Şimdi Ara

Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
8.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cengolog C kullanıcısına yanıt
    Z3 parlamaya cok musait hoparlordur.kotu kaynak ve gücsuz amfide beynin ütulenir tizlerden.naturel sound pure direct ozellikli amfiler almani öneririm.ymh602n network kati icin gereksiz fark vermekdense as501 ve 701 alman çok mantikli ve dogru olur.kabloda 2.5mm bakır tavsiye ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cengolog C kullanıcısına yanıt
    Benim Z3 ile çok videolarim var youtubeda. Adnan kılıç diye aratirsan gorebilirsin.ustde verdigim tavsiyeleri göz atmani tavsiye ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cengolojik kullanıcısına yanıt
    Bu modeller ab class. Sadece marantda digerlerinden farkıli torodial traf var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burakkr kullanıcısına yanıt
    Ön panele analog vumetrede koyun :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zupar kullanıcısına yanıt
    Evet katıliyorum.a class amfi fiyatlıdir.eskiden fan ile soguturlardi.simdiki a classlar kasayi sogutucu olarak kullaniyor.o yuzden gulle gibiler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stereo sistem için araştırmalara devam ediyorum. Bu kadar derin ve karar alırken insanı çelişkide bırakacak bir konu olduğunu zannetmiyordum. Avr alırken tek cihaz ve belli başlı 3-4 markanın bütçeme uygun olan seçeneği zaten belliydi. Fakat stereo müzik işi daha karışıkmış.

    Aktif hoparlör, network özellikli aktif hoparlör, network özellikli entegre amfi, entegre amfi, DAC'lı entegre amfi, pre-power ayrı amfiler, mono power amfiler, streamerlar, harici DAC'lar vs. derken olayın içinde kayboldum 1 aydır araştırıyorum. Keşke bir yapay zeka olsa ve tüm seçenekler içinde 12-13 bin liraya kurulabilecek en başarılı sistemi kurabilse. Parçaların birbiriyle uyumu, kombinasyonun başarımı, kablo kalitesi, hoparlör seçimi falan derken gerçekten başladığım noktadan daha kararsız hale geldim.

    Amacım hi-end audophile seviyesi olmasa da dinleyince mutlu edecek ve bariz farkedilebilecek kusurları olmayan, dinlerken belli bir seviyede tatmin edecek bir sistem kurmak. Klipsch the sixes aktif hoparlör alıp hiç amfi falan almadan olayı bitirsem mi acaba diyorum. İncelemeler fena değil gibi. Veya Klipsch rp-600m alıp farklı bir entegre amfi de alabilirim. İlla Klipsch olacak diye bir şey yok ama kolay sürülebilen ve çok güç istemeyen hoparlörler hoşuma gidiyor. Polk tsi-500 falan da olabilir. Parça sayısı arttıkça sorun da artacak ve düzeltmek gereken bileşen artacak gibi geliyor. Yamaha rn-602 veya rn-803 de alabilirim. Elimde Klipsch rb-35 var. Satamazsam ilk etapta onları kullanayım diyorum. 8 inçlik wooferı ile doygun bir ses veriyor ama müzik için sert de kaçabilir. Verebileceğiniz tavsiyeler varsa seve seve faydalanmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 12 Temmuz 2021; 14:36:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stereo sistem arayışımı Bluesound Powernode 2 ile tek hamlede çözeyim dedim ve şansımı denedim. İncelemeler vs. de gayet olumluydu ve mantıklı bir karar verdiğimi düşündüm. En son kullandığım ve kulağımın alıştığı Denon x2400h avr cihazın sesinden en azından daha müzikal ve tatlı gelir diye umudum vardı.

    Tamam stereo amfilerde birkaç minik dokunuş dışında 50 tane mod değiştirerek sesle oynanmıyormuş fakat avrlerde o ses modlarından en azından 1-2 tanesi kulağa yatkın ve hoş geliyor.

