Şimdi Ara

sorun nerde olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bendeki sistem pentium 4 630 (3.0ghz) Asus P5GDC Pro ve Leadtek 6600 sorun şu ki herhangi bir oyun cpunun %50 sini kullansa garip bir performans düşüşü oluyo mesela mousenin imlecinin hareketi acaip yavaşlıyo mouseyi sağa sola oynatınca tekleyerek gidiyo imleç falan anlayamadım bir türlü problemi neden olabilir?



  • şöyle birşey de var 3dmark05 den 2158 3dmark skoru ve 4500 civarında cpu skoru alıyorum ama CPU test başladığı zaman aşağıdaki fps yazıları falan kare kare oluyor
  • sorunun tamamen sistemden kaynaklanıyor kardesim yane ya ram yada CPU dan (işlemciden ) bi ankartınıda kontrol edersen iyi olur..Eger mause usb den baglı ise usb de bu soruna neden olur en iyisi normal girişli bi mouse dene ..Kolay gelsin
  • bence şunlar olabilir:
    1-directx güncel değildir
    2-virüs tarzı bişiyler olabilir(bir anti-virüs ve spysearch işine yarayabilir)
    3-ram düşük veya hard-disk yavaştır
    4-parçalarının sürümleri güncel değildir.
  • mousede kesinlikle bir problem yok çünkü uygulamayı başlatana kadar herhangi bir problem yaşamıyorum uygulama başlayınca imleç aşırı yavaş gidiyor sağa sola Ram 1gb bios update en son sürüm yani herşey tamam yanlız şöyle garip bişey var biostan Vcore bakıyorum açılışta 1.408v diyor sonra windows açılınca Asus Probe Vcoreyi 1.44V gösteriyor Asus Prbe Vcoreyi 1.44 gösterdiği sırada cpu-z yi de açıyorum cpu-z voltageyi 1.560 civarlarında gösteriyor acaba anakart yanlış ölçtüğünden fazla voltaj mı gönderiyor böyle birşey olabilir mi?
  • diğer arkadaşa katılıyorum.. BEnce performans düşüklüğünün bir çok nedeni olur..
    Adımlarsak ;

    CPU nun aşırı ısınması ; Fanın doğru çalıştığını ve soğutmanın yeterli olduğunu kontrol etmelisin..

    Sistemdeki parçaların birbiri ile uyumsuz olması ; Donanım üreticisinin sağladığı kaynakları inceleyip clock hızlarının uyumunu kontrol edebilirsin Örnek (Anakartın CPU nun ve RAM ın )

    Bios Ayarlarının Farklı Olması ; Herhangi bir nedenle yanlış konfigure edilmiş olması olasılığı ile bios ayarlarnı kontrol edebilirsin..

    Direct X ; Sürüm güncelleyebilirsin..

    Sistemde Fazla Hafıza Kaplayan Artalan Uygulamaları ; İnternetten SPY programlar veya virüs bulaşma ihtimali ile ilgili olarak vereceğim program isimlerini kullanarak sistemi tarayıp bu programları deaktif edebilirsin.. (AntiVir www.antivir.com , System Mechanic , Ad-aware )

    E Tabi iş bunlarla çözülmezse bazı çözümler daha var :) basit görünsede bunları şimdilik denemende fayda görüyorum..




  • Aklıma bir sürü şey daha geliyor ama sen işletim sisteminin ne olduğunu yazmamışsın galiba.. Xp de Sistem Özelliklerinde PErformans Kısmı işine yarar bir de oradan bazı performans ayarları yap artalan programları v.s ama sende de 3.ghz işlemci varmış bunları hayli hayli aşması lazım.. Donanıma baktır abi sen en iyisi. birbiriyle uyumlumu veya ısınıyormu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.