Şimdi Ara

Sony Yedek Parça Rezaleti !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili forumdaşlarım; normalde şikayet konuları açan birisi değilim ancak sizlerinde mağdur edilmemesi adına bilgilendirmenin ve sosyal medyanın gücüne inanarak bunu yapmam gerektiğini düşünüyorum. 10. ay 2019 fatura tarihli Sony 55XF9005 model bir tv almıştım, tv nin ekranında fiziksel darbe sonucu(ki xf9005 model bu konuda çok hassas ve sıkıntılı bir model) görüntü kaybı yaşadığım için yetkili servisi tarafından ekran değişimi yapılması amacıyla Bakırköy Sony Yetkili Servisi Mahir elektronik le anlaşarak istedikleri 3400 TL yi ödedim.(27/04/2020) Bana 3-4 hafta içerisinde panelin ellerine ulaşacağını ve değişimini yapacaklarını söylediler. Yaklaşık 4-5 gün sonrasında beni arayarak şu an Sony Eurasia Türkiye depolarında panel kalmadığını ve bu sebeple tamirini yapamayacaklarını, istersem 8600 TL ödeyerek 55XG9505 modelinin sıfırını alabileceğimi söylediler. Bense sadece tv min panel değişiminin yapılmasını istediğimi 6500TLye alınmış bir tv nin daha yaşını bile dolduramadan(3-4 . ayında) kullanamadığım için zaten mağdur olduğumu ve 10 yıl boyunca dayanıklı tüketim malzemelerinde servis ve yedek parça garantisinin yasa kapsamında olduğunu, yerine ekstra ücret ödeyerek başka bir tv almak istemediğimi söyledim. Sony Eurasia da yetkili servise tv mi geri almam gerektiğini ve bu konuda bilgilendirilmemi istediğini söyledi. Ben de yasal haklarımı tüketici hakem heyetine giderek çözmektense ve Sony Eurasia Türkiye firmasını kanuni zorunlulukla yapmasını beklemektense ve bu yasal müdahaleyi beklemelerindense iyi niyet çerçevesinde en azından yedek parça panel gelene kadar beni mağdur etmemeleri adına aynı tv nin veya eşdeğerinin verilmesini talep ettim. Hiç bir şekilde bana bunu yapamayacaklarını ve tv mi gelip almam gerektiği söylendi.

    Bu aşamadan itibaren kanuni ve yasal haklarımı aramak maksadıyla mağduriyetimin giderilmesi için gerekli adımları atmak zorunda kalacağım. Keşke yıllardır severek kullandığım marka bunlara gerek kalmadan yapması gerekeni yapsaydı. Konuya katkısı olabilecek siz değerli forumdaşlarımında düşüncelerini almak isterim. En içten sevgi ve saygılarımla ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nativen -- 12 Mayıs 2020; 2:49:35 >







  • Hayret Karşıyaka (İzmir) Sony servisi ise mükemmel ötesi çalışanları ile kimseyi mağdur etmiyor.
    Servis 'den servise değişiyor demek ki.
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    isterseniz kendinizde başınıza böyle bir sıkıntı gelmiş gibi arayıp panel sorgulatabilirsiniz. Burada sorun ülkede bir kaç aydır alınmış ve halen piyasada sıfırı satılan tv nin yedek parçası olmayışı. Sony Eurasia stoklarında panel kalmamış olmasını da anlarım veya şu zamanda getirilecek denmesini de. Tarih bile verilmeden gelin paranızı ve tv nizi iade edelim demiş olmaları vahim olan. Bu kadar mı bir firma sattığı ürünü ve kullanıcısını mağdur edip, umursamaz !!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nativen -- 12 Mayıs 2020; 2:46:39 >
  • Aynısı benim vestel marka TV de başıma geldi , 55 inch TV nin ekranını oğlum kırdı , servis geldi , 1900 TL dedi , TV yeni olduğu için kabul ettim , 1 hafta sonra panel yok dediler, 2076 TL ye size yeni TV verecegiz dediler , onu da kabul ettim, ama önerdikleri TV benimkinden çok düşük model bir TV idi, kabul etmedim muadilini istedim, onlarda kabul ediyorsan et , etmiyorsan TV yi servisten al , mesuliyet kabul etmeyiz şeklinde tebligat gönderdi , bende tüketici hakem heyetine dilekçe verdim , seçimlik haklarından muadil veya üst model TV yi seçtim, şikayetimi sosyal medyadan da yazmıştım , 1 hafta sonra aklı başında biri aradı , siz haklısınız size ust model TV vereceğiz dedi ve TV geldi, geldi ama Vestel beni sinir etmişti , bende thh ne giderek ek dilekçe verdim , TV geldi ama ellerinde panel olmaması benim suçum değil benden haksız yere 176 TL fazla aldılar dedim, 3 ay sonra 176 TL nin iade kararı çıktı , vestel de parayı geri ödedi .

    Yani sizin durumunuz da , Sony de ekran yoksa aynı TV den verecek , belli ki aynı TV de yok size üst model TV satmak istemişler, bu durum da servis kayıtları ile hemen tth ye baş vurun , muadil TV ya da üst model seçimlik hakkınızı kullanın , biraz ugrasacaksiniz ama aynı TV yoksa mecbur üst model TV yi verecekler, para iadesi de seçebilirsiniz,.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.