Şimdi Ara

Stajyer ehliyetli sürücü kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün ehliyetim geldi arkadaşlarımı aldım gezdireyim dedim.Sokaktan dönerken Arkadan arabaya sürttüler olayı resmiyete taşımaya karar verdim sonradan trafik polisi çağırmadan anlaştık. Karşı taraf %100 suçlu sanırım hem arkadan vurdu hemde alkollüydüler olan oldu ama bidaha olduğu zaman ne yapmam lazım bilmek için soruyorum.Trafik polisini çağırsaydık stajyer ehliyete sahip olduğum için haklı olduğum halde bir yaptırım uygulanır mıydı bana bir ceza vb. Verilirmiydi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tutanak tutturun. Karşı taraf suçlu ise anlaşmaya çalışıyor. Geçen biri geçiş üstünlüğü bende olan yerde kendi aracının önü ile benim arka tamponun başladığı yerden çarparak benim arka tamponun tırnaklarını kırdı bir kadın. Yüzde yüz suçlu ben caddeden bunun bulunduğu soldaki sokağa sinyal verip dönerken bu benim tarafa bakmadan caddeye çıkıp benim geldiğim yönün ters yönüne doğru çıkmaya çalıştı. Ben yüzde yüz haklıyım ya bunun kocası ile telefonda konuşmaya başladım. Karşı tarafın önemli bir sıkıntısı yok benim tampon tırnakları kırıldığı için çıkmış. Kadının kocası oto aksesuarcı yani her haltı bilen biri.
    Bana diyorki kardeşim tutanak tutmayalım seneye ikimizde yüksek sigorta öderiz.
    (Yüzde yüz ben haklı çıkacağım için benim sigorta miktarı değişmez)
    Bende tutanak tutalım ben hanıma laf anlatamam diyorum.
    (O tutanak mutlaka tutulacak tutmadan giderse elimde resimler ile trafik şubeye giderim.)
    Buna tutanağı tutalım ben işleme sokmam dedim ona bile güvenmiyor mecbur tuttular.

    Tutanak tutuldu bu galerici arkadaşını bana tanıştırdı sonra bu galericinin gösterdiği yerde tamponu tamir ettirdim.

    Tutanak tutulmasa idi ertesi gün benim telefonu engellese uğraş dur.

    Tahminim stajyer olsanız da yüzde yüz suçsuz iseniz size hiç bir şey yapmazlar. Arkadan çarptılar ne yapabilirdin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stajyer ehliyette yanında usta şoför olması gerekli diye biliyorum belki bi ihtimal bundan bi cezai işlem olabilirdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 4 Eylül 2023; 11:11:18 >
  • Ehliyetsiz bile kaza olsa kaza şekline bakılır. Ehliyetsizlikten ayrı ceza kesilir hem kullanana hem araç sahibine ama kazanın oluş sebebiyle alakalandırılmaz. Araçta 2 yıldan uzun süreli ehliyeti olan biri varsa problem olmazdı yani.


    Aynı şekilde alkollü araç kullanmak da böyle. Örneğin siz kırmızı ışıkta geçip başka bir alkollü bir araca çarparsanız yine siz suçlu olursunuz. Kaza sebebi alkol değil kırmızı ışıkta geçmek çünkü. Hem suçlu hem alkollüyse fena mıçar.


    Siz siz olun kaza anında hemen inip kaza resimlerini çekin, kaza yapan şahsı da çekin mutlaka ve tutanak tutun. Tutanak tutmak istemezse polisi ararım deyin, alkollü veya madde etkisinde olduğu için kaçtı şeklinde şikayette bulunurum deyin.


    Tutanak tutmayalım ben cebimden vereyim yaptırayım derse ki derler genelde; ben aracı tamire veririm masrafını öğrenirim sana haber veririm, ister karşılarsın ister tutanakla işleme sokarım deyin. O tutanağı o gün tutmazsanız her türlü inkar ile karşılaşabilirsiniz. Sonradan yapacağınız şikayetin takipsizlikle sonuçlanma ihtimali %90.


    * Benzer bir olay geldi başımıza. Servis şoförü bizim patronun aracına sürttü. Acelem var gitmem lazım falan dedi. Dedim ben kaçtı diye ihbarda bulunurum sen bilirsin. Resimleri çektik zaten. Paşa paşa o tutanak tutuldu. Sonra sigortayı bozmayalım ben cebimden vereyim dedi. Tamam dedik servise veririz tutarı öğreniriz istersen cebinden verirsin. Sonra servisten tamirat için masrafı istedik ve tutarı karşı tarafa söyledik istersen cebinden karşıla diye.


    Ne dese beğenirsiniz? Sigortadan yapılsın dedi. Biz de öyle yaptık işlemi. Sonrasında da tamirat kadar değer kaybı aldık üstüne. Sıfır Samsung A50 parasıydı.


    * Benim de başıma benzer bir olay geldi. Karşı taraf haksız, benim aracımın çamurluğuna sürttü. Tutanakları tuttuk sonra tamiratı mini onarımla yaptırabileceğimi öğrendim. Karşı tarafı arayıp şu kadar tutara ben yaptırabilirim. 1 ay sonrasına da trafik poliçesi bitiyordu. Dedim böyle böyle poliçen fazla çıkar istersen bu tutarı gönder ben de tutanağı işleme sokmadan yırtıp atayım. Düşün taşın karar ver dedim. Karşı taraf parayı gönderdi ben de mini onarımdan yaptırdım. Tutanakların yırtılmış resmini çekip gönderdim. Karşı taraftan aldığım para 2 gün araçsız kalma bedeli oldu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.