Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: the turk Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.919
Cevap
482
Favori
1.664.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mentalform


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arslan Mustafa

    Merhaba arkadaşlar şunlardan hangisi benim işimi görür ,standart tv kullanıcısıyım temiz berrek çok yüksek olmayan ses beklentim var.

    Sony HT-CT-80 :https://urun.n11.com/soundbar/sony-ht-ct80-21ch-soundbar-P194932041


    Phılıps HTL-1193B :http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_ph%C4%B1l%C4%B1ps-htl1193b-98-5-0-kanal-soundbar-1177932.html

    Vestel SBA 300 :https://www.vestel.com.tr/desibel-sba300-soundbar-ev-sinema-sistemi



    3 ünü de test etme şansım oldu phil harika bir berraklığa sahip sony de güzel bir sounda sahip açıkcası vesteli de fiyatına göre beğenmiştim sıralamam gerekirse phil sony ve vestel bana kalsa kesinlikle phil alırdım.

    Teşekkürler hocam Çok yardımcı oldunuz.

    Çoğu elektronik cihazı Sony ürünler kullanırım bunu da aslında Sony alacaktım ama sonra yurdumuzun ürünü olsun dedim Vestele baktım.

    Sonra aklıma THY'nin miles shop mağazası aklıma geldi ve sadece bana uygun Philips gördüm ve seçenekler arasına onuda aldım çünkü hediye miller ile alacağım para ödemeyeceğim.

    Para ödesem Sony olurdu büyük ihtimalle tercihim.

    İnşaallah pazartesi Philips olanı sipariş vereceğim.

    Çok teşekkürler bilgilendirme için içimi rahatlattınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serpil13

    Tekradan iyi akşamlar;

    Biraz uzun bir yazı oluyor ama umarım araştırma yapan arkdaşlara faydalı olur umuduyla yazıyorum,sıkılanlar olursa şimdiden kusura bakmasınlar:)

    Philips fidelio ların hepsini incelerken çok beğendim. Fidelio b1’in dahi çok güçlü ve temiz bir sesi var.Çevresel şekilde(360 derece) ses veriyor,iş yerlerinde kullanmak için uygun olabilir.Fidelio E6 bir soundbar sayılmaz ama açıkçası bir ara ona meyillendim,tasarımı çok şık.Ahşap subwoofer, deri tutma aksamları, ayrılan uydu hoparlörler ve güçlü basa sahip.Cihazın ses rengini beğendim,fakat yüksek fiyat ve evdeki yaramaz çocuk etkisiyle ondan vazgeçtim.Ama almak isteyenlere ciddi tavsiye ederim.

    Philips b5 ‘e gelince her konuda çok hoşuma giden bir cihaz oldu.çok temiz bir sesi var.Bas konusunda kusursuz değildi ama ayrılabilen hoparlörleri ile çok işlevsel bir cihaz olmuş.Sadece ayrılan hoparlörlerin şarjının yaklaşık 2 saat dayanması ve cihaz üzerinde bluetooth tuşunun olmayışı,her işlemin yalnızca kumandadan yapılabilmesi cihazın küçük kusurları ! Fiyat olarak yüksek bir cihaz, fiyatını en uygun n11 de 2500 tl ye buldum.Black friday sırasında trendyolda 2200 tl ye düştü ama birkaç günlük indirim sırasında karar veremedim ve indirimi bitti.

