Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.542
Cevap
26
Favori
303.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • c.tesi 2den sonra pazar günleride dersane 2de başlayıp 8de bitiyor
    dolayısıyla en müsait zaman ctesi oluyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:Kutikul@:.

    c.tesi 2den sonra pazar günleride dersane 2de başlayıp 8de bitiyor
    dolayısıyla en müsait zaman ctesi oluyor


    BFME'ciler cumartesi müsait. Bende gündüz müsaitim. 3 yada 4'te birşeyler ayar edelim
  • tamam forumdan olmazsa msnden anlaşırız ben msn adresimi pmle atarım ensarda(witch-king'inde msni veririm ) katılır yaparız bişeyler
    bu 3lüden başka middle earth fanatiği yokmu 2ye 2 osgiliathda süper bi maç olurdu
  • LOTR: Battle for the Middle-Earth Turnuvası!

    Turnuva 08.03.2008 Cumartesi günü yapılacaktır. İtirazı olanlar:

    Turnuvaya katılacak olanlara zaman tanımak lazım. Yarın yaparsak 2-3 kişilik bir turnuva olur. Bunu istemeyiz değil mi?

    Katılacaklar olanlar katılsın!!

    AliAtaBakmaÇünküAt.. ile YalnızEnes'in yapacağı maçı ise bu zamana kadar yapmazlarsa o turnuva iptal olacaktır. Dikkatlerine!!!

    Bu turnuvada ödül olmayacaktır!! Ha herkes katılırsa orası ayrı
  • jansay bu arada ilk sayfadaki bilgilerimi değiştirirsen tam süper olcak
  • age of da bir değişiklik yok dimi. pazar günü yapıoz
  • BEnde üye olmak istiyorum
  • .:Kutikul@:. halledildi.


    diablo12 bir değişiklik yok.


    NightM@Re ekliyorum hoşgeldin.



    edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 1 Mart 2008; 0:34:06 >
  • Yok mu aranızda Knight of Merchants, KKND tarzı zamane (97-98'li yıllar) oyunlarına bakmış olan? Yok öyle AoE, BFME, MTW vs konuşmak; öncelikli olarak temelde bulunan bu denli büyük eserlere saygı duymak gerek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brutalite

    Yok mu aranızda Knight of Merchants, KKND tarzı zamane (97-98'li yıllar) oyunlarına bakmış olan? Yok öyle AoE, BFME, MTW vs konuşmak; öncelikli olarak temelde bulunan bu denli büyük eserlere saygı duymak gerek




    Temeldeki eserler süper ama eskidi be hacım. 1993 yılının en iyi oyunu olan Age of 1 bile. Sana bile versem en fazla 2 gün dayanırsın.(Tamam güzel oyun şirin ama kontroller insanı mahvediyor)


    Bu arada arkadaşlar yaramazprens diye biri vardı o nerdeki yahu? Şimdilerde kutikul diye biri dolaşıyor

    Ayrıca kim bu kutikul sapsızı? yaramazprens neredesin burayı kutikullar bastı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 1 Mart 2008; 5:12:34 >




  • The Sims 2: University - Nightlife

    The Sims strateji oyunumuz için ek paket incelemelerine başlamış bulunuyorum. İlk paket, university oldu. Simleriniz bakalım artık neler yapacak?


    Simsi tamamen yenileyen firma boş durmadı, ve oyunun ömrünü arttırmak için kolları sıvadı. Bakalım yeni paketimizde neler bizi bekliyor..

    Bu pakette, adı üstünde artık simlerinizi üniversiteye gönderebiliyorsunuz. Ve bunun bazı getirileri oluyor tabii ki. Bunlara değineceğim. Şimdi nasıl oluyor bu üniversite olayı, ona bir bakalım.

    Simlerinizde yeni bir yaş gurubu eklendi arkadaşlar. Teenager olduktan sonra, bu gençleri koleje yollayabiliyoruz ve kolej çağına sokuyoruz. Evinden barkından ayrılıp kolejlilerin bulunduğu mahalleye gidiyor.(tabii isterseniz öğrencilerinizi siz de yapabilirsiniz.)Sonra orada bir kiralık ev veya yurt buluyor ve ikamet ediyor. Sonrasında, derslerine çalışıp 4 seneyi bitirmesi kalıyor.