    Bluesound Powernode 2'nin normal olarak bass ve treble dışında ayarı da yok tabi. Cılız ve fazla dijital hissettiren bir ses aldım ve hayal kırıklığına uğradım. Yeni taşındığım evde akustik ortamım da çok iyi değil belki ama yok yani hiç zevk alamadım. Ses bana gerçekçi gelmedi ve doygun, derin değil falan filan. 3 gün kullanıp sattım artık. Ses yüksekliğinde problem yok ama sesin karakterini sevmedim hiç.

    Şimdi onu değiştirdim ve Yamaha a-s301 aldım. Giriş seviyesi bir cihaz olsa da memnun kalmam durumunda 701,801'e upgrade edebilirim ileride. Harici DAC'ım yok. Cihazın optik ve coax bağlantısını kullanarak müzik dinleyeceğim. Henüz bir streamer almadım ama onu da bir şekilde çözüp deneyimlerimi aktarırım. Fiyatına göre makul bir cihaza benziyor; hayal kırıklığına uğramamak dileğiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 1 Eylül 2021; 23:40:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yamaha a-s301 ile ilk deneyimlerimi paylaşayım. İlk 2 gün kaynak cihazım olmadığı için yalnızca optik kablo vasıtasıyla tv ile kullanabildim. Genel kullanımda tv kanalları, Youtube, Netflix ile olabildiğince doğal, rahatsız etmeyen, olması gerektiği şekilde düzgün bir ses aldım. Kullandığım hoparlörler Klipsch'in giriş seviyesi r-15m raf tipi + Klipsch r-100sw subwoofer. Hoparlörlerin kağıt üstündeki mütevazı bas performansına rağmen amfi bir şekilde basları iyi çaldırıyor, ortaya çıkarıyor. Belki filmlerde biraz daha gümbür gümbür olsun dersem bas derinliği iyi olabilir ama onun haricinde özellikle müzik için asla subwoofer iyi ki var yoksa böyle dinlenmezdi demedim. Müzik ve genel kullanım için subwoofer bana göre yalnızca %10-15 lik bir boşluğu tamamladı. Ama kesinlikle yalnızca 2.0 şeklinde de rahatlıkla kullanılabilir.


    Tv ile kullanırken her ne kadar amfi düzgün bir iş çıkarmaya çalışsa da ses tabi ki genellikle biraz cılız ve çözünürlüğünün yetersiz olduğu belli.


    Genel tv kullanımı yanında asli amacımın da müzik dinlemek olduğu düşünülürse bir kaynak cihaz almam gerekiyordu. Network playerlar da oldukça pahalı olduğu için ve bir de o cihazların kanser eden uygulamarını kullanmayı çok sevmediğimden İfi Zen Blue v2 (bluetooth receiver) satın aldım. Timpani Audio'nun sitesinden sıfır olarak aldım ve çabucak güzel bir şekilde gönderdiler. Her ne kadar bluetooth öcü gibi gösterilse ve adam yerine konmasa da ben bu cihazın oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. İncelemelere bakarsanız da gayet başarılı bulunduğunu görürsünüz. Eğer güncel bir Android telefonunuz varsa Aptx Hd, LDAC, LHDC gibi son aktarım teknolojilerini destekliyor. Oldukça kaliteli aktarım sunuyor ve isterseniz dahili DAC'ı da mevcut. Önce dahili DAC'ını kullandım. Line 1'den rca ile bağladım; ardından coax kablo ile Yamaha'nın dahili DAC'ını kullanarak dinledim ve çok bir fark hissedemedim. İkisi de gayet iyiydi.