    Artık tam fidelio b5 e karar vermişken media markt da harman kardon sabre sb 35 i gördüm.Teşhir ürünü olduğundan dolayı 1999 tl etiket fiyatı vardı.(Normal fiyatının 4500 tl skalasında olduğunu bildiğim için şaşırdım ve hemen balıklama atladım) Cihazı denememle birlikte sesinin berraklığına bayıldım. Çok önceden denediğim sonos playbar veya bose 300 e yakın bir temizlik hissettirdi.Bas konusuna gelince; gereksiz gümbürtüden uzak, çoğu sounbara göre çok daha doygun bir bası var...Tasarımına gelince şu ana kadar gördüğüm en yakışıklı soundbarlardan biri. Biraz laf olsun diye reyon görevlesine en son ne olur dedim, 100 tl daha almayız dedi:) Ben açıkçası şok oldum.belki bilen arkadaşlar vardır ama mediamarkt da etikette yazan fiyattan bir indirim daha olabiliyormuş:) Sonuç olarak 1899 tl ye harman kardon u kaptım:)

    ( indirim olayının detayına gelirsem o üründe ne kadar daha indirim olabileceğine bilgisayara girip sistemden bakıyorlar ve ona göre söylüyorlar,yani reyon görevlisinin kafasına göre yaptığı bir şey değil! Hatta tüm mağazanın bir indrim kotası oluyormuş,ay sonuna doğru daha önce verdiği indirimi sistem kota dolduğu için vermeyebiliyor)



    Şimdi Sabre sb35 i anlatamam gerekirse; spotify dan müzik dinlemek çok keyifli hale geldi, bluray filmlerde çok iyi performansı var.Evde neredeyse sinema solununda hissettiğim doygun baslı temiz sesi alıyorum.Hatta sesini azıcık açtığımda kızım odadan korkuyorum diyerek kaçıyor:)) Digitürk yayınlarında ve Netflix kullanımımda tv nin sesinden kesinlikle iyi ama o kadar da hayal ettiğim gibi değil, o eninde sonunda o bir soundbar:) Bunları kesinlikle surround sistemlerle kıyaslamamak gerek ben bunu anladım.(( Bazen fidelio b5 alsaydım o eksikliği bastırır mıydı diye düşünüyorum! Ama aradaki 600 tl fark beni yine rahatlatıyor:))) Özet olarak ben bu cihaza 1000 $ verseydim ki gerçek fiyatı o, biraz üzülebilirdim! Ama şu anda halimden çok mutluyum.Tek eksisi micro hdmi ile çalısıyor,evde onlarca kablo varken yeni kablolar almak zorunda kaldım.Bir de ciddi anlamda uzun bir soundbar, benim tvim 55 inch onunla çok uyumlu oldu ama küçük tvlerle beraber komik durur. (Hatta o kadar heybetli ki tv yi sehpadan alıp duvara asmak zorunda kaldım.Çünkü tv nin altını yaklaşık 2 parmak kalınlığında kapattı....)



    Bu kadar uzun yazımın özü arkadaşlar ,ürünleri bir şekilde mağazalarda bulup deneyin , kesinlikle denemeden almayın.Ülkemizde ne yazık ki bu bir lüks, ürünler heryerde kolayca bulanamıyor ve fiyatları gerçekten yüksek.Sadece tavsiye ile almanız sizde hayalkırıklığı yaratabilir.Ve yine söylüyorum Soundbarlardan beklentinizi çok çok üst noktaya taşımayın.Bu cihazlar bence tam olarak ne istediğini bilen müşteriler için tasarlanmış.Ben soundbar aldığıma çok memnumum, umarım herkes de istediği cihaza kavuşur

    Sevgiler, saygılar

    Ben biraz arastirma yaptim ve sizin denediginiz cihazlar arasinda kaldim.



    Sonos playbar cok ovulmus fakar sadece optik girisi var. Arc girisi yok. Optik hdmidaki tum formatlari desteklemiyor diye biliyoeum. Ben blueray film izlemedigim icin desteklemedigi formatlar benim 4k mkv dosyali filmlerimde bir eksiklik yaratir mi kestiremiyorum.



    Bose soundtouch 300 yine guzel arc girisi de var fakat arc girisi kisa sure icerisinde samsung tv lerde bozuluyormus. Bose buna care de uretmemis. Benim tv sony acaba bende de sorun olur mu diye cesaret edemiyorum. Bozulsa optik girise kalacagim ve bose almamin bi anlami kalmayacak. Uzerine 1000tl de daha fazla odeyecegim.



