Şimdi Ara

Spec Q9ret A31 Quad Core 2GB 9.7' Retina Tablet İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
19.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    quote:

    Orijinalden alıntı: NeshTher

    spec q9ret tablet için kullanabileceğim q türkçe klavye biliyormusunuz, türkçe karakterleri var olan ve androidde kullanabileceğim şekilde olanlardan lütfen bilginiz varsa, tableti normal usb girişli kablolu veya kablosuz klavyelere bağlayabilirmiyim bağlanabiliyorsa sorun oluşuyormu? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Modlu firmwarelerde filan hep hacker keyboard var tam set
    Google playden indirebilirsin ancak adı üstünde hackers ben olsam fazla bankacılık işlemi filan yapmazdım

    zaten klavyeyi internette kullanmayacağım metin yazarken kullanacağım için internet gerekmeyecek benim için ancak normal masaüstü klavyelerinden kullanabilirmiyim bu tablette (usb bağlantılı olanlardan)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeshTher

    spec q9ret tablet için kullanabileceğim q türkçe klavye biliyormusunuz, türkçe karakterleri var olan ve androidde kullanabileceğim şekilde olanlardan lütfen bilginiz varsa, tableti normal usb girişli kablolu veya kablosuz klavyelere bağlayabilirmiyim bağlanabiliyorsa sorun oluşuyormu? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey.tablet.full

    aptoid den indir çok iyi bir uygulama




  • hayır zaten ekran kartı bu çözünürlüğü kaldırabilecek derecede güçlü 4k video bile oynatıyor
  • Kesinlikle performans konusunda 4.2.2 versiyonu yükleyen arkadaşlar memnun kalacaktır. @sadays nickli arkadaşımızın dediği gibi PowerVR SGX544MP2 gerçekten üzerine düşeni layıkıyla yerine getiriyor. İnternet , film , oyun için bu fiyata en iyisidir herhalde.
  • Bende Q9RET ime yükledim ve gerçekten bu 4.2.2 versiyonu ile tablet kendini buldu. Adeta sıçrama yaptı. Amma velakin pil de sıçrama yaparak çok hızlı bir tüketime erişti. İnşallah buna da bir çözüm bulunur :))
  • Apex launcher yüklü halde tarayıcıya (dolphin) girdim ; 1-2 dk bekledim tablet pat diye kapandı ve daha da açılmıyor. Geri tuşuna da basılı tuttum olmadı, açma kapama tuşu da kâr etmedi ; şarja takıyorum ona da tepki vermiyor (%60dı kapanırken). Çok kasıla kasıla hareket ediyodu zaten, 1 GB Ram vardı üzerinde 2 GB ile değişim talep ettim bakalım ne cevap gelicek.
  • arkadaşlar 2 gün önce hızlıaldan sipariş verdiğim tableri bugün teslim aldım ancak karton kutusunun dış naylan ambalajı yoktu. tableti içine yerleştirdikleri çerçeveli kutunun köşelerinin hepsi köşelerinden yırtılmış ve şarz aleti içinde olması gereken poşetin dışındaydı. tableti koydukları poşette bantlı değildi neyse tabletin ekranında açılmayı bekleyen koruyucu film var.ekranda parmak izi rastlamadım ancak kamerasının üstünde minacık kılıcal çizgi var. anladım kadarıyla bu tablet başka bir kullanıcı tarafında iade edilmiş oda şansa bize gönderilmiş. Birde bu tablaeti alan arkadaşlar ilk geldiğinde içinde şarzı varmıydı yani ilk şarza koymadan tableti açabildiniz mi kurcalamak için? çünkü ben power düğmesine bastım malesef tableti şarzı yok açılmıyor. şimdiş şarza koydum daha önce aldığım tabletin içinde yüzde 70 şarz vardı bu tablet tamamen boş du.. sizdede ölemiydi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1

    arkadaşlar 2 gün önce hızlıaldan sipariş verdiğim tableri bugün teslim aldım ancak karton kutusunun dış naylan ambalajı yoktu. tableti içine yerleştirdikleri çerçeveli kutunun köşelerinin hepsi köşelerinden yırtılmış ve şarz aleti içinde olması gereken poşetin dışındaydı. tableti koydukları poşette bantlı değildi neyse tabletin ekranında açılmayı bekleyen koruyucu film var.ekranda parmak izi rastlamadım ancak kamerasının üstünde minacık kılıcal çizgi var. anladım kadarıyla bu tablet başka bir kullanıcı tarafında iade edilmiş oda şansa bize gönderilmiş. Birde bu tablaeti alan arkadaşlar ilk geldiğinde içinde şarzı varmıydı yani ilk şarza koymadan tableti açabildiniz mi kurcalamak için? çünkü ben power düğmesine bastım malesef tableti şarzı yok açılmıyor. şimdiş şarza koydum daha önce aldığım tabletin içinde yüzde 70 şarz vardı bu tablet tamamen boş du.. sizdede ölemiydi?

