Şimdi Ara

stereo amfi seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz ve vakit ayırıp uzun uzun bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz cihazları araştırıp bana uygun olanını bulmaya çalışıyorum. 2. elde bulmak biraz zor olacak gibi. A3.5 amfi + cd player 2. el 1000 euro ya buldum. Gidip deneyeceğim. Tri vista 300 e de baktım, bulamadım. Hoparlör bakıyorum şimdi (Sonus Faber Toy Tower).

    Tekrar teşekkürler...
  • nadeto kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz ve vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz cihazları araştırıp bana uygun olanını bulmaya çalışıyorum..
  • hizmirli H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Güzel takımdır a3.5 Bir sonraki sistem yükseltmede a5 takıma geçersiniz alırsanız. Tri vista 300 çok nadir düşen 3500-4000 dolar civarı bir amfi. Onun için zehri iyice yutmanız ve denk gelmesi lazım zamanında çok çok,severek kullandığım bir amfi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Yarın A3.5 i denemeye gideceğim. Nelere dikkat etmeliyim?
  • hizmirli H kullanıcısına yanıt
    Cihazların vidaları siyahtır. Vida içlerine iyi bakın renk atması varmı. Elenizide vidaya sürtün. Vida içinde renk atması ve pürüz varsa cihazın içi açılmıştır. Ayrıca cd player da mekanizmanın sorunsuz kapanıp açıldınığı iyi kontrol edin. Hassas olaydır cd okuyucular. Cihazlar ısınan cihazlardır açıldıktan 10-20dk sonra tam performans vermeye başlarlar analog amfidir. Cihazın köşelerinede iyi dikkat edin yere düşmedikce çatlama ezilme olmaz. Haricinde kalan şeyleri sizin kulaklarınız halledicektir sesde dengesizlik vs var mı yok mu gibi. Umarım sorunsuz şekilde alırsınız.

    Edit: Yazım yanlışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 1 Aralık 2017; 13:0:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Dediklerinize dikkat edeceğim. Hoparlör olarak sonus faber wood liuto buldum 2. el (6.500 TL). A3.5 ile uyumlu olur mu?
    Teşekkürler...
  • hizmirli H kullanıcısına yanıt
    Çok çok iyi olur büçe varsa. Toy'dan çok çok daha iyi çalıp güzel takım olucaktır amfiyle. 10 bin lira ile toplanabilinicek en iyi sistemlerden biri olucaktır bence. Önereceğim bir hoparlördür. Size Hoparlör+amfi+cd playerden sonra kablolama gerekli olucaktır o konuda yardımcı olabilirim baya ev kablo cenneti gibi arayana. Ancak ilk etap ana sistemi kurmanız gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Buna sevindim. Ancak A3.5 u incelediğimde phono girişi olmadığını gördüm. Ben plaklarımı da dinlemek istiyorum. İlerde bir pikap almayı düşünüyorum. A5 de phono girişi var ancak 2500 dolara geliyor amfi+ CD player. Napsam....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hizmirli H kullanıcısına yanıt
    Pm'den yardımcı olayım buradan zor oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 1 Aralık 2017; 14:57:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzik dinleyin sisteminizin marifetlerini dinlemeyin eğer öyle ise de bir an önce kurtulun bu alışkanlıktan minimalist yaklaşımlarla kurulmuş sistemlerle de çok keyifli dinletiler yapılabilir amaç mevcut bütçeyi mevcut mekana en uygun yapıdaki sistemi oluşturmak olmalı. Bütçe müsait diye düdük kadar mekana gidip 50kg'luk kuleleri döşeyip en baba kaynak, ampli ve kabloyu kullansan ne yazar? O Alanda o sistem boğulur ve nefessiz kalır.. Ya da tam tersi Devasa bir alanı doldurmaya yetmeyecek ve mekanda kaybolacak bir sisteme onbinlerce dolar ödemek de saçma bir hareket olacaktır. Para her zaman bu hobide Adamı vezir etmez, bazen rezil de eder. Hayattan daha fazla keyif almak için uğraştığımız bir hobi bu, hayatın anlamı da değil. Size tavsiyem paraya pula göre sistemleri kategorize etmeyin dinleyin onlara şans verin ama illa ki alt basamaklardan yukarı doğru adım adım çıkın ki hem tecrübe sahibi olun hem de kulaklarınızı eğitin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Hobi bu sadece, hayatın anlamı değil. Pahalı bir hobi.

