Şimdi Ara

Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
44
Favori
94.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet beyler para konusunu geçip oyundan bahsedelim artık
    umarım oyun 2014 ün sonlarına doğru çıkar o zamana kadar bayağı yoğun olucam galiba


    inşallah tamamen gemilerden oluşmaz.herkes pilot olmasın arkadaş oyunda mechler falanda olsun kara savaşları da olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler haberler eskisi gibi devam edecek 2 sene sonra görüşürüz demiyorlar tam olarak. 12 ay sonra alpha o zamana kadar yine eskisi gibi yıldız sistemleri, gemiler tonla bilgi gelecek. Aylık 10-20 dolar para verecek olanlar var onlar ekstra bilgi alacak tabi.

    Kickstarter'dan kullanıcı bilgilerini alıp sitelerine aktaracaklarmış. 2 hafta sürer diyorlar. 2-3 hafta bekleyeceğiz ondan sonra siteye sadece para verenler girebilecek (yani biz ) haberler, oylamalar herşey eskisi gibi başlayacak. Her ay yapımcılar canlı yayın yapacaklar bide.

    @Leopard26

    Şimdi oyun uzay simülasyonu yani tabiki herkes pilot olacak. Oyunun mantığı bu. Kara savaşları eklenebilir, şuan FPS modu var, hatta mechlerde eklenebilir ama oyunun mantığı her zaman bu olacak. Kimsenin gemi uçurmadan bu oyunu oynayabileceğini sanmıyorum buna yeten adam gücü ve para yok yani (Star Wars Galaxies gibi oyunlar var mesela ama olay Star Citizen'ın detay seviyesi ile yapmak bunları). Herkes pilot olmayacak kara savaşları ortaya atmakla bitmiyor millet boş boş savaşacak değil ya tonlarca quest, hedef hazırlayacaklar oyun tamamiyle başka bir yöne gidecek filan. Zor işler bunlar.

    Ben zaten FPS modundan ve gemi dışı ekledikleri olaylardan çok memnunum. Yeni şeylerde eklenirse keyifle oynarız ama bir uzay kısmı kadar yapmaları imkansız o yüzden herkes pilot olmasın düşüncesini şimdiden sil aklından bence hayallerini yıkmak gibi olmasında.




  • archVillain

    Sana ne kadar teşekkür etsem azdır, iyi ki açmışsın şu konuyu. Haberim olmayacaktı yoksa, erken haberim olsa bir şeyler aldıydım. Yıllardır birileri çıkıp da şöyle oyun yapsa deyip duruyordum. Sonunda biri kalkışmış. Hem de CryEngine3 ile. Şimdi orada desginer, coder olmak vardı. İmrendim valla

    Hemen de WP siteyi kurmuşsun. Takipte olacağım ben de, artık bir ekip kurarız

    İmza için de teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrOwl -- 20 Kasım 2012; 10:21:14 >
  • Buradaki videolardan birinde içine merdivenden çıkaracak biniyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde

    http://www.pcgamer.com/previews/star-citizen-concept-art-blow-out/ Burda ilgi çekici art workler ve bilgiler var. Kaçış podu dikkatimi çekti acaba nasıl olacak


    Bu arada her geminin sürüş koltuğuna veya kokpitine oturma animasyonu olucakmı ? Yoksa tuşa basıp direk kendimizi içindemi bulucaz..

    Kaçış podu dün konuşuldu aslında büyük uçak gemisinin içinde varmış (trailerda köşelerdeki şeyler) ve gemiden ayrı parçalarmış ama Chris Roberts kullanımı açısından söz vermiyorum dedi. Yani oyun içinde kullanımsız olabilir.

    MrOwl'un dediği gibi gameplay videolarında merdivenden çıkarak biniyor. Adamlar için atmosfere bağlanmak çok önemli o yüzden tahminim her gemi için animasyon olur tak diye içine girmeyiz.




