Şimdi Ara

Starlink için büyük sorun: Kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Starlink için büyük sorun: Kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor



    SpaceX’in Starlink uydu internet hizmeti büyümeye ve kullanım kapasitesini yeni seçeneklerle artırmaya devam ederken hız konusunda sorunlar yaşamakta. Yapılan hız testlerine göre yılın ikinci çeyreğinde ortalama indirme ve yükleme hızlarında ciddi düşüş yaşanmakta.



    Kablolu internet şimdilik en iyisi



    Ookla tarafından yayınlanan raporda Starlink’in yılın ikinci çeyreğinde ortalama medyan indirme hızı 62.5 Mbps ve 7.2 Mbps yükleme hızı elde ettiğini ortaya koyuyor. Bu değerler yılın ilk çeyreğinde ise sırasıyla 90.6 Mbps ve 9.3 Mbps olarak gerçekleşmişti. Ek olarak gecikme değerleri de 43 ms seviyesinden 48 ms düzeyine yükseldi. ABD’deki kablolu geniş bant internet ise aynı raporda ortalama 150.1 Mbps indirme, 21.5 Mbps yükleme ve 14 ms gecikme sunuyor.



    Kullanıcı sayısı artınca hız düşüyor



    Starlink için büyük sorun: Kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor



    Her ne kadar rapordaki veriler ABD içerisindeki kullanıcılara dayandırılıyor olsa da Ookla tarafından açıklananlara göre geçtiğimiz yıldan beri artan kullanıcı sayısının Starlink hızını küresel ölçekte düşürdüğü belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla Model S’in bataryası öldü: Sahibinden rekor değişim ücreti talep ediliyor



    Kullanıcı tabanlı hız testlerine dayanan Ookla raporları, geçen ay Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından Starlink'e verilmiş olan geçici 885,51 milyon dolarlık geniş bant fonu başvurusunu reddettiğinde alıntılanmıştı. FCC, Starlink'in istediği hibe için gerekli 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızlarını sağlayıp sağlayamayacağından şüphe duyduğunu açıklamıştı.



    SpaceX’in verilerine göre Starlink, halihazırda 32 ülkede 500.000 kullanıcı tarafından kullanılıyor. Kullanıcı sayısının yoğun olduğu bölgelerde ise Starlink internet hızının düştüğü kabul ediliyor ancak yeterli uydu sayısına ulaşıldığında böyle bir şeyin olmayacağının altı çiziliyor. Öte yandan Starlink uydu sayısı 3.000’i aşmış durumda. Ek olarak FCC, Starlink’e 12.000 uydu için izin vermiş durumda ve daha binlercesi için de kapı açık tutuluyor.




    Kaynak:https://arstechnica.com/tech-policy/2022/09/ookla-starlinks-median-us-download-speed-fell-nearly-30mbps-in-q2-2022/







  • Eeee ne olucaktı oluktan durmadan daralmadan sumu akar :D

  • Razıyım.

  • Kablolu her zaman üstün olacak tabiki.

  • Starship başarıyla uçmaya başladığında fena büyüyecek.

  • biz kabloyla bağlanıyoruz 30mbt geçmiyor şaka gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turknet temsili mahallede kimse bilmezken bi kaç kişi kullanıyordu net deli gibi hızlıydı baktık ki kullanıcılar çoğaldı 60 mbps aldığım hattan 5-10 mbps zor alıyodum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kış geliyor kapalı havalarda karda,yağmurda çekme gücü çok düşecek

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şehir için uygun değil zaten. Ama dağda bağda eviniz olur. O zaman lazım tabii.

  • Elon bunu düşünmüştür...

  • Sanki iki yılı daha var gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji gelişimi en basit anlatimıyla böyle oluyor zaten.Sorun ciktı mi O sorunu còzüyor.Cozdükçede bir bakmışsın baya bir yol almış.

  • yıl olmuş hala kablo kullanan var... yazık... TT fosili iflas edeli 10000 yıl oldu...

  • Daha Yeni nesil uydular hizmete girmedi. v2ler daha fırlatılmaya bile başlanmadı. Yolun başındalar. Amerikada özellikle bazı bölgeler çok yoğun. Yeni abonelik belli bölgelerde yoğunluktan almıyor. v2 ve lazer uydular ve uydu sayısı ilk hedeflenen 28000 uyduya ulaşırsa bir nebze hızlar 1 gbps görebilir. daha yaklaşık 2500 uydu aktif. 42000 uydu hedefine de daha çok var.


    Starlink için büyük sorun: Kullanıcı sayısı yükseldikçe internet hızı düşüyor




  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Bence de. Şu an daha kapasite ve altyapı tam oturmamış.

    Ama 2500 uydudan şimdiden böyle ise 42000 uydudan baya hızlı internet erişimi olur. Starlink tek çözüm diyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence enbiyük sorun fiyatı şehirlerde bu hizmet bu fiyata hiçbir anlam ifade etmiyor kırsal kesim için fiyat yüksekte olsa alternatifsiz olduğu için bu fiyata katlanılabilir.

  • Şuanki teknoloji ile kablosuz hızı maalesef fiber hızını yakalaması zor. 550km uzaklıktaki sinyal için de git gel şuan için 30-50ms civarında. Lazerli uydular ile bu süre azalacak ve hız artacak. Asıl önemli olan kıtalar arası kıtalar arası iletişimde lazerli uyduların kullanılması. Şuan Amerika ile ping 200ms civarında. Fiberde her yüz km yaklaşık 1-2ms gecikme oluyor. Araya giren ağ cihazları bu süreyi uzatıyor. Starlink v2 ile bu süreyi 10-20 ms düşürme hedefleri var.

  • 10 milyon tane uydu gönderde sen de rahatla bizde rahatlayalım dünyanın düzeniyle doğasıyla bu kadar oynanmaz. Harbiden kıyameti insan kendi elleriyle çekiyor

  • Lan bizim Türkiye'deki ortalama internet değerleri daha az.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.