Şimdi Ara

sshd haddisk hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. HP pavilion 15-aw004nt laptop kullanıyorum. Bilgisayarımda 1 TB 5400 rpm SATA SSHD harddisk bulunmakta. 8 gb. flash cache bulunmakta. Bilgisayarım düzensiz çalışmaya başladığı için formatladım. Sonucunda hd regenerator ile tarama yaptırdım ve oldukça fazla bad sector çıktı ve harddiskimin yarısını blokeye aldı. Windowsu kurdum sorunsuz kullanıyorum şu anda. Fakat sorum şu:


    Format öncesinde bilgisayarımda c bölümünün yanında 8 gb. flash cache gözüküyordu. Şu anda gözükmüyor. Eksik bişi mi yaptım acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.




  • bad sector olan diski kullanmaya devam ettiğin için zaten 2-3 aya büyük ihtimalle disk ölecek sorun etme bence :)
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

    Orası kesinlikle öyle zaten de. Flash cache kısmı harddiskten bağımsız çalışan ayrı bir bölüm değilmidir? Acaba driver kurulumlarınla eksik bişimi yaptım. (Bu arada hd regeneratör denilen arkadaş harddiski yaklaşık 2 gün boyunca taradı. Aynı işlem arkadaşımın harddiskinde de meydana gelmişti. Ve 7 sene oldu hala sorunsuz kullanıyor. Sadece sabır istiyor fazlasıyla bekletiyor çünkü bad sectör fazlaysa ama işini hakkıyla yaptığı kesin.)

  • cradlestone83 C kullanıcısına yanıt
    detaya gireceksek bad sector kendi başına dert değil (sınırlı sayılarda) kaç tane weak sector var o önemli. yoksa hdd zaten bad sector lere eriştirmiyor seni. yedek alan var ordan reallocate edip onu kullandırtıyor. Reallocated count diye geçer SMART detayında. Flash kısmına da dediğin gibi senin erişimin yok normalde görmemen doğal. Normal disklerde 8-64MB arası o bellek mevcut onları da disk yönetiminde görmüyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.