Şimdi Ara

Sony XR-55A95K mi ? TCL 65C935 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony XR-55A95K ve TCL 65C935 bu iki tv arasında kalmış durumdayım. Birisi oled diğeri mini led panele sahip. Oled panellerde sorun yaşayan kullanıcı sayısı çok fazla. Sony oled, servis ve garanti konusunda ne durumda? TCL'in ise servis ağı ve bayisi pek yok ve herhangi bir sorunda muhatap bulması zor deniliyor, ama sitelerine baktığımda BİLKOM güvencesiyle yazıyordu? Hangisini alacağımı şaşırmış durumdayım yardımcı olursanız çok memnun olurum.



    TCL 65C935: https://www.tcl.com/tr/tr/tvs/c935


    Sony XR-55A95K: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/a95k-series








  • Bir tarafta şu an dünyanın en iyi tv si olarak gösterilen bir ürün var.Diğer tarafta ise ne kadar ekran büyük olsada led tv.Sonyi kendime alıyor olsam tercih ederdim.

  • froster2006 kullanıcısına yanıt

    Sony'i almak bana da mantıklı geliyor ama oled tv lerde olan sorunlar yüzünden pek emin olamıyorum.

  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    Merhaba tekrar.Oledlerde olan problem demektesiniz ancak led tvlerdeki problemler dağı aşmış taşıyor.Bulutlanma ,ışık sızması,kirli ekran efekti ,görüntü açı problemi,daha zayıf motion,kontrast,local diming olsa bile bloomingvb.Oledlerde sadece ısrar ile sabit ekran kullanıldığında ekran yanması var ancak sizin seçiminizde heatsink var.Ledlerde misal üstte yazdığım tüm problemler az çok var tüm panelllerde,kabul edilmesi gereki satın alacak kişiler tarafından.Şunuda eklemek isterim ben sonynin son dönem led tvleri dışında fullarray olsa bile local dimingi düzgün ve verimli çalışan tv görmedim.Hepsinde blooming var hi end olsa bile.Açı ise ips gibi görüntü kalitesinin 1 numaralı ölçütü olan kontrasta sahip değil.1.1000 veya 1.1300 gibi sayılarda konuşulacak bir miktarda değil.Hele yeni nesil oledlerde açı git gide artmakta .nered ise 70 dereceye vardı.Motion muazzam.Suhutterı bie onlemekteler artık.


    ısaca kendime alacak olsam lede bakmam hiç.





  • Ben tcl65c935 diyorum. LG oled 55b7 sahibiyim ve malum ekranda yanıklar oluştu. eski televizyonum sony 55xe9005 ve onu aileme verdim hala memnunlar. Yine 65c825 aldım ondan da çok memnunuz. Ses kalitesi ve görüntü kalitesi üst düzey. Ben şahsen oled'i aramıyorum. Sony 2017 oledlerden elbette daha kaliteli ve daha az riskli olacaktır ama hem ekran boyutu hem ses kalitesi hem de c825'in üstüne koyduğu görüntü kalitesindeki ekstralarla c935 öne çıkıyor.

  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Hocam “oled tv lerde ısrar ile sabit ekran kullanıldığında yanma oluyor” demişsiniz. Biraz daha ayrıntılı anlatırsanız çok sevinirim.
  • ax kullanıcısına yanıt
    Evet ses kalitesi ve yanındaki ekstralar ilgi çekiyor gerçekten.
  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    hocam güncel bir oled mağduru olarak ben bilgi vereyim. mesela benim ekranımda şu an netflix yazısı gölge gibi kaldı. sağ alt köşede belli renklerde netflix yazısı görüyorsunuz. netflix'de olmasanız bile.


    yada trt1 izliyorsunuz sürekli, onun logosu gölge bir şekilde kalıyor tv nizde. siz başka kanala geçseniz bile trt logosu gölgeli bir şekilde kalıyor tv de. "burn in" diye geçer oled'lerde.


    lg oled 55b7v kullanıcısıyım.

  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    Misal israr ile cnn vey ntv gibi devamli acik kalacak bir haber kanali sabit logolar ile kullanilir ise 2,3 senede iz bırakmaya baslar ancak su an hele high end sony gibi heatsink li bir model fazlasi ile dayanikli bir portre cizmekte.Philipslerin mevcut modellerinde logolarin izleri icin koruma var.Kisaca sizin 2 secenekten ben kendime tcl8 almam,tercih etmem.

  • mt28 M kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Benimde korkum bu yüzden sony oled tv düşünüyorum piyasa fiyatı 57.000₺ ama alınca böyle sorunlar olma ihtimali insanı almaktan soğutuyor.
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Oled tv almak istiyorum piyasa araştırması yapıyorum halen. Sony a95k ve Lg g2 oled tv lere bakınıyorum. Lg g2 yide baya övüyorlar. Ama bu iki cihazında uzun vadede ne yapacağını bilmek zor.
  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    G2 ye bakiyorsaniz samsung s95b yi alin.Cok daha kabiliyetli bir urun.

  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    s95b de kronik ses sorunu var diyorlar.
  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    Hadi seste sorun var alinir birsound bar duzelir en iyisi olarak ancak görüntü imkansiz.Hem renk paleti olarak,hem aydinlik olarak hemde motion olarak daha iyi bir urun s95b.

  • ax kullanıcısına yanıt
    Hocam c835 ile c935 arasında panel (mini led sayısı) veya nit değeri olarak farklılık var mı? Birde imax özelliği belirgin bir fark yaşatıyor mu?
  • Semmellow kullanıcısına yanıt

    Kod

    Yığını:
    C835: 240, 288 and 360 dimming zones in 55, 65 and 75 inches, respectively. Specified to 1000 nits peak brightness C935: 1080 and 1920 dimming zones in 65 and 75 inches‚ respectively. Specified to 2000 nits peak brightness



    65 inç için konuşursak birisi 288 diğeri ise 1080 local dimming zone'a sahip. Parlaklıkta yine 2000 nite kadar çıkıyor c935'de. Yani pratikte ne kadar fark eder bilmiyorum ama teknik verilerde fark var epey. Görüntü kalitesini beğendiğim 65c825'de mesela 160 tane var.

  • ax kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Oled tv benim kullanım stilime uymazsa direk tercih edeceğim model c935 olucak.
  • Ben tcl65c935 diyorum

  • Semmellow kullanıcısına yanıt
    Oled icin kim ne kadar garanti verirse versin inanmayin. Yanma riski her zaman var. basiniza gelmeyebilir kesin degil tabi ki ama riski oldugunu bilin. Benim oled tv’m 2017 modeldi. Insanlardan cok buyuk tepkiler gelince yanik riskini azaltmak icin bazi seyler gelistirdiler. Mesela pixeller uzerindeki yuku komsu pixellere devredip bir sure dinleniyorlar. Arkada goruntu yenileme vs bazi seyler gelistirildi. Bunlar yanma riskini ciddi anlamda azaltsa da yine de olusma riski bulunuyor.

    Hic mi artisi yok bu tv nin derseniz, harika bir goruntu sunuyor size. Her pixel kendi isigini verdigi icin renkler inanilmaz guzel. Gunduz performansi bir tik dusuk ama aksam harika 👍
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.