Şimdi Ara

SQL Konusunda Bir Sorunumuz Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. İşyeri bilgisayarımızda Logo go 3 ile beraber kantar programı kullanıyoruz. Yani kantardan fiş kestiğimiz zaman fiş numarasını logoya aktarıyor logodan da irsaliye kesiyoruz. 2 senedir bir sorun yoktu. 1 ay önce bilgisayara format artık 2 tane sql veritabanını da geri yükledik. Ancak kantar fişi numaraları belli bir süre normal gittikten sonra aniden 1000 sayı birden atıyor. Mesela 45689 dan sonra 45789 a atlıyor. Bunu logoyu ve kantar programını kuran bilgisayarcımıza söyledim geçen gün sql den ayarlar yaptı fakat aynı durum devam ediyor. Bugün aynı sorun yüzünden bilgisayarcımıza mail attım sorun devam ediyor diye ve bana verdiği cevap aynen aşağıda ki gibi;

    " Identity de benim yapabilecegim manuel mudahale o yuzden bilgisayari daha performansli bir bilgisayar kullanmaniz gerekmektedir "

    Şimdi benim burda anlamadığım bu sorunun bilgisayarın performansı ile ne alakası var? Bilgisi olan yardım edebilir mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yazılım geliştirenler Logo dan Kantar dan anlar diye bir kural yok. Özel bir firmanın ürettiği kodu kapalı bir şey. Firmaya danışacaksın. Lisanslı kullanıyorsan teknik destek vermek zorundalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Lisanslı kullanıyoruz ancak firma kendisi destek vermiyor. Yazılımı kuran bilgisayarcı destek veriyor. Yani logonun iş ortağıymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla neden sayının öyle arttığını bilmiyor, db'ye girip elle sayıyı düzeltmekten bahsediyor, her defasında sana gelip bu düzeltmeyi yapamam demiş, suçu donanıma atmış. Ya başka çözüm ortaklarını arayacaksın, veya support.logo.com.tr'den merkeze ulaşmaya çalışacaksın (tele-destek hizmeti almış olmanı istiyorlar).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek elemanı soruna ücretli baktı ise ciddi problem cunku sorunun donanımla ilgisi yok. Ücretsiz baktı ise veya bu sorunu çözmesi karşılığında bir ücret alamayacağı bir durum varsa o zaman sorunu başından atmak için öyle demiş olabilir belki.



    SQL dediğin MSSQL ise sıkıntı oradan da kaynaklı olabilir. MySQL olsa yedekten yüklemede bir sorunla karşılaşma ihtimali 0.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.