Şimdi Ara

Stage 1 yazılım düşünüyorum zararlı mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
31.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar,

    2007 model 1.6 hdi motora sahip aracım var, 90 hp ve 215 nm. aynı motorun 110 hp / 240 nm tork versiyonu da var. silindir çapı sıkıştırma oranı vs. blok tamamiyle aynı sadece bende standart turbo 110 hp versiyonda değişken geometrili turbo var. ben yazılım yaptırırsam +25 hp ve +45 nm tork kazanıyorum. aracı sıkıştırarak kullanmıyorum şehir içi ortalamam klima açık 5.5 lt. öyle söyleyeyim. sadece klima açıkken alt devirler çok ölüyor onun önüne geçmek istiyorum. egr katalizör iptali vs. yaptırmayacağım. fabrika çıkışı intercooler var. tam servis bakımlı ve zamanından erken bakım yaptırırım. uzun vadede bana bir zararı olur mu ? siyah duman atma yaşar mıyım ? yoksa yaptırmayacağım. bir de egzoz muayenesinde sıkıntı yaşar mıyım ?

    şimdiden teşekkürler.



  • Km 200bin üstüyse pek tavsiye etmem. Onun dışında bakımlarını zamanında yaptırıyorsan, soğuk motorla gazlamıyorsan, turbo araç nasıl kullanılır biliyorsan yaptırabilirsin. Duman atma olayı tamamen enjektörlerin durumu ve yazılımcının yakıtı ne kadar açtığı ile alakalı. O yüzden merdiven altı değil, bilindik yerlere yaptırmanı tavsiye ederim. İzmirdeysen yer konusunda yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dura-Ace

    Km 200bin üstüyse pek tavsiye etmem. Onun dışında bakımlarını zamanında yaptırıyorsan, soğuk motorla gazlamıyorsan, turbo araç nasıl kullanılır biliyorsan yaptırabilirsin. Duman atma olayı tamamen enjektörlerin durumu ve yazılımcının yakıtı ne kadar açtığı ile alakalı. O yüzden merdiven altı değil, bilindik yerlere yaptırmanı tavsiye ederim. İzmirdeysen yer konusunda yardımcı olabilirim.
    izmirdeyim hocam. yorumlara göre paşaoğlu ve ecufast en çok memnun kalınan yerler, sizin de tavsiyenizi mutlaka beklerim.

    km 160 bin ama şükür kullandığım 30 bin km boyunca en ufak yağ eksiltme yok araçta. her bakımı zamanından önce serviste yaptırıyorum. tüm turbo dizel araç kullanma talimatlarına uyuyorum.

    ben de bilindik bir yer arıyorum, ücretten kaçmak gibi bir niyetim yok müşteri odaklı bir yer olsun yeterli. uzun yolda da 120-130 sabitleyip gidiyorum dediğim gibi alt devirler canlansın yeterli benim için. araç 1.5 yıldır bende 130 üzerine çıkmadım hız tutkum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z_orgun -- 12 Ağustos 2020; 21:40:36 >




  • 2008 model peugeot 407 ye yaptırmıştım yazılım. Araç 5 yaşındaydı yaptırdığımda ancak km si çok kullanmadığımdan 35000km deydi. 6-7 ay sonra Turbo problemi yaşadım.
  • Yelken85 kullanıcısına yanıt
    kötü yere mi yaptırdınız? yazılımlı olsun olmasın çok erken turbo problemi için.
  • Yaptır geç aracı tekrar seviyorsun
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Bilindik bir firmaya yaptırdım ama sonradan firma ile ilgili şikayetler olduğunu da okudum.
    Demek istediğim yazılımdan normal kullanımda zararı olduğunu düşünmüyorum ancak araçta yazılımın verdiği güce göre kullanım yapıldığı için parçaların ömrü haliyle kısalıyor ayrıca bana göre peugeot parçaları da çok dayanıklı değil.
  • Aracınızı 90hp gibi kullanmaya devam ederseniz hiçbir sorun olmaz. Aksine yakıttan minik de olsa tasarruf eder ve daha keyifli hızlanmayla kullanırsınız aracı.