    Yorumunuz için teşekkürler 👍🏽

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hizmirli

    Haklısınız. Hobi bu sadece, hayatın anlamı değil. Pahalı bir hobi.

    Yorumunuz için teşekkürler 👍🏽

    Merhaba, ben de kendi naçizane tavsiyelerimde bulunacağım.



    Hoparlör olarak ödül almış, alt frekanslarda subwoofer istemeyecek kadar gövdeli ve çözünürlük sahibi, üst frekanslarda ise oldukça detay verebilen, stereo image'ı ve sahnesi çok çok başarılı, bu sene her yerde ödül ve ödüller almış q Acoustic 3050 öneririm. Timpani'den güvenle alışveriş yapabilirsiniz.



    2800 idi fiyatı, pound artınca 3100 e dayanmış. Elimizde kaldı 6900 lira.



    Orada ikisini eşleştirip dinlediğim için diyorum. Amfi olarak büyük bir ısrarla yeni Rega Brio öneriyorum. Ömürlük bir seçim olur. Kalan tweakler ile uğraşırsınız.



    https://online.timpani.com.tr/rega-brio

    3660 lira da ordan gitti. 3240 liramız var cebimizde.



    Hemen market.samm e girip bir adet Raspberry Pi 3, Allo Boss Dac ve siyah akrilik kasa alıyoruz. Türkiye dağıtımcısı kendileri.



    Boss DAC 293 Lira



    http://market.samm.com/boss-dac



    Akrilik kasa 60 Lira



    http://market.samm.com/product/1710/siyah-akrilik-kasa-raspberry-pi-boss-dac.html



    Raspberry Pi 177 Lira



    http://market.samm.com/raspberry-pi-3



    Toplamda 2710 liramız hala cebimizde. Yeşil yeşil çipleri görünce hemen korkmayın. Bunları birleştirmesi ve içerisine yazılımını kurması o kadar kolay ki, benim gibi teknik bilgi özürlüsü bir adam bile becerebildi.



    Şimdi Raspberry Pi tabanlı Network cihazımız için şebekenin kirli elektriğini filtreleyen bir güç kaynağı ve içindeki yazılımımızın hızlı çalışabilmesi için Class 10 SD kart alacağız.



    iFi DC Adaptör 242 Lira. Dikkat etmemiz gereken 2.5 amperlik modelden seçmemiz.



    https://www.dukkanhifi.com/p-4304-iFi-iPower.html



    SD kart herhangi bir marketten 35-40 liraya bulunabiliyor. Toplamda 282 lira daha düşüyorum bütçeden.



    2428 Liramız kaldı.



    Amfi ile ses kartı arasına Interconnect için Mundorf önereceğim. Nereden bulurum derseniz özelden linkini atarım.



    300 Lira daha gitti 2128 Lira.



    Hoparlör kablosu olarak bu kombinasyonda eşleştirip de beğendiğim QED önereceğim. Oldukça gövdeli ve detaylı bir sesi var. Bassları gövdeli verirken tizlerden kaybetmiyor. Yine ödüllü bir kablo ve fiyatının çok çok üzerinde çalıyor.



    580 Lira

    http://www.forumaudio.com/QE-1452-REFERENCE-XT-40-HOPARLOR-KABLOSU-2x3-Metre,PR-8963.html



    1548 Liramız kaldı.



    Kalan parayla yine şebekenin kirli elektriğinden kurtulmak ve amfiyi temizlikle beslemek için iyi bir güç kablosu alıyoruz. Yine test edip onayladığım bir model.

    Wireworld 855 Lira



    http://www.emavihifi.com/web_20117_1/product_tree_focus.aspx?category_id=963&product_id=5588



    Kalan paramız 693.