    Kesinlikle dediğin gibi iade malıdır. Bana gelen ürünün şarjı poşetin içindeydi ve bataryada ya %40 ya da %60 olarak hatırlıyorum kesinlikle boş değildi. Ayrıca kutu naylon köşelik vs temizdi dostum ; bence dur bu konu üzerinde sonuçta ilk kez eline aldığın malın içine sinmesi lazım.




  • Arkadaşlar Freelande PD80 Wise Orjinal 4.2.2 yazılımını yayınlamış ben henüz kurmadım hatta kurmayı da düşünmüyorum Plug Force'un betasından memnunum genede kurmak isteyenler olabilir diye linki paylaşıyorum.

    http://pan.baidu.com/share/link?shareid=3596122535&uk=1898447803
  • Arkadaşlar ben bu ürünü almayı düşünüyorum, sizler de alıp ürünü bayağı bir kurcalamışsınız ve herşeyiyle ürüne hakimsiniz. Ben bir iki firmware update falan yapabilirim ama sizin yaptığınız gibi root layayım firmware'in orasını değiştireyim burasına ek yapayım vb. konuları muhtemelen yapamam. Stabil fazla uğraştırmayan daha çok eşimin kullanacağı bir tablet olmasını istiyorum ve turkcell vinn da takmayı düşünüyoruz.

    Sizce almalıyım bu tableti. 4 çekirdek, retina, 2gb ram vb. özellikler olsun istiyorum belli bir süre performans sorunu yaşamamak için, wireless sorunsuz olması önemli. kamerası o kadar önemli değil ama iyi olsa memnun olurum. Diğer iki alternatifim ise artes q972 ve yen çıkan ainol nova10 captain.

    Bu topic de bayağı bilgili işin içinde insanlar var yönlendirmenizden umutluyum. @sadays, @kamikaze-84, @eCoLL, @ggne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_t -- 27 Ağustos 2013; 13:03:04 >
  • Root oldukça basit bir şey bu kadar büyütme bence. Plug force'un yazılımı ile gerçekten performanslı ve stabil bir şekilde kullanabilirsin.
    Wi-Fi konusunda ne yazık ki olumlu birşeyler yazamayacağım bu konu cihazın en eksik yanı sanırım.
    Ben TTNET 3G modem kullanıyorum sorunsuz bir şekilde ve hızlı bir şekilde çalışıyor ama şarjı da o oranda hızlı düşürüyor. 3G modem ile 2 saatten fazla sarjın gitmesi mümkün değil. 3G modem ve adaptör takılı vaziyette bile neredeyse cihaz hiç şarj olmuyor anca harcadığına yetiyor diyebilirim en basit örnekle. Kamera konusunda kötünün iyisi denilebilir biraz önce çektiğim bir resmi ekliyorum belki yardımcı olabilir.
    Oyunların hangisini yüklediysem Real Racing 3 / Need For Speed Most Wanted / Asphalt 8 / Real Boxing gibi kaliteli grafiklere sahip olan sorunsuz bir şekilde çalıştı. Örnek olsun diye indirdiğim 4K çözünürlükteki videoları da sorunsuz bir şekilde oynattı. Ekran renk olarak ve netlik olarak harika ama parlaklık konusunda sınıfta kalır güneşin altında kullanmak pek keyifli değil.
    Ben kendi aklıma gelen tüm artıları ve eksileri yazdım karar sizin kararınız.


     Spec Q9ret A31 Quad Core 2GB 9.7' Retina Tablet İncelemesi




  • @kamikaze-84 arkadaşıma katılıyorum. Daha öncede belirttiğim gibi 4.2.2 rom ile gerçekten performans ve stabiliteye erişti tablet. Bendeki q9ret wifi si sorunlu idi, sürekli kopmalar, bağlanmakta zorlanıyordu ama bu romla hepsi düzeldi. Fakat şarj konusu çok kötü. Oyunlardaki performansı çok iyi ama 1 saat anca şarj tutuyor. Aynı oyunu bir abimin ipad 4 de denediğimde 5 saat ararlıksız oynadık.

