Şimdi Ara

Spor yapmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatında çoğu kişinin bir süre boyunca sürekli yapıp (erkeklerin özelikle)daha sonrada bıraktığı,ilk başta olayı sadece eğlence ve vakit geçirme olarak algılanan ama aslında insan vücudunun insan gibi gözükmesini yani olması gerektiği gibi olmasını sağlayan şey...

    Burda herkez kendini geliştirmek için birşeyler yapıyor kendini geliştirmek adında.Ama asıl önemli olan şey bize özgüveni veren,bizi daha mantıklı düşünmeye sevk eden,ve en önemli bizi daha ''sağlıklı'' bir halde tutan sporla ne kadar ilgiliyiz???

    Uzun aradan sonra bugün basketbol maçı yaptım ve vücudumdaki kasların yeniden canlandığını fark ettim sıkılaştığını falan ve insanı mutlu ediyor bu melet!Bu tarz şeylerle uğraşan insanların genelde sporla alakaları olmaz.Genelde değil hiç olmaz ama istisnalar kaideyi bozmaz..Neyse bizim için en önemli olan şey olan biz!Kendimizle ne kadar ilgiliyiz bu konuda???







  • Bir de şöyle yanlış bir inanış vardır ki bu konuda arkadaşları aydınlatmak isterim.

    Spor yerine seks yapmak gibi !

    Şimdi seks yapmanın ciddi anlamda kalori yaktirdigi tartışmaya gerek olmayan bir konudur. Lakin seks yapmak insana spor un kattıklarını veremeyeceği de açıktır.

    Örneğin 20 dakika kardiovasküler ekzersizi partneriniz üstünde yapmaya kalkarsanız muhtemelen 20 yıl ağırlaştırılmış hapse mahkum olursunuz. Düzenli sporun hafta da 3-4 kere 1 er saat yapıldığı düşünülürse en abaza türk erkeğinin bile 1-2 ay sonra macunlara para bayılacağı göz ardı edilmemelidir.

    Ayriyetten spor sonra endofrin salgısının tavan yapması insan evladinin cinsel arzularına da tavan yaptırır. halbuki seksten sonra yapılmaya devam eden seks abazanlık belirtisinden başka birsey değildir.

    Sonuç olarak sporla seksi karşılaştırmamak lazım.




  • Artık spor yapamayan insanların inandığı şey o malesef artık öle kendini avutuyorlar (yaşlanmaya başlamak aslında )

    o konudaki performansın farklı bir kondisyon ama spor değil aslında sporda sayılabilir ama her işinde bir adabı var...

    Bide bu tarz şeyleri konuşan insanların ego tatminide vardır mavibodrum..neyse derin bir kuyuya taş attın kaldığımız yerden devam edelim biz..(offf yeni kalktım her tarafım ağrıyor :(
  • spor yapmaktan ne anladığına bağlı bir durum..
    kas yığını haline gelmiş bedensel olarak sağlık fışkırdığını sanan kişilerin itici ve bir o kadar korkutucu görüntülerini hiç hoş bulmuyorum..
    yerinde olursa ve vücudumuzu geliştirirken kafamızı da birlikte geliştirecek bir spor daha yararlı geliyor..
    mesela yüzerek insan hem bedenini hemde beynini çalıştırabiliyor..
    sürekli bedeninin görüntüsüne endeksli ve daha fazla gelişmeyi marifet sanan vücudunu geliştirirken beynini unutan kişilerin sportif kişiler olduğunu sanmıyorum..
  • 2 yıl aradan sonra basket maçı yapayım dedim 10 dk sonra kesildim. Sigara felan içsem ölürüm herhalde spor gerekli yeniden başlayacağım ama dur bakalım.
  • @emell

    Kas geliştirmek spor yapmak değildir.Vücut geliştirme farklı bir durum ama genelde kullandıkları ilaçlardan dolayı kasar gelişirken beyin küçülebiliyor

    Ben kondisyona sahip olabileceğimiz sporlardan bahsediyorum...
  • ben çok fazla yürüyen biriyim,gidip bir salonda terlemek yerine yürüyerek hem düşüncelerimi düzene koyabiliyorum hemde bedenimi sağlıklı ve formda tutabiliyorum..
  • Ben de birşeylere sinirlendiğimde veya kendimi psikolojik olarak çaresiz ve yorgun hissettiğimde, uzun ve tempolu yürüyüşlere çıkıyorum. Yürüyüşlerin psikolojik faydasını çok görmüşlüğüm vardır
  • Aramızda 3000m hiç durmadan koşabilecek olan varmı?
  • Hergün Öğle arası öğretmenlerle voleybol oynuyoruz. Çok iyi geliyor. Lonely çok cılız biri olmama rağmen daha önce koşmuştum. Herhalde şimdi de koşarım.
  • @zengin_47

    Hocam Kenya'lılar nasıl koşuyor görmüyormusunuz :)

    Cılızlıkla ilgisi yok kaslar ve nefes işi koşarsınız umarım ama sizin yinede arkanızdan bi ambulans gelsin

    --------------

    Evet spor yapmak inanılmaz faydalı lütfen yapmak için hergün yarım saat ayırın farkı göreceksiniz ama biraz kendinizi zorlayın o kadarda hanım evladı olmayın :)

    Gerçi benim şuanda hala her yerim ağrıyor...
  • Sen askerlik yapmadın galiba 3000 m silahlı full techizatlı 12 dk standardında koşturuyolar bütün askerlere istisnalar hariç tabiki
    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

    Aramızda 3000m hiç durmadan koşabilecek olan varmı?
  • @Mr.Lonely kardeşim,
    topikine yazacağım dedim ama ne yazacağımı bulamadım:)) Sporun nesi tartışılır ki? Faydasız bulanı yoktur herhalde.
    Yapmayanlar da faydasını biliyor ancak gerek tembellikten gerek vakit darlığından gerekse de spor yapmayı engelleyen sağlık sorunlarından dolayı yapamıyordur.

