Şimdi Ara

Starbucks

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kimler gidiyor?Kahveleri beğeniyorlar mı?Arkadaşları ile mi yoksa yalnız mı gidiyorlar?

    Ben genelde tek başıma gidip biraz kitap okuyorum.Bir tane kahve çeşidi var tek onu seviyorum başka yerlerde aradım ama bulamadım mesela.Ortamını seviyorum.Gerçi son zamanlarda okullardan çıkıp gelen öğrencilerin mekanı olsa da kalitesini hala koruyan bir yer bence.Çok pahalı gibi tepkiler geliyor ancak ben hergün en az 1 saat kadar otururum ve haftada 1-2 kere kahve içerim orada.Şu ana kadar bir şey diyen de olmadı.Zaten her zaman tam dolu da olmuyor.Siz gidiyor musunuz?



  • Ara sıra gideriz ama genelde önemli bir konu konuşacağım zaman ya da sakinlik aradığım zaman tercih ediyordum. Artık fazla popüler ve kalabalık. Ayrıca bir kahveye 8-9 tl vermek çok mantıklı gelmiyor. Esasen kahve bahane tabi ama yine de hoşuma gitmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Büyük İskender

    Ara sıra gideriz ama genelde önemli bir konu konuşacağım zaman ya da sakinlik aradığım zaman tercih ediyordum. Artık fazla popüler ve kalabalık. Ayrıca bir kahveye 8-9 tl vermek çok mantıklı gelmiyor. Esasen kahve bahane tabi ama yine de hoşuma gitmiyor.

    Ben gidiyorum oturuyorum gazetemi,kitabımı okuyorum.Belli saatlerde hala kalabalık olmuyor.10 lirayı bir kahveye vermek bütçemi zorlamıyor ancak her gün der gerek yok.Dediğim gibi her hafta hemen hemen giderim ama 1-2 gün kahve alırım diğer günler boş boş otururum.

    Arkadaşlar ile gideceğim zaman da yine kalabalık olmayan saatleri seçiyorum.

    İlkokul düzeyinde kişiler geliyor.O canımı sıkıyor.Mesela 3 kişi gittik yaklaşık 1 ay kadar önce.Uzun uzun baktılar.5 kişi kadardılar.Almışlar ortalarına bir kızı.Fotoğraf çekiyorlardı.Biz çıktık.Arkamızdan geldiler.En son bir tatsızlık oldu arkadaşım kendine hakim olamadı ve birine vurdu.O an zaten diğerleri hemen geri çekildiler.

    O kaliteyi yine yakalaması dileği ile...Bu olaydan sonra 1 hafta kadar gidesim gelmemişti.




  • Starbucks'a gidiyorum ve seviyorum.Bilgisayarımı alıyorum takılıyorum. Test çözdüğüm bile oluyor. 8-9 lira bir kahveye verilmez ama mekanı çok güzel ve rahat.:)) Kahveleride mükemmel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beatlescandir -- 14 Eylül 2010; 23:07:42 >
  • Neredeyse her yerle aynı fiyata ve aynı miktarda kahve bulunmasına rağmen bi kere adı çıkmış tiki mekanına :D
    Bana çoğu kahvesi çok şekerli geliyor içine koyulan şuruplardan mı neydense artık bilmiyorum ondan günün kahvesi, caffe latte falan içiyorum genelde.
  • Ben de gitmek istiyorum da tırsıyorum hep. İçerde üniversiteli gruplar oluyor genelde, kavga falan çıkartırlar diye tırsıyorum.
  • Gelen insanlar düzgün insanlar,yaşça küçükleri saymıyorum.Onlar da zamanla düzelir umarım.

    Ancak gerçekten güzel bir ortam.Ortamı güzel adamlar ortamın parasını senden alıyorlar,başka yerde 2-3 lira veririm bir kahveye ancak oturmaya baksan hayatta oturulmaz.

    Benim 2-3 çeşit kahvem bulunur.Bir tek onları içerim.Zaten gidince direk 1,2 yada 3 diyorum onlar getiriyorlar. :D Tiki mekanı gibi laflar duymadım.Sanırım pahalı gibi gözüktüğünden ancak benim dikkat ettiğim kadarıyla manzaralı,elit yerlerde suya bile 5 lira para alıyorlar,kahvesi ne kadar...Ki orada bir şey alma gibi bir zorunluluk da yok zaten.Dediğim gibi 5 gün öylesine otururum mesela.

