını değiştiren Subaru mühendisleri, elektronik işletim sistemini geliştirerek yakıt tüketimini de en azından fabrika verilerinde(!) azaltmış. Çünkü kullanımda bu durum pek fark edilmiyor. Otomobil, üretim amacına uygun kullanıldığında yakıt tüketimi çok yüksek gerçekleşiyor. Belki otomobil ekonomi amaçlı kullanılırsa bu fark gerçekten hissedilebilir. 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 sn'de gerçekleştiren otomobil 200 km/s'ye de 16.5 sn'de ulaşabiliyor. Beşinci viteste 7000 d/d'de 220 km/s'ye ulaşan Impreza'nın hız ibresi, altıncı viteste 5500 d/d civarında 240 km/s'yi gösteriyor. Bu da gösterge hataları göz önüne alındığında bile otomobilin 244 km/s'lik fabrika verisşi son hızına ulaşabileceği ortaya çıkartıyor. Bize göre motorun en önemli sıkıntısı, alt devirlerinin Impreza'nın şanına gölge düşürür düzeyde cansız olması. Bu belki profesyonel hızlanmalarda sorun yaratmıyor ama şehir kullanımı ve ara hızlanmaları keyifsizleştiriyor. Ancak 3000 d/d'den itibaren başdöndürücü kimliğe bürünen motorun yaydığı ses, WRC otomobillerinden çok farklı değil. Orta ve üst devirlerde çıldıran boxer motor, sürüş zevkini doruklara çıkartırken aynı anda yakıt göstergesinin ibresi de aşağı doğru hızla iniyor. Ortalama kullanım değeri olan test verisinin bile 100 km'de 12.5 litre olması, STi'ın sportif kullanımdaki tüketimi hakkında fikir veriyor.

    Kullanım, konfor

    Impreza STi'ınsürücü koltuğuna oturulup marşa basıldığı anda spor otomobil tanımına tam olarak uygun olduğunu anlamak fazla sürmüyor. Sert debriyaj pedalı bırakıldığındaysa adeta ok yaydan fırlıyor. Bileğine güvenmeyenler ve ileri sürücülük tekniklerine hakim olmayanlar için Impreza STi zaptedilmesi gerçekten güç bir otomobil. Sağladığı konfor, klima, elektrik kumandalı cam ve bardaklıklardan ibaret olan otomobilde, sportif kullanımda hem ruhen hem fiziksel olarak rahat etmek imkansız. Çünkü yoğun adrenalin salgılanmasıyla huzurun yerini heyecan alıyor. Fiziksel açıdan da, çok sert süspansiyon sistemi yoldan gelen darbeleri omurgaya kadar yansıttığından kabin gerçek bir ralli otomobili simülatörüne dönüşüveriyor. Otomobilin, merkezi viskoz diferansiyel ve arka akslara yerleştirilmiş kilit oranı elektronik olarak değişen sınırlı kaymalı kilitli diferansiyelle desteklenmiş sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi, yola mutlak bağlılık sağlıyor. Normal şartlarda güç dağılımını ön ve arka akslara yüzde 50:50 olarak dağıtan sistem, patinaj/kayma durumunda gücü tutunan tekerleğe aktarıyor. Uyum içinde işleyen motor, şanzıman, çekiş sistemi ve "canavarın" kumandasını sürücünün emrine sunan direksiyon, aslında mutlak bir sürüş güvenliği sağlıyor. Ama dediğimiz gibi sadece ustalara... Yoksa bu oyuncak kesinlikle çok tehlikeli. Yüksek hızda dönülen virajlarda rijitliği artırılan ön süspansiyonunun da desteğiyle çizgisini koruyan otomobil yola adeta yapışıyor. Fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdiğimiz daracık go-kart pistinde gözlemlediğimiz kıvraklık, çekiş sisteminin hassasiyetiyle direksiyonun sağladığı keskin manevra yeteneğini ortaya koymaya yetti. Ancak zaman zaman ön kısmın biraz hareket ettiğini, özellikle yüksek hızlardaki vites küçültmelerde "kafanın" sert gezinmeler yaptığını gördük. Otomobilin vites yolları kullanana zevk verir türden kısa ve net. Kabin içinde sadece son derece düşük kaliteli halısıyla eksi puan verdiğimiz Impreza'da bu otomobili seçen hiç kimsenin halıyı umursayacağını düşünmüyoruz... Bir de Subaru mühendislerinin 180 km/s civarında sağ aynada başlayan rüzgar uğultusuna çare bulmaları gerekiyor. Otomobilin fren sistemi ve duruş mesafesi (36 m) çok iyi. Sert pedal, dozlama konusunda başarılı. Yani, o da şovun aktörlerinden biri.

