Şimdi Ara

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni kanuna göre TR'de 1 Milyon üzerinde günlük erişim sağlayan sosyal medya uygulamaları ülkemizde temsilci bulundurmak zorunda.
    Bu durumda geriye dönük işlenen suçlar için de bir şeyler yapılabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • normalde yasalar geriye dönük işlemez.

    ama örneğin biri yasadışı bir tweet atmıştır. ama kimliği tespit edilemediği için ceza almamıştır..
    bu durumda yeni düzenleme ile tespit edilebilir ve eskiden attığı tweet için cezai işlem uygulanabilir. çünkü suçu zaten işlemişti, sadece kimliği henüz bulunamamıştı. bir cinayet zanlısının 2 yıl sonra bulunması gibi düşün.

    ancak yeni düzenleme sonrası twitter instagram "kullanıcı şartlartı değişti" diyip kullanıcılara onaylaması için bir bildirim ya da appstore'da güncelleme gönderecektir. eğer kullanıcı bunu onaylamazsa tespit edilemez ancak bu kişi de bu mecraları kullanamaz.

    tabii, instagram'ın twitter'ın vs. bunları kabul etme ihtimali imkansıza yakın. türkiyede bunu okey'lerlerlerse diğer ülkeler de bunu istemeye başlayabilir. bu da onlar için çok daha büyük bir prestij ve değer kaybı olur. çünkü bu yasa geçerse türkiye'de kimler ne sebeple ne sıklıkta tutuklanır sizin yorumunuza bırakıyorum. amerika'da bile facebook kullanıcı bilgilerini o kadar davaya rağmen paylaşmadı.

    gün sonunda ne olur bilemiyorum. ama youtube'da bir videoya dislike yapmanın sonuçlarının böyle olacağını kim bilebilirdi :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.