Şimdi Ara

Sosyal Medya Mesajlaşması üzerinden sipariş projesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, iş arayış sürecim de her türlü şey ile uğraşıyorum :)

    Şuan bir bot yazılımı üzerinden facebook messenger dan kullanıcıların sipariş verebilmesi için bir proje hazırlıyorum da fikirlerinizi almak istedim. Bu proje olur mu? Ne kadar güvenli olur? Ne kadar kullanışlı olur gibi. Görüşleriniz benim için önemli istenirse kaynak kodlarını da bırakırım buraya sorun değil.

    Foruma hiç video yüklemedim ama video yükle seçeneğine tıklayınca herhangi birşey olmadı diye facebook profilimden gösteriyorum videoyu :https://www.facebook.com/YouMetMeAtAVeryStrangeTimeInMyLife/videos/10207858333230882/

    yasaksa kaldırabilirim ve bu konuyu forumun başka yerlerine de açabilir miyim?

    Teşekkürler.







  • Hocam guzel olur valla. Yalniz ilk siparis verecek kisi merhaba siparis vermek istiyorum yazmak zorunda kalmasa daha iyi olur. Digerleri gibi secenek ciksa ; siparis öneri şikayet vs vs. diye.

    Kredi karti bilgilerini nasil halletmeyi dusunuyorsun ? Aslinda mesajlasmayi kaydeden bir kod olsa onu asil siteye yonlendirip onlara gore siparisi hazirlasa daha iyi olur.

    Mesela musteri messengerdan peynirli buyuk boy istedi. Sonra konusma bitti ve kod cikti (normal bildigimiz kontor kart kodlari gibi) onu asil siteye kendisi yazdiginda siparisi otomatik hazirlansin ona sadece para odeme kismi kalsin veya bunu yonetici yapsin.

    Demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim guzel bir uygulama yapmissin hocam gelistir bunu ve alta yemek sepeti var diyen eleman arkadasinsa fazla muhattap olma bence onla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel fikir bence en azından uğraşıp bir şeyler geliştirmişsin ama günümüzde facebook'u aktif olarak kullanan çok fazla insan yoktur diye tahmin ediyorum. Çoğunluk twitter'da takılıyor ben dahil. Birde şöyle bir şey var insanların messenger üzerinden sipariş vericeklerini tahmin etmiyorum. Bunu twitter üzerinde yapsan çok işe yarar gibi.
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    :) o arkadaş hep öyle yapıyor zaten sorun değil, hocam aslında bot kullanıcadan öğreniyor mesela '' bir sipariş vermek istiyorum ile peynir pizza istiyorum '' u aynı algılıyor ;https://i.gyazo.com/ee6da0ba9da4d1eebab6ea11d052beeb.mp4

    Kredi kartı bilgileri için de Firma bilinirliği ve güvenliği çok önemli bununla birlikte bulunulan ortam, bilgisayarın güvenirliği gibi etkenler çok önemli, ilk aşamada kullanıcıya tek kullanmık ,firmanın kendisine verdiği, sistem de daha önce kayıtlı olup olmadığı önemli bu bilgiler bir nebze olayı kolaylaştırabiliyor zaten en büyük amaç işlemleri olabildiğince sade ve güvenli tutmak, daha önce sistem de kayıtlı olmaması durumunda ise bot kullanıcıya telefon numarasını sorarak ana havuza iletiyor ve ana havuz da ki görevliler kullanıcıyı arayıp teyit işlemleriyle birlikte bir kereye mahsus kredi kartı bilgilerini telefon bankacılığı sistemin deki gibi girmesini istiyor tabii ki ileri de başka bir kart kullanması veya kapı da ödeme yapmayı istemesi gibi durumlarda ek komutlar yerleştirmeyi planlıyorum.

    Yorumunuz için teşekkürler bir kaç firma ile görüştüm ana temayı ve fikri göstermek için belki biraz da destek isteyebilirim çoğundan geri dönüş alamadım ama bir kaç büyük firma görüşmeyi kabul etti ve randevulaşma imkanı elde ettim. Şimdi sunum hazırlıyorum :)

    tekrar teşekkürler iyi geceler




  • Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Öncelikle gecenin bu saatin de zaman ayırıp yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. Ben Facebook'un daha çok aktif kullanıldığını düşünüyorum pazar araştırması yaptığım süreçte Facebook'un kullanım oranı git gide arttığını gözlemledim Sosyal Medya ağı o kadar hızlı gelişiyor ki bir gün içerisin de her şey farklı bir yol izleyebiliyor belki 1 ay öncesine kadar 360 derece videolar ve fotoğraflar çok popüler hale geldi. Messenger kullanımı ile Facebook kullanımı aynı değil evet ama gelişen bu platformlar da yeniliğe açık olan büyük firmalar reklamlarını çok daha büyük kitlelere ulaştırabiliyorlar artık Sosyal Medya ismi geçen her şey insanların gözün de hemen bir ilgi uyandırıyor. Pazarlama ile Sosyal medya artık bir konu haline geldi Sosyal Medya'da pazarlamanın bir bölümü oldu. Kullanıcıları için en kolay, hızlı ve güvenli hizmeti sunan firmalar daha çok ön plana çıkmaya başladı ki benim de amacım bu hizmeti sunabilmek.

    Twitter da çok büyük bir ağ evet fakat oradaki kişilikler ve profiller bazen gerçeği yansıtmıyor olabilir Twitter'ın belki de amacı insanları söylemek istediklerini sunmak, Facebook ise Sosyal Medya kimliği oluşturmak gibi. İlk etapta Twitter'a entegre etmenin kolay olacağını düşünmüyorum ve kullanım olanığını olası spam ve sahtekarlıkların alabileceğini düşünüyorum.

    Kaynaklar :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10102994512539661&set=a.612287952871.2204760.4&type=3&theater
    http://tr.investing.com/equities/facebook-inc
    http://streetfightmag.com/2016/04/28/can-facebook-messenger-become-an-effective-local-marketing-platform/

    biraz konudan konuya atladım özür dilerim ama umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir :)




  • fpscan kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam seni hatta sayende bir şeyler öğrendim diyebilirim :) Yukarıda yazdıklarınıda okudum inşallah iyi bir firmayla anlaşırsın gönülden istiyorum bunu. Başarılar şimdiden
  • Görsel olursa iyi.diğer türlü sürekli sipariş veren belli standart menüsü olanların işine yarar sadece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.