  • umarım gezegen boyutları freelancerdaki gibi olmaz.zaten büyük gemilerinki oranı gerektiği gibi olur çünkü içinde gezebileceğizde gezegenler freelancerdaki gibi küçük olursa saçma olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    quote:

    Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde

    http://www.pcgamer.com/previews/star-citizen-concept-art-blow-out/ Burda ilgi çekici art workler ve bilgiler var. Kaçış podu dikkatimi çekti acaba nasıl olacak


    Bu arada her geminin sürüş koltuğuna veya kokpitine oturma animasyonu olucakmı ? Yoksa tuşa basıp direk kendimizi içindemi bulucaz..

    Kaçış podu dün konuşuldu aslında büyük uçak gemisinin içinde varmış (trailerda köşelerdeki şeyler) ve gemiden ayrı parçalarmış ama Chris Roberts kullanımı açısından söz vermiyorum dedi. Yani oyun içinde kullanımsız olabilir.

    MrOwl'un dediği gibi gameplay videolarında merdivenden çıkarak biniyor. Adamlar için atmosfere bağlanmak çok önemli o yüzden tahminim her gemi için animasyon olur tak diye içine girmeyiz.

    Yani kaçış podları kullanımayacaksa büyük kayıp olur bence.Büyük gemileri kullanabileceksek kaçış podu şart düşünsene savaşın ortasındasın gemi hasar alıyor patlamak üzere atla kaçış poduna kurtul.Büyük ihtimal hangardan gemiye atıp kaçmayı tasarlıyorlar




  • Tamamda kaçış poduna atladın kurtulman nasıl olacak ki? Mapten saniyeler içinde kaybolman çok saçma olur atladın sonra tak en yakın istasyondasın ne değişti? Podlarda üstün motorlarda yok sektörden sektöre atlasınlar. Podla uzaya çıktığında hem seni vururlar hadi vurulmaz yaptılar diyelim kimse savaş bitene kadar podun içinde oturmak istemez. Aklıma daha güzel bir yöntemde gelmedi.

    SurlarÖnünde geçen gemiden çıkıp savaştığımız bir oyun vardı diyordun Precursors mıydı adı?
  • Kaçış podu otomatik pilot olup hangara geri dönebilir. Gezegene iniş olmasını tercih ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    Tamamda kaçış poduna atladın kurtulman nasıl olacak ki? Mapten saniyeler içinde kaybolman çok saçma olur atladın sonra tak en yakın istasyondasın ne değişti? Podlarda üstün motorlarda yok sektörden sektöre atlasınlar. Podla uzaya çıktığında hem seni vururlar hadi vurulmaz yaptılar diyelim kimse savaş bitene kadar podun içinde oturmak istemez. Aklıma daha güzel bir yöntemde gelmedi.

    SurlarÖnünde geçen gemiden çıkıp savaştığımız bir oyun vardı diyordun Precursors mıydı adı?

    Bizim takımdan biri podu tractor beamle çekicek yada savaş anında bölgede kurtarma gemileri hazır bekleyecek.Önceki oyunlarda vardı büyük gemiler patlarken gemiden o anda onlarca podlar fırlatılıyordu ve kurtarma gemileri savaşın içinde o podları alıyorlardı.Tabi benim bahsettiğim bu gemiler 400-500 kişilik ekip var.Bu bahsettiğim olay starlancerda vardı freelancerda oyun içerisinde yoktu ama freelancer en başındaki oyun içi görüntüde bizde bir escape pod ile kurtuluyorduk freeport 7 den.Ayrıca bazı görevlerde düşman eject yapıyordu onu alıp götürüyorduk.Starlancerda kendimiz eject yapıyorduk kurtarma gemisi(varsa) kurtarıyordu hatta bazen düşman kurtarma gemisi kurtarıyordu sonrası malum.Star citizende uçak gemisi kullanabileceğiz içinde kaç kişi çalışır bilmiyorum sanırım 4 tane oyuncu gerekliydi geri kalanlar ai olacak pod olmazsa biz o zaman küçük savaş gemisiyle kaçacağız.O zaman mantıken bi yanlışlık olur kaptan gemiden kaçarmıBunlar belki çok uç nokta yada çok küçük detay gibi gözükebilir bence gerçekliği kılmak için çok gerekli şeyler.