     SUBARU  İMPREZA  WRX  STI ALMALIMIYIMM ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_kolay -- 6 Kasım 2006; 19:45:39 >




  • Motorların farkını biliyorsun.1.5 i de görsel olarak sti ye dönüştürmen olası fakat wsana pahalıya malolur gibi.Motor sesi gerçekten sti süper 1.5 onun kadar olurmu bilemem.Benzin masrafından korkmuyorsan sti al bence hiç uğraşmadan modifiyeli
  • WRX ile STI ikiside ayrı modeller . WRX 280 Beygir , STI 250 Beygir diye biliyorum . Motordaki güç farkları sadece sti ın turbosunun daha büyük olmasından dolayı . Mesela yolladığım resimdeki araç KKTC'de ve satılık 17.500 sterline .

     SUBARU  İMPREZA  WRX  STI ALMALIMIYIMM ?
  • Verilen test

    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/427/0/SUBARU

    2003 Yılının ocak ayındaki yazıdan alıntı.
    Güncel Impreza için pek geçerli değil.

    Ayrıca STI almak yerine WRX alınması daha mantıklı...

    Arada 30 milyar fark var...

    Sesle çıplak kulakla fark edilemeyecek kadar aynı.

    Hepsini bir arada dinlemelisin

    1.5, 2.0, WRX, STI

    STI Çalışırken 1.5 ile aynı gaza basıncaya kadar
    Turbo ve egzoz devreye giriyor.

    1.5 İn standart sesi çok etkileyici...

    Hava filtresi ve egzozla kimse tutamaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Power Of The Renault

    WRX ile STI ikiside ayrı modeller . WRX 280 Beygir , STI 250 Beygir diye biliyorum . Motordaki güç farkları sadece sti ın turbosunun daha büyük olmasından dolayı . Mesela yolladığım resimdeki araç KKTC'de ve satılık 17.500 sterline .

     SUBARU  İMPREZA  WRX  STI ALMALIMIYIMM ?



    Off rengi süper...
    bunları gördükçe böyle bir şey yaptırasım geliyor
    Turuncu veya mor




  • satılık buyur gel al hatta şu andaki hali değil bu sti kanat takıldı mesela bu wrx olanı
  • ARKADAŞLAR SLM..
    PEKİ 1.5 İLE 2.0 ARASINDA Bİ SES FARKI OLURMUU?



    ZATEN 1.5 DÜŞÜNMÜYORUM ..YA STI YADA 2.0


    ALMIŞKEN BİRAZDA GÜÇ OLSUN SADECE SESLEDE OLMUYORR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Power Of The Renault

    satılık buyur gel al hatta şu andaki hali değil bu sti kanat takıldı mesela bu wrx olanı


    İkinciyi mi

    quote:

    Orjinalden alıntı: emre_gs_10

    ARKADAŞLAR SLM..
    PEKİ 1.5 İLE 2.0 ARASINDA Bİ SES FARKI OLURMUU?



    ZATEN 1.5 DÜŞÜNMÜYORUM ..YA STI YADA 2.0


    ALMIŞKEN BİRAZDA GÜÇ OLSUN SADECE SESLEDE OLMUYORR


    1.5 ile 2.0 arasında çıplak kulakla fark olmaz
    aynı motor ne turbo var, nede egzoz farklı
    sadece 500cc büyük...

    wrxde işin içine 1000cc, turbo, egzoz giriyor.
    Özellikle STI tip intercooler ve egzoz işi bitiriyor.




  • http://r apidshare.com/files/2248339/DSCF0142.AVI

    1.5 videosu ses kalitesiz...
    ama köpüklü sesi hissedebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34 SRY 86 -- 6 Kasım 2006; 20:16:12 >
  • SADİKXP ARKADAŞIM SEN BU KONUDA BAYAĞI BİLGİ SAHİBİSİN..BİR ŞEY DAHA SRUUM HEMEN SANA


