Şimdi Ara

Soraya'yı taşlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soraya'yı taşlamak
    İFTİRA SONUCU RECM EDİLEN "SORAYA" VE RECM SIRASINDAKİ SON SÖZLERİ.... " Soraya 1951 yılında İran’da Kerman şehrinin 60 km mesafesinde bulunan (“Dağın ayağında” anlamına gelen) Kuhpayeh kasabasında dünyaya gelir. 13 yaşındayken birkaç inek, küçük bir arsa ve birkaç halı karşılığında 20 yaşındaki Ali ile evlendirilir. Soraya toplam 9 çocuk doğurur.

    İran’da 1979 yılında İslam devrimi ile herşey değişir. Ali Soraya’yı boşamak ister ve onu sağda solda kötüler. 14 yaşındaki bir kızdan etkilenen Ali, Soraya’yı boşamak için herşeyi göze almıştır. Ali ailesine nafaka ödememek ve Soraya’dan kurtulmak için karısının onu Haşim’le aldattığını ileriye sürer ve kısa süre içerisinde bunu küçük kasabada yayar. Soraya’nın babası Morteza Ramazani’de toplum baskısına boyun eğerek recm cezasını onaylar. Halk Soraya’nın üzerine yürüyerek onu meydana çıkartır ve olanlar olur

    Soraya’nın son sözleri sorulduğunda verdiği yanıt şu: “Bunu nasıl yapabilirsiniz? Sizler benim dostum, arkadaşlarımsınız. Birlikte aynı sofraya oturduk, aynı yemekten yedik. Sen benim babamdın, sizler benim oğullarımdınız, sen benim kocamdın! Bunu bana nasıl yapabildiniz? Bunu herhangi bir insana nasıl yapabiliyorsunuz?” Aldığı tepki tabi ki “Bunu Allah istedi. Allahuuuekber, Allahuuekber” nidaları ile taşlamak oluyor.. İftirayla haksız yere öldürülen bir kadın. Bunu Allah adına yaptığını söyleyen, lanetli ağızlarına onun adını alan bir grup yobaz. “Yaşasın Şeriat” sloganları altında kadına hakaret eden, Allah adı geçiyorsa herşey mübahtir diyen halk… Müslüman diye geçinen gözle görmedikleri bir suç için, defalarca ellerine aldıkları taşlarla masum bir kadının kafasını parçalayan yobazlar, çocukların taşlarla ritim tutması, ilk taşı babasının atması, çocukları taş atmaya zorlamaları.

    Tarih 15 Ağustos 1986… Sonuç ; Soraya babasının, kocasının, çocuklarının ve yıllardır yanyana yaşadığı komşularının elinden vahşice taşlandığında henüz 35 yaşındadır. Ona cenaze töreni bile fazla görülür. Bir nehir kenarına bırakılan kadın, köpekler tarafından parçalanır Soraya’nın parçalanmış bedenini bulan teyzesi Zehra Khanum, Soraya’nın son parçalarını toplar ve toprağa verir..!"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Filmini izlemiş akabinde olayı araştırmıştım. Laf aramızda kalsın beyler, sabaha kadar ağlamıştım.

    Insan ağlamasına üzülmesine gocunmuyor. Keşke baştan sona yalan olsaydı, bir yalan yüzünden içim dışıma çıksaydı da o kadın son anlarında güzel yaşasaydı. Hak ettiği gibi yaşlı ve huzurlu yatağında, sıcacık vefat etseydi.

    Ama insan işte. Tüm aşağılıklığıyla tüm kötülüğüyle tüm cehennemi kıskandırır lanetiyle insan. Yaşatmadılar bir kadını, yaşatamadılar. Soraya gibi binlerce kadını/erkeği canavarlar gibi öldürdüler.
    buna benzer olay, afganistan'da var, kadın burda muska satmayın demiş, muskacılar bu kadın kafirdir, kuran yakıyor diye halkı galeyana getirip , kadını önce linç ediyorlar, sonra araba ile üstünden geçiyorlar, bir ara yakmaya çalışıyorlar, sonra da kadın aldığı darbelerden dolayı ölüyor. rahat birkaç saat sürüyor bu olaylar.