    Tabii bunların seçmesi gereken alanları da var. Oyunda "major" diye geçen bu olayı da, telefon veya internet aracılığıyla yapabiliyoruz. Tarihten tutun tiyatroya kadar bir sürü bölüm seçebiliyoruz. Ve hepsi ayrı ayrı skiller istediğinden dolayı, bölümü bitirdiğinizde hangi meslek size uygun, orası dahi değişiyor. O yüzden siminizi sokacağınız mesleğe göre bölüm seçmeniz iyi olur. Tabii oyuna yeni meslekler de eklenmiş durumda.

    Peki üniversiteye niye sokalım? Öncelikle, orada okutmak, para sıkıntısı filan çekmek vs. farklı bir duygu ve tecrübe. Yani zevkine sokabilirsiniz oraya. Ama getirileri de var. Mesela, isteklerimize kilit koymamız sağlanıyor! Kaybolmasını istemediğimiz isteklerimize kilit koyabiliyoruz. Ve 4 sene bitince 2 kilit bile koyabiliyorsunuz. Ayrıca isteklerinizin sayısı artıyor! Normalde 4 tane isteğimiz var. Üniversite bitince bu 5 oluyor. Ve tabii ki orada vaktiniz olduğu için skill puanı yapıyorsunuz(hatta bir kısmını zorunlu yapıyorsunuz çünki seçtiğiniz bölüm için lazım oluyor) ve iş hayatında daha rahat oluyor. Kasarsanız, bütün skilleri fulleyebilirsiniz. Hatta fazla kasmanıza bile gerek yok. O kadar vaktiniz olacak okulda yani.

    Oyunda müzik ile öğrencileriniz para kazanabilir. Gitar, bass gitar ve davul ile, creativity'si yüksek 3 sim güzel bir müzik çıkarabilir.Community lot'larda çalıpta para kazanabilirsiniz. Ayrıca çalanların yanında şarkı söyleyen bir sim bile olabilir.

    Oyunda yeni eklenen mesleklerden biri de; fotoğrafçılık. Her mesleğin bir getirisi oluyor(mesela hırsızlık mesleğinden gelen; yalan makinası vs. vs.) ve fotoğrafçılık ise; bize bir fotoğraf makinası veriyor. Bununla simlerinizin resimlerini çekebiliyorsunuz veya onlara poz verdiriyorsunuz. Mesela: kollarını bağdaş yap ve ayakta dur. Sim gözleriyle size bakarak pozu veriyor. Ve sizde oyun esnasında SS alıyorsunuz ve güzel kareler yakalıyorsunuz. Yazının sonuna koyduğum SS ile daha iyi anlayacaksınız.

    Oyunumuzda yeni olan şeyleri sayarsak: simlerimizi üniversiteye yollamak, yeni eşyalar, duvar kağıtları vs. vs., yeni saç stilleri ve kıyafetler, yeni meslekler, ve yastık savaşı! Evet, simleriniz artık komik bir şekilde yastık savaşı yapabilir Ayrıca cep telefonu sahibi de olabiliyorlar simler. Ve bir psp de. Ayrıca bir mp3 player. Telefonla her yerde iletişim kolaylığı yapabiliyoruz. PSP ile oynayıp fun'ı arttırıyoruz ve arkadaşlarımızla da oynayabiliyoruz. Mp3 playerla ise de fun artıyor ve sim kulaklığı takıp müziğin keyfine varıyor. Kötü tarafı: dinlerken ne yürüyor ne birşey yapıyor. Sadece kazık gibi duruyor

    Sanırım university hakkında söylenilebilecekler bunlar. Artık simleriniz okula gidebiliyor arkadaşlar. Ve oyunda çok güzel yenilikler var. Kesinlikle güzel bir ek paket. Öneririm. Bir dahaki ek paket incelemeye kadar, hoşçakalın..

















    Eveet, sıra geldi nightlife'a. Bu oyunda simleriniz neler neler yapıyor...


    Evet arkadaşlar, gene isimden anlayacağınız üzere; simleriniz gece hayatına başlıyorlar. Disko tipi yerler açabilir ve buraya simlerinizi çıkarabilirsiniz. DJ masası, parlak lambalar, ışıklı yer döşemeleri gibi yeni objeler var ve disko ortamı yapmak için birebir! Peki ya gencimizin ailesi dışarı çıkmaya izin vermiyorsa?