    Gelelim cihazın ses kalitesine. Dediğim gibi ben 1000 dolarlık network playerı 1000 dolarlık harici bir DAC'a bağlayıp onun üzerinden 500 dolarlık kablo ile ses almadım. İfi Zen Blue ile Xiaomi Mi Note 10 telefonumu kaliteli ve güncel bir aktarım olan LHDC ile bağladım. Apple telefonlar bu bağlantıları desteklemediğinden aynı kalite sağlanamayacaktır tabi... Standart bir coax kablo ile Yamaha'nın kendi DAC'ının coax girişine bağladım. Tidal'ın master kalite parçalarına geçmeden önce en sık kullandığım platform olan Youtube Music ile denemeye başladım. Her kulaklık ve ses sistemi ile sürekli dinlediğim test parçalarım olan Bruno Mars- 24k Magic, Michael Jackson-Billie Jean, Dua Lipa-Don't Start Now, Sezen Aksu-Kurşuni Renkler'i vs. dinledim. Her şey gayet düzgün ve zevk veren bir şekilde ilerledi. Salonda kapı, pencere açık, akustik kötü olmasına rağmen gerçekçi dinleme senaryolarımı uyguladım. Bir süre de her yeri kapatıp dinledim. Çok üst düzey bir gerçeklik, canlılık, inanılmaz bir 3 boyut derinliği falan tabi ki yok ama zaten giriş seviyesi bir sistemde böyle bir durumun olanağı yok. Ses son derece düzgün, nötr, ayar yapmama gerek bırakmadan yalnızca dinletiyor. Komşulara rahatsızlık vermeyecek olsam daha çok açıp dinleyesim geldi çünkü açtıkça hayranlık ve zevk artıyor, kalitede bozulma hissetmedim. Subwoofer dediğim gibi hafif bir boşluğu kapatıyor yalnızca o yüzden çok işim kalmadığı için onu söktüm ve satış için ilana koydum. 2.0 stereo olarak dinlemeye devam ettim. Farklı farklı parçalar dinledim. Çok karışık enstrümanın olduğu yoğun ve karmaşık şarkılarda orta seviye ses açıkken birazcık cılızlık ve hafif dağılma var denebilir belki. Klipsch'in en minik giriş seviyesi hoparlörü, Yamaha'nın da giriş seviye amfisi olduğunu düşününce gayet başarılı buldum yine de. Kadın vokaller ile slow müzik dinlerken bir level atladığımı hissettim ve gerçekçilik hissiyatı, sesin canlılığı, sahnesi çok hoşuma gitti. Hızlı denemeyecek her şarkıda bence sistem çok başarılıydı. Hızlı ve çok yoğun akan şarkılarda ise üzerine düşeni yapıyor ve zevkle dinletiyor yine de. Baslar yeterli, midler iyi, tizler de kulak tırmalamıyor, ayrımları bu segment için gayet iyi. En uyuz olduğum husus olan sesteki dijitallik hissi ve cılızlık seviyesi de bu segmente göre oldukça az bence. Dengeli, güzel bir ses almayı başardım. Youtube Music/Tidal farkı anında oooo bu ne büyük bir fark dedirtmiyor. Sıradan biri dinleyip çok fark anlamayadabilir. Ama Tidal daha hatasız, daha ayrımları iyi olan, daha rafine bir ses veriyor evet...Kullanışlılığı Youtube Music kadar rahat olmasa da mümkün oldukça Tidal'den dinlemeyi tercih ederim herhalde.


    Daha önce Pioneer vsx-430 avr, Denon x2400h avr, Bluesound Powernode 2 all in one amfi kullanan biri olarak şu an için kendi adıma doğru yola girdiğimi hissediyorum. Tabi ki bu işin sonu yok ve gidilebilecek çok fazla yol var, tek bir doğru da yok. Ama Yamaha bana iyi geldi, yaradı. Bundan sonra uzun vadede yavaş yavaş Yamaha a-s serisinden model yükselterek ve bir süre daha Klipsch'te ilerleyerek ses, müzik deneyimimi ufak ufak artırmayı planlıyorum. Eğer kafasında ne alacağı konusunda net bir şey oturmayan ve kararsız birileri varsa ben gönül rahatlığıyla Yamaha a-s301'i öneririm. Bluetooth önyargınız yoksa ve kullanım kolaylığı ile maddi açıdan da avantaj sağlamak isterseniz bence İfi Zen Blue gayet kaliteli ses aktaran bir cihaz. Kaynak cihaz olarak değerlendirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 1 Eylül 2021; 23:48:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yamaha A-S301 ile stereoya güzel bir giriş yapmışsınız. Bundan öncekiler zaten pek stereo sınıfından değilllermiş. Yamaha nın sesini severseniz 701-801 en iyi alternatif düşündüğünüz gibi.