    Bir senelik Tıdal üyeliğini de düştükten sonra kaliteli bir çoklu priz alıp kalan 400-500 lirayla da akustik düzenlemeler yapıyoruz.



    Afiyetle dinleyiniz. İmkanım olursa bir gün konuk olup dinlemek isterim. Cidden çok uyumlu ve mükemmele yakın çalacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 4 Aralık 2017; 2:9:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Şu mundorf interconnectlerin linkini bana da atıver hocam. Ayrıca elektrik kablosuyla şebekenin kirli elektriğinden nasıl kurtuluyoruz gerçekten merak ettim bu konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo filtreleme yapmaz. Power conditioner vazifesi görmez. Dış ortamdaki RFI-EMI gürültüleri ise kastınız problem yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Kablo filtreleme yapmaz. Power conditioner vazifesi görmez. Dış ortamdaki RFI-EMI gürültüleri ise kastınız problem yok.

    Filtrelemenin kelime anlamı nedir? İstenmeyen ya da ayırmak istediğimiz iki ayrı nesneyi bölmek, birbirinden uzaklaştırmak.



    Elektriğin içerisindeki gürültü hi-fi sistemde istediğimiz bir şey mi?



    Tabiki de hayır.



    Buna ister elektromanyetik dalgalar deyin isterseniz başka bir şey.



    Biz bunu ayırdığımızda filtrelemiş mi oluyoruz.



    Sanıyorum ki evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir şebekesinden duvardaki prize kadar gelen elektriği; varsa 'ortak' topraklamadan kaynaklanan ve aynı sigorta üzerinde bulunan (ki olmaması gerekir) klima, buzdolabı vb. türevdeki cihazlar dahil bunlardan gelen gürültüleri kablo çözer mi diyor sunuz?


    Kablo ancak kalkan vazifesi görür. Bulunulan mevcut ortamda olan söz konusu gürültü ve parazitlere karşı. (bluetooh,wifi ağı,rf alıcı verici vb. olan tüm cihazlar) Kabiliyeti ölçüsünde sinüs akımını (araya filtreleme cihazı yok ise) doğruca bozulmadan cihaza ulaştırmaya çalışır.

    Bu son kısım içinse filtrelemeden kastınız isterseniz filtreleme de diyebilirsiniz sorun yok.
  • bende sigorta kutusundan iki adet sigortaya baglı hat cektirdim, sadece bu iki priz baglı sigortaya, baska neye dikkat etmek gerekir, cokta maliyetli birsey degil zaten hat cektirmek, sadece kırıp dökme işi ancak baska gerekli bir sey varmıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Şehir şebekesinden duvardaki prize kadar gelen elektriği; varsa 'ortak' topraklamadan kaynaklanan ve aynı sigorta üzerinde bulunan (ki olmaması gerekir) klima, buzdolabı vb. türevdeki cihazlar dahil bunlardan gelen gürültüleri kablo çözer mi diyor sunuz?


    Kablo ancak kalkan vazifesi görür. Bulunulan mevcut ortamda olan söz konusu gürültü ve parazitlere karşı. (bluetooh,wifi ağı,rf alıcı verici vb. olan tüm cihazlar) Kabiliyeti ölçüsünde sinüs akımını (araya filtreleme cihazı yok ise) doğruca bozulmadan cihaza ulaştırmaya çalışır.

    Bu son kısım içinse filtrelemeden kastınız isterseniz filtreleme de diyebilirsiniz sorun yok.

    Elbette demek istediğim buydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evine yada odasına tadilat yapıcak ve imkanı olan arkadaş sisteme tek özel sigorta takıp 4'lük kaliteli elektrik kabloları ile özel priz çekip prizede frutech gold priz taksın. Çoklayıcıyıda yine manyetik-akım koruması olmayan (sesi boğuyor çok denedim) bir frutech taksın. Sinema yada müzik farkını kuşkusuz görücektir hele ki power amfi varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederüm. MF A3.5 amfi + cd player aldım. Şimdi hoparlör araştırıyorum. Sonus faber liuto , q 3050 ve B&W triangle kef focal arasında karar vermeye çalışıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.