Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1673. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33.916
Cevap
482
Favori
1.664.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16711672167316741675
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zBrave kullanıcısına yanıt
    Sonorous marka araştırın. Amazon vs sitelerde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woodpecker -- 29 Nisan 2024; 13:19:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12.500 TL'ye sıfır Samsung Q800B alınır mı sizce?

  • efekcr kullanıcısına yanıt

    alınır fiyat iyiymiş

  • Herkese merhabalar, 6 ay kadar önce şu modeli aldım:

    https://www.hepsiburada.com/aiwa-apx-790bt-bluetooth-plak-calar-pm-HBC00003MS2F7

    Pikap ve plaklardan çok anladığım söylenemez ama birkaç ayda bile baya bir şey öğrendim diyebilirim. :) Esas konumuz ise malumunuz, hoparlörler.

    Yıllardır kullandığım eski bir Creative 2+1 ses sistemim vardı, 3,5F to RCA dönüştürücü ile onu kullanmayı başardım. Ancak hoparlör eski ve çok berrak bir ses verdiği söylenemez. Biraz da sorunlu (ses ayar tuşu bozuldu bozulacak). O yüzden net bir ses alabileceğim, bas-tiz sorunu yaşatmayacak, çok abartı güçlü olması gerekmeyen bir hoparlör alayım dedim. Pikap salonda olduğu için belki soundbar alarak hem tv hem de pikap için kullanırım fikri de oluştu. Ancak pikaplar için genelde soundbar önerilmiyor gördüğüm kadarıyla.

    Ayrıca soundbar alacak olursam tv'ye optik kablo ile, pikaba ise bluetooth ile bağlayacağım. Bu da ses kalitesini olumsuz etkileyecektir sanıyorum. Zaten soundbarlarda RCA girişi gibi bir şey de bulunmuyor. Kablolu bağlayacak olsam bile yine dönüştürücü kullanmam gerekecek. Tüm bunları hesaba katınca analog kayıt için soundbar fazla mı dijital kalıyor acaba diye düşündürdü? :)

    Hoparlör alsam, onu da tv'de kullanabilir miyim, bilemedim. Alsam bile ne alacağımı da pek bilemedim açıkçası. Soundbar konusunda Samsung'un C450'si uygun göründü. Bir de TCL'in S643W'si olur gibi geldi.

    Son olarak kaba hoparlör ve kablo karmaşası yerine soundbar daha ideal bir çözüm gibi gelmişti açıkçası. Biraz da o yüzden soundbar düşünmüştüm.

    Siz ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mamad kullanıcısına yanıt

    Var soundbarlarda aux girişi özellikle samsungun giriş modeli c-450de var optikten tvyi auxtan plağı bağlayabilirsiniz ama stereo ses performansı sizi ne kadar tatmin eder soundbarların fonksiyonu bu değil çünkü








  • mamad kullanıcısına yanıt

    Bt ozellikle referans monitor hioparlorler var. Bunlara pikabi yine rca dan girip, tv'yi ise hdmi(tabi bu cok az midelde var) ya da bt'den baglayabilirsiniz.

    Tabi is herzamanki gibi butceye dayanir ama elac markasinin guzel hdmi girisi referans monitorleri uygun olabilir. 15-20.000 tl arasidir civari olur.

    Soundbar pikap ile eselecek son urun ama zaten aldiginiz pikapin da cok analog oldugu soylenemez. Gercek pikap sesi icin phono kati olan bir amfiye ya da avr'ye ihtiyaciniz var ki pikap da bunu desteklemeli. Soundbari bu asamada asil eleme sebebimiz ise stereoya degil sinemaya uygun cihazlar olmasi.


    Saygilarimla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 29 Nisan 2024; 16:39:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt

    mayıs ortası gibi gelir mi bende alma arefesindeyim gerçekten 990c ye 35 verip D 'nin 38 binle falan ön siparişe açarlarsa yıkım olur. bir 15-20 gün daha bekleyeceğiz anlaşılan.

  • brifing B kullanıcısına yanıt
    Vala piyasaları duruma göre ama bana nedense 41,990 tl gibi bir rakama çıkaracaklar gibi geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsungun son güncellemesinde problem olduğunda bahsedilmiş önceki mesajlarda. Q990C kurulumum yeni yapıldı. Ancak araştırdığım kadarıyla sanırım sadece USB ile yapılabilen bir güncellemesi de mevcut. Bu durumda korkulan ya da yapılması tavsiye edilmeyen güncelleme hangisidir acaba?

  • zBrave kullanıcısına yanıt
    Problem soundbar güncellemesi kaynaklı değildi. Tv için yayınlanan 1402 kodlu güncellemede problem vardı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatih_h kullanıcısına yanıt
    Bu bahsedilen sorun konuşma seslerinin bir anda kısılması ve kumanda ile bir kademe bile arttırarak tekrar eski haline gelmesi mi? Bir kaç gündür böyle bir sorun var bende , cihaz 800c tv Samsung s90c

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    1 sn belki daha az bir süre sesin kesilip kendi kendine tekrar gelmesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • efekcr kullanıcısına yanıt

    bu fiyata satışa açık mı hocam, mahzuru yoksa nerde?


    d.atmos destekleyen orta yollu uygun bir soundbar arıyorum da, başka bilgisi olan varsa öneri alabilirim, teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a z i z -- 29 Nisan 2024; 23:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a z i z kullanıcısına yanıt
    Sarı sitede İzmit'te bir satıcı var hocam 12 bin civarina veriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @sadays


    Teşekkür ederim. Pikap ve TV salonun farklı köşelerinde olduğu için soundbar'ı TV önüne/yanına koyarım, optik kablo ile TV'ye bağlarım, bluetooth ile pikap'a bağlarım diyordum. Ama çok da matah bir şey değilmiş gördüğüm kadarıyla.