    Kısaca derdim tasam olmasın diyorsanız Asus, samsung vb veya ipad tercihiniz olmalı bence. Param yok diyorsanız bu tür tablet ile idare edeceksiniz
  • Katılıyorum bu tablet eşinizin kullanacağı bir tablet değil hele vınn takılacak bir tablet hiç değil ben ilk mesajda da belirttim bu tablet biraz daha profesyonel kullanıma yönelik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamikaze-84

    Arkadaşlar Freelande PD80 Wise Orjinal 4.2.2 yazılımını yayınlamış ben henüz kurmadım hatta kurmayı da düşünmüyorum Plug Force'un betasından memnunum genede kurmak isteyenler olabilir diye linki paylaşıyorum.

    http://pan.baidu.com/share/link?shareid=3596122535&uk=1898447803


    Ön yargılı olma bence bir dene bana şarjı biraz daha iyi geldi
  • Cevaplarınız için hepinize çok teşekkürler. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. bu verdiğiniz bilgilerin diğer bu tarz tabletler için de aşağı yukarı geçerli olduğunu düşünüyorum buna göre hareket edip, vinn takmaktan vb. vazgeçerek bilinen marka tabletlere yönelmek mantıklı gibi görünüyor.

    Diğer iki alternatif olarak artes q972 yada ainol un yeni çıkan nova 10 captain de aklımdaydı ancak anladığım kadarıyla bu söyledikleriniz aşağı yukarı o tabletler için de geçerli olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    açıkçası darkcrip jenova 4 beta dışında wi-fi konusunda ben de verim alamadım sorun donanımsal olsa bu romla nasıl çalışıyor şaştım kaldım kesin bir şey var bu wi-fi işinde ama hadi hayırlısı

    arkadas bi ton sey yazmıssın ordan ona daha sonra baska yerlere gicmissinn yaw sen bunları nasıl biliyorsun valla cok taktir ediyorum böylerini forumda helal inan senin gibi komsum olsun istiyorum ciddiyim bak :)
  • kardeş sağol iyi dileklerin için aslında çok yabancıydım bu tablet işine ama dediğim gibi bir tane hediye ettiler başıma da bela ettiler

    ondan sonra forumları araştıra araştıra öğrendim öğrendiklerimi de bu tablete sahip arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ggne

    http://tabletyplug.pl/pliki/4.2_force_beta.rar

    Bu firmware i yükledim root tamam ön ve arka kameralar dahil herşey çalışıyor tam 10 numara

    Ben de Q9RET kullanıcısıyım ve tabletin geldiği hali ile (SDK 2.0 ve android 4.1.1) performansından pek memnun değilim.

    @sadays @ggne @kamikaze ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aslında güncelleme için SPEC firmasından biraz daha aktif olmasını beklerdim, forumlara şöyle bir bakınca SDK 3.X firmware'lerin ve android en son sürümün bizim tablet muadillerinde problemsiz güncellemelerinin çıktığını/yapıldığını görüyorum ancak SPEC firmasının sitesinde aktif bir hareket yok. Pazartesi teknik bölümlerine de yazacağım bu konuyu ve gelen cevabı burada paylaşırım. Yine de SPEC bilgisayara böyle üst seviye donanım özellikleri olan bir tableti uygun fiyatla bizlere sunduğu için teşekkür ediyorum, tablet konusunda (teknik servisten sonra) güncelleme en hayati konu olduğundan bu konuya biraz daha ağırlık vermelerini istiyorum.

    Birazdan ben de arkadaşların linkini verdiği Plug Force'un betasını kuracağım.






  • Maalesef tabletim bozuldu. Açılışta ekranda android simgesi gözüküyor tepki vermiyor.
    Spec bilişime gönderdim cihaza Ainol Novo9 Spark firmware yüklendiği için boot loop içine girmiş olabileceği Farklı bir firmware yüklenmiş olduğu için cihaz garanti dışı işlem görecektir, bununla ilgili çıkabilecek masrafları kabul ediyorsanız tamir işlemine başlayacağız, işlem sonucunda da cihazın düzelmesiyle ilgili bir garanti veremiyoruz. şeklinde cevap geldi.
    Halbuki cihaz da plug force firmware yüklüydü yasal süreç başlatmak zorunda kalacağım SPEC bilişimde tanıdığı olan arkadaş var mı...




  • Öncelikle çok geçmiş olsun.

    Bildiğim kadarıyla bu tabletlerde brick olma diye bir şey yoktu. Ya ilk mesajda ya da konudaki diğer mesajlarda yazıyordu bu durum.

    Bu noktadan sonra SPEC firmasının orjinal firmware olmadığından garanti dışı demesi çok saçma çünkü cihaza yeterli teknik desteği vermeyip hızlanmak için bizi farklı firmware'lere mecbur bırakan bizzat kendileri... Sonra da kalkıp orjinal firmware yok diye garanti dışı kaldı demesi yanlış, bu mantalite ile burayı okuyan ve tablet arayan çok sayıda insana satış yapmaları mümkün değil. Google'da arama yapılınca en üstte çıkan sonuçlar arasında geçiyor bu başlık. Bence bu başlığın linkini kendilerine direk mail at.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.