    İyi günlerde kullanın

  • Konu epey ölmüş ama belki cevap verecek olan arkadaşlar vardır. Yamaha a-s301 amfi kullanıyorum. Dahili DAC'ı sayesinde tv sesini de aynı sistemden alıyorum. Müzik kaynağı olarak da ifi zen blue v2 kullanıyorum. Telefonum da desteklediği için LDHC aktarım teknolojisiyle (aptx hd'den daha iyi gibi geldi bana) bağlantï kurup genellikle Youtube Music üzerinden dinliyorum. Evet çözünürlüğü düşük Youtube Music'in (bildiğim kadarıyla 256 kbps) ama hali hazırda en pratik de o geliyor. Yüksek kaliteli müzik dosyası indirip denemeler de yapacağım yine.

    Şimdi ben bu amfide Klipsch r-15m kullandım ve genel itibariyle memnun olsam da bir tık daha gövdeli ve sahneli ses arayışım vardı. Aslında Klipschler o cüsseye göre bence inanılmaz bir iş başarıyorlardı. Bunun da en büyük sebebi kanımca şu ki: hassasiyeti çok yüksek olduğu için amfiyi hiç zorlamadan rahatça sürülebiliyorlar. Yani potansiyelinin neredeyse tamamını kullanabiliyordum. 5-6 ay bu şekilde kullandıktan sonra şansımı Indiana Line Tesi 542 ile denedim. Görece daha cüsseli olmasına rağmen daha büyük ve doyurucu bir ses alamadım. Evet temiz ve düzgün geliyordu ses ama istediğim bu değildi. Daha güvenli liman olarak gördüğüm ve hemen hemen herkesin beğenisini alan, Ls50'den daha iyi denen KEF R300 aldım. Henüz tüm dinleme testlerimi yapamasam da ilk izlenimim evet doyurucu ve tok bir ses var. Ses temiz ve düzgün, ama yorumlarda övüldüğü kadar bir fark oluşmadı bende.

    Bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir mantığıyla size sistemimdeki potansiyel falsoları yazayım. Fırsar olunca hatta resim de ekleyeyim ki daha iyi tavsiye alabilirim.

    1) Akustik düzenleme sıfır. Çok fazla pencere var, yan tarafta açık bir kapı var. Halı ince, perdeler sesi sönümleyecek tarzda değil, alkış ve bağırma sesinde bile hafiften gıcık bir yansıma hissedilen bir salonum var. Hoparlörler doğrudan konsolun üstünde ahşapla temas halinde duruyor ve arka duvara uzaklığı yeterli mi emin değilim. En azından hoparlörün altına sünger falan mı koysam?

    2) Yamaha a-s301 amfim bu hoparlörün potansiyelini tam olarak ortaya çıkaramıyor. Zaten tatmin edici sese ulaşana kadar Klipsch'lere göre bayağı sesi açmam gerekiyor. Daha kuvvetli/uyumlu bir amfi farkı en bariz şekilde ortaya çıkarabilir gibi geliyor.

    3) Ses kaynağı Xiaomi Mi Note 10 telefonumdan Youtube Music ile ------LHDC veya Aptx Hd bluetooth bağlantısı ile ------- ifi zen blue v2 üzerinden coax çıkışla Yamaha'nın dahili DAC'ı ile ses alıyorum. Garip fakat tvnin kendi Youtube uygulamasından aynı şarkıyı açınca çok da bir fark olmuyor sanki seste.

    4) Hoparlör kablolarım Oelbach'ın en basit bakır kablolarından. 2 x 2.5 mm olması lazım. Ama şu aşamada önceliğim kablo değil bence. Değiştirsem de aman aman fark olmaz gibi hissediyorum.

    Hoparlör sanki daha potansiyelli ama bir şeyler biraz kalitesinden çalıyor gibi hissediyorum. Sizce en öncelikli ne yapsam kayda değer bir fark hissederim?
    Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için)
    Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için)
    Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için)
    Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 16 Mart 2022; 18:17:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maclarens90

    Konu epey ölmüş ama belki cevap verecek olan arkadaşlar vardır. Yamaha a-s301 amfi kullanıyorum. Dahili DAC'ı sayesinde tv sesini de aynı sistemden alıyorum. Müzik kaynağı olarak da ifi zen blue v2 kullanıyorum. Telefonum da desteklediği için LDHC aktarım teknolojisiyle (aptx hd'den daha iyi gibi geldi bana) bağlantï kurup genellikle Youtube Music üzerinden dinliyorum. Evet çözünürlüğü düşük Youtube Music'in (bildiğim kadarıyla 256 kbps) ama hali hazırda en pratik de o geliyor. Yüksek kaliteli müzik dosyası indirip denemeler de yapacağım yine.