    Harman kardon sb35 su anda sorunsuz gozkuyor fakat 3 yil oncesinin modeli olmasi da beni dusunduruyor. Extra sub sahibi olmasi ve masa uzerine koyabilecek olmam ayri bir arti fakat bose dan biraz daha sesini az begenmissiniz. Bu da beni dusundurdu.



    Garip sekilde amazonda hk 1000$, sonos ve bose sub olmadan 700$. Oysa tr de hk hepsinden ucuz(4000tl) sonos (4500tl) bose en pahalisi (5500tl).



    Evde cocuk oldugu icin sub olmayan olsada masa uzerinde cok yer kaplamayacak, tv izlemek, bluetooth rock muzik dinlemek ve diskten 4k film icin tavsiyeleriniz neler olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi akşamlar,

    Bence standart bir kullanıcıyı; Sonos playbar, bose soundtouch 300, harman kardon sabre sb35 , bu 3 seçenek de çok rahat memnun eder.3 ün de sesi çok temiz ve net.İçlerinde belki markaya sempatimden ,belki de ses renginden ben en çok bose u beğendim diyebilirim ama 3 ünü peşpeşe dinlemedim.Peş peşe dinlemiş olsam belki farklı yorumlardım. Çünkü insanın o anki ruh durumu bile ses konusunda biraz farklı hissettiriyor.

    Türkiye pazarında fiyat performans olarak bakınca dediğiniz gibi en mantıklısı bana da harman kardon geliyor.Bence Harman kardon un Subwooferının oluşu cihaza güzel bir artı katıyor. Benim de 2 yaşında bir kızım var .ilk başta ben de sizin dediğiniz mantıkla subwoofer olmayan cihazlarla ilgilendim.Fakat kaliteli bir subwoofer gereksiz gürültü yapmadan sesin altını çok güzel doldurduğunu gördüm.İyiki de subwooferlı model tercih etmişim,normalde rahatsız etmiyor ve film izlerken de çok keyif veriyor.3-4 yıllık bir model haklısınız, (ve fiyatı bence o yüzden düşme eğiliminde.Ben cihazı alırken yurtdışı internet sitesinde indirim vardı ve 600$ dan satılıyordu, şimdi fiyatı arttı ama tekrardan düşebilir!) ama modelin eski oluşunun kullanımda bir dezavantajını görmedim

    Diğerlerine gelirsek;



    Sonos için dediğiniz gibi internette oldukça methiyeler düzülmüş.Güzel bir cihaz.İleride yanına başka hoparlörler alarak upgrade etmek ve çok odalı bir ses sistemine dönüştürmek mümkün ama tüm o ürünlerin Türkiye fiyatı bence gereksiz yüksek.Ben o yüzden sonos için hiç ciddi düşünmedim.



    Bose için dediğim gibi çok beğendim, fakat onun da fiyatı yurtdışına oranla çok yüksek. O farka değer mi bilmem! En güzeli dinleyip kendinizin karar vermesi...



    Bir de bunların yanında Dali Cubic One ı çok merak ediyordum ama bir türlü deneyemedim. Fırsatınız olursa onu da inceleyebilirsiniz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar
    Sistem değişmiş galiba, cep telefonum onaylanmadığı için size pm gönderemedim Yurt dışında bulunduğumdan dolayı sms kodu alamadım onaylamak için.

    Benim aldığım ürün eve gitti lakin henüz ben görmedim ve kurulum yapmadım. Anladığım kadarı ile tv nizde optik çıkış yok bunun yerine, koaksiyel audio çıkış ve girişleri kullanabilirsiniz. Hani şu renkli kablo olan kırmızı ve beyaz iki tarafıda aynı, ismi çoğunlukla tos fiş olarak geçer. Örnek olarak şu linkteki ürünhttps://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/2rca-2rca-kablo-12mt-P173934687
    Tv nizde bu çıkışlardan muhakkak vardır ve gayet güzel bi şekilde ses sağlar.