    @katıksız manyak

    O insanlar genelde muhabbeti güzel insanlar oluyorlar.En azından benim rastladıklarım öyle.Mesela bir resim muhabbeti sırasında tanıştığım insanlar,arkadaşlarım olmuştur ve hala görüşürüm onlarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Kayacı -- 14 Eylül 2010; 22:59:15 >




  • starbucks kahve mantığından öte konsept olarak farklı ve başarılı, herhangi bu tarz başka bir yerde içecek veya yiyeceğiniz bittikten sonra ya kaldırılırsınız ya da kalkmak zorunda bırakılırsınız, burada ise bir kahveyle sabahtan akşama kadar oturup ister kitap okur ister bilgisayarınızla ne yapmanız gerekiyorsa yaparsınız, bazı düz mantık insanlar gitmem kahveye o kadar para vermem der ama böyle bir yer ihtiyaçları olduğunda toplamda bir gün içinde bu fiyatın çok daha üstünü sırf oturabilmek için bir yerde harcamış olurlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    starbucks kahve mantığından öte konsept olarak farklı ve başarılı, herhangi bu tarz başka bir yerde içecek veya yiyeceğiniz bittikten sonra ya kaldırılırsınız ya da kalkmak zorunda bırakılırsınız, burada ise bir kahveyle sabahtan akşama kadar oturup ister kitap okur ister bilgisayarınızla ne yapmanız gerekiyorsa yaparsınız, bazı düz mantık insanlar gitmem kahveye o kadar para vermem der ama böyle bir yer ihtiyaçları olduğunda toplamda bir gün içinde bu fiyatın çok daha üstünü sırf oturabilmek için bir yerde harcamış olurlar

    Kahve içmeden 2-3 saate kadar oturdum.Oradaki elemanlar ile sohbet ederek çıktım oradan.O nedenle çok seviyorum.Para için ayağı öpen insanlar yok orada.Yoksa içecek yada yemek birince rahatsız eden garsonlar kadar rezil bir şey yoktur o tip bir mekanda zaten.




  • Valla hocam huzur için, mekan için gidiyorsan eyvallah derim. Ben kahve hastası bir insanım çok tüketirim ve kaliteli içerim ama starbucksmış bilmem neymiş pek sarmıyor beni o ortamlar. Feysbuktan görüyoruz yani sırf marka etiketi yapmak için giden dallamalar var. Adam objektife markanın logosu yansısın diye atmadığı takla kalmıyor. Haliyle benimde gözümde 3. sınıf bir mekan oluyor. Birde o parayı oraya bayılmak bana pek mantıklı gelmiyor. İsrafa giriyor, al paşam 8-10 liralık dövülmüş kahveni evinde iç paşa paşa... Kazandırmayın ne olduğu bellisiz firmalara para falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farez

    Valla hocam huzur için, mekan için gidiyorsan eyvallah derim. Ben kahve hastası bir insanım çok tüketirim ve kaliteli içerim ama starbucksmış bilmem neymiş pek sarmıyor beni o ortamlar. Feysbuktan görüyoruz yani sırf marka etiketi yapmak için giden dallamalar var. Adam objektife markanın logosu yansısın diye atmadığı takla kalmıyor. Haliyle benimde gözümde 3. sınıf bir mekan oluyor. Birde o parayı oraya bayılmak bana pek mantıklı gelmiyor. İsrafa giriyor, al paşam 8-10 liralık dövülmüş kahveni evinde iç paşa paşa... Kazandırmayın ne olduğu bellisiz firmalara para falan.

    O tip insanları bende görüyorum.Ancak o tip insanlar harici değerli insanlar da geliyorlar.Tanışıp görüştüğüm kişiler var hala mesela.Ha marka yapacak insanlar var ise bu onların kalitesizliğini yansıtır.Ben öyle bir fotoğrafını görsem bir arkadaşımın içimden "Ne gerzek insan" diye gülerim mesela.Rezil olur bana göre o kişi.Yaptığı da keza öyledir.