    Takım sporları ve bireysel sporlar ayrımı kişilerin karakterleriyle ilgilidir, karakterler hakkında ip uçları vermektedir diye düşünüyorum.

    Çocukluğumda ciddi manada cimnastikle ve atletizmle uğraştım. Derecelerim var. Bakıyorum da bireysel sporlar. Gençliğimde lisanslı taekwondo'cuydum. Madalyalar falan... o da bireysel bir spor. Takım ruhu yok herhalde bende:))
    Orta yaşımda (geçen yıla kadar) tenis oynuyordum amatörce... e o da bireysel bir spor:)) Yürüyüşleri arkadaşlarla yapardık genellikle, onların pilleri çabuk tükenirdi benim yürüyüşlerim yine bireysele dönüşürdü bir müddet sonra... evet, evet... bende takım ruhu kesinlikle yok.




  • 4yıldır vücut geliştirme yapıyorum, sonuç harika, okulda olsun yada başka bi yerde özellikle plajda hemen dikkat çekiyorum, buda hoşuma gidiyor tabi.
  • @2pac80

    Askerde öle olduğunu biliyorum..ambulans olayından anlaman gerekiyordu :)

    Askerden bahsetmiyorum askere gitmeden önce askereden geldikten sonra hale koşa bilecek olan varmı?Öle sorayım o zaman :)

    @su*fi abla

    Abla zaten spor tartışmak için açmadım sporla ilgili neler var kimler yapıyor spor kültrü ne drumda burda onu merak ettim :)

    Çünkü spor çok önemli dediğin gibi karakter olayında...

    Aaa bide atletizimde neler yapıyodun?

    Bu arada ben orta 2 de atletizim ile uğaşırken benim haftada 1 olan ağır antremanlarımda sadece 5 km ısınmak için koşuyordum ondan sonra 1*400m 2*200 2*100 4*75 yapıp sağlık topu attıktan sonra 400m jooking(böle mi yazılıyodu hatırlamadım) yapıp antreman bitiyordu :) ama 3 ay yapıp bıraktım atletizmi...

    Sonra zaten spor baydı lise 1den sonra sporu bıraktım :)

    Vücut geliştirme ile yapılan kaslar eğer ağır aletlerle yapılıyorsa zaten şişirme oluyor ve oturmuyor ben mesela sporu bırakalı baya oldu ama geçen sene spor salonuna gittiğimde adam senin buraya gelmene gerek yok biraz koşup yüzmen yeter arada şınav barfiks mekik falan tamam dedi.ayıptır sölemesi :)


    su*fi abla sen kaç kilosun şuanda?eğer sakıncalı bir durum varsa pm atabilirsin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest87743 -- 24 Nisan 2006; 15:00:34 >




  • haftada bir halı saha maçı yapıyorduk şimdi adamlardan ses soluk çıkmıyor
    köyde iken yüzerdik şimdi oda yok her önüne gelenin girdiği havuza da ben girmek istemem

    bende şimdi spor salonuna gitmeyi düşünüyorum bir süre sonra koşmayada başlayabilirim
    derste çalışmam lazım işim zor valla
  • spor harika birşey ancak tr de bu daha cok erkeklere hitap edio sahildeki butun basketbol alanlarında erkekler halı sahalarda erkeklrin ben cıksam bi maç yapsam olmıcak kıskanıyorum siz daha özgürsünüz
  • ya futbolu geçte rahatca basketbol oynayabilir yüzebilir yada koşabiliirsiniz ki bunları düzenli yaptığınızda çok da hoş olur yanlış anlamayınızda ben sporun hemen her türlüsüünü seven bir olarak spor yapanlarıda ayrıca severim aama maalesef bayanlarda günlerle dedikodularla daha çok ilgileniyorlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _FOCUS_
    maalesef bayanlarda günlerle dedikodularla daha çok ilgileniyorlar

    Teessüf ederim.
    Tüm genellemeler yanlıştır.<<==bu da...

    Anlamıyorum ki niçin erkekler karşı cinsin hep olumsuz özelliklerini görür veya karşı cinsteki olumsuz özelliklere sahip kişileri örnek gösterir.
    Sanki erkeklerin cümlesi spor yapıyor da kadınlar dedikodudan fırsat bulamıyor. Çok incitici bir düşünce.
  • Haydaaa su*fi ablayı uyanır uyanmaz ağlattınız valla :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest87743 -- 25 Nisan 2006; 17:38:34 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.