Şimdi Ara

Speedtouch 510'da en fazla 32 bilgisayar bağlanabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar okulumuzda Thomson Speedtouch 510 ADLS modemimiz var. 4.2.3.0.0 sürümlü yazılım yüklü. Bu modeme 2 tane switch, 1 tane de hub bağlı ve toplamda ağa bağlı yaklaşık 40-45 bilgisayar var. Modeme ait DHCP server kullanarak IP atamaları yapılıyor(Modem seçenekelerinden Auto DHCP seçili).

    Problem şu: Sabah bilgisayarını açan ilk 32 bilgisayar IP alarak ağa bağlanabiliyor. Daha sonra açanlar ise kesinlikle IP alamıyorlar ve dolayısıyla ağa bağlanamıyorlar(Sınırlı bağlantı uyarısı geliyor onar dediğimde hiçbirşey değişmiyor). Modem ayarlarında herhangi bir kısıtlama yok. Adress Pools kısmında başlangıç 10.0.0.1, bitiş 10.0.0.254 olarak ayarlı.

    Modeme reset attığımda ya da IPleri yeniden dağıtmasını istediğimde de sonuç değişmiyor. Kafasına göre 32 bilgisayar seçip bağlantıyı kuruyor.

    4.2.3 yazılımını yeni yükledik, yüklendiği zaman ben okulda yoktum ama o gün 37 bilgisayarı ağda görmüşler. Ertesi gün ise yine 32 sınırına düştü.

    Bu problemi bir çok kişiye sordum, internette araştırdım ama sanki kimsenin başına böyle birşey gelmemiş. Bu problemi nasıl çözebilirim?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.