Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.716
Cevap
67
Favori
415.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2014 forester Atm.,çalışır durumda ve dururken vites N konumunda iken, gaza bastığımda devrin 4000 üstüne çıkmaması normal midir?

  • izleme kullanıcısına yanıt

    Evet normal, Subaru CVT lerde bu şekilde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba ,

    Uzun yıllar xv kullandıktan sonra yeni forestera geçmeyi planlıyorum.

    . Pandemiden dolayı test sürüşü yapamıyorum ve açıkcası yokuşlarda vs çekiş konusunu merak ediyorum. Aracın performansı ile alakalı bilği verebilirmisiniz acaba.

  • Forester üzmez. XV'ye göre çekişi, performansı daha iyi elbette. Dizel boxer olursa tork avantajı var, daha iyi performans alırsınız atmosferik benzinli motora göre... Forester XT'yi konuşmaya bile gerek yok, canavardır.

  • Luks cip yazmislar haberde  

  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Parçası bulunmaz, kullanmak lüks gerçekten, pahali bir kullan at araba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da yaşıyorum, bugüne kadar ne parçasını bulmada zorluk yaşadım ne de 2000 motorun vergisi dışında bir lükslüğünü gördüm. Bakımları yetkili serviste diğer markalara göre gayet uygun şekilde ve iyi hizmet alarak hallediyorum. İstanbul dışında sorun olabilir evet.

  • 2013-2014 Forester XT'lerde arka helezon yayı değişimi için geri çağırma var. Haftasonu yetkili serviste ücretsiz olarak değiştirttim, yarım günlük bir işlem.

  • 2017 foresterların donanım farklarını nerden bulabilirim. ilanlarda olanlar gerçekten sport, premium, elegance mı.

  • posterity P kullanıcısına yanıt

    2017 Eylül ayındaki donanım tablosu.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstkurt -- 17 Ekim 2021; 23:29:29 >
  • mstkurt M kullanıcısına yanıt

    çok işe yaradı. teşekkürler

  • selam arkadaşlar,

    2009 Subaru Forester aldım ve aranızdayım :)


    Xenon farlardan birinin sönük yandığını farkettim, acaba xenon lambada mıdır sorun yoksa balast mı değişmesi lazım?


    birde bu lambalar yerine led lamba alsam uygun olur mu? ben takabilir miyim?(mevcutta balast var o ne olacak)

  • applause94 A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Benim bildiğim 2009 Forester'larda Xenon yok, halojen var. Ampülle de ilgili olabilir, far beyni ile ilgili de olabilir. Usta görmesi gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstkurt -- 4 Şubat 2022; 22:12:13 >
  • 2015 Diesel Forester aracımda, bozuk yolda giderken salınımla birlikte ortaya çıkan “gıcırtı” sesini tamir ettirmek için yetkili servise gittim.


    Serviste ön takımlardaki rotiller, z-rotlar ve salıncak burçlarının tamamı değiştirildi. (Kanaatimce bazı parçalar arızasız olmasına rağmen gereksiz yere değiştirildi, ancak takım olarak değişmesi iyi olur düşüncesi ile ses çıkartmadım)


    Gıcırtı sesi kesilmesine rağmen, bu defada, özellikle park manevraları esnasında “tak, tuk” şeklinde sesler gelmeye başladı. (Bu sesler işin kötüsü her zaman olmuyor)


    Özellikle alt takım sorunları için İstanbul’da önereceğiniz servisler varsa, ve / veya benzer sorunlar yaşanlar deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.


    Sevgilerimle,

  • Rauf.Akbaba R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Çok geçmiş olsun. Jaspa Subaru’yu tavsiye ediyorum. Güvenebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bjkxx kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,

    Yurtdışı sitelerden araştırdığınızda Subaru Starlink diye bilinen, Fujitsu / Denso üretimi olan F10 modeli multimedya cihazının muhtelif hata düzeltme güncellemelerinin olduğunu görebilirsiniz.

    Sitemin 2 türlü güncellemesi bulunuyor.