    Oyunda "sneak" diye yeni bir heyecanlı sistem gelmiş. "Sızmak" anlamında olan bu atraksiyon ile, gençler ebeveynden izinsiz dışarı çıkıyorlar. Yakalandığı zaman kötü oluyor ama yakalanamaya da biliyorlar ve gizlice sevgilileriyle çıkabiliyorlar. Eve döndüklerinde de yakalanmamaları lazım. Böyle güzel bir olay var.

    Evet, oyunun bence en güzel yeniliğine geldi sıra. Arabalar! Simleriniz çeşit çeşit arabalara binebiliyor ve artık "community lot"lara taksiylen gitmek zorunda değilsiniz. Çeşit çeşit araçlar var ve en pahalısı en kaliteli olan. Konfor, eğlence gibi ihtiyaçları gideren bu araçlarda simleriniz aşna fişna da yapabilir Gerçekten güzel bir özellik.(arabalar yani. Aşna fişna değil)

    Ayrıca oyuna, aspration puanlarını güzel arttıran yeni bir olay eklendi. "Date". Buluşma isimli bu olayda, sevgililer dışarıya çıkıp buluşuyorlar. Bir date barımız var ve simlerin istekleri yerine geldikçe, romantik şeyler yaptıkça bu artıyor. En yüksek seviye "dream date"'e gelince sim çok memnun oluyor. Napıyorlar? İşte bir restoranda yemek yiyorlar. Birbirleriyle flört ediyorlar vs. vs. Buda çok güzel bir tecrübe..

    Oyunda vampirisim diye birşey eklendi arkadaşlar. İsminden de anladığınız gibi; simleriniz vampirde olabiliyor.
    Bunun avantajları: artık hiç yaşlanmıyorsunuz, ölümsüzsünüz ve ihtiyaçların artması için güneşten uzak durmanız yeterli. Dez avantajı ise; gündüz vakti güneşe çıktığınız zaman(pencereden bile) hemen vampir simin ihtiyaçları düşüyor ve sonunda ölüyor. Bundan korunmak için vampirlere özel tabut alıyorsunuz ve buraya girince ihtiyaçları gideriliyor. Böyle ilginç bir yenilik var.

    Her ek pakette olduğu gibi yeni eşyalar, saç tipleri ve kıyafetler de mevcut tabii ki. Vampir kıyafetleri, uçuk saçık genç kıyafetleri filan filan. Zaten sırf bu yüzden bile ek paketlerin alınması lazım.

    Evet, bu iki oyun hakkında denebilecek sanırım bunlar. Unuttuklarımı kendiniz bulmanız daha keyifli olacaktır. Ayrıca oyun sırasında f5'e basarak ansiklopediyi açıp hangi ek pakette ne yenilik gelmiş bakabilirsiniz, hepsi orada yazar. Bir dahaki ek paket incelemelerine kadar, hoşçakalın..













    NoT: SVGA bu "The Sims 2"den ayrı bir incelemedir. Zaten inceleme sırasında ayrı olarak yazdım. Değerli yorumlarını eksik etme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 1 Mart 2008; 5:58:18 >




  • ben de varım

    dawn of war dark crusade TAU lar ve SPACE MARİNE lerde ustayım
    warcraft 3 frozen throne elbette NİGHTELF (undead lere ihanet ettim)
    rise of legends CUOTL o nasıl bi ırktır öyle yaa
    red alert FRANCE
    command and conquer CHİNA TANK GENERAL
    act of war TASK FORCE TALON
    starcraft PROTOSS forever


    diğer stratejileri de oynadım ama bunlar kadar zevk vermedi...tüm strateji sevenlere ii eğlenceler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kubillian

    ben de varım

    dawn of war dark crusade TAU lar ve SPACE MARİNE lerde ustayım
    warcraft 3 frozen throne elbette NİGHTELF (undead lere ihanet ettim)
    rise of legends CUOTL o nasıl bi ırktır öyle yaa
    red alert FRANCE
    command and conquer CHİNA TANK GENERAL
    act of war TASK FORCE TALON
    starcraft PROTOSS forever


    diğer stratejileri de oynadım ama bunlar kadar zevk vermedi...tüm strateji sevenlere ii eğlenceler


    Strateji tarihini yuttum diyorsun.