    Ben hazırda evimde kurulu sistemi bu şekilde kullanıyorum.




  • Philips htl 5140 tavsiye ederim çok çok iyi bir sinema performansı var müzik performansı da iyi. samsung k551'den sonra çok iyi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyozgurluk

    Philips htl 5140 tavsiye ederim çok çok iyi bir sinema performansı var müzik performansı da iyi. samsung k551'den sonra çok iyi oldu.

    Vay htl5140 aldınız demek philips hastalığı sizede bulaştı artık uyarayım :) fidelio b5 aldım ama 5140 ın yeri başka 2+1 lerin kralıdır tüm fiyat segmentlerinde hemde zaten bar+sub kombibasyonlarda 5+1 olanlarda olsa bu tuzağa düşmeyin hepsi aynıdır ses yayılımında önemli olan ses kalitesi ve dinamikliğidir örneğin sizde k551 vardı 3+1 konuşma sesi güya daha netmiş ama çok suniydi atmosfere ait durmuyordu nasıl 2+1 philips in konuşma sesi k551 e göre bir yorumlar mısınız sizde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    Hastalık değil de sadece mrak ettiğim için aldım. ir de aynı fiyat olunca samsungla denemek gerekti. 5+1 derken soundbarlardakini kastediyorsunuz değil mi? Soundbarlarda 7+1 de vardı galiba.
    Dinamiklik olarak kesinlikle philips önde. Basslar daha derin. Surroundu oldukça başarılı samsungdan önde ama samsungtaki diyalogları tam hatırlayamadım şimdi o yüzden mukayese edemiyorum. Ama samsungdan başarılı bir model 5140. Geçişe kesinlikle değdi. Bir de şunu diyeyim müzik kalitesi sanırım benzer galiba.
  • Arkadaslar Merhaba,


    Sounda bar mı yoksa avr artı 5+1 mi inanılmaz kararsızım.

    Kucuk bir odam var. Aslında 19m2 ama yarım bir duvar var odanın köşesinde. O duvara projeksiyon yansıtıp film izlemek istiyorum 3.5metreden. Aslında tekniken odanın 10m2 lik bi köşesindeyim. Soundbar düşündüm ilk önce ama daha sonra sağ ve solunda duvar olması kaliteli bir ses çıkışı almasını sağlar diye bir yorum okudum ve bende sağında duvar ama solu boşluk açık amerikan mutfağa gidiyor. 500euro gibi bir bütçem var. Su linkte avr hoparlor birlikte gordum. Ayrı ayrı seçme derdinden kurtarır benim gibi kararsız adamı ;) ama iyi midir bilemedim. yoksa güzel bir soundbar mı almalıyım yamaha 207 veya 306 gibi birşey mi? Niyeyse yamaha da kitlendim. Birkaç arkadaş en iyisi demiş. Pek anlamıyorum, varsa tavsiyeniz açığım. Tek amacım güze kaliteli film izlemek.

    https://www.amazon.de/Yamaha-apkyht4940eubl-Home-Cinema-Schwarz/dp/B071SFT5CV/ref=pd_sbs_504_21?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=QFXJVCR0YYDDJZJYDGAF

    Dipnot :Yurtdışında yaşıyorum ve amazon da çalışıyorum ve amazonun sattığı ürünlere %10indirimim var :)

    Çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhancelil -- 25 Aralık 2017; 11:17:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar teknosadan hediye çekim var ve bitim günü dolmasına az kaldı . SAMSUNG HW-MS750/TK ve PHILIPS FIDELIO B1 5.1 arasında kaldım ve acele karar vermem lazım . Hangisini tercih etmeliyim ?
  • orhancelil O kullanıcısına yanıt
    Ben de Yamahacıyım..