    Birincisi “GraceNote” veri tabanı güncelemesi. Bu veri tabanı sayesinde CD, bluetooth veya line in üzerinden çaldığınız müziklerin detay bilgilerinin ekranda çıkmasını sağlıyor.

    İkincisi ise donanımın yazılım güncellemesi. Bununla da performans iyileştirmeleri ve hata gidermeleri sağlanıyor.

    Ancak hiç bir güncelleme ile şimdiye kadar ilave bir özellik gelmedi.

    Bu güncellemeler 2014 - 2020 modeli arasında kullanılan F10 cihazlar için USB bellek üzerinden yapılıyor.

    Daha yeni modellerde ise doğrudan internet üzerinden yapılabiliyor.

    Ben kendi aracımda gracenote güncellemesini indirip yükledim.

    Ancak donanım güncellemesini bizim bölgemizde satılan cihazlar için bulamadığım için, ABD bölgesi yazılımını yüklemeye cesaret edemedim.

    Avrupa bölgesi yazılımları SubaruNet sisteminde olmasına rağmen, yetki sorgulaması yüzünden son kullanıcının maalesef ulaşması mümkün değil.

    Hizmet aldığım İstanbul / Öztek servisle konuyu görüştüğümde de, konudan bihaber oldukları için bir faydaları olmadı.

    Muhtemelen ana temsilci firmada bile konu hakkında merakı ve bilgisi olanlar yoktur diye düşünüyorum.

    Umarım faydalı olabilmişimdir.

    Sevgilerimle,





  • Herkese merhaba,


    Bu konunun önemli bir kısmını okudum, Forester sahibi olmaya ciddi niyetim var. Zamanında 2013 model Mazda CX-5 kullanıcıydım, çok da memnundum ama satmak durumunda kalmıştım. o zaman da Forester'a çokça bakınmıştım.


    Sıfır fiyatları malum, o fiyatlara çıkmam zaten çok zor ama yine de bayileri aradım. En erken eylül olabileceğini söylediler. bayilerde odak daha çok elektrikli araçta.


    2017-2018lere bakıyorum, sitede pek kullanıcıdan satan yok, galeri ya da bayilere bakıyorum. 800 bin seviyelerinde araçlar ama ne tavsiye edersiniz? Her aracın geçmişi önemli ama 2. elde bu rakamlara çıktığım zaman tedirginim. Önerileriniz benim için kıymetli, şimdiden teşekkür ederim.

  • portsmouth P kullanıcısına yanıt
    Ben üç nesil CX5 kullandım. Şu anda 2020 model var. Çok memnunum. O fiyatlara forester almazdım açıkçası. Foresterı sadece test edebildim. Ben de çok almak istedim daha önce ama servis sorunu nedeniyle vazgeçtim. Büyük şehirde yaşıyorsanız bir ihtimal alınabilir. Motoru güçlü ve verimli değil. Düz yollarda sorun olmaz ama rampalarda ve sollamalarda üzer diye düşünüyorum. XT versiyonu 240 HP olanı alınabilir. Onunda yakıt tüketimi canınızı sıkabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Hem Forester hem de CX-5 sahibi olmuş biri olarak servis yaygınlığı konusunda Subaru'nun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Servis kalitesi konusunda karşılaştırma yapamam ama yaygınlık olarak Subaru'nun daha çok servisi var.


    Ama araçları karşılaştıracak olursam 2017 model yılında CX-5'i tercih ederim. Forester'a göre ortalama 2 litre daha az yakar. Ayrıca konfor olarak Forester'dan baya iyi. Ama fiyatlara bakında CX-5 fiyatları eskisine göre daha fazla artmış. Eskiden kafa kafaya gidiyorlardı.

  • Teşekkür ederim dönüşleriniz için. Forester kullanmadığım için bir karşılaştırma yapamıyorum ama CX-5 gerçekten çok iyiydi konfor konusunda.

    Şu anda dediğiniz gibi Forester biraz daha uygun aynı yıllara ait araçlarda. Döviz artmaya devam ediyor bir yandan, halen bakınıyorum uygun bir araç için.

  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.