    Limitlerini zorlarsanız turbo değişken geometrili olmadığı için muhtemelen turbo hortumlarında çatlama ve/veya millerinde kırılma olur. Yeni turbo gerekebilir.

    Ben 110.000km’deki 1.4 TDI 75hp aracıma yaptırıp 100.000km üzerinde sorunsuz kullandım. Bilindik iyi yerlere yaptırmakta fayda var. Stage 2 düşünmeyin. Dizel motor kullanma inceliklerine dikkat edip aracın orjinal gücü limitlerinde kullandığınız müddetçe çok keyifli olacaktır.
  • Paradan kacmiyorum demişsiniz aracın manevi değeri yoksa 110 HP versiyon almak yazilim+olabilecek sorunlara harcanacak masraflardan daha makul olabilir.km de az sayılmaz ben hdi 220 bin km de aracıma restore motor katkısı ile kompresyonda tahmini 10 hp aldım inceleyiniz YouTube da yabancı kanallarda bağımsız testi var
  • Yelken85 kullanıcısına yanıt
    muhtemelen konu sahibinin dediği motorun aynısını kullanıyorum 9hx dv6 bloğu dünyadaki en sağlam bloklardan birisi. harici parçalar konusunda katılıyorum turbo radyatör sensörler vs. çok dayanıklı değil ama motor olarak çok sağlam bu üniteler. bilinçsiz şekilde oynamadıkça en ufak sıkıntı çıkmaz. sizin ya haritalama aşırı yapıldı ya da 2. el aldıysanız önceki sahibi kötü kullandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mur@t_333

    Aracınızı 90hp gibi kullanmaya devam ederseniz hiçbir sorun olmaz. Aksine yakıttan minik de olsa tasarruf eder ve daha keyifli hızlanmayla kullanırsınız aracı.

    Limitlerini zorlarsanız turbo değişken geometrili olmadığı için muhtemelen turbo hortumlarında çatlama ve/veya millerinde kırılma olur. Yeni turbo gerekebilir.

    Ben 110.000km’deki 1.4 TDI 75hp aracıma yaptırıp 100.000km üzerinde sorunsuz kullandım. Bilindik iyi yerlere yaptırmakta fayda var. Stage 2 düşünmeyin. Dizel motor kullanma inceliklerine dikkat edip aracın orjinal gücü limitlerinde kullandığınız müddetçe çok keyifli olacaktır.
    stage 2 içerisine egr katalizör iptali turbo değişimi vs. giriyor kesinlikle düşünmüyorum. amacım mevcut emisyonları koruyarak güç almak. hatta obd cihazım var 2-3 aylık periyotlarda egzoz değerlerine bakıyorum düzensizlik olduğu an dizel filtrelerini değiştireceğim. çevreye önem veriyorum. ve önceki mesajda dediğim gibi dizel ünite kullanımına hakimim, onu bilerek aldım ve ona uygun kullanıyorum.

