Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1655. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maliye72 , barbaros023 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.564
Cevap
471
Favori
1.652.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 16531654165516561657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Cikarmadim onu cikarip herseyi kapatip hdmi arc i baglayip tv yi acip soundbar la eslestirip ondan sonra mi ps5 i takayim
  • lostangel kullanıcısına yanıt

    Tv niz 120hz değilse ps5 ide soundbar hdmi ına bağlayın

  • lostangel kullanıcısına yanıt
    Bu arada subwoofer'ın fotoğrafta gözüken mevcut konumu ses verimi adına uygun değil. Ses dalgaları o dar alan içinde boğulur. Tavsiye edilen subwoofer'ın perdeli yüzünün açık bir alana bakmasıdır. Ses verimi adına TV'nin yanında bulunmasınında bir zarureti yok, kablosuz olduğu için uygun herhangi bir yere taşıyabilirsiniz.
  • cce kullanıcısına yanıt
    TV 144Hz :(
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Onu arkaya koseye alicam zaten oncelikli sorunum bu ses acma kapama problemi olduğundan odaklanamadim hic
  • Hw-s800b ile q700c dan hangisi daha iyi

  • lostangel kullanıcısına yanıt
    Bu durumda ps5 i soundbarın hdm2 sine bağlayabilirsiniz
  • cce kullanıcısına yanıt
    Soundbar in hdmi2 si 120hz destekliyormu
  • cce kullanıcısına yanıt

    Soundbara ps5 i bağlayınca görüntüyü tvye soundbarmı gönderiyor?

  • barbaros023 B kullanıcısına yanıt
    Evet
  • lostangel kullanıcısına yanıt
    Hayır desteklemiyor, tv nizde desteklemiyor.ps5 kullanmıyorum ancak şu an sanırım çok az otunda 120 hz var,belkide hiç yok
  • cce kullanıcısına yanıt
    Hayir benim tv 3 portta 120hz 1 port ta 144 hz destekliyor, oyuncu televizyonu diye geciyor zaten tcl c745 modeli
  • lostangel kullanıcısına yanıt
    E o zaman tv ye takın ps5 i
  • bilbar B kullanıcısına yanıt
    700c biraz daha iyi ve pahalı gibi.ikisi arasında kaldıysanız hangisi ucuzsa onu alın
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    SONY için ne düşünüyordur kimbilir...

  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim sorunu buldum PS5 in hdmi girisini taktigim anda TV nin kumandasi ile ses acma kapama gidiyor, onu cikarinca geri geliyor, belli ki bir uyumsuzluk var, ya 120hz den feragat edicem yada PS5 oynayacagimda hdmi kablosunu takicam garip bi durum, bir de smartthings tamamen gitti cok guzel bagliydi nasil bozduysam artik duzeltemiyorum 😔 Ne zormus bunu kurmak bu kadar uğraşmamaliydim sanki ne bileyim bi icime sinipte keyfini cikaramadim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayaydin

    Christopher Nolan filmlerinde Dolby Atmos kullanmıyor, DTS'cidir (Klasik İngiliz inatçılığı 😃). Bu yüzden Nolan'ın Oppenheimer, Interstaller, Tenet, The Dark Knight (Kara Şövalye), Inception gibi şaheserlerini Atmos'lu bulamazsınız:
    https://www.techradar.com/streaming/entertainment/oppenheimer-is-coming-to-streaming-at-the-end-of-november-but-heres-why-im-buying-it-on-4k-blu-ray-instead

    Tenet demiş iken Moskova'daki saldırı ile özdeşleştirilen Tenet'in girişindeki konser baskın sahnesinde ses ve efektler çok etkili kullanılmış. Sırf bu sahne için arşivimde tutyordum. İzlememiş olan varsa mutlaka izlemeli (Film bilim-kurgu olup çok ilgi duyduğum zamanın evrilmesi ile ilgili, beyin yakmalık 😃)

    Ek bilgi:
    İndirmelerinizi filmin MediaInfo bilgilerininde konulduğu sitelerden yapmanızı tavsiye ederim. Çoğunlukla filmler çift ses dosyalı olup biri DTS ise diğeri Dolby olmaktadır.
    Zaten sevmezdim tenetten sonra yemin ettim bi daha nolan filmi izlemeyeceğim diye




  • lostangel kullanıcısına yanıt
    120 hz konusunu çok kafanıza takmayın. 4K, Dolby Vision, 10bit, BT.2020 (REC.2020) Renk Uzayı, 4.4.2 ve üstü kroma alt örnekleme, Ray Tracing, ALLM, FreeSync, VRR, anlık oyun yanıtı gibi ekstra diğer özelliklerden bir kaçının beraber kullanımı söz konusu olunca 120 hz yalan oluyor. 120 hz destekli oyun sayısıda sınırlı zaten. 60 hz'e alıp soundbarın HDMI in girişe bağlayın kafanız rahat etsin. Hem bu bağlantı türü ile PS5'ten DTS:X dahil DTS ile kodlanmış sesleride alabilirsiniz artık. TV ve PS5'e güncelleme geldikçe tekrar HDMI-CEC kontrollerini yaparsınız 👍🏻...
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Pekçok kişi Tenet'i beğenmemiş olsada ben beğendim, belki zaman kavramını irdeleyen filmler ilgimi çektiğindendir. Bende Oppenheimer'ı çok beğenmedim. Gereksiz uzun olmuş, Oppenheimer atom altı parçacıklara kafa yorarken daha güzel görsellikler kullanılabilirdi mesela.

    Ben Inception (2010) filmine hayrandım, taki güzel sanatlar çizgi film animasyon öğrencisi kızım Paprika (2006) filminden bahsedip Nolan'ın bu filmi çaldığını söyleyene kadar. Paprika'yı izlediğimde hak verdim. Çizgi film animasyon severlere özellikle tavsiye ederim:
    https://www.imdb.com/title/tt0851578/

    Forumdada bu konu ile ilgili zamanında bir başlık açılmış:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/42136914




  • Ben de Tenet'i cok begenmedim. Belki bir daha seyretmek gerekiyor. Buvtarz filmlere cok konsantre olmak ve detaylari kacirmamak lazim. Ev ortaminda bu cok olmuyor. Ben de eskisi gibi soluksuz film izleyemiyorum artik.


    Tabi bir de filmler uzayinca gercekten zorlasiyor. Simdi apple tv'den satin alip openhimer'i izleyeyim diyorum ama her hafta 3 saat uzun diyerek erteliyorum. Oscara aday filmler sanirim her bir duyguyu ani aktarmak icin zaman kisiti yapmamayi tercih ediyor.

    Rn son seyrettigim en uzun film, @sadays ustadin sesler cok guzel diye onerdigi RRR isimli Hint filmiydi. Ses guzel evet derken 3 saatlik filmi seyrettim, Hint sinemasina bakis acim degisti:)


    Saygilarimla.

  • 
Sayfa: önceki 16531654165516561657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.