  • ben çok fena kahve ve kafain hastasıyımdır. bir çok farklı kahve içtim ama starbucks ın kahvelerinin çoğunu sevmiyorum. lavazzayı tercih ediyorum kahve olarak daha çok. ama starbucksın kekleri ve diğer tatlıları çok leziz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reos

    ben çok fena kahve ve kafain hastasıyımdır. bir çok farklı kahve içtim ama starbucks ın kahvelerinin çoğunu sevmiyorum. lavazzayı tercih ediyorum kahve olarak daha çok. ama starbucksın kekleri ve diğer tatlıları çok leziz

    Tabi ki onlar nefis.

    Hocam bu dediğiniz yer tam olarak nerede?
  • Chip dergimi + kahvemi alır 30-45 dk otururum genellikle.Hergün değil tabi.
  • Hiç birşey satın almadan bile gidip oturabiliyor musun Starbucks'ta ?
    Sırf resim çektirmek için giden zavallılar var ya , adam sırf facebooka koymak için gitmiş , starbucks diye albüm açmış Var böyle zavallılar.O yüzden ben de hiç ugramak istemedim.Huzurlu ortam diyorsun da ne huzuru sanki manzara mı izliyorsun sadece cafe ?
  • Huzurlu dediğim yani sessiz ve sakin bir ortam.Valla ben para vermeden oturuyorum.Uyaran da olmadı şu saate kadar.Ha olursa da zaten yine müşteri haklı "Arkadaşımı bekliyorum,beni kovdunuz" direk şikayet ederim valla hiç acımam.

    O resim çektirenler bende neden çekiyorlar ki diyordum.Demek ki facebook olayı yüzündenmiş.
  • Yahu altı üstü starbucks.Bizim burada tıklım tıklım,1 kişilik yer bulamazsın dışarıda.İçerde var ama oda dışarısı gibi olmuyor tabi.Gidersin alırsın içeceğini oturur arkadaşla sohbet ederken içersin.oturur biraz kalkarsın olur biter.Biz aynısını alışveriş merkezlerinde de yapıyoruz.Alıyoruz mesela pizza + kola saatlerce kimsenin baskısı olmadan yiyoruz içiyoruz.Bence aynı fark yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

    Yahu altı üstü starbucks.Bizim burada tıklım tıklım,1 kişilik yer bulamazsın dışarıda.İçerde var ama oda dışarısı gibi olmuyor tabi.Gidersin alırsın içeceğini oturur arkadaşla sohbet ederken içersin.oturur biraz kalkarsın olur biter.Biz aynısını alışveriş merkezlerinde de yapıyoruz.Alıyoruz mesela pizza + kola saatlerce kimsenin baskısı olmadan yiyoruz içiyoruz.Bence aynı fark yok.

    Ancak pizza ortamı farklı.

    Farklı bir kafede bunu yapamazsın mesela.Ankara'da çoğu zaman boş yerler oluyor.Yani tıklım tıklım değil.Tunalı hariç,oraya 3-4 kere gittim gerçekten yer bulunmuyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Kayacı


    quote:

    Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

    Yahu altı üstü starbucks.Bizim burada tıklım tıklım,1 kişilik yer bulamazsın dışarıda.İçerde var ama oda dışarısı gibi olmuyor tabi.Gidersin alırsın içeceğini oturur arkadaşla sohbet ederken içersin.oturur biraz kalkarsın olur biter.Biz aynısını alışveriş merkezlerinde de yapıyoruz.Alıyoruz mesela pizza + kola saatlerce kimsenin baskısı olmadan yiyoruz içiyoruz.Bence aynı fark yok.

    Ancak pizza ortamı farklı.

    Farklı bir kafede bunu yapamazsın mesela.Ankara'da çoğu zaman boş yerler oluyor.Yani tıklım tıklım değil.Tunalı hariç,oraya 3-4 kere gittim gerçekten yer bulunmuyordu.

    Üstüne bastın ayağını kaldır.Ayrıca bahçelide de durum öyle.




  • OO sen demi Ankara'dasın hocam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.