    @turgay0651
    manevi değeri yok fakat aracı komple servis bakımlı, komple bakım faturalı aldım. ilk sahibi olmasam bile geçmişini biliyorum ben de aynı şekilde bakımlarına serviste kayıtlı faturalı devam ediyorum. piyasadaki araçlar haşat olmuş hasar kaydı var sanayide yapılmış, amerikan parkıdır ses sistemidir zaten elektronik sistemiyle oynanmayı seven bir araç değil o yüzden yanaşmıyorum değiştirmeye. memnunum da. nadir her şeyi orijinal olan ful paket 207'lerden biri elimdeki araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z_orgun -- 12 Ağustos 2020; 23:55:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    muhtemelen konu sahibinin dediği motorun aynısını kullanıyorum 9hx dv6 bloğu dünyadaki en sağlam bloklardan birisi. harici parçalar konusunda katılıyorum turbo radyatör sensörler vs. çok dayanıklı değil ama motor olarak çok sağlam bu üniteler. bilinçsiz şekilde oynamadıkça en ufak sıkıntı çıkmaz. sizin ya haritalama aşırı yapıldı ya da 2. el aldıysanız önceki sahibi kötü kullandı.
    evet aynı aracı kullanıyoruz. sizde yazılım var mı ? varsa nereden yaptırdınız ?
  • z_orgun Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba özel mesajınızı açarsanız özelden ileteyim. Burdan reklam olarak algılanmasını istemem.
  • Bende 1.5 dizel Clio 4 aracıma yaptırmayı düşünüyorum araç 80 binde şuan ama çok kararsızım iyice araştırmak lazım sizin araca sahip olan birini bulup sormak en mantıklısı olur
  • 20 beygir için arabayı sıkıntıya sokmaya gerek yok bence. Faydalı bir şey olsa fabrikasyon gelirdi. Arabanın ömrünü kısaltıyor gibi geliyor o işlem.
  • Anlattığınız gibi dikkatli ve titiz kullandığınız durumda hafif bir yazılım aracınıza çok zarar vermez diye düşünüyordum. Ancak gazlayayım, gelen geçenle kapışayım gibi atraksiyonlara girerseniz parça ömürlerini daha çabuk tüketirsiniz.

    Obd cihazından yağ sıcaklığını kontrol edebiliyorsanız yazılımdan önce ve sonra hangi düzeylerde olduğuna bakın derim. Isı yükseliyorsa belki motor yağını değiştirmeniz gerekebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yellow Claw

    20 beygir için arabayı sıkıntıya sokmaya gerek yok bence. Faydalı bir şey olsa fabrikasyon gelirdi. Arabanın ömrünü kısaltıyor gibi geliyor o işlem.
    şahsen euro normlarnını bildiğim için stage 1 işine giriştim. yoksa aynı bloktan çok daha fazlasını elde edip 100 bin + km kullanıp sıkıntı yaşamayanlar mevcut. euro 6 geldikten sonra aynı bloğa scr olduğu halde daha yüksek güç elde edildi. aynı stroke oranı ile neler yapıyorlar. benim tek amacım 1500-2200 devirler daha canlı olsun.

    @Acil Stop
    her parametreyi görebiliyorum, özellikle turbo basıncı ve yağ sıcaklığı için kendim gösterge yaptım. kullandığım cihaz amazon türkiye'de mevcut, android dosyası için internette, ios için cüzi bir miktarda app store'da mevcut. aynı uygulamada hararet ve yağ sıcaklığı dışında ecu'nun sağladığı her türlü parametreyi görebiliyorum. değerler gerektiği seviyeye gelene kadar gaza abanmıyorum. eğer uzun yoldaysam ki bu sıcaklıklar normal seviyeye ulaştığı ve sınır olduğu için hız olarak 130'u geçmiyorum. o hız da da araç 2800 küsür devire denk geliyor. tek amacım 2000- devirde klima açıkken araç yolda bayılmasın biraz da düşecekse yakıt düşsün. nispeten rampa olan bir kesime taşındım. söylemesi ayıp türkiye'de dolar bazlı maaş alıyorum o yüzden ücretten kaçmıyorum.




  • Bende 1.6hdi için yazılım düşünmüştüm çok memnun olan var bence attirin ben yazılım+hybrit turbo yaptırmayı düşünüyorum 3000 TL fiyat aldım denkleştirirsem yaptıracağım
  • bu forumda sorulmayacak soruyu sormuşsun. buradakilerin çoğu yazılıma karşı olan cici çocuklardır.
  • 1.4 HDI motorlu bir aracım vardı. Kaç kere kararsız kaldım yaptırıp, yaptırmamak arasında. Sonuçta yaptırmadım ama en azından çok abartılmadan biraz basıncı açtırıp denemek isterdim. Aracı sattım 1.6 TDi aldım şu anlık ihtiyaç hissetmiyorum. Ama hissedince gidip yaptırırım diye düşünüyorum. Sonuna kadar abanmadıktan sonra turboyu düzgün yağlayacak şekilde stop ettikten sonra bir sorun olmaz diye düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.