    DİKKAT !!! +35



  • Bana ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-E-K- -- 15 Ocak 2019; 12:45:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    Sus yıkık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye bunu paylaşıp bu yaziyi da yazdiniz hocam anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir yazı olmuş. Filmi izlemeyi düşünüyorum artık.
  • Filmini izlemiş akabinde olayı araştırmıştım. Laf aramızda kalsın beyler, sabaha kadar ağlamıştım.

    Insan ağlamasına üzülmesine gocunmuyor. Keşke baştan sona yalan olsaydı, bir yalan yüzünden içim dışıma çıksaydı da o kadın son anlarında güzel yaşasaydı. Hak ettiği gibi yaşlı ve huzurlu yatağında, sıcacık vefat etseydi.

    Ama insan işte. Tüm aşağılıklığıyla tüm kötülüğüyle tüm cehennemi kıskandırır lanetiyle insan. Yaşatmadılar bir kadını, yaşatamadılar. Soraya gibi binlerce kadını/erkeği canavarlar gibi öldürdüler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yuzden bu ulkeye seriat getimeye calisanlar asla basarili olmamali. Allah bizi korudu Ataturku basimiza getirdi. Suudi Arabistanda goya seriat var parasi olan baskasina iftira attirip sucunu baskasina cektirip idam ettiriyor. Turkiye laiktir laik kalmali.
  • Filmi mi var ..? Izlerim aksam. Bin Muhteşen Günes adlı kitapta buradaki olayi anlatiyor. Mutlaka okuyun. Ben kitabı okuduktan sonra Atama dua ettim ve şükrettim bizi dincilerin eline bırakmadığı için. Bilmediğimiz çok şey var dunyada.
    Bu olay tüm seriatla yönetilen ülkelerde maalesef mevcut. Peki şeriat bu mu ? Degil. Bu Allahın şeriatı degil bu şahısların şeriatı ve ben bunu ülkemde ve dünyamda asla istemiyorum. Ancak bu tür olaylara bana ne diyen zihniyet şu an rahat olabilir. Ama bunlardan ders çıkarıp ülke yönetimini eldr tutmazsak biz de bunlar gibi oluruz.
    O yüzden trolluk yapılacak yerler var yapılmayacak yerler var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filmini baya önce izlemiştim. Gerçekten çok dokunaklı bir film izleyecek arkadaşlara söyleyeyim de baştan. İnsanlığımdan utandım gerçekten izlediğim vakit.
  • Filmi 2010 yılı civarında izlemiştim.Bu film hakkında düşüncelerimi anlatmadan önce filmin fragmanını şuraya koyuyorum.İlgilenenler için bir fikir olsun:https://www.youtube.com/watch?v=IWQ9phw1C9w

    Öncelikle film gerçekten ağır bir drama içeriyor.Gerçek bir hayat hikayesi diyor ama ne kadar gerçektir bilemem.Malum İran Batı tarafından düşman olarak görülen bir ülke.Yani bir kara propaganda olabilir lakin Sora gibi kadınlar haksız yere aynen böyle taşlanarak öldürülmüyor mu?Öldürülüyor.Belki İran için anlatılan bu hikaye gerçek değildir ama Afganistanda,Nijeryada,Somalide vs birçok dinin baskın olduğu yobazların bol olduğu ülkelerde Sora gibi nice kadın böyle vahşice öldürülmüştür.Filmi İran eksenli olarak izlemek yerine genel olarak böyle suçsuz yere öldürülen kadınların olduğu gerçeğini akılda tutularak izlenmesi taraftarıyım.Ha elbette bu olay gerçekten İran'da yaşanmış olabilir olmaz değil malum İran İslam Devriminin ilk yılları çok kanlı olmuştu.Yeni rejim getirdiği İslami rejimi muhaliflere benimsetmek için çok can yakmıştı.Hatta o dönem Humeyninin yakın adamlarından birisi olan ve mahkemelerin yargıçlığını yapan birçok insanın idam kararının altında imzası olan Sadık Halhali bir konuşmasında ''Biz hepsini asalımda eğer suçsuzlarsa zaten cennete giderler'' diyecek kadar kafası uçmuş birisiydi.Yani İranda gerçekten bu filmde anlatıldığı gibi bir olay yaşanmış olabilir fakat Batılı ülkelerin düşman oldukları ülkeleri nasıl kötü göstermeye çalıştıklarını da unutmayalım..

