Şimdi Ara

Subaru İmpreza 2.0 R

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba donanımhaber ailesi,

    Daha önceki konulara baktım ama pek kaydadeğer bilgiler bulamadığım için bu konuyu açma gereği duydum.

    Öncelikle şu anda 2004 model mk1 alfa romeo 147 1.6 distinctive ciddi anlamda gırtlağa kadar dolu aracım var ama işyerim ile evimin arasının uzak olması (yenibosna-etiler) ve önceden h.içi nadiren kullanırken artık daha sık ihtiyacımın olması ve benzinin artık ağır gelmesi sebebi ile aracımı değiştirmeyi düşünüyorum.Öncelikli şartlarım;

    Alfa dan sonra donanım konusunda beni çok mahrum bırakmaması,
    Kesinlikle dizel olmaması (Bir gün dizel araç kullanacaksam o ancak BMW olabilir)
    Performans olarak LPG takılı halde iken bana 147 deki performansı aratmaması hatta mümkünse üstüne çıkabilmesi, gerektiğinde benzine alıp tozu dumana katabilmeli
    En az 5-6 yıl bakımları ve ufak tefek şeyler dışında ciddi masraflar çıkartmayacak olması
    İkinci elinin çok önemi yok en nihayetinde ucuz alırsam ucuz satacağım kaybettireceği 2-3 binde gözüm yok

    Bu şartları göz önünde bulundurunca karşıma en uygun seçenek olarak İmpreza 2.0 R çıktı, yalnız subaru hakkında pek bilgim olmadığı için, kullananlardan/kullanmış olanlardan bu araba ile ilgili deneyim,tecrübe ve değerli bilgilerini almak istiyorum.

    Sizce yukarıdaki şartlar göz önüne alınırsa doğru bir seçimmdir?

    Bir de bu araca kasko konusunda sıkıntı çıkartırlar mı acaba? Alfa yı yaklaşık 2 yıldır kaskosuz kullanıyorum saçma sapan fiyatlar yüzünden.

    Şimdiden teşekkürler.







  • 2 sene 156 2 senede 147 sahibi olmuş biri olarak impreza alacağıma 147'ye lpg takıp binmeyi tercih ederim. ayrıca sigortaca olarak çok rahat söyleyebilirim ki subarunun kasko ücreti alfa 147'den ucuz olmayacaktır.
  • Selamlat 1.5 senedir 2006 impreza 2.0 r otomatik kullanmakyayım. Otomatik olduğundan 0-100 çok yavaş 11 sn kadar. Fakat manuel leri yaklaşık 8,5 sn donanım konusunda sade diyebilirim arabanın içi çok sade gözüküyor tatmin ederbi bilmem. Aklıma gelenler 2 airbag ısıtmalı yan aynalar far ayarı gibi ufak tefek donanımlar mevcut. Ama koltukların raahtlığı ve yan destekleri çok iyi. Japonlar yatırımı genelde araç içine değilde aracın altına yapmışlar. Simetrik awd sistemi dehşet verici bir olay. Virajlarda kullanmak inan çok zevkli sanki kaçla gittiinin bir önemi yok gibi hissediyorsun. Motorun 3000 devirden sonra başlayan homurtusu ve 6000 devirden sonraki çığlıkları mükemmel. Kullandığım sürede ağır kış şartlerında ve yazın kumsalda kullandım banamısın demedi. Bence bir tanıdığında yada galeride test edebilmen mümkünse bir kullan derim 150-160 lar ile milletin fren yaptığı virajlarda gazı köklemek çok zevkli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düzgün LPG sistemlerinde performans kaybı hissedilir seviyede olmuyor. Aracınızdan memnunsanız LPG taktırın. Aracınızın cins bir motoru yoksa ve "Bu araç için en iyisi x'dir" denmiyorsa, Prins yağlamalı sistem taktırın, geçin gidin. İnanılmaz memnunum. Bende 2011 Subaru Legacy 2.0 SW var. Ona taktırdım ve çok memnunum.

    Performansa gelince, 2.0 düz vites bir impreza 1.6 alfa'nın anasını ağlatır. Ancak benim mantalitemde yüksek bir performans beklemeyin, şöyle ki 1.8Tfsi A3 (takribi aynı ağırlıkta iki araba) tozu dumana katarak uzar.

