Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.264
Cevap
52
Favori
209.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler galip hocam, firma kendi etiketini bastığı için sanırım model numaraları yanlış yazılmış, buradan da bilgi verelim @ethicwater




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Haziran 2022; 13:48:48 >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, yenisini isterim varsa alırız, yoksa da tekrar yaparlar, ama eski olan geçerli, çünkü bu filtre 20 yıldır aynı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    merak ettiğim bir konu aslında, tekrar alma şansımız varsa, parasal olarak size bir yük ve ekstra zaman kaybı olmayacak ise alıp bizi aydınlatırsanız çok seviniriz Galip hocam. 20 yıldır bu kalitede rakip bir filtre çıkmamış olması da ilginç. Olumlu ya da olumsuz geri dönüş yaparsanız memnun olurum Galip hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • edit..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 18 Haziran 2022; 23:9:11 >
  • kemalege2000 K kullanıcısına yanıt
    Her membranı kullanabilirsin ama yüksek basınç ta kullanman gerekli. Yani pompalı model olmalı ve pompa basıncı iyi olmalı. 1200 ppm suyu 50 tds değerine kadar ancak düşürür. 50 seviyesinin altına da düşer ama biraz zor. Yaklaşık olarak 50-80 ppm arasında bir su alırsın ve bu cihazda mineral ve ph filtresi kullanmaman gerekli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    Değerli bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.. Bir an yanlış yere yazdım diye düşünüp mesajı silmiştim pardon..

    Açık kasa sistemine pompa takacağız anlaşılan ..


    Bir de bu membranların 400-800-1500 tds üzeri kullanılanları var ama, pompa olursa 400 lük bile TDS değerini 1200 den50 civarına düşürebilir değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 19 Haziran 2022; 11:7:2 >
  • kemalege2000 K kullanıcısına yanıt
    Evsel membranların tümü 900 TDS ye kadardır nornal de hocam, ama 800-1200 arası da maksimum limite göre çok değil, tds yüksek olan yerler için her zaman yüksek basınç pompası kullanmak 1200 tds suyu 50 ye kadar indirir. 2000 ve üzeri yerler için daha yüksek basınca dayanan membranlar var piyasadan bakarsan bulabilirsin aslında bir kaç kişi bir ara satıyordu yüksek tds sularda çalışan membranları. Su makinesi com aquacora markasi adi aldinda a web sitesinde bir ara görmüştüm isterseniz orayla bir iletişim sağlayın ama dediğim gibi her iki membranda da basınç yükseltmek için pompa kullanman şart.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bir sorum var yrdımcı olabilirseniz memnun olurum.

    Suyun tadı kötüleşti diye ilk önce membran hariç filtreleri (owerwater 5 ki filtre) değiştirdim ama düzelmedi, sonra membranı (lg chem diye satılan mebtan) değiştim ama hala suyun tadı kötü.

    Tds musluk suyu: 160
    Tds arıtma suyu: 64

    Nasıl çözerim bu durumu acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emeryum E kullanıcısına yanıt

    arıtma su çıkışınız alkali / mineral filtrenız yoksa yuksek çıkıyor.

    membran çıkışından ölçüm yapın test suyunu almadan bıraz boşa akıtın ordakı değerde 15-20 nın uzerındeyse arıtmanızda bır sorun var.membran kabı-membran-atık kısıcı bunları kontrol etmek gerekli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 5 Temmuz 2022; 11:24:4 >
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler, direk mebran çıkışından ölçüm yaptım tds 3 çıktı, mebran sonrası piyasa malı mineral filtre (içinde taş olan) ve tatlandırıcı (oda ucuz marka) vardı. İçime sinmeyen mineral filtreyi sistemden çıkardım. Sistemde musluk çıkısı tds 6 aldım. Tat baya düzeldi. ama hala bir burukluk var. Tatlandırıcı filtreyi kaliteli bir marka ile değiştirip denemek istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler..

  • selamlar, mevcut arıtmama permeate pump ekleyeceğim. internette bulduğum planların bazılarnda check valve yokken bazılarında var. aşağıda var olan biir örnek şemayı paylaşıyorum. aşağıdaki şemayı kurdum çalıştı ancak permeate varken check valve a gerek yok ise kaldırabilirim. hangisi doğru karar veremedim.

  • edit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 12 Temmuz 2022; 23:56:36 >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Herkese hayırlı günler. Elimde kapı kspı dolaşanlardan aldığım tezgah altı ters ozmos dedikleri 5 filtreli su arıtma cihazı var. Bir kaç sorum olacak

    1. Cihazda bulunan 2. Filtreyi 1. Ve 3. Filtre ye kısa yoldan bağlayıp ters koyanlar var bu doğru mudur. Sakıncası var mıdır.