    Film gerçekten çok duygusal,hüzünlü ve sinir bozucu.Duygusal ve hüzünlü zira suçsuz bir kadının dahası bir insanın kocasının iftirası yüzünden vahşi bir şekilde öldürülmesini seyrediyorsunuz.Sinir bozucu zira köyden bir kimse bile çıkıp kadını savunmuyor.Hatta ilişki yaşadığı iddia edilen adam bile kendini kurtarabilmek için kadına yaşamadıkları bir ilişkiden dolayı sorumlu tutuyor.Zira kocası ve sanırım köyün imamı adamı eğer suçu kabul ederse ona dokunmayacaklarını fakat reddederse kendisini kimsenin kurtaramayacağını söylüyorlar.Bunların anladığı şeriate göre adamı ayartan kadın olduğu için kadın öldürülürken adama hiç bir şey yapmıyorlar.Bu da sizin sinirlerinizi bozuyor.Kadına her taş atılırken bilgisayarın monitörüne yumruk atmamak için kendinizi zor tutuyorsunuz.Recm edilme sahnesi o kadar gerçekçi ki o anı o atmosferi adeta yaşıyorsunuz.En son olarak kadın ölünce köylünün kendi yaşamlarına geri dönmesi,kimsenin kadının cenazesiyle bile ilgilenmemesi sizi sinir hastası yapıyor.Son sahnelerde de kadını köpeklerin parçalaması için nehir kenarına attıkları sahne de ve teyzesinin geri kalanlarını toplayıp küçükte olsa bir mezar yapmasını görünce çok kötü oluyorsunuz..Dünyada böyle insanların kolayca öldürülebildiği gerçeği kafanızda belirliyor.Sonra ne mi oluyor?Filmin rahatsız ediciliğini unutmak için filmi düşünmemeye çalışıyor ve yaşamınıza devam ediyorsunuz.Aynen onu öldüren köylüler gibi...

    Açıkçası konuyla ilgilenenlerin izlemesini tavsiye ederim.Fakat akılda bunun bir kara propaganda olabileceğini de unutmayın.Lakin Dünyanın bir yerinde şeriat ülkelerinde böyle infazlarında yaşandığı gerçeği aklınızın bir köşesinde olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 15 Ocak 2019; 19:12:5 >




  • İslam Hukukunda evli erkek veya kadının(yani erkek veya kadın ayrımı yok) recm cezasına çarptırılması için suçu işleyen erkek veya kadının evli olup, zina suçunun alenen 4 ''erkek'' (şahitlik konusunda kadınlar daha hassas olduğundan dolayı olabilir erkek şarttır) tarafından açık bir şekilde hiçbir şüpheye fırsat vermeden görülmesi gerekir. Eğer 3 şahit varsa o 3 kişiye de zina iftirası dolayısıyla 80 sopa vurulur.

    Namuslu (muhsan) kadınlara zina iftirasında bulunmanın cezası Nûr suresinde açıklanmıştır: "Namuslu kadınlara (zina suçu) atıp da sonra (bu suçlamalarını ispat için) dört şahid getirmeyenlere seksen değnek vurun ve artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. Onlar yoldan çıkmış kimselerdir" (en-Nûr, 24/4).

    Kocanın kadına zina suçu atmasında da mahkemeye gidilir taraflara sorulur taraflar 4 defa suçu işlemedim veya işledi derler. 5.sinde yalan söylüyorsam Allah'ın gazabı/laneti üzerime olsun der.

    "Hanımlarına zina isnat edip de, kendilerinden başka şahitleri olmayanların şahitliği, doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah`ı şahit tutup yemin etmesiyle olur. Beşinci defasında, eğer yalan söyleyenlerden ise, Allah`ın lânetinin kendi üzerine olmasını diler. Kadının da kocasının yalancılardan olduğuna dair, Allah`ı dört defa şahit tutup yemin etmesi, cezayı kendisinden kaldırır. Beşinci defasında; kocası doğru söyleyenlerden ise, Allah`ın gazabının kendi üzerine olmasını diler" (en-Nûr, 24/6-9).


