Şimdi Ara

SSD ( Solid State Disk ) Ömürleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar Forum da daha yeniyim,

    Sormak istediğim ufak ama çok önemli sorularım var. Kullandığım SSD Corsair Force 3 120GB ve SSD'lerin HDD'lere göre cok daha kısa ömürleri olduğunu biliyorum. Yabancı forumlarda da araştırdığım gibi TRIM'leme işlemlerinden bahsediyorlar. TRIM'leme işleminin SSD ömrü için açık yada kapalı olması nasıl bir etki de bulunur ?

    SSD'lerin Firmware Updatelerini nasıl yapabilirim?

    SSD ömrümün ne kadar kaldığını nasıl görebilirim ?

    Birçok değişiklik yaptım SSD ömrü için fakat yine de Türk'ün Türkten başka dostu yoktur diyerekten güzide Türk arkadaşlarıma soruyorum :)



  • Eğer disk birleştirme yaparsa ömrü kısalır SSD'nin

    yoksa 15 sene gibi bir ömrü var en az
  • :) he sağlıklı bilgi koruma oranı 10 kat filan daha fazla ssd nin haklısın :) arkadaşım hdd ler bilgisayar tarihinin floppy lerinden sonraki en büyük engeliydi neyseki halledildi. sen istediğingibi kullan ssd ni zaten 10 seneye kadar localde hdd/ssd filan kullanmayacaz. yani istediğin gibi oyna birşey olmaz.

    örneğin 10 yıl önce 80 gb ide hdd ler kullanıyorduk iyi niyetine bak şimdi ne haldeyiz :) kastığına değmez kullan gitsin boşver hikaye okuyan gerçek dünya ile ilişkisi olmayan sağdan soldan iki laf duyup ahkam kesen IT uzmanlarını...
  • önemsemeyerekten zaten kötü noktalara geliyoruz o yüzden merak ediyorum :)
  • Bu konuda en son kingston ve intel in ssd leri videolarini izleyin gercek bilgiyi orada bulabilirsiniz. ömürlerinin tukenmesinden dolayi 128gb olan ssd 120gb olarak hazirlaniyor olen bolum yerine kalan 8gb dan kullaniyor boylece performans kaybi yasanmamasi saglaniyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.