    PEKİ WRX VE WRX STI ARASINDA SES FARKI OLURMUU? YOKSA STININ TEK FARKI DIŞ GÖRÜNÜMMÜ
  • oluyor ama kulakla dinleyip oo çok değişik bi ses diye değil...
    Aradaki farkda STI intercoolerı ve STI egzozundan
    Bunları bir kaç milyar verip taktırabilirsin...
    Hızlanmalarıda arada 1 saniye var
    Ama fiyat farkına değmez...
    Tabi görüntü olarak ona benzeteyim dersen
    o farkı geçebilir bile.
    orjinal parçaları çok pahalı
    bi sis farı 700-800 ytl
    spoiler için milyarlar telaffuz ediliyor.
    Sen Ses ve Performans ise (dikkat boxer sesi... normal ses ise aradığın Focus ST 2500 motor, kedi mırlaması sesli vede ayrıca çok kaliteli)
    Impreza WRX modeline bakabilirsin... Ses ve Performans tatmin eder
    Görüntü olarakda Arkya STI spoilerı olabilir
  • sen bu kategoride yani GTI tipi araçlarda ne tavsiye edebilirsin? (tabiki ses vazgeçilmez unsur)
    yada sen olsan ne alırdın?

    100.000 ytl ye kadar olabilir?
  • bide bir arkadaş yakıt sorun olmazsa yazmış....yakıtlar hakkında bi bilginiz varmı.....
  • WRX alda 500.000 altına düşecem diye uğraş :)
    Impreza alacaksan Mükemmel yol tutuşlu 4x4'ü Çerçevesiz Camı vede Boxer sesi için alırsın
    WRX uygun fiyatlıdır...
    Bana boxer sesinden ziyade kalite ve performans aynı zamanda güçlü motor sesi lazım dersen
    Focus ST alınır.
    Yakıt düşünüyorsanda Astra GTC 1.9 Dizel var
    Satış fiyatı, yakıtı, kalitesi ve performansı en iyi o.
    9 saniyede çıkıyor
    en idealide bence 9 saniye
    gerisi biraz boş kalır
    o tip araçlar için paran bolsa para saçmak için alırsın...
    9 saniye altında S Class gibi araçlar alınır
    Mükemmel kalite...
    zaten baz versiyon 7 saniyede çıkıyor.
  • 500.000 DEDİĞİN STI Mİ , WRX Mİ ? YOKSA İKİSİDEMİ ÖYLE YAKIYOR? FOCUS ST BİRAZ SIRADAN GİBİ GELİYOR BANA...ASTRADA Bİ KAÇ SENEYE KASA DEĞİŞTİRİR...

    BİDE SESTEN GÜÇTEN ZİYADE , BİRAZDA SPOR OLSUN DİYORUM..ÇÜNKÜ 2 YILDIR MERCEDES E SERİSİNE BİNİYORUM...ARABANIN KONFORUNA DİYECEK YOK AMA İNSAN KENDİNİ YAŞLI HİSSEDİYOR O ARABADA...

    (AUTOCAR DERGİSİNİN KASIM SAYISINDA WRX STI NIN HATCBACK İNİ GÖRDÜM. SENEYE ÇIKIYOR DİYO BUNA NE DİYORSUN)
  • STI kasasıda değişiyor...
    o aracın hatchback tipi değişik ona gitmez...
    Spor araç istiyorsan
    E sınıfıda binmişsen
    Gözü kapalı Focus ST al
    yalnız hiçbirine öle 200-300 bin yakarım deme
  • TABİ CANIM ÖYLE ARABAYA BİNİYOSAN YAKITINA KATLANACAKSINN....

    ŞU FOCUSU YARIN Bİ GİDİP İNCELİCEMM... İNŞALLAH İYİDİRR....

    AMA YİNEDE İMPREZANIN YERİ HER ZAMAN AYRIDIRR...

    ARKADAŞIN BİRİ ALFA ROMEO GT Yİ ÖNERDİİ.....70.000 YTL MİŞ.

    AMA DIŞI BİRAZ TİPSİZ GİBİ...HEMDE SATARKEN SORUN OLURR...

    (STI SPOİLER A BAKTIMDA 2 MİLYARMIŞ.. Bİ 5 MİLYARDA MARŞPİYERLER TUTUYO ..2-3 MİLYARADA SARI JANTLARI ALSAN.. İMPREZA 1.5 10.000 YTL YE STI'A DÖNERR....ÇOKTA FAZLA DEĞİLMİŞŞ.....EKSOZ FAZLA PAHALI DEĞİL ZATEN BİDE PERFORMANS EKSOZ ....ALSANA WRX STI.....HELE BİDE RALLİ MAVİSİ OLURSAA... DAHA NE OLSUN ...... 70 MİLYAR KARDASIN..)


    SES ZATEN BİRAZ VAR... BİDE PERFORMANS EKSOZ GELİNCEE....OFFF ARABAYA BAKK...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_gs_10 -- 6 Kasım 2006; 23:20:28 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.