  • Valla bir şekilde oyuna aktarabilirlerse çok iyi olur. Bende isterim olmasını ama Chris Robertsta söz vermiyorum demişti işte. 2 yıl içinde bir yolunu bulurlar artık.

    O 4 kişi olayıda Stella için onun içinde en fazla 4 kişilik bir ekip olabiliyor. Daha büyük gemilerin içinde kaç kişilip ekip olabilecek belli değil henüz uçak gemisinde yüzlerce kişi olur heralde. Oyuncu olma zorunluluğu yok tüm mürettebat AI olabilir (kaptan yani biz hariç tabi ) Eğer arkadaşın girecekse gemine dock yapabilecek kendi karakteriyle yada NPClerden birinin kontrolünü alabilecek. NPClerinde maaşı olacakmış büyük ihtimal güzel olacak baya.




  • Ulan geçen baktım 1 milyondu ne ara 6 milyon olmuş .Rekor kırdı vallahi
  • bu gemilerin resimleri kapasiteleri belli değil herhalde değil mi resimler ve vaadedilenler çok cezbedici ama karambole gidip yanlış birşey almayalım
  • quote:

    chris roberts rock paper shotgun ile yaptığı röportajda amaçladığı ölçeğin eve online seviyesinde -- aynı anda onbinlerce oyuncunun aynı evrende birbirini görerek takılabilmesi -- olmayacağını belirtiyor. oyun bir sistemde ya da gezegende onbinlerce oyuncu olduğu bilgisini tutuabilecek ve buna göre matchmaking yapabilecek olsa da çatışmaların maksimum kapasitesi yaklaşık 100 kişi olarak düşünülüyormuş (freelancer'ın 128 kişiyi desteklediğini de akılda bulundurarak). nihayetinde kocaman tekil bir evren değil alışkın olduğumuz bir dynamic instancing dönecek oyunda yani. bu kafamdaki sorulardan biriydi, cevabın bu olması biraz şevk kırıcı olsa da, aksi fazlasıyla şaşırtıcı olacaktı. tabii ki, bu tasarımın roberts'ın kafasındaki daha büyük persistent universe imajıyla nasıl entegre olacağını göreceğiz



    MMO kısmında onbinlerce oyuncu tek bir yıldız sisteminde savaşamayacakmı ? illa 100 kişilikmi olması lazım ? Yani o zaman tamamen özgür değiliz. Gerçi zaten 1000 kişinin aynı yerde toplanması zor gibi herhalde. Ama tek bir server olacağından kalabalık anlar olabilir.




  • @SurlarÖnünde

    Benim onu taa ilk başlarda yazmış olmam lazım. İlk çıkan bilgilerden biri o. Tabiki CryEngine binlerce oyuncuyu aynı anda kaldıramaz. O grafikler ayrıntılar + o kadar oyuncu şuan ki teknoloji ve internet bağlantısı ile hayalden başka birşey değil malesef. EVE de 1000 kişilik savaşları canlı izlemiştim curcuna gerçekten. İzlemesi zevkli oluyor sadece. 100 kişi it dalaşı odaklı bir oyun için çok yerinde bir rakam. Ki ben 64 kişi bekliyordum.

    Nasıl işleyeceği konusunda ise, Galaxy Server adında bir sistem üzerinden işleyecek oyun. Yani atıyorum X adlı güvenli bir sistemden Y adlı tehlikeli bir sisteme gidecek tüccar var. Y sistemine ulaştığında oyun eğer korsan biri orada bekliyorsa iki kişiyi birleştirecek. Bu birleşme sırasında yetenek seviyesi gibi etmenlerde var. Aynı şekilde Dünya çapında 10.000 kişilik bir savaş oluyorsa oyun bunu Dünya'nın belli bölgelerine 100er kişi olarak bölecek. Ayrıca oyun başlangıcında diyelim 60 kişi var diğer slotlar arkadaşlar için ayrılıcak. Eğer bir arkadaşına çağrı atarsan o şekilde içeri dalıp yardıma gelecekler. 100 kişiye kadar dolacak bu. Kısaca sana ''çaktırmayan'' bir matchmaking ile çalışıyor. Sen bölgeden bölgeye atlamış gibi gidiyorsun oyun o atlamalar sırasında hızlıca karşına birilerini çıkarıyor. Bu tabiki her atlamada karşına korsan çıkacak manasına gelmiyor. Şans meselesi.