    Bu model veya benzerini ben de aldım İstanbuldan ama sonradan Müzik deyince dediler bunla sinema izlersin..O zaman iptal etmiştim..

    Sizin küçük alan için yeterli gibi, Sinema izlenir, soundbardan daha gercekçi 5.1 ses verir..Zira fiziki 5.1 haporlor var..

    Ama ses isizi tatmin edermi dinlemeden zor..Çok Bass seven biri iseniz BASS modulu az gelebilir..BAss sevmeyen biri iseniz BASS fazla gelebilir..Değişik kıstaslar var

    Amozon ve Avrupada iade konusunda sorun yok sanırım alın dinleyin..Begeneceğinizi tahmin ediyorum olmazsa iade eder sounbar alırsınız..

    Yamaha YAS 306 veya YSP 1600 var Wifi özellikli ama bu YHT 4940 ta Sinema sistemi olarak kullanılabilir..

    **Çok Pahalı Yamaha AVR ler ile kıyaslamayın, sadece AVR ler 2000 Türk Lirası seviyesinde, bunun haporlorü kablosu vs var, zor ve pahalı iş büyük mekan ister

    Ben Yamaha YAS 105 aldım en basiti Ama benim 10-15 m2 odada çok bile (dinleme mesefaesi olarak) geliyor sesi :) tercihler farklı, ama Yamaha kaliteli ürün yapar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Aralık 2017; 19:34:42 >




  • çok teşekkürler cevap için. Sanırım dediğiniz gibi 5+1 daha mantıklı olacak ona karar verdim. Çok pahalı değil biraz daha giriş seviye AVR araştıracağım. Ama hoparlör için kararsızım hala, sadece film kullanımı için Magnat 802 kule mi alsam 2 tane önce ? Oda küçük olduğu için direk 5+1 sistem yerine ilk önce 2 hoparlör yeterli olup olmadığına baksam sonra arkaları alsam çok saçma bir hareket yapmış olur muyum ?

    Magnat 802'ler çok iyi değilse başka ne öneririsiniz ?

    Crono veya Klipsch markaları ile ilgili bilginiz var mıdır, aşağıdaki 2 ürünü görmüştüm forumda mesela.

    https://www.amazon.de/Klipsch-R-15M-Lautsprecher-Farbe-schwarz/dp/B00LMF41IY/ref=lp_2805051031_1_11?srs=2805051031&ie=UTF8&qid=1512827577&sr=8-11&tag=donanimhaber-21&language=tr_TR

    https://www.amazon.de/dp/B0012A259Q/ref=cm_wl_huc_continue

    Bu şekilde çiftli alıp, sonrasında sonuçta diğer parçaları ekleyerek olaya devam edebilirim diye düşünüyorum ? Projeksiyon + ekran + avr + hoparlor derken butceyi aştım. O yüzden de önce sadece çift hoparlör ile başlayayım diyorum :)




  • orhancelil O kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sinema sistemi işine girerseniz çıkamazsınız..İkinci el bir Yamaha veya yenilerden model bakmanız lazım

    RXV481,581,681..gibi modeller (Wifili , İnternet özellikli vs)

    AVR aldınız kolay ama haporlor işi zor kısım..

    Ben şahsen Ön Kule 2 adet ile sinema/müzik kullanın derim..Zamanla sag sol arkalar alınabilir ama küçük mekanda 2/3 yollu Kule Haporlorünüz iyi ise ses sizi tatmin eder..

    Dali ikon mk2 tavsiye ediliyor mesela..(stero)

    Magnat 1001 gibi seriler var...(sinema)

    Elac..

    haporlor işinin ucu bucagı yok, size maliyet çok olur

    **Haporlorde Hava portu önde olanlara bakın, arkada olanlar duvardan uzak tutmak gerektiğinden mekan sıkıntısı ve seste bogulma yaşanabilir..