    Şimdi ben bu amfide Klipsch r-15m kullandım ve genel itibariyle memnun olsam da bir tık daha gövdeli ve sahneli ses arayışım vardı. Aslında Klipschler o cüsseye göre bence inanılmaz bir iş başarıyorlardı. Bunun da en büyük sebebi kanımca şu ki: hassasiyeti çok yüksek olduğu için amfiyi hiç zorlamadan rahatça sürülebiliyorlar. Yani potansiyelinin neredeyse tamamını kullanabiliyordum. 5-6 ay bu şekilde kullandıktan sonra şansımı Indiana Line Tesi 542 ile denedim. Görece daha cüsseli olmasına rağmen daha büyük ve doyurucu bir ses alamadım. Evet temiz ve düzgün geliyordu ses ama istediğim bu değildi. Daha güvenli liman olarak gördüğüm ve hemen hemen herkesin beğenisini alan, Ls50'den daha iyi denen KEF R300 aldım. Henüz tüm dinleme testlerimi yapamasam da ilk izlenimim evet doyurucu ve tok bir ses var. Ses temiz ve düzgün, ama yorumlarda övüldüğü kadar bir fark oluşmadı bende.

    Bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir mantığıyla size sistemimdeki potansiyel falsoları yazayım. Fırsar olunca hatta resim de ekleyeyim ki daha iyi tavsiye alabilirim.

    1) Akustik düzenleme sıfır. Çok fazla pencere var, yan tarafta açık bir kapı var. Halı ince, perdeler sesi sönümleyecek tarzda değil, alkış ve bağırma sesinde bile hafiften gıcık bir yansıma hissedilen bir salonum var. Hoparlörler doğrudan konsolun üstünde ahşapla temas halinde duruyor ve arka duvara uzaklığı yeterli mi emin değilim. En azından hoparlörün altına sünger falan mı koysam?

    2) Yamaha a-s301 amfim bu hoparlörün potansiyelini tam olarak ortaya çıkaramıyor. Zaten tatmin edici sese ulaşana kadar Klipsch'lere göre bayağı sesi açmam gerekiyor. Daha kuvvetli/uyumlu bir amfi farkı en bariz şekilde ortaya çıkarabilir gibi geliyor.

    3) Ses kaynağı Xiaomi Mi Note 10 telefonumdan Youtube Music ile ------LHDC veya Aptx Hd bluetooth bağlantısı ile ------- ifi zen blue v2 üzerinden coax çıkışla Yamaha'nın dahili DAC'ı ile ses alıyorum. Garip fakat tvnin kendi Youtube uygulamasından aynı şarkıyı açınca çok da bir fark olmuyor sanki seste.

    4) Hoparlör kablolarım Oelbach'ın en basit bakır kablolarından. 2 x 2.5 mm olması lazım. Ama şu aşamada önceliğim kablo değil bence. Değiştirsem de aman aman fark olmaz gibi hissediyorum.

    Hoparlör sanki daha potansiyelli ama bir şeyler biraz kalitesinden çalıyor gibi hissediyorum. Sizce en öncelikli ne yapsam kayda değer bir fark hissederim?