    @eiskent


    Bu pikap'ın içeriğini çok bilemesem de pre-amfi, bluetooth gibi özellikler var. Pre-amfi kapatılabiliyor. Amfi alıp işi iyice büyütmek de istemedim açıkçası. Referans monitör konusundan hiç haberim yoktu. Açıkçası öncelikli amacım pikaptan olabildiğince yüksek kalitede ses alabilmek. TV'nin sesinden pek şikayetim yok. Öyle matah bir şey değil ama belli modlarla yeterli netlik ve ses yüksekliği sunuyor. Yani TV'ye soundbar bağlamak işin şerbeti gibi bir şey, boş durmasın hesabı. 


    Bilgi için teşekkür ederim. Şu referans monitör konusuna bakıyorum şimdi. Ama o da detaya girecek gibi. Yine bir amfi ve uyumluluk mevzuları var gördüğüm kadarıyla. En sonunda hi-fi işine bulaşmam inşallah. 





  • mamad kullanıcısına yanıt

    Acikcasi pikap alip, ses dunyasindan uzak kalmak mumkun degil. Zaten naylon bir plakin igne uzerinden verdigi ciliz sesi yukseltmek icin her zaman bir amfi ihtiyaci olmustur. Sizin kullandiginiz cihazlarin icinde bu sesi yukselten bir islemci ya da anfi oldugu icin basit baglantilarla bir ses cihazina baglanabiliyor. Ancak nostaljik bir keyif almak icin ignenin aldigi sesi phono kati olan bir anfi islemeli.

    Dect sistem pikaplar biraz pazarlama ve nostalji severleri kandirmaya yonelik urunler aslinda. Eskiden bir muzim setinin basit bir kati iken simdi on binlerce liraya satilan dectler, balans ayarlari, donus hizlari, ignenin hassasiyeti derken garip ve bambaska bir dunya karsimiza cikiyor ama alinan ciktiya deger mi bence hayir.

    Sonuc olarak biz kaset ve cd'leri plaktan daha kaliteli ses verebiliyorlr diye tercih ettik. Hatta arada tutulmayan baska medyalar da oldu. Sirf daha kaliteli ve net ses icin kayit sistemleri, cihazlari dijitale donerek onlarca kanaldan onlarca detay ses kaydi yapti.

    Simdi bu dijital kayitla yapilmis albumleri plaga kaydedip analog ve akustik hayali kurduruyorlar. Gercek plaktan citir citir gelen sesler olmali, arkada bir hisirti olmal, iki sarki arasinda bu hisirti devam etmeli ama bunlari zaten duymak istemedigimiz icin stream da bile kayipsizlar, 24 bit sesler havada ucusuyor.

    Basa donersek eger plak nostaljiai yapilacaksa 76-80 yillari arasinda cikan bir alman muzik seti ve onun parcasi olan dual pikapli modellerden alinmasi en guzel metoddur. Grundig, telefunken ve nadir de olsa philips gibi ustten kapakli, onde buyuk bir ragyo ekrani olan cihazlara, yine 70-85 yillari arasinda kaydedilmis A/A/A yani tamamen analog kayitli plaklari alarak dinlemek nostaljiyi yasmanin en dogru yolu.

    Hatta biraz ileri gideyim dect sistem devasa sony/panasonic/technics sistemlerde bile plagin analog sesini bulamazsiniz. Hoparlorlerin kucuk, cikis gucunun Rms olcumlenmedigi gercek 30-40w civari sistemlerde dinlemek daha cok zevk verir ama bakimi,ignes derken yine masraf olur tabi.


    ORnek bir model (Orjinal hoparloru yokse 1 tl bile etmezler)


    https://www.sahibinden.com/s/0bU7cW2C


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung Q800B soundbar satın aldım ve Grundig Google TV'm var. eARC HDMI üzerinden (kablo cihaz içinden çıkan kablo) cihazı TV'ye bağladım. TV izlerken ses aniden gidiyor, kendi kendine TV speakera geçiyor veya hem TV'den hem de soundbardan hiç ses gelmiyor. Soundbar kumandası bir şekilde TV kumandası ile senkron olmaya çalışıyor sanki. TV ekranında ses çubuğu ara ara Android ses çubuğu yerine + ve - olarak değişik bir görselde görünüyor. Soundbar üzerinde D.IN yazısı çıkıp duruyor...


    SmartThings üzerinden cihazı son sürüme güncelledim yine faydasız, düzelmedi.


    Cihazı yeni aldığım için yaklaşık bir saat test edebildim bugün tekrar deneyeceğim.


    Bir de diyelim ki ben soundbarı kapatıp TV hoparlöründen ses almak istiyorum; İlla ki HDMI kablodan mı sökmem gerekiyor? Çünkü soundbarı kapattığımda TV'den hiç ses gelmedi.





  • efekcr kullanıcısına yanıt
    Televizyondan ses çıkışını seçebilirsiniz. Soundbar yerine tvyi seçerseniz ses tvden gelir.
    Kopma sorununu bilemiyorum. Olmaması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt
    eARC diye bir ayar var otomatik ve kapalı seçenekli. Kapalıyı mı seçmem lazım her defasında? Akşam eve gittiğimde bir sıfırlamayı deneyeyim. Bu cihazlarda hard reset nasıl yapılıyor bilginiz var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efekcr kullanıcısına yanıt

    HDMI kablo veya soketlerin birinde temassızlık olabilir. Farklı bir HDMI kablo ile deneyebilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 16711672167316741675
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.