Şimdi Ara

Stradivarius Keman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Babamdan kalma bir stradivarius kemanım var. Babam orjinal olduğuu söylemişti yaklaşık 250-300 yıl arası var kemanın yaşı içerisindeki yazılar silinmiş sadece made in czechoslovakia gibi şeyler yazıyor.
    Ancak keman arızalı 1980 lerde babam kemanı aldığı gün 3. çalışında düdük ayarına çekmiş e kemanda o kadar eski olunca düdük ayarına dayanamayıp çat diye gidivermiş ve babamda kemanı yaptırmak için o zaman boluda bir keman ustası varmış bolulu değiliz boludaki keman ustası türkiyenin en iyisi imiş ancak adam da hangi kafa ile yaptı ise kemana çivi çakmış küçük bir cam çivisi ancak kemanın tüm sesi gitmiş babam arada bir çalardı severdim sesini ancak keman 2 yıldır yatıyordu eve gelen misafir bir telini koparmış şimdi kemanı temizletip cam bir kutu içerisinde saklamayı düşünüyorum satma gibi bir düşüncem yok sonuçta o babamın bana olan hatırası ancak değerini merak ediyorum ve nasıl orjinalliğini kanıtlayabilirim, şu an türkiyede 1 tane var gözüküyor ancak bir tanede bende var ve orjinal olduğuna eminim. Bunu nerede inceletip onaylatabilirim.







  • Up up beyler maneviyatı var bi yardım.
  • Boludaki keman ustasi civimi cakmis ahahah
    gulmedim. 5 para etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 milyon dolar veririm
  • büyük ihtimalle kopya bir stradivarius keman. orjinal olsa inan ne bir keman tamircisi ona çivi çakar, ne de sizin elinizde bulunur.


    türkiyede ayla erduran ve sanırım esen kıvrakta var benim bildiğim. esen kıvrak'ın ki amati de olabilir emin değilim.

    ama gerçek bir stradivarius kemanın içinde çek yapımı yazması imkansız çünkü amati, guarneri, stradivari gibi ünlü keman yapımcıları hep italya daki cremona okulunda yetişmiş ustalardır. kendi imzasından ve adından başka bir ibare taşımaz.

    ama sen yine sakla tabii, hatıradır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mordecaí

    Boludaki keman ustasi civimi cakmis ahahah
    gulmedim. 5 para etmez

    Dostum para etmesi değil benim için sadece orjinalliği kanıtlansın babamın ismi büyük bir hatırada kalsın istiyorum. Keman hasarlı falan benim umrumda değil sadece orjinalliğini nasıl kanıtlayabilirim nereye götürüp incelettirmem lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.