    **Küçük mekanda Kule riski olabilir Raf ta olur ama Kule gibi verim olmayabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 25 Aralık 2017; 20:31:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayancıklı

    Arkadaşlar teknosadan hediye çekim var ve bitim günü dolmasına az kaldı . SAMSUNG HW-MS750/TK ve PHILIPS FIDELIO B1 5.1 arasında kaldım ve acele karar vermem lazım . Hangisini tercih etmeliyim ?

    Kesinlikle fidelio b1 düşünme bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    Samsung ms751 yani gri olanindan kullaniyorum. Ben memnunum ama ikinci bir soundbar olarak kullandigim ve woofer istemedigimden. Eger yer musaitse ve evde tek kullanilacak soundbar varsa kablosuz bas secenegi olani tercih edilmeli.



    Saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da 2 adet kule çok çekici geliyor ama izleme alanım çok dar. Şöyle birşey.
    3.5den projeksiyon izlicem. Ve koyarsam yine 3.5 olucak max kule uzaklığı. Hatta biraz duvardan uzaklaştırsam 3m.

    Hala 2 kule önerir misiniz yoksa ? Hiç kuleye girme bookself tipi al 2 tane mi dersiniz ? Mesela Klipsch R 15m ler hoşuma gitti. Onlara bir sub ile mesela idare eder miyim ? Belki ilerde arkaya 2 surround duvara mount şeklinde. Güzel bir film keyfi tek amacım. Yoksa soundbar bu odaya daha mı iyi gider ?


    SOUNDBAR [ANA KONU]




  • orhancelil O kullanıcısına yanıt
    Resme göre Balkon pencere yazan köşelerde Kule olur siz de koltuğu alt köşeye çekerseniz..Ama şimdiki düzende Kuleler biraz fazla gelebilir..

    Bu Kaliteli bir Raf Haporlor yeter fazla bile..Raf demeyin, Bass/Tiz seviyesi kaliteli olanlar var ..

    Sub hiç düşünmeyin bu mesafede..

    Büyük Salon ortamlarında istediğiniz gibi yer değiştirerek uygun sesi sağlarsınız ama sizin mesafede bu zor..

    **İlk yolladığınız yamaha 5.1 set aslında bu mesafeye yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Aralık 2017; 12:30:35 >
  • çok teşekkürler hızlı mesaj için.

    Balkon tarafına alamam çünkü ekranı o tarafa koyamam. ancak ekranı aşağaya çekip koltuğu da balkonun önüne kapıyı açacak kadar koyabilirim. belki ozaman tower olabilir alt köşeye. Ama dediğiniz gibi şimdilik kulesiz başlayacağım 2 raf tipi alacağım bass/tiz seviyesi kaliteli olan. Sub da almayacağım. Sonrasında odanın alacağı son şekil ile kule veya ilk yolladığım şekilde bir 5+1 yapmaya karar vereceğim. (ilk gonderdiğim yamaha sanki çok basit geldi, Klipsch, Elac, Cantonları inceleyince. Madem kule alamıyorum bari daha ciddi raf tiplerine yöneleyim diye dusunup o yamahadan vazgeçtim)

    Çok teşekkürler tekrar
  • Maşallah yılların soundbar konusu 5+1 avr sistem danışma ve uygulama köşesi oldu ... Moderatörlerden rica ediyorum konu harici paylaşımlar silinsin, zaten milyon tane hi-fi, home-cinema başlıkları var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 28 Aralık 2017; 13:26:58 >
  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    Hocam Htl 5140 dan bir tık ustu soundbar ne olabilir mesela? Sadece merak ettiğim için sordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba çok övüyorlar diye Samsung m550 aldım, daha önce LG SJ6 vardı. Samsung bass çok az geldi. Tüm ayarlar sonda. bu normal mi? LG'de bası kısıyorduk samsungda ses gelmiyor doğru dürüst
  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.