    Hoşgeldin ekliyorum.

    Dawn of War: Dark Crusade yazıyorum(ilk onu yazdığın için).




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay

    quote:

    Orjinalden alıntı: Brutalite

    Yok mu aranızda Knight of Merchants, KKND tarzı zamane (97-98'li yıllar) oyunlarına bakmış olan? Yok öyle AoE, BFME, MTW vs konuşmak; öncelikli olarak temelde bulunan bu denli büyük eserlere saygı duymak gerek




    Temeldeki eserler süper ama eskidi be hacım. 1993 yılının en iyi oyunu olan Age of 1 bile. Sana bile versem en fazla 2 gün dayanırsın.(Tamam güzel oyun şirin ama kontroller insanı mahvediyor)


    Bu arada arkadaşlar yaramazprens diye biri vardı o nerdeki yahu? Şimdilerde kutikul diye biri dolaşıyor

    Ayrıca kim bu kutikul sapsızı? yaramazprens neredesin burayı kutikullar bastı.




    ya jansay dostum geçen postumda demiştim ya yaramzprens benim nickimi kutikul@ diye değiştirdim bu arada sapsız lafınada çok alındım ha
    middle earth turnuvası ne oldu msnde çevrim içi değilsin?




  • yahu şaka yapıyorum ne ciddiye alıp alınıyorsun

    Biliyorum değiştireceğim demiştin.


    Turnuva cumartesi günü yani 1 hafta sonra.




    Age of Empires II: The Conquerors Turnuva yarışmacıları dikkatine !!

    Age of'çular; turnuvamız yarın. Hiçbir mazeret kabul edilmeksizin geç gelenler diskalifiye olacaktır!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 1 Mart 2008; 18:19:08 >




  • bende ayın 8inde olduğunu biliyodum şaka yapmıştım
    bu arada kimse katılmıyacak galiba şimdiden ilk 2 belli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:Kutikul@:.

    bende ayın 8inde olduğunu biliyodum şaka yapmıştım
    bu arada kimse katılmıyacak galiba şimdiden ilk 2 belli


    karizmayı kurtarayım diyorsun.

    witch-king-05, ben ve sen katılacağız. YalnızEnes'in okulu olabilir ama belki katılır. AliAtaBakmaÇünküAt..'tan henüz haber yok. Bakalım nolacak?




  • Jansay arkadaşımızın 1 Mart 2008; 5:47:46 tarihli ve "The Sims 2: University - Nightlife" başlıklı incelesinin değerlendirilmesi:


    öncelikle yine güzel incelemeler yazdığın için seni tebrik ederim kardeşim.oyunun paketlerini çok iyi açıklamışsın.university incelemen de, nightlife incelemen de çok güzel olmuş.verdiğin resimler ve anlatımın oyun hakkında yeterince bilgilendiriyor bizleri.esprilerin de harikaydı.
    tebrikler ve başarılar kardeşim...
  • Bilgisayar; Konsol'un karşısında hala ayakta durabiliyorsa bunun sebebi strateji oyunlarıdır.
    Artık bluetooth yönlendirme ile "farem var, shooter oynayabiliyorum senin var mıııı!!!!??" iddamızıda çürüten konsol kullanıcıları.
    PS3'le aynı kalitede bi CRYSIS oynayabilmek için bilgisayarımıza yapacağımız masrafla 2 adet PS3 alıyoruz.
    Ancak konsollar Strateji oyunlarında ise karşımıza boynu bükük çıkıyolar. Ne kadar esnetebilselerde,
    klavye+mouse kombinasyonunu veremezler stratejiler için.
    Bilgisayar taraftarların son kalesidir Streteji oyunları.
    Herkes bunun değerini bilsin.
  • SVGA çok teşekkür ediyorum bundan sonraki 3. ve 4 ek paket incelemem yolda.

    Peki oyunu tanıtırken smileyleride uydurmam nasıl?(Üniversite yazısında)




    GOD32 vallahi öyle ama fare ve klavye ile strateji de oynar konsolda adam. Vallahi bilgisayarlarda oyunculuk öldü ölecek gibi bir durum var. Fare ve klavye en büyük avantajımızdı onuda çaldılar. Strateji konusunda da o kadar ümitli değilim vallahi PC oyunculuğu konsola inat oynayanlarla ayakta kalır sadece.




  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.