    Indiana Line alıpta memnun kalanı duymadım. Biraz pohpohlandı bayiler tarafından ama tutmadı.
    Kef r300lerin hassasiyeti düşük volume abanmak gerrkiyor. Benim Ls50de de aynı durum var.
    Klipschlerin sesi keflere nazaran daha parlaktır bu sesi seviyorsanız kef r300 doğru tercih değil.
    Birde sizin de belirttiğiniz gibi daha iyi hoparlörü daha iyi amfi ile hazinesine varırsınız. R300 için en az yamaha as1100 olmalı amfiniz ki onda da dac yok malesef(yamahanın ses karakterini seviyorsunuz diye söyledim kef ile roksan kandy k3te çok uyumlu). Bende şuan yamaha rn500 ile boston acoustics a26 ile aldığım tadı kef ls50 ile alamıyorum ama diğer amfim marantzla ls50leri sürünce ses başka oluyor tabiki. Kombinasyonlara buna göre bakın derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Farklı marka ve modeller denemek de keyifli oluyor açıkçası. Hocam valla dediğin gibi özellikle Klipsch'lere nazaran sesi bayağı açmam gerekiyor. Ama pratik kullanımda bir sorun yaratmadı şu an bana bu durum. Nispeten daha kaliteli bulduğum içerikleri dinlediğimde hoparlörler sanki "heh işte bana bunlarla gel" diyor gibi. Daha yüksek çözünürlüklü içeriklerle denediğimde bunun etkisini alacağımı belli ediyor. Frekanslar birbirine girmeden düzgün ayrımlarla çalıyor. Ama daha nötr olan bu ses ilk etapta Klipsch kadar yüzüme yüzüme vurmasa da oldukça dengeli ve doğal gelmesinden ötürü hoşuma gitti.


    Amfi dediğiniz gibi daha kuvvetli olsa eminim ki biraz daha can gelecek hoparlörlere. Bookshelf tip hoparlörleri seviyorum ve kompakt bir salon için bence gayet yeterli bir cüssedeler. İleride amfiyi değiştiririm, belki network player falan alırım ama hoparlörleri birkaç yıl rahat kullanırım diye düşünüyorum. Bass olayı gerçekten beklentimin üstünde diyebilirim. Sanki satmış olduğum Klipsch r-100sw salonumda gibi geliyor dinlerken. (Salon 27m2) Bass eksikliği hiç hissetmedim. Tizler rahatsız edici veya yorucu değil ama yine de her sesi detaylı veriyor. Midler de oldukça düzgün fakat belki biraz daha belirgin ve ön planda, daha vurucu olsa hayır demezdim. Tabi daha sağlam amfilerle karakteristiği ve canlı vurguları da bir nebze değişecektir.


    Sonuç olarak oldukça memnun kaldım. Tvden aldığım standart içeriklerin, Youtube videolarının sesi falan da benim için oldukça önemli. Müzik harici seslerde de en az müzik kadar başarılı ve çok temiz geldi bana, sevdim. Cambridge Audio amfileri merak ediyorum bir süredir. Axr85, Axr100, Cx serisiyle falan nasıl olur acaba. Arcam ve Rega'yı da ileride denemek istiyorum. Yamaha'dan zaten memnunum genel olarak. Roksan tavsiyesi için teşekkürler, o da artık radarımda.


    Yalnız incelemelerdeki kadar sahne oluşumu ve odayı çepeçevre dolduran bir durumla karşılaşmadım. Odanın akustiğinin dandikliğinden mi yoksa amfi başarımından mı bilemiyorum. Yani ses eyvallah güzel ama biliyorum ki orada çalıyor, burada değil. Komple ses ortamının merkezinde, içinde gibi bir his oluşmadı bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 16 Mart 2022; 22:0:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Hoparlör için stand alıp tv sehpası üzerinden indirmelisiniz, ses çok farkettiriyor.


    Bu şekilde sahne, detay eksik oluyor maalesef.


    Bende kef ls50leri sehpa üzerinde kullanmak durumunda kalmıştım bir süre, çıkan ses felaketti.Hoparlör sehpasına alınca kendine geldi.

  • duncan21 D kullanıcısına yanıt

    Bu hoparlör standı olayının sesi bu kadar etkilemesi gerçekten çok enteresan ya. Hocam o iş şimdilik biraz zor ama benim için ya. Konsol üzerinde kalmak durumunda şimdilik. Kötünün iyisi bir çözüm olarak altına sünger vs. koysam veya spike falan ayarlasam...Farklı bir pratik çözüm olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Kaynak olarak cep telefonunuzdan kayıplı format müzik dinliyorsunuz.

