Şimdi Ara

Ssd tabanlı laptopa Hdd takarsam eğer...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar elimdeki laptop 6 yıllık hala canavar gibi ama ben bakıma aldıracağım için onu yedek olarak saklayıp yenisini almak istedim ve aldım


    aldığım laptopta 256gb ssd ve 1 adet hdd yuvası var eski laptopumdaki hdd söküp yeni laptopa takarsam eğer (yeni aldığım laptop freedos bu arada) haliyle windows hdd olucak ama laptopu başlattığımda kendi otomatik windowsu bulabilir mi yoksa uğraş babam uğraş.. moduna mı girmeliyim 2 windows ile bilgisayarıma ilk gününden afyonu yaşatmak istemem. bilgili arkadaşların önerilerini bekliyorum sorarsanız diye özellikleri



    i3 1005g1

    mx330 2gb

    8gb ram

    256 gb ssd

    lenovo v15 notebook




  • windowsu ssd neden kurmuyorsun onu anlayamadım

  • windows hazır kurmakla uğraşmayayım diye ama sanırım win ssde olcak

  • Başka makinenin windowsunu taşımak çok ekstrem durumlar hariç başvurmamanız gereken bir yoldur. Hele secureboot gibi özellikler aktifse hiç boot etmeyebilir. Sadece içinde windows var diye takacaksanız yine yapmayın.

    2021'de dahili ssd kullanmanın bir mantığı kalmadı. Hele windows yüklemek çok mantıksız olur. İkinci disk olarak bile kullanmayın. Çok ihtiyacınız varsa 50 liralık USB dönüştürücülerden alabilirsiniz. Siz kullanmasanız, D sürücüsü yapsanız bile windows sürekli o HDD'yi çalıştıracak, okuyacak, defrag edecek, geri dönüşüm ya da uyku/sistem görüntüsü ile dolduracaktır.


    Neden yapmamanız gerektiğini açıkladım. Şimdi yapıp yapamayacağınıza bakalım. Aynı laptop satılırken HDD'li sürüm var mıydı? HDD 9,5 mm iken çoğu ssd 7mm olur. Siz sığdı zannedersiniz plastik kırılır. Eğer aynı laptop modelinin bir de HDD ile satılan varyantı da varsa muhtemelen sığacaktır.





  • yani hdd bölmesi ayrı ben ssd kısmına takmıcam ssdsi rami andıran tarzda minik bir ssd hdd kısmı ise sol altta metal bir bölmede onun dışında hdddeki dosyaları ssdye kopyalamayı düşünüyorum bilgisayarı açınca bir program aracılığı ile yapılıyor technopattan gördüm sonra ise harddiski tamamen silip içine oyun yada büyük dosyaları atabilmek için d'ye çevirmeyi düşünüyorum bu mümkünmü peki ?

  • wındowsu kurmak hdd yı kopyalamaktan daha kısa surer...dertsiz basınıza iş arıyorsunuz siz

  • cuhuku C kullanıcısına yanıt

    hayır ama 256gbı arttırmak istiyorum belki diyebilirsiniz o zaman yüksek hafızalı seçseydiniz ama elimde hdd fazladan varken performans ağırlıklı bir ödeme yapıyım dedim

  • 256 olana windows kurun elınızdekı hdd uyumlu ise notebokunuza takın . surucu harfı verınce gormesı lazım ıstedıgınız sekılde kullanırsınız.

  • cuhuku C kullanıcısına yanıt

    tamam teşekkürler iyi geceler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.