Şimdi Ara

Sorun BIOS mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Bir kac seferdir zorla acilan (2-3 resetten sonra) masaustu bilgisayarim bugun hic acilmaz oldu..

    Reset olayi da soyle: Power tusuna basiyorum, bilgisayar calismaya basliyor, donanimda sorun olmadigina dair tek bip sesi de geliyor, klavye, fare ve monitore guc geliyor, monitorde "energy star" in logosunun gorundugu kisimda iken sistemde bulunan islemcinin turunu yaziyor ama ide yollariyla ilgili kisimda takilip kaliyor. Yani ide primay master, secondary master falan filan algilayip windowsa girmesi gerekirken en son islemciyi gosterip biraz bekledikten sonra otomatik olarak yeniden basliyor.

    Zorla acilma olayi, bu reset olayinin iki veya üç kere (bazen daha fazla) tekrarından sonra bilgisayarin ancak acilmasi seklinde gerceklesiyordu. Hatta bu sekilde acilip sistemi kullanirken durduk yerde restart atmasi seklinde de oluyordu.

    Cozum bulma arayislarim:
    Bugunku acilmama olayindan sonra kasayi soktum. tum parcalari temizleyip tozunu aldim hatta ses yapan power supply fanini sokup yaglama bile yaptim. Neyse bahaneyle kasayi da temizledim. Muhtemelen bu sorunun, bi parcanin tozlanmasindan kaynaklandigini dusundum. Ama bilgisayarin sessiz olarak calismasindan baska bisey degismedi.
    Ikinci asamada ariza oldugunu dusundum. Tek tek parcalari cikardim, her cikardigim parcadan sonra tekrar denedim yine olmadi. farkli ram taktim. olmadi.
    bios pilini cikardim yine olmadi.

    sizce sorun nerede? ben bulamadim.. sistem konfigurasyonu resmimin altindaki linkte var.







  • HardDiskinizin arızalı olabileceğini düşündünüz mü?
    IDE leri sayma sırasında takılıp kaldığını yazıyorsunuz, bu da bana HDD'inizin bozulmuş olabileceğini düşündürüyor.
  • tabiki dusundum.. tek tek cikarirken amacim arizali donanim varsa onu bulmakti.. hdd bozuk olsaydi onu cikardigimda second boot device olan cd-rom dan baslardi sistem ama oyle bisey gerceklesmedi..
  • Sorun donanımsal gibi gözükmüyor ozman..
    Format cd nizi takıp kurtarma konsolunda sistem dosyalarını yenilemeyi birde deneyin
  • çok ilginçtir..sorun kendiliginden duzeldi..sadece sunlari yaptim: tekrar sokup parcalamak icin kasayi yatırdım, bios chipinin uzerindeki yazilari bir kenara not ettim, orasina burasina baktim son bi kez daha bu vaziyetteyken bastim tusa...calisti. sadece bios ayarlarinin sifirlandigini bildiren bi yazi vardi..hayretler icinde yeniden baslatip bios ayarlarini yaptiktan sonra tekrar tekrar sistemi yeniden baslattim ama banamisin demedi meret...neyse yine de tesekkurler..
  • hardiskin arızalı bence profesyönel yardım al
  • hdd in arizali olma ihtimaline nereden variyorsunuz anlayamadim? anakart ve bios chipi ihtimali çok daha yuksek halbuki..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spid_erman -- 4 Mart 2008; 22:26:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.