    Sonra Hz.Muhammed s.a.v.'ın hadisi ile eşler mahkeme aracılığıyla ayrılır.

    Konuda bahsedilen soraya meselesi müslümanım deyip cahil takılanların günahıdır. Öbür tarafta cezalarını çekeceklerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat Burç

    İslam Hukukunda evli erkek veya kadının(yani erkek veya kadın ayrımı yok) recm cezasına çarptırılması için suçu işleyen erkek veya kadının evli olup, zina suçunun alenen 4 ''erkek'' (şahitlik konusunda kadınlar daha hassas olduğundan dolayı olabilir erkek şarttır) tarafından açık bir şekilde hiçbir şüpheye fırsat vermeden görülmesi gerekir. Eğer 3 şahit varsa o 3 kişiye de zina iftirası dolayısıyla 80 sopa vurulur.

    Namuslu (muhsan) kadınlara zina iftirasında bulunmanın cezası Nûr suresinde açıklanmıştır: "Namuslu kadınlara (zina suçu) atıp da sonra (bu suçlamalarını ispat için) dört şahid getirmeyenlere seksen değnek vurun ve artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. Onlar yoldan çıkmış kimselerdir" (en-Nûr, 24/4).

    Kocanın kadına zina suçu atmasında da mahkemeye gidilir taraflara sorulur taraflar 4 defa suçu işlemedim veya işledi derler. 5.sinde yalan söylüyorsam Allah'ın gazabı/laneti üzerime olsun der.

    "Hanımlarına zina isnat edip de, kendilerinden başka şahitleri olmayanların şahitliği, doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah`ı şahit tutup yemin etmesiyle olur. Beşinci defasında, eğer yalan söyleyenlerden ise, Allah`ın lânetinin kendi üzerine olmasını diler. Kadının da kocasının yalancılardan olduğuna dair, Allah`ı dört defa şahit tutup yemin etmesi, cezayı kendisinden kaldırır. Beşinci defasında; kocası doğru söyleyenlerden ise, Allah`ın gazabının kendi üzerine olmasını diler" (en-Nûr, 24/6-9).


    Sonra Hz.Muhammed s.a.v.'ın hadisi ile eşler mahkeme aracılığıyla ayrılır.

    Konuda bahsedilen soraya meselesi müslümanım deyip cahil takılanların günahıdır. Öbür tarafta cezalarını çekeceklerdir.
    aman yarebbi ne güzel bi hoşgörü ya




  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Ne saçma şimdi gerçekten zina yaparken görse ve şikayet etse sırf 4 şahit bulamadığı için sopa cezasına mı çarptırılıcak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat Burç

    İslam Hukukunda evli erkek veya kadının(yani erkek veya kadın ayrımı yok) recm cezasına çarptırılması için suçu işleyen erkek veya kadının evli olup, zina suçunun alenen 4 ''erkek'' (şahitlik konusunda kadınlar daha hassas olduğundan dolayı olabilir erkek şarttır) tarafından açık bir şekilde hiçbir şüpheye fırsat vermeden görülmesi gerekir. Eğer 3 şahit varsa o 3 kişiye de zina iftirası dolayısıyla 80 sopa vurulur.

    Namuslu (muhsan) kadınlara zina iftirasında bulunmanın cezası Nûr suresinde açıklanmıştır: "Namuslu kadınlara (zina suçu) atıp da sonra (bu suçlamalarını ispat için) dört şahid getirmeyenlere seksen değnek vurun ve artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. Onlar yoldan çıkmış kimselerdir" (en-Nûr, 24/4).

    Kocanın kadına zina suçu atmasında da mahkemeye gidilir taraflara sorulur taraflar 4 defa suçu işlemedim veya işledi derler. 5.sinde yalan söylüyorsam Allah'ın gazabı/laneti üzerime olsun der.

    "Hanımlarına zina isnat edip de, kendilerinden başka şahitleri olmayanların şahitliği, doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah`ı şahit tutup yemin etmesiyle olur. Beşinci defasında, eğer yalan söyleyenlerden ise, Allah`ın lânetinin kendi üzerine olmasını diler. Kadının da kocasının yalancılardan olduğuna dair, Allah`ı dört defa şahit tutup yemin etmesi, cezayı kendisinden kaldırır. Beşinci defasında; kocası doğru söyleyenlerden ise, Allah`ın gazabının kendi üzerine olmasını diler" (en-Nûr, 24/6-9).