    Sistemden sisteme nasıl gittğimiz ise çeşitli kapılardan geçerek olur büyük ihtimal. X serisi gibi. Harita üzerinde bir bölge seçip FTL ile oraya gidebilirsek çok hoş olur.
    Ayrıca çoğumuz 100 kişilik savaşlar görmeyiz bile. Muhtemelen clanlar arası veya büyük uzaylı istilalarında olur. 60-80 kişi görülecek yerler uzay istasyonlarıdır. Hem uzay karşınıza sürekli 1000 kişi çıkacak bir yer değil kocaman bom boş bir delik. Bu hissi vermelerini bekliyorum ben.




  • Teşekkürler. Bende zaten öyle 1000 kişilik savaşlar falan beklemiyorumda istediğim yani normal MMO gibi herkez birbirini görebilsin. Klian(sallama isim) gezegenine arkadaşımla giderken onu ayrı Klian instanceına beni ayrı instancea atarsa o zaman sinir bozucu olur. Tabi arkadaşınla aynı instance da olman için illaki bir ayar yaparlarda demek istediğim instance olayı full açık dünya sistemini biraz bozuyor. yinede bunada şükür
  • Arkadaş listende olanlar ile aynı yerlere gireceksin o açıdan sıkıntı yok. Mesela gezegene indiğinizde tüm herkes orada olmayacak ama arkadaşlarınla takılabileceksin. Yani arkadaş listendekiler hep öncelikli. Tabi 200 arkadaşın varsa hepsi aynı yere giremez. Oda artık klan olur.

    Bara filan girdiğinde ise atıyorum 80 kişi barda takılıyor köşede bir pencere olacak oraya tıkladığında tüm oyuncuları görebileceksin (1000 kişi varsa isimleri gözükecek) o listeden istediğin kişinin odasına katılabileceksin. Mesela Klian kişisi senin arkadaşın değil ama sana iş önerdi şu barda buluşalım dedi. Bu şekilde buluşacaksınız. Arkadaş listendeyse direk oyun düşürür zaten ikinizi.

    Edit: Doğrusu iş yapmaya da bağlı. Klian seni işçisi olarak kiralarsa (eskort vesaire) oyun yine düşürücek. Yani demek istediğim Galaxy Server o kadar basit değil 3-5 tane şeyden yola çıkarak matchmaking değilde onlarca durumdan yola çıkarak düşürecek oyuncuları. Hemde herkes aynı evren içinde olmuş olacak. Farklı farklı serverlara bölünmeyecek oyun diğer MMO lar gibi. EVE de böyle tek evren.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 23 Kasım 2012; 20:51:30 >




  • ben bu fps savaşı olayını anlamadım bi üsse inip silahı çıkartıp tüm baseyi boşaltabilecezmi yada gezegene indirk tan tan ateş ettik vurduk nası olacksa bana saçma geliyor o olay
  • Base veya gezegenle ilgili kimse birşey söylemedi henüz. Şuan için sadece gemi savaşları sırasında olacağı söylendi. Yani karşı geminin ateşleyicilerini bozdunuz, tractor beam ile çektiniz gemiyi vs vs karşı gemiye girerken oluyor çatışma. Veya direk airlocktan çıkıyor herkes uzayda süzülerek yada gemilerin üstüne yapışarak kapışıyoruz.

    0 yer çekiminde nasıl savaşacağımızı düşünüyorsan şu videoya göz at bi.


    Dediğim gibi gezegen ve baseler için söylenen birşey yok daha. Sadece gemide veya direk uzayda çıkarak yapılacak bir olay bu. Gezegen ve base kısmı sistem olmadan Squadron 42de olabilir. Hikayenin bir parçası olarak. Ama sistem olarak MMO kısmında olmayabilir. Kaçış podları gibi. Onlarda Squadron 42da olabilir ama senaryo parçası olarak, sistem olarak MMO kısmında olmayabilir.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.