    2. Cihazda 5. Filtre post karbon dedikleri tatlandırıcı. Cihazda sadece 1 yer kaldı. Alkali mi mineral filtre mi koymam gerek. Post karbondan yani depoya girişten önce mi yoksa post karbondan sonra mı koymam lazım.

    3. 6 filtre içinde marka tavsiyesi verir misiniz.

    4. Cihazdaki hortumlar değiştirilmeli mi. Değiştirmek gerekirse ne sıklıkla.

    5. Tds ve ph olması gereken değer aralıkları kaçtır.

    6. Geçen ilk 3 Filtreyi ower water ile değiştirdim. Çok mu kötüdür. Yakınının filtreleri purutech Hangisi iyi. Cevap için teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semih Baki S kullanıcısına yanıt
    1. Filtreler ters bağlanmaz, su akış yönüne göre takılması gerekli, ters baarsanız filtre patlar içeriden ve işlem görmez.

    2. Depoya girişi ile post girişi bir T ile aynı yere bağlanır, post çıkışı musluğa gider alkali ya da mineral varsa post karbondan sonra bunlar bağlanır.

    3. Altıncı filtre hepsi bir arada olan Biocera tavsiye ederim, bunun haricinde başka bir filtre tercih edecekseniz 5 filtre kullanın daha iyi hocam.

    4. Hortumların içi çamur ya da pas olduysa yani sarardıysa 2 yılda bir ya da 5 yılda bir yenileyin.

    5. Tds değeri şebeke suyu tds değerine göre değişir. Membrandan çıkan suyun tds değeri 0-10 arasında olması iyidir ama şebeke suyu çok yüksek ise bu değerleri yakalayamazsin örneğin 500 ve üzeri ise membran çıkışı daha yüksek olur. Bunun bir hesaplaması var esasında yeni takılan cihazda en düşük %96 verimli çalışması gerekli.

    Ph ise 7 ve üzerinde olması iyidir. Yönetmelik değeri 6.5 ila 9.5 dir.

    Tds 1500 e kadar yönetmelik değeri vardır.

    6. Herhangi bir standartı olmayan her filtre üzerinde yazan değerleri karşılamaz. Bu yüzden nsf standartı olan filtreleri tercih ediniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 2 . Filtrenin ters bağlanmasını ya ben yanlış anlattım ya da cevabı anlayamadım. 2. Filtrenin tepetaklak konulması sıkıntı yaratır mı. Tepetaklak yaparak muhtemelen şu amaçlanıyor. 1. Filtre dil konuldu ve üstten yani girmesi gereken yerden su girdi diyelim. 2. Filtre düz kpnursa 1. Filtre den alttan çıkan hortum ikincinin üstüne uzun bir hortum oluyor. Sonra 2. Nin altından çıkan 3. Nün üstüne gidiyor. Bazı cihazlarda 2

    Filtre tepetaklak konularak. Yani altı üste getirilerek 1. Filtrenin altından çıkan hortum uzun olup üste değil filtre tepetaklak olduğu için alta bağlanıyor. Çıkış tepetaklak olduğu için 2. Filtreden yani üstten çıkan hortum 3. Filtrenin girişi üste yakın oluyor. Kısacası giriş çıkış da sıkıntı yok ama filtrenin biri dik yerine ters konuşmuş. İnşallah anlatabildim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semih Baki S kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazın açık kasa mi, kapalı kasa mı, yani bu filtreye göre değişir. Ayrıca cto karbon ve sediment filtrelerin açık kasa da yönü yoktur ters düz konabilir filtre kabına ama inline filtre ise ok yönü işaretlerini takip etmemiz gerekiyor. Cto filtre dediğimiz genelde 3. Filtreye takılır ve dış gövdesi fileli gibidir. Sedimet ise 1. Filtreye takılır dış gövdesi beyazdır ve sert pamuğu andırır. Gelelim 2. Filtreye bu gac filtredir ve bunun yönü vardır ters bağlanmaz conta kısmı üste gelmesi gereklidir.

    Anladığım kadarıyla sizin cihazınız galiba inline filtre sistemi olmalı. İnline filtre dediğimiz sizin post karbon tipinde olup daha kalın olanıdır. İnline filtre ise cihaz üzerinde ters düz durmasının bir önemi yok ama giriş çıkışları su akış yönünde bağlanması gerekli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet kapalı kasa inline. Teşekkür ettim bilgi için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam tavsiye ettiğiniz filtre markası varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam suyun değerlerini neyle nasıl ölcuyoruz yeni bir arıtma alacağım ama hiçbir bilgim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.