    Sonra Hz.Muhammed s.a.v.'ın hadisi ile eşler mahkeme aracılığıyla ayrılır.

    Konuda bahsedilen soraya meselesi müslümanım deyip cahil takılanların günahıdır. Öbür tarafta cezalarını çekeceklerdir.
    Hmmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halaycibasi -- 18 Ocak 2019; 17:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asus gl702

    Ne saçma şimdi gerçekten zina yaparken görse ve şikayet etse sırf 4 şahit bulamadığı için sopa cezasına mı çarptırılıcak ?
    Evet arkadaşım öyle olacak. Evlilik dışı ilişkiden bahsediyoruz. Bunu bildirmek bu kadar basit bir iş mi? Şu günümüzde bile kızların nasıl sırf egoları için rahatlıkla bana tecavüz etti şunu yaptı bunu yaptı demelerini görebiliyoruz. Bu getirilen 4 erkek şahit hükmü gayet yerinde bir karardır. Bu işler bu kadar basit mi?

    Biz nasıl seçeceğiz o zina etti diyen kişinin iftira etmedğini? Zinanın bu kadar ağır bir cezası varken elbette bunu uygulatmakda bu kadar zorlaştırılmalı.
    Eğer zina suçu işlendiyse ve işleyen tövbe etmezse, müslüman olan kişi zaten Allah'ın her şeyi bildiğine ve cezayı öbür tarafta vereceğine iman etmiş demektir.

    Tekrar söylüyorum günümüzde de rahatlıkla görebiliyoruz ki bugünlerde iftira atmak çok basit bir iş. Bunun bu kadar zorlaştırılması gayet iyi bir çözüm.

    Ayrıca bunun bu kadar zorlaştırılması insanların günahını gizlemesine ve Allah'a tövbe etmesine ve bu şekilde kendini bağışlattırmasına vesili olması için konulmuş olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat Burç

    Evet arkadaşım öyle olacak. Evlilik dışı ilişkiden bahsediyoruz. Bunu bildirmek bu kadar basit bir iş mi? Şu günümüzde bile kızların nasıl sırf egoları için rahatlıkla bana tecavüz etti şunu yaptı bunu yaptı demelerini görebiliyoruz. Bu getirilen 4 erkek şahit hükmü gayet yerinde bir karardır. Bu işler bu kadar basit mi?

    Biz nasıl seçeceğiz o zina etti diyen kişinin iftira etmedğini? Zinanın bu kadar ağır bir cezası varken elbette bunu uygulatmakda bu kadar zorlaştırılmalı.
    Eğer zina suçu işlendiyse ve işleyen tövbe etmezse, müslüman olan kişi zaten Allah'ın her şeyi bildiğine ve cezayı öbür tarafta vereceğine iman etmiş demektir.

    Tekrar söylüyorum günümüzde de rahatlıkla görebiliyoruz ki bugünlerde iftira atmak çok basit bir iş. Bunun bu kadar zorlaştırılması gayet iyi bir çözüm.

    Ayrıca bunun bu kadar zorlaştırılması insanların günahını gizlemesine ve Allah'a tövbe etmesine ve bu şekilde kendini bağışlattırmasına vesili olması için konulmuş olabilir.

    Alıntıları Göster
    Ben sana daha iyi bir çözüm sunayım zina yapanlara cezasını Allah bizzat kendisi versin ahirette nasıl fikir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halaycibasi

    Hmmm

    Alıntıları Göster
    Benim sözlerimi çarpıtma. Ben sadece kadın demedim erkek veya kadın dedim ceze iki tarafada geçerli dedim. Ayrımcılık yok dedim.
    Ayrıca eski TCK'da zina suçtu ve açık bir şekilde kadının aleyhineydi. Şuan TCK'da aldatma suçu var mı bilmiyorum bu madeeler 94-98 arası değiştirlecekti kazayla iptal edildi(dalga geçmiyorum kazayla iptal edildi meclisin tembellği yüzünden)
    Soraya'yı taşlamak




  • Recm cezası uydurma hadisler ile dine sokulmuş birşeydir ve buna aptallar inanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.