    Konfor olarak impreza bana uygun değil ancak, HB'nin çıktığı yeni kasalardan bahsediyorsak sizin alfa'yı aratmaz. Eski kasadan bahsediyorsak sizin Alfa daha iyidir sanırım. Zira eski kasa imprezalarda konfor düşük. İçi de eski. Yeni kasalarda konfor oldukça daha iyidir. Ancak 2.0'a değmez. 4 çeker olması ile ilgileniyorsanız kesinlikle değer. Bana önemli değil 4 çeker diyorsanız değmez.

    Aracınıza iyi bir LPG taktırsanız, performans kaybını pek hissetmezsiniz. Alfa da Subaru'dan bayağı bir az yakar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nameless34

    merhaba donanımhaber ailesi,

    Daha önceki konulara baktım ama pek kaydadeğer bilgiler bulamadığım için bu konuyu açma gereği duydum.

    Öncelikle şu anda 2004 model mk1 alfa romeo 147 1.6 distinctive ciddi anlamda gırtlağa kadar dolu aracım var

    arabana lpg taktır binmeye devam et.
    macera arama.
  • cevaplar için çok teşekkürler özellkle shadowgeist sanırım olayı özetleyen cümleyi söyledi :), 4 çekerden ziyade amacım daha performanslı ve motoru sokak tabiriyle ciğerli bi araç istiyordum ama dediklerinize göre alfa ya göre aman aman dehşet verici bişey çıkmayacak ortaya ve donanım konusu beni pişman edebilir, yine de bir fırsatını bulup kullanmaya kendim test etmeye çalışacağım ve daha sonra kararımı vereceğim artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nameless34

    cevaplar için çok teşekkürler özellkle shadowgeist sanırım olayı özetleyen cümleyi söyledi :), 4 çekerden ziyade amacım daha performanslı ve motoru sokak tabiriyle ciğerli bi araç istiyordum ama dediklerinize göre alfa ya göre aman aman dehşet verici bişey çıkmayacak ortaya ve donanım konusu beni pişman edebilir, yine de bir fırsatını bulup kullanmaya kendim test etmeye çalışacağım ve daha sonra kararımı vereceğim artık.

    yine arabanı modifiye ettirmeyi deneyebilirsin.
    20 hp fazladan alsan çok iyi rakamdır.
  • Atmosferik motorlu olduğundan çokta modifiyeye gelemiyor bi hava filtresi yeter bana zaten 20 hp çıkartmak için yatıracağım paraya yazık olur muhtemelen , kaldı ki o arayı iyi pilotajla kapatabiliyorum. Bir kaç yıl daha bu ufaklıkla idare edip borçları bitirdikten sonra sağlam bi asfalt canavarına geçebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nameless34

    Atmosferik motorlu olduğundan çokta modifiyeye gelemiyor bi hava filtresi yeter bana zaten 20 hp çıkartmak için yatıracağım paraya yazık olur muhtemelen , kaldı ki o arayı iyi pilotajla kapatabiliyorum. Bir kaç yıl daha bu ufaklıkla idare edip borçları bitirdikten sonra sağlam bi asfalt canavarına geçebilirim.

    Çok daha mantıklı olur. Aracınıza iyi bir LPG taktırıp binin derim. Ancak iyi araştırın. Twinspakların LPG ile arası nasıl, açık ara iyi çalıştığı bir marka var mı? Eğer yoksa paraya kıyıp Prins yağlamalı taktırmanızı tavsiye ederim.
  • genel olarak lpg ile skıntısız twinsparklar ama özellikle prins ve lovato tavsiye ediliyor, çok fiyat farkı yok ise prins takarım kafam rahat eder.
  • herşeyi yazmışsında ben bütçeyi göremedim, site de tek eğer uyarsa ..

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-subaru-2-0r-awd-76723992/detay
  • bütçe 25 i pek geçemez o yüzden 2006-2008 arası bakınıyorum,kendi aracıma lpg takmak daha mantıklı ama o boxer motorun devinimi me egzos sesi aklımı çelip duruyor.
  • 2.0R kullanırken zorladıkça oha bu nasıl tutunuyor nasıl uzuyor böyle faln dedirten bir arabadır... hani öyle ahım şahım bi fark yok falan yazmışlar ya , ahım şahım açık ara ileri bir performans aracıdır :)
  • önceden 1.6 aracım vardı sonradan 2.0 a geçtim 0-100 hızlanması ikisindede aynı olsada kullanımda dağlar kadar fark var.hatta beygirleride çok yakındı.özetle 2.0 velinimettir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.