    Yazdıklarınızın üzerinde bir beklentiniz olmaması gerekir.

    Öncelikle kaynağınızı değiştirmeniz gerekir.

  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Studio monitor hoparlor için yapılan izolasyon padler mevcut. Auralex, reloop ve bir çok marka mevcut. Onlar işinizi görecektir. Sese de katkısı olur, bassları biraz rahatlatırsınız. Bunun yanında kaynak olarak kullandığınız ifi'i bilemiyorum ancak, bir başka yöntem chromecast audio veya bir başka ucuz streamer alıp, onu amfinizin digital girşine bağlamanız, ses kalitesini bir tık yükseltir. Ya da şu an için bile spotifyi bluettoh üzerinden göndermeniz iyi olacaktır.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Hocam evet o işi bir gün halledeceğim. Sonsuza kadar bt üzerinden Youtube Music'le olmayacak gibi duruyor. Ama şu an network player alsam da hangi platformu kullanabilirim? Tidal çekildi Türkiye'den. Yüksek kalite stream edebileceğim makul fiyatlı bir platform var mı acaba? Deezer'ı tekrar bir deneyeyim ama daha önce pek fark hissedememiştim Youtube Music ile arasında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abacus kullanıcısına yanıt
    Stereo amfi önerisi (Mevcut sistem için)

    Şimdilik altına idareten 180 dansitelik 2 cm.lik sünger koydum. Dediğiniz pedlere bakacağım. Kaynak olarak da evet en azından Spotifyda 320 kbps müzikler var. Youtube Music'te 256 kbps olması lazım. Spotify hifi paketini getirse iyi olacak. Deezer'da cok bir fark hissedememiştim ama onu da yine deneyeceğim. Bir de internetten bulabildiğim flac, dsd falan onları deneyeyim bakalım. Bluetooth üzerinden hiçbir şekilde tatmin olamazsam da network player işine gireceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maclarens90

    Şimdilik altına idareten 180 dansitelik 2 cm.lik sünger koydum. Dediğiniz pedlere bakacağım. Kaynak olarak da evet en azından Spotifyda 320 kbps müzikler var. Youtube Music'te 256 kbps olması lazım. Spotify hifi paketini getirse iyi olacak. Deezer'da cok bir fark hissedememiştim ama onu da yine deneyeceğim. Bir de internetten bulabildiğim flac, dsd falan onları deneyeyim bakalım. Bluetooth üzerinden hiçbir şekilde tatmin olamazsam da network player işine gireceğim.

    Flacleri ve dsdleleri bluetooth ile aktarırsanız gene kalite kaybı yaşayacaksınız zira aptx o kadar bitrate için uygun değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 18 Mart 2022; 14:8:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt

    Belirttiğiniz şekilde bir platform var mı ben de bilmiyorum.

    Ama bu işin mp3 ve bluetooth ile olmayacağı kesin.


    Başka ne olabilir?

    Bir LP'nin 400 TL olduğu ortamda pikap pek cazip değil.

    Bir CD deck alabilirsiniz.


    Bence en uygun fiyatlı çözüm internetten flac indirip dinlemek.

    İndirilecek flac'lar CD kalitesi olabileceği gibi 24/96 veya 24/192 bit/kHz kalitesinde de olabilir.

    Üst düzey bir sistem için SACD ISO da indirilebilir.


    Ne ile dinleyeceksiniz? En azından bir Raspberry Pi ile başlayabilirsiniz.


    Sehpadan de-kuple etmek için hoparlörün altına "Blu Tack" koymayı düşünebilirsiniz.

    Batıda genellikle bu amaç için benimsenen bir malzeme...

    3x3 cm'lik kareler halinde kesip hoparlörlerin altlarına 4 köşeye koyabilirsiniz.

    Orijinal Blu Tack dışında Faber Castell ve Uhu da kendi versiyonlarını üretmiş.


    https://www.amazon.com.tr/s?k=blu+tack&i=office-products&__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=34K5IDQDCS024&sprefix=blu+tack%2Coffice-products%2C138&ref=nb_sb_noss_1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 18 